ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Αρεστός και χωρίς πτυχίο ο νέος γενικός γραμματέας

Τα «χρυσά» βιογραφικά πολλές φορές δεν αρκούν. Παρά τις προσδοκίες που καλλιέργησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ότι...

               Τα «χρυσά» βιογραφικά πολλές φορές δεν αρκούν. Παρά τις προσδοκίες που καλλιέργησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ότι η στελέχωση των υπουργείων θα γίνει με αυστηρή αξιολόγηση των βιογραφικών όλων των ενδιαφερομένων μέσω Διαδικτύου, οι κομματικοί δεσμοί αποδεικνύεται ότι παραμένουν απόλυτα ισχυροί. «Θέλουμε τους άριστους όχι τους αρεστούς», ήταν το σύνθημα του πρωθυπουργού που… μπήκε στο συρτάρι μαζί με τα βιογραφικά. Ο νέος γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης (υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού) Γιώργος Πουσσαίος, ο οποίος ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις 24 Νοεμβρίου, δεν διαθέτει πτυχίο. Είναι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών δήμαρχος Ιητών (Ιος, Κυκλάδες). Το παρασκήνιο λέει ότι η φιλία του με τον Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος επιλέγει ως θερινό προορισμό την Ιο, τον οδήγησε στη θέση του γενικού γραμματέα ενώ, κατά άλλους, είναι ιδιαίτερα στενή η φιλία του με τον Γιάννη Ραγκούση όταν ο νυν υπουργός ήταν δήμαρχος Πάρου.
Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Πουσσαίος, δηλώνει στον «Ε.Τ.»: «Πτυχίο με τη στενή έννοια του όρου, έτσι όπως το εννοείτε, δεν έχω. Τις περγαμηνές μου όμως μπορεί να τις αναζητήσει κανείς στα 19 χρόνια που διατέλεσα δήμαρχος Ιου. Με την εμπειρία μου στον τομέα της Αυτοδιοίκησης και το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για τους πολίτες καλύπτω τις αξίες που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως κριτήριο για να υπηρετήσω τον τομέα που μου ανατέθηκε». Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό του κ. Πουσσαίου, γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και «παρακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ της Γαλλίας. Εργάστηκε από το 1973 έως το 1987 ως στέλεχος ναυτιλιακών εταιριών. Το 1987 εγκαταστάθηκε στην Ιο και στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του 1991 εξελέγη πρόεδρος της τότε κοινότητας Ιου Νομού Κυκλάδων. Το 1994 αναδεικνύει την κοινότητα Ιου σε Δήμο Ιητών και στις δημοτικές εκλογές των ετών 1994, 1998, 2002, 2006 εκλέγεται συνεχώς δήμαρχος Ιητών. Σήμερα διανύει τη 5η συνεχή θητεία του, έχοντας αναπτύξει έργο ως προς τις υποδομές του νησιού, την Υγεία, τον Πολιτισμό, την τουριστική αναβάθμιση και ανάδειξη της Ιου, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου. Είναι παράλληλα μελισσοκόμος - βιοκαλλιεργητής. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: