ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:"Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ.ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ"!!!!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm-tdyXDX9ED5-GAvHtURM-5ntiO4dCqnprCdQez38Q6LrWedZv8BubeDqxvMjWQqwxaD0q3J9ZL3CkS0GbfhKD2Tvl3oIIUTGav3IRIlL-0DNODykAN0QULwBE-2gqBjiCtiHGRTwUeTw/s1600/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A5%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpg                                                                                         Εξαγωγή ανοησίας (επιεικώς) και στην Αθήνα είχαμε χθές απ' τον ανιστόρητο και ανίκανο κ. Μπουτάρη:  "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ  ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ.ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ"!!!!!!!

Ο δήμαρχος της πόλης μας λοιπόν Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στην Παλαιά Βουλή σε εκδήλωση που διοργάνωσε ομάδα πανεπιστημιακών και άλλων παραγόντων... επανέλαβε αυτά που έχει πει και στο παρελθόν ότι δήθεν δηλαδή η Θεσσαλονίκη δεν έχει κανέναν λόγο να γιορτάσει εφέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της διότι ... «η πόλη παραδόθηκε, δεν ελευθερώθηκε. Δεν έγινε καμία μάχη»!!

Δικαίωμά του φυσικά να μην επιθυμεί εορτασμούς αλλά

δεν επιτρέπεται να προσβάλει την ιστορική μνήμη και τους κατοίκους της περιοχής.

Βέβαια ο κ.Μπουτάρης προφανώς αγνοεί πως η μάχη με την οποία η Θεσσαλονίκη επέστρεψε σε Ελληνικά χέρια ήταν η μάχη των Γιανιτσών (19/10/1912) όπου οι Τούρκοι επέλεξαν να παρατάξουν όλες τους τις δυνάμεις (Μεραρχία Σερρών,Σαραντάπορου κλπ) με πλάτη στον Αξιό ποταμό γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως εάν ηττηθούν οι Έλληνες θα καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη.

Η μάχη των Γιαννιτσών η οποία ήταν μια απ΄τις φονικότερες των Βαλκανικών πολέμων άφησε πίσω της περισσότερους από 3.200 νεκρούς στρατιώτες και μετά από διήμερο σκληρό αγώνα οι Ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να την κερδίσουν..

Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά την μάχη, οι ελληνικές δυνάμεις, αφού επισκεύασαν τις γέφυρες που είχαν καταστρέψει οι Τούρκοι, πέρασαν την ανατολική όχθη του Αξιού και άρχιζαν να ετοιμάζουν την είσοδό τους στην Θεσσαλονίκη.

Κάποιος να ενημερώσει επίσης τον Δήμαρχο πως το 1912 νομός Θεσσαλονίκης με τα σημερινά διοικητικά όρια δεν υπήρχε.Τα Γιαννιτσά ήταν μια κόμη περιφερειακή πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω δικαιολογούν τον όρο "Ανιστόρητος".

Το "ανίκανος" αρκεί μια βόλτα στην πόλη για να το διαπιστώσει κανείς.
Σκουπίδια,λακούβες,προσβολές προς τους δημότες ("βρωμίζουν την πόλη","δεν έχουν παιδεία"κλπ),δήθεν πεζοδρομήσεις (Αγ.Σοφίας), αστείες παρεμβάσεις ("πάρκο what's up"), συνθέτουν την εικόνα.Έχουμε πολλά ακόμα αλλά δεν είναι επί το παρόντος.         ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: