ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

"Συμβόλαιο θανάτου" το πενταπλό φονικό στην Κύπρο - Οι αντιεξουσιαστές εκτελεστές και ο επιχειρηματίας που ήταν ο "στόχος" - ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

- Γνώριμοι της αστυνομίας οι εκτελεστές, είχαν ξανασυλληφθεί στο παρελθόν

- Πώς έφτασαν στα ίχνη τους και γιατί ενεπλάκη η αντιτρομοκρατική


- Ο επιχειρηματίας Φάνoς Καλoψιδιώτης που ασχολείται με τζόγο "ο στόχος" των εκτελεστών


- Και οι δύο συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές


- Έρευνες σε τρία σπίτια, σε Εξάρχεια, Ταύρο και Νέα Ιωνία


- Οι πέντε δολοφονημένοι άντρες ανήκαν στην ασφάλεια κύπριου επιχειρηματία
Δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, για τους οποίους είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές, για την δολοφονία πέντε ατόμων στις 23/6 στην Αγία Νάπα της Κύπρου, συνελήφθησαν σήμερα στην Αθήνα από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που τους εντόπισαν. Μάλιστα και οι δύο συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία, και συγκεκριμένα τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι δράστες πυροβόλησαν στα κεφάλια. Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως μαφιόζικη εκτέλεση, δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν στις προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία.

Οι κυπριακές αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη τους αφού κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τη στιγμή που έπεσε το καπέλο του ενός από τους δράστες. Επίσης γνώριζαν το DNA τους από αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο σημείο. Στη συνέχεια όμως το θέμα περιήλθε στα χέρια των ελληνικών αρχών όταν συνειδητοποίησαν πως οι δράστες είχαν "πάρε-δώσε" με την ελληνική αστυνομία και είχαν ξανασυλληφθεί στο παρελθόν και μάλιστα για σοβαρές υποθέσεις.




Ωστόσο ο πραγματικός στόχος φαίνεται να ήταν ο κύπριος επιχειρηματίας Φάνoς Καλοψιδιώτης που ασχολείται με επιχειρήσεις με τζόγο. Οι δράστες νόμιζαν πως στο αυτοκίνητο εκέινο το βράδυ επέβαινε ο ίδιος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για "συμβόλαιο θανάτου".

Ο επιχειρηματίας που ήταν ο "στόχος"
Ο επιχειρηματίας που ήταν ο "στόχος"

Σύμφωνα με το sigmalive, όλα έγιναν στις 3.30 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ενω οι 5 βρίσκονταν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε σκοτεινό δρόμο της περιοχής στην Αγία Νάπα, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του οχήματος το οποίο ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Οι δράστες πλησίασαν το όχημα και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τα πέντε πρόσωπα στο κεφάλι και στο στήθος. Ο θάνατος των δύο ήταν ακαριαίος ενώ οι άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την Interpol και τις κυπριακές διωκτικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο άντρες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονα έρευνες σε τρία σπίτια, στην Νέα Ιωνία, τα Εξάρχεια και τον Ταύρο, όπου έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία τα οποία φαίνεται πως μπλέκουν τους δύο συλληφθέντες και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο εδώ στην Αθήνα.



Μάλιστα, ο 41χρονος άντρας έχει ξαναπασχολήσει τις ελληνικές αρχές και έχει συλληφθεί δύο φορές τη μία το 2007 για ναρκωτικά και τη δεύτερη στις 16 Ιουλίου του 2010 μαζι με άλλα έντεκα άτομα για την εισαγωγή κοκαΐνης με ιστιοφόρο από την Ιταλία, το οποίο είχε πιαστεί στην Λευκάδα.


Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 41χρονος είχε συλληφθεί και στο Βερολίνο όπου διαδήλωνε κατά της G8.

Ομοίως και ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο, ο ένας άντρας αναχώρησε το ίδιο βράδυ από την Κύπρο και ο επόμενος ταξίδεψε για Ελλάδα το επόμενο βράδυ. Η Αντιτρομοκρατική πάντως με τα στοιχεία που έχει τώρα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αν και δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό το κομμάτι της τρομοκρατίας. Κυρίως οι άντρες της αντιτρομοκρατικής μιλούν για ακόμα μία διασύνδεση του ποινικού εγκλήματος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Όπως αναφέρει το Sigmalive, ενημερώθηκε ήδη ο Αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Μ. Παπαγεωργίου και η κυπριακή αστυνομία βρίσκεται σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.                                                                                                                               ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: