ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΟ : 11-5 Κανένα ντέρμπι!

Κανένα ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι «αιωνίων» στον Πειραιά για τη 17η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 11-5 του Παναθηναϊκού και διατηρήθηκαν στην κορυφή.
Πάντα οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, σε όλα τα αθλήματα, είναι ιδιαίτερες. Ακόμη κι αν στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Στο κατάμεστο Παπαστράτειο ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία από τους παίκτες του Τριφυλλιού και με κορυφαίους τους Ντόσκα και Φουντούλη που σημείωσαν 5 και 4 τέρματα αντίστοιχα, διατήρησαν τη θέση τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, δεδομένου και του εύκολου έργου που έχει ο Πανιώνιος κόντρα στο Καλαμάκι θα βρεθεί τέταρτος, πίσω από τους Κυανέρυθρους. Δεν είχαν τις «απαντήσεις» στις επιθέσεις των Ερυθρολεύκων οι Πράσινοι, που στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Γιώργου Αφρουδάκη. Ο έμπειρος φουνταριστός αποβλήθηκε (με αντικατάσταση) από το πρώτο οκτάλεπτο, όταν υπήρξε ένταση στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, με τον πάγκο του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρεται για απόφαση των διαιτητών, ενώ με κόκκινη κάρτα χρεώθηκε και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος.

«Επειγόντως να δοθεί λύση»


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν θα μπορούσαν παρά να είναι απολύτως ικανοποιημένοι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις αρχές της περιόδου. Σε αυτό στάθηκε για μια ακόμη φορά ο αρχηγός, Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Παίξαμε ίσως το καλύτερο μας παιχνίδι τους τελευταίους δύο μήνες. Η ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη όσον αφορά στη φυσική κατάσταση. Παίξαμε πολύ καλά και φθάσαμε στη νίκη. Ο κόσμος τι να πω. Όταν παίζουμε με γεμάτο κολυμβητήριο πάντα είναι ένα συναίσθημα πρωτόγνωρο», σχολίασε αρχικά ο διεθνής τερματοφύλακας.

Και κατέληξε, στέλνοντας ξανά μήνυμα προς τη διοίκηση: «Ο κόσμος μάς έχει στηρίξει, ενώ από τους υπεύθυνους εισπράττουμε μόνο αδιαφορία. Κάτι πρέπει να κάνουν να ρίξουν μια ματιά και σε μας. Δεν διεκδικώ μέτρο, του ποιος είναι πιο πολύ Ολυμπιακός, απλά πρέπει να δοθεί μια λύση».

Από την πλευρά του ο εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα, Γιάννης Φουντούλης, είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι στα μέτρα μας. Πήραμε μια εύκολη νίκη, ενώ θα μπορούσαμε όμως να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και περιμένουμε από τους παράγοντες και τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν τον Ερασιτέχνη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

«Καλύτερος ο Ολυμπιακός»

Την ανωτερότητα του αντιπάλου παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φάνης Κουντουδιός, ο οποίος επισήμανε: «Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Χάσαμε και νωρίς τον Γιώργο Αφρουδάκη, αλλά δεν είναι αυτό. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτά που είχαμε πει στην προπόνηση. Ο Ολυμπιακός ξέρουμε ότι είναι  καλύτερη ομάδα, και εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Θέλουμε ακόμη δουλειά».

«Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε. Η αποβολή του στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου άφησε «γυμνή» την ομάδα, ενώ ο έμπειρος πολίστας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στο επόμενο κρίσιμο ματς με τον Πανιώνιο, που θα κριθεί η τρίτη θέση.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο άσος του Παναθηναϊκού αποβάλλεται στην καριέρα του, γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Ο ίδιος πάντως δεν μπορούσε να καταλάβει πώς οι διαιτητές που σφύριζαν τον αγώνα, λίγη ώρα πριν ήταν και στο ντέρμπι γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης.

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αποβάλλομαι με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία. Φαίνεται πως για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά. Ο διαιτητής μάλλον ήταν κουρασμένος. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δεν είναι δυνατόν πάντως να σφυρίζουν δύο διαιτητές το ντέρμπι των γυναικών, ένα παιχνίδι με ένταση, και μετά από μία ώρα να σφυρίζουν και ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Του είπα κάτι, μου απάντησε με ειρωνικό ύφος και στη συνέχεια εκνευρίστηκα και του είπα κάτι που δεν θυμάμαι από την ένταση της στιγμής. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συμπαίκτες μου για την αποβολή μου, γιατί τους καταδίκασα».

Τα οκτάλεπτα:
4-0, 3-3, 3-1, 1-1.
Ολυμπιακός: Ντόσκας 5, Φουντούλης 4, Κομάντινα 1, Μπλάνης 1.
Παναθηναϊκός: Στελλάτος 2,  Καφετζόπουλος 2, Φαναριώτογλου 1.                                                     Η Βαθμολογία (Σε 17 αγώνες)
1. Ολυμπιακός (218-87) 46  
2. Βουλιαγμένη (192-91) 45 
3. Πανιώνιος (171-106) 40 
4. Παναθηναϊκός (158-100) 38 
5. Χίος (172-120) 29 -16αγ. 
6. ΠΑΟΚ (136-137) 25 
7. Παλαιό Φάληρο (119-142) 21 
8. Εθνικός (140-161) 19 
9. ΝΟ Πατρών (109-176) 14 
10. Καλαμάκι  (118-202) 10 
11. Λάρισα (104-155) 9 -16αγ. 
12. ΝΕ Πατρών (75-235) 0                                                                                                                       ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: