ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Στην Αίγυπτο δεν κάνουν εξεταστικές. Κάνουν συλλήψεις υπουργών! Γιώργος ακούει;



Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν σήμερα τον πρώην υπουργό Χωροταξίας, Ιμπραχίμ Σολιμάν, ενέργεια που ενδέχεται να εντείνει τις ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών της κτηματομεσιτικής αγοράς ότι μπορεί να κριθούν άκυρες οι αγοραπωλησίες γης που έγιναν επί των προηγούμενων κυβερνήσεων της Αιγύπτου.



Ο Σολιμάν είναι ο δεύτερος πρώην υπουργός Χωροταξίας που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κατηγορούμενος για συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Θεωρείται υπεύθυνος για πολλά αμφιλεγόμενα συμβόλαια με επενδυτές.



Πολλές εταιρείες εκμετάλλευσης και ανάπτυξης γης έχουν εμπλακεί σε μια σειρά από δίκες με αντικείμενο τον τρόπο με τον οποίο απέκτησαν τις υπό ανάπτυξη εκτάσεις τους. Πέρσι δικαστήριο έκρινε παράνομη τη συμφωνία της κυβέρνησης με τον όμιλο Ταλαάτ Μουστάφα (TMG), κρίνοντας ότι η γη στην οποία σκοπεύει να ανεγείρει ένα συγκρότημα κόστους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε κάτω από την τιμή της αγοράς και δεν δημοπρατήθηκε.



Επίσης, ο Γιασίν Μανσούρ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Palm Hills, της δεύτερης μεγαλύτερης κτηματομεσιτικής εταιρείας της χώρας, έχει παραπεμφθεί σε δίκη για μια υπόθεση που συνδέεται με τον άλλο συλληφθέντα υπουργό Χωροταξίας, τον Άχμεντ ελ-Μαγράμπι. Ο τελευταίος κατηγορείται ότι φρόντισε αρχικά να πουληθεί μια έκταση κοντά στο Κάιρο και στη συνέχεια να παραχωρηθεί στην Palm Hills μέσω μιας ξένης εταιρείας η οποία είχε συσταθεί ειδικά για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία αυτή.

 Ο Σολιμάν ήταν υπουργός από το 1993 έως το 2005. Το 2009 ανεξάρτητοι βουλευτές τον κατηγόρησαν ότι παράνομες συμφωνίες στις οποίες εμπλέκονταν μέλη της οικογένειάς του και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
                                                                                ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: