ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

"Ο μετανάστης δεν είναι εχθρός"μας λέει ο Jeffrey.Aπο κοντά και ο ανάξιος παπάς ,ο Ιερώνυμος

Για την έναρξη μίας νέας πολιτικής, η οποία έχει ως στόχο μία κοινωνία ασφάλειας, ειρήνης και ανθρωπιάς έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητάται το νομοσχέδιο για την απόκτηση ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς.


«Εγκαινιάζουμε μια νέα μεταναστευτική πολιτική, οι μετανάστες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδας, όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας τόσο μπορεί να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της. Ο μετανάστης δεν είναι εχθρός και η κοινωνική ένταξη και η δημιουργία προϋποθέσεων αρμονικής συμβίωσης είναι το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και την ανασφάλεια» είπε ο πρωθυπουργός.


Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τον οποίο ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε για την παρουσία του και επειδή η εκκλησία συμβάλλει στη στήριξη των αποκλεισμένων και των μεταναστών.


Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που συμπαραστέκεται στην προσπάθεια της εκκλησίας και τόνισε πως το προνοϊακό έργο πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή.


Αντίδραση ΛΑΟΣ


Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγήσει ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κώστας Αϊβαλιώτης δήλωσε:


«Αλλοίωσαν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Αλλοίωσαν το φρόνημα του λαού. Τώρα αλλοιώνουν και το εκλογικό σώμα.


Αν πιστεύουν πως τους ψήφισε γι΄ αυτό ο Ελληνικός λαός, τους προκαλούμε να θέσουν την πρότασή τους σε δημοψήφισμα.


Ο ΛΑ.Ο.Σ θα απευθυνθεί στον λαό για να σταματήσει το ξεπούλημα της ψήφου του».
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: