ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται Πακιστανοί, Τούρκοι και λοιποί μεταφορείς με τροπολογία Βορίδη


Ανοίγει ο δρόμος για την εταιρίες Τούρκων, Σκοπιανών, Αλβανών, Πακιστανών και λοιπών, προκειμένου να εισέλθουν δυναμικά στο χώρο των μεταφορών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη, από βήματος βουλής η διάταξη του νόμου Ρέππα που έλεγε ότι επιτρέπεται η δραστηριοποίηση υπηκόων τρίτων μη κοινοτικών χωρών «χωρίς καμία διάκριση ως προς την εθνικότητα όσων αιτούνται άδειες», με μόνη αλλαγή στην διάταξη να τηρείται η αρχή της αμοιβαιότητας και οι διεθνείς συνθήκες. Συγκεκριμένα ο Βορίδης είπε: «Επίσης είναι περίπου αυτονόητο ότι υπήκοοι τρίτων χωρών ή χώρων στις οποίες είναι εγκατεστημένες οι εταιρείες και τα νομικά πρόσωπα, μπορούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των οδικών μεταφορών υπό την προϋπόθεση της τήρησης των Διεθνών Συνθηκών και της αμοιβαιότητας, η οποία νομίζω είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει»
Δηλαδή προκειμένου να δραστηριοποιηθεί ένας υπήκοος τρίτης, μη κοινοτικής, χώρας (π.χ. Πακιστάν ή Τουρκία) θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα, αντίστοιχα, σε έναν Έλληνα πολίτη να δραστηριοποιηθεί στην εκεί αγορά, στον χώρο επίσης των μεταφορών. Εδώ δημιουργείται βέβαια ένα ζητούμενο, αφού πολυπληθής είναι η ομάδα των λαθρομεταναστών που έχουν πάρει την Ελληνική ιθαγένεια με το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε εταιρίες από το Πακιστάν ή την Τουρκία να χρησιμοποιούν «ελληνοποιηθέντες» συμπατριώτες τους, προκειμένου να μπουν στην Ελληνική αγορά, χωρίς την αρχή της αμοιβαιότητας. Πέραν, όμως, αυτού έτσι και αλλιώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε αλλοδαπούς, προκειμένου να εισέλθουν στην Ελληνική αγορά και να επιφέρουν ένα ισχυρό χτύπημα στους Έλληνες μεταφορείς. Και όλα αυτά με τροπολογία του «πατριώτη», Βορίδη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) για τους Τούρκους μεταφορείς που είναι έτοιμοι να ανοίξουν εταιρίες στην Κομοτηνή: «είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι έχουν άριστη πληροφόρηση εδώ και καιρό και δείχνουν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι να εκμεταλλευτούν την “ευκαιρία” που πιθανόν τους δοθεί από το την ελληνική πολιτεία». Η ομοσπονδία κάλεσε τον Βορίδη «να μην επιτρέψει την υιοθέτηση μίας τέτοιας πρότασης η οποία θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωπαϊκή, αφού κάτι τέτοιο θα ανοίξει “κερκόπορτα” στους Τούρκους συναδέλφους για είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την πίσω πόρτα».
Να τον χαίρεστε «πατριώται»!                                                                                                              ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: