ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο Μιχαλολιάκος πρέπει να ευχαριστήσει ΤΩΡΑ τα ΜΜΕ, τα κόμματα και τον Παπούλια!



Το βράδυ της 6ης Μαΐου η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών μολονότι τα ποσοστά τους δεν ξένισαν καθόλου όσους παρατηρούν τα σημεία των καιρών και αφουγκράζονται την κοινωνία. Το κάθε κόμμα, για λόγους που έχουμε αναλύσει, αύξησε σημαντικά τη δύναμή του.
Η είσοδος δε της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής σκηνής και του μιντιακού κατεστημένου που έσπευσαν μαζί από το πρώτο βράδυ να την εκπαραθυρώσουν.
του Στρατή Μαζίδη
Ας δούμε όμως γενικά τι ακολούθησε από τις 6/5/2012 έως σήμερα λαμβάνοντας υπόψη τον κανόνα που θέλει τον αδικούμενο ή τον αμυνόμενο σε μια γενικότερο συστημική επίθεση να προκαλεί τη συμπάθεια.
Σε επίπεδο ΜΜΕ
Το βράδυ των εκλογών βλέπαμε εκπροσώπους του της ΔΗΣΥ, της Δράσης, των Οικολόγων, της ΔΗΞΑ, του μπήξε του δήξε που όλοι μαζί ξεπέρασαν με το ζόρι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής να φιλοξενούνται στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, ενώ η τελευταία ήταν και παραμένει εν πολλοίς αποκλεισμένη. Έπαιξε μόνο για να εξευτελιστεί όπως με το άστοχο παράγγελμα ενός πιτσιρικά να εγερθούν οι δημοσιογράφοι. Πραγματικά εντελώς ατυχής η πρωτοβουλία η οποία όμως σε επίπεδο κοινωνίας δε γνωρίζω κατά πόσο δεν έκανε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να χαρεί με την ταπεινωτική συμπεριφορά απέναντι σε αυτά τα ΜΜΕ. (δηλαδή ποιος λυπήθηκε με το παράγγελμα αυτό για τους απεσταλμένους ορισμένων καναλιών; )  και παρατηρώντας μετά θεατρινισμούς από ορισμένους δημοσιογράφους που κάθονταν σε στάση αιχμαλώτου στο προεδρικό μέγαρο μπροστά στο Μιχαλολιάκο.
Επιπρόσθετα τα τηλεοπτικά κανάλια φιλοξένησαν σε κάποιες εκπομπές στελέχη της ΧΑ με απώτερο σκοπό να τα εξευτελίσουν και να τα μειώσουν. “Εγκυροι” και “έγκριτοι” δημοσιογράφοι ρωτούσαν πραγματικά ανοησίες του στυλ “πείτε μας, κάνει να παντρευτεί Έλληνας μουσουλμάνα;”, “καταδικάζετε τον Χίτλερ;”, “αν σκοτώσει Έλληνας πακιστανό είναι κακό πράγμα;” και άλλες τέτοιες μπούρδες με τις οποίες εξετέθησαν οι ίδιοι. Όσο για τα στελέχη της Χ.Α. θα έλεγα πως κέρδισαν τις επικοινωνιακές αυτές εντυπώσεις εμφανιζόμενοι διαβασμένοι και ετοιμόλογοι. Κι όπως αμφιβάλλει ας αναζητήσει το επίμαχο απόσπασμα της εκπομπής του κου Ευαγγελάτου για να δει.
Όσο για τις δημοσκοπήσεις; Αυτές από την επόμενη ημέρα έδιναν 26% στη Ν.Δ. και 3,8% στη Χρυσή Αυγή.
Σε πολιτικό-πολιτειακό επίπεδο
Εκτός όμως της αντιμετώπισης από τα ΜΜΕ, υπήρχε και ο πολιτειακός απομονωτισμός. Η συμπεριφορά του Μίμη Ανδρουλάκη (πάλαι ποτέ αριστερού και μετέπειτα πασόκου) κατά την ορκωμοσία, η άρνηση των κομμάτων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και η απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να αποκλείσει τον εκπρόσωπου του 6ου κόμματος της Βουλής συνιστούν δημοκρατικό εκτροχιασμό. Καλώς ή κακώς, δεν είναι δική μας δουλειά αυτό να το κρίνουμε, 440.000 Έλληνες επέλεξαν τη Χ.Α.
Η Ελληνική Πολιτεία σέβεται την επιλογή τους ή όχι; Πολλώ δε μάλλον όταν εκτιμάς πως κάποιος είναι επικίνδυνος αλλά κατέστη μέρος του παιχνιδιού, τότε δεν τον απομονώνεις αλλά κοιτά να τον εντάξεις στις δημοκρατικές διαδικασίες ακριβώς ώστε να μην εκτραπεί όπως φοβάσαι.
Είδαμε επίσης πολιτικά πρόσωπα όπως ο κος Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ το βράδυ των εκλογών να βγαίνει και να δηλώνει πως ενοχοποιεί 440.000 Έλληνες που επέλεξαν τη Χρυσή Αυγή κολλώντας τους τη γνωστή ετικέττα των νοσταλγών του Χίτλερ συμπεριφερόμενος όπως η στρουθοκάμηλος που χώνει το κεφάλι της στο χώμα και αρνούμενος να εμβαθύνει στο γιατί ένα ακροδεξιό κόμμα αύξησε τόσο πολύ τα ποσοστά του. Βέβαια δεν είδαμε πουθενά τον κο Μαργαρίτη να ψέγει τη συνάδερφό του Μαρία Ρεπούση που δε σεβάστηκε τη μνήμη των Ποντίων.
Σε κοινωνικό επίπεδο
Τέλος υπάρχει μια ακόμη συνιστώσα -μιας και είναι της μόδας ο όρος- που συμβάλλει υπέρ της Χρυσής Αυγής για τις 17/6, ακούει στο όνομα λαθρομετανάστες και η συγκυρία το έχει φέρει έντονα στην επικαιρότητα για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που πολύ πιθανό να είναι στην κυβέρνηση από τις 18/6 για τους λαθρομετανάστες οι οποίες αν υλοποιηθούν, θα προκαλέσουν μια σειρά έντονων κλυδωνισμών με απρόβλεπτα αποτελέσματα για την Ελλάδα.
Ο δεύτερος είναι τα όσα η ελληνική κοινωνία βιώνει εξαιτίας τους όπως είδαμε με τα γεγονότα που ακολούθησαν τη σφαγή του νεαρού Ελληνα στην Πάτρα ή τον ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου για 50 ευρώ. Μια καθημερινή επίσκεψη στο eglimatikotita.gr θα σας πείσει.
Τα παραπάνω ωθούν αυτόματα στην ενίσχυση του αντίβαρου ώστε να υπάρχουν ο φόβος των Ιουδαίων για τους λαθρομετανάστες.
Η κάλπη θα δείξει τελικά τι θα συμβεί με τη Χρυσή Αυγή. Πάντως το δικό μου συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι πως ο κος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να ευχαριστήσει ΤΩΡΑ τα Μ.Μ.Ε., τα υπόλοιπα κόμματα και τον Κάρολο Παπούλια που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να τον ενισχύσουν!                                                                                                                                               ΠΗΓΗ:freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: