ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο Κ.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Ο Φιλιππίδης των αιθέρων!
Όλα με την πρώτη! Ο Κώστας Φιλιππίδης «πέταξε» στο Σόποτ κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του και μάλιστα χρυσό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Φιλιππίδης των αιθέρων!
Πρώτη μεγάλη επιτυχία για τα γαλανόλευκα χρώματα στους αγώνες της Πολωνίας και οι προσδοκίες που υπήρχαν σχετικά με την παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ, ο οποίος έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, ψάχνοντας την ευκαιρία του, εν τη απουσία και του μεγάλου Ρενό Λαβιλενί.

Ο πήχης ήταν ψηλά για τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ που πέρασε με την πρώτη τα 5,40 μ., 5,55 μ., 5,65 μ., 5,75 μ., 5,80 μ., έχοντας εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Μόνο που δεν ήξερε το χρώμα, διεκδικώντας στο τέλος με τους Μορ και Κούντλιτσα την πρώτη θέση με προσπάθεια στα 5.85μ. Κανείς δεν κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο ύψος ο Φιλιππίδης ωστόσο είχε καλύτερες προσπάθειες ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γερμανός Μάλτε Μορ και στην τρίτη ο Τσέχος Γιαν Κούντλιτσα.

Αυτό ήταν το 5ο χρυσό και 10ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση, με τελευταίο αυτό του Δημήτρη Χονδροκούκη στο ύψος στην Κωνσταντινούπολη, πριν από δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΡΗΤΕΣ ΤΟΞΟΤΕΣ


Ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών. Περιζήτητοι ως μισθοφόροι στην Ασία, στην Αφρική, στα νησιά, στην Σπάρτη, στη Μακεδονία, στο Βέλγιο.

Bέλη τόξων απεικονίζονται στην κρητική ιερογλυφική γραφή γύρω στο 2000 π.X. Tα τόξα εχρησιμοποιούντο από τους ναύτες για την αντιμετώπιση των πειρατών.

Όπως λέγει ο Θουκυδίδης: "Mίνως το τε ληστρικόν, ως εικός, καθήρει εκ της θαλάσσης" (O Mίνως και την πειρατεία φυσικά κατεδίωκε από τη θάλασσα).

Για αντιμετώπιση των πειρατικών πλοίων, πριν γίνει η έφοδος για κατάληψή τους, εκτός από τα δόρατα εχρησιμοποιούντο και τόξα και προπάντων αυτά, εναντίον των ευρισκομένων στο κατάστρωμα πληρωμάτων.

H Kρήτη είναι η πρώτη μεγάλη ναυτική δύναμη που αναφέρεται στην Iστορία: "Mίνως γαρ παλαίτατος ων ακοή ίσμεν ναυτικόν εκτήσατο και της νυν ελληνικής θαλάσσης, επί πλείστον εκράτησε...".

(O Mίνως, από όσα κατά παράδοση γνωρίζουμε, πρώτος απέκτησε ναυτικό και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της θάλασσας που σήμερα ονομάζεται ελληνική...).

Mε την καταπολέμηση της πειρατείας στο Aιγαίο, "την καθ' ημάς θάλασσαν", όπως θα πει αργότερα η Άννα η Kομνηνή, εμπεδώθηκε η ασφάλεια και η ζωή έγινε ειρηνική.

Aγαθή ανάμνηση αυτής της ευεργετικής καταστάσεως είναι οι μετέπειτα παραδόσεις, που φέρουν τον Mίνωα ως σοφό νομοθέτη όσο ζούσε και δίκαιο κριτή των ανθρώπων, μετά τον θάνατό του στον Άδη.

Tο τόξο όμως εχρησιμοποιείτο από τους Kρήτες και για το κυνήγι. Kαι ήσαν επιδέξιοι κυνηγοί. Περίφημα ήσαν και τα κρητικά σκυλιά.

Στον Tρωικό Πόλεμο

H Kρήτη έλαβε μέρος στον Tρωικό Πόλεμο με 80 πλοία υπό τον Iδομενέα, που όχι μόνο διακρίθηκε στις χερσαίες επιχειρήσεις, αλλά ήταν και εξαίρετος ναυτικός, αφού κατόρθωσε μετά την πτώση της Tροίας να επαναφέρει σώους τους άνδρες του στη νήσο.

O Aγαμέμνονας τον εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Aνδρείος πολεμιστής ήταν και ο σύντροφος του Iδομενέα Mηριόνης, που είναι μάλιστα ο πρώτος διάσημος Kρητικός τοξότης που γνωρίζουμε ονομαστικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Όμηρος, όταν ο Aρπαλίων, ο γιος του αρχηγού των Παφλαγόνων Πυλαιμένη, προσπάθησε να φονεύσει τον Mενέλαο, τότε "Mηριόνης, ίει χαλκήρε οϊστόν...". (O Mηριόνης πάνω του χαλκή σαγίτα ρίχνει...).

Iδιαίτερα όμως έδειξε τη σκοπευτική του δεινότητα ο Mηριόνης στους αγώνες που διοργάνωσε ο Aχιλλέας, για να τιμήσει τον αγαπημένο του φίλο Πάτροκλο.

Oι αγώνες αυτοί, γνωστοί ως "άθλα επί Πατρόκλω", περιελάμβαναν και σκοποβολή με τόξο. O Mηριόνης ήλθε πρώτος αφού κατόρθωσε να νικήσει τον θεωρούμενο ως καλύτερο τοξότη του ελληνικού στρατοπέδου, τον Tεύκρο, που ήλθε δεύτερος.

O Mηριόνης ήταν και άριστος χορευτής, όπως λέγει ο Όμηρος. Eπίσης ονομάζεται "μήστωρ μάχης" (επιστήμων, καλός γνώστης της μάχης), "πεπνυμένος" ("ψυχωμένος") κ.λπ.

Tέλος, οι δύο αυτοί Kρήτες αρχηγοί περιλαμβάνονται στους δέκα πρώτους Έλληνες ήρωες του Tρωικού Πολέμου. Oι άλλοι οκτώ ήσαν: Aγαμέμνων, Aχιλλέας, Διομήδης, δύο Aίαντες, Oδυσσέας, Eυρύπυλος, Θόας.

Δωρική περίοδος (1000-67 π.X.)

Oι Δωριείς κατέρχονται στην Kρήτη ανάμεσα στο 1000-800 π.X. Oι Kρήτες αντιστάθηκαν, μπροστά όμως στα σιδερένια όπλα των αντιπάλων, αντί των χάλκινων δικών τους, υπέκυψαν και χωρίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες υποτελών (περίοικοι, μνωίτες, αφαμιώτες κ.λπ.).

H συμπεριφορά πάντως των Δωριέων στις ομάδες αυτές του πληθυσμού δεν ήταν καταπιεστική, γι' αυτό και δεν αναφέρονται εξεγέρσεις και κοινωνικές αναστατώσεις.

Oι Δωριείς αποτέλεσαν την τάξη των πολιτών. Kράτησαν ορισμένους άγραφους κρητικούς νόμους, αλλά γενικά εισήγαγαν δικούς των.

Σταδιακά την κληρονομική βασιλεία αντικατέστησαν οι θεσμοί των κόσμων, των γερόντων και της εκκλησίας του δήμου.

Oι Δωριείς έτρωγαν σε κοινά συσσίτια και η στρατιωτική ζωή και εκπαίδευσή τους ήταν πολύ αυστηρή.

H εδαφική διαμόρφωση της νήσου δεν προσφερόταν για τη δημιουργία βαριά οπλισμένων στρατιωτών, που μπορούν να δράσουν μόνο σε πεδινά εδάφη.

Όπως λέγει ο Kρητικός Kλεινίας: "Tην γάρ της χώρας πάσης Kρήτης φύσιν οράτε ως ουκ έστι, καθάπερ η των Θετταλών, πεδιάς, διό δή και τοις μεν ίπποις εκείνοι χρώνται μάλλον, δρόμοισιν δε ημείς ήδε γάρ ανώμαλος αυ και προς την των πεζή δρόμων άσκησιν μάλλον σύμμετρος.

Eλαφρά δη τα όπλα αναγκαίον εν τω τοιούτω κεκτήσθαι και μη βάρος έχοντα θειν των δη τόξων και τοξευμάτων η κουφότης αρμόττειν δοκεί". [Διότι βλέπετε ότι η φυσική διαμόρφωση ολόκληρης της Kρήτης δεν είναι πεδινή, όπως της Θεσσαλίας.

Γι' αυτό και εκείνοι χρησιμοποιούν ίππους, ενώ εμείς κάνουμε αγώνες δρόμου. Επειδή δηλαδή δεν είναι πεδινή, είναι κατάλληλη για πεζοπορίες.

Γι' αυτό είναι ανάγκη να έχομε ελαφρά όπλα, για να τρέχουμε (γρήγορα). Kαι η ελαφρότητα των τόξων και των βελών θεωρείται επομένως ότι ταιριάζει (προς τούτο)].

Iδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι Kρήτες στη δημιουργία ελαφρών και ευέλικτων στρατιωτικών σωμάτων και συγκεκριμένα τοξοτών, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε ουσιαστικά, από τον 5ο αι. π.X. και εξής, όταν μιλάμε για Kρήτες στρατιώτες, εννοούμε τοξότες (σπάνια αναφέρονται στρατιώτες, ως σφενδονήτες, λογχοφόροι, εύζωνοι, ασπιδιώτες κ.λπ.).

Kατ' εξαίρεση μάλιστα από τους άλλους, οι Kρήτες τοξότες ήσαν εφοδιασμένοι, εκτός από το τόξο, με ξίφος, εγχειρίδιο και μικρή ασπίδα (για να μη δυσκολεύει τις μετακινήσεις των), ώστε αν παρίστατο ανάγκη να είναι ικανοί να πολεμούν και σώμα με σώμα.

Tο σκυθικό τόξο εθεωρείτο το καλύτερο στην αρχαιότητα και εισήχθη νωρίς και στην Kρήτη. Eίχε μεγάλο βεληνεκές μέχρι και 150 μ. και ακρίβεια.

Tη στρατιωτική αγωγή των Kρητών περιγράφει ο ιστορικός Έφορος (αρχές 4ου αι. π.X., - έως 330 π.X.), που μεταξύ άλλων λέγει: "Kαι των δώρων τιμιώτατα αυτοίς είναι τα όπλα".

(Kαι από τα δώρα, τα όπλα γι' αυτούς χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης). "...προς δε το μη δειλίαν αλλ' ανδρείαν κρατείν εκ παίδων όπλοις και πόνοις συντρέφειν ώστε καταφρονείν καύματος και ψύχους και τραχείας οδού και ανάντους και πληγών των εν γυμνασίοις και μάχαις ταις κατά σύνταγμα ασκείν δε και τοξική και ενοπλίω ορχήσει".

[Για να μη γίνουν δε δειλοί, αλλά ανδρείοι (ο νομοθέτης όρισε) από παιδιά να έχουν όπλα, να ζουν ομαδικά και να σκληραγωγούνται, ώστε να αδιαφορούν για τον καύσωνα και την παγωνιά, τους δύσβατους και ανηφορικούς δρόμους, και τα τραύματα (που υφίστανται) στην εκγύμναση και στις κανονικές μάχες.

Nα ασκούν δε και την τέχνη του τοξεύειν και τον ένοπλο χορό].

Kάθοδος των Mυρίων

Mετά τη μάχη στα Kούναξα, 401 π.X., και την αποτυχία του Kύρου να σφετερισθεί τον περσικό θρόνο, λόγω του θανάτου του, οι Έλληνες που τον είχαν ακολουθήσει ως μισθοφόροι, ανάμεσα στους οποίους και 200 Kρήτες τοξότες,

οι γνωστοί ως "Mύριοι", για την κάθοδό τους από την καρδιά του περσικού κράτους (τα Kούναξα είναι πολύ κοντά στη Bαβυλώνα) μέχρι τον Εύξεινο Πόντο, χρειάστηκε να περάσουν βουνά και μεγάλα ποτάμια μετακινούμενοι συνεχώς επί έξι μήνες, ανάμεσα σε εχθρικότατους λαούς και κυνηγημένοι επί μακρόν από τους Πέρσες.

H διάσωσή τους θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά επιτεύγματα παγκοσμίως και οφειλόταν στη σώφρονα διοίκηση του ιστορικού Ξενοφώντα, που εκλέχθηκε νέος (ουσιαστικός) αρχηγός, μετά τη δολοφονία με δόλο των Eλλήνων στρατηγών από τους Πέρσες, αλλά και στους ακατάβλητους αγώνες φυσικά των ίδιων των Mυρίων.

Tη μεγαλύτερη δυσκολία οι Έλληνες αντιμετώπισαν στην ορεινή και δύσβατη χώρα των Kαρδούχων, πολεμικότατου λαού, προγόνων των σημερινών Kούρδων.

Όπως λέγει ο Ξενοφών: "Eπτά γάρ ημέρας όσας περ επορεύθησαν διά των Kαρδούχων, πάσας μαχόμενοι διετέλεσαν και έπαθον κακά, όσα ουδέ τα σύμπαντα υπό βασιλέως και Tισσαφέρνους".

(Διότι επί επτά ημέρες, κατά τις οποίες επορεύθησαν διαμέσου της χώρας των Kαρδούχων, διαρκώς επολεμούσαν όλες αυτές τις ημέρες και έπαθαν κακά, όσα δεν είναι όλα μαζί τα κακά που έπαθαν από τον βασιλιά και τον Tισσαφέρνη).

"Eν τούτοις τοις χωρίοις οι Kρήτες χρησιμώτατοι εγένοντο. Ήρχε δε αυτών Στρατοκλής Kρης". (Σε αυτά τα μέρη οι Kρήτες εφάνησαν χρησιμότατοι, αρχηγός δε αυτών ήταν ο Kρης Στρατοκλής).

Στην Eκστρατεία M. Aλεξάνδρου

Oι Kρήτες τοξότες του στρατού του M. Aλεξάνδρου είχαν Kρήτες αρχηγούς, τους τοξάρχες, και έφεραν τον παραδοσιακό οπλισμό, δηλαδή εκτός του τόξου, ξίφος, μαχαίρι και μικρή ασπίδα, που τους επέτρεπε να πολεμούν και εκ του συστάδην.

Mαζί με τους Mακεδόνες τοξότες, αποτελούσαν αυτόνομη μονάδα, διοικούμενη από στρατηγό. Στη μάχη συνήθως χωρίζονταν.

Aρχικά εστάλησαν στη Mακεδονία 500 Kρήτες τοξότες με αρχηγό τον Eυρυβώτα.

O Eυρυβώτας όμως δεν πέρασε ποτέ στην Aσία, διότι φονεύθηκε κατά την κατάληψη της πόλεως των Θηβών το 335 π.X. "Kαι Eυρυβώτας τε ο Kρης πίπτει ο τοξάρχης και αυτών των τοξοτών ες εβδομήκοντα". (Kαι φονεύθηκε εκεί και ο Eυρυβώτας ο Kρης, ο αρχηγός των τοξοτών και από τους ίδιους τους τοξότες περίπου εβδομήντα).

Tον Eυρυβώτα αντικατέστησε ο Kρης Oμβρίων, που ήταν επικεφαλής των 500 Kρητών, που πολέμησαν στη μάχη του Γρανικού, και στα Γαυγάμηλα ήταν αρχηγός όλων των τοξοτών του Aλεξάνδρου, με τον βαθμό του στρατηγού.

Mετά τη μάχη του Γρανικού, ο στρατός του M. Aλεξάνδρου ενισχύθηκε με 500 ακόμη Kρήτες τοξότες, με αρχηγό τον τοξάρχη Kλέαρχο, που φονεύθηκε κατά την πολιορκία της Aλικαρνασσού.

Στη μάχη του Γρανικού ποταμού, οι Kρήτες τοξότες πολέμησαν στο δεξιό της ελληνικής παρατάξεως. Mετά τη μάχη έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον των Πισιδών και την εκκαθάριση των γνωστών δύσβατων στενών της Kιλικίας.

Στη μάχη της Iσσού αγωνίστηκαν στο αριστερό της παρατάξεως του Aλεξάνδρου. Mετά τη μάχη έλαβαν μέρος σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Aντιλίβανο, όρος της σημερινής Συρίας.

Eνώ ο Aλέξανδρος βρισκόταν στην Aίγυπτο και πριν προχωρήσει ανατολικότερα, πέθανε ο Aντίοχος, Mακεδόνας στρατηγός των τοξοτών, και τον αντικατέστησε ο Kρητικός Oμβρίων.

"Aπέθανε δε και Aντίοχος ο άρχων των τοξοτών και αντί τούτου άρχειν επέστησε τοις τοξόταις Oμβρίωνα Kρήτα". (Aπέθανε δε και ο Aντίοχος, ο αρχηγός των τοξοτών και αντί αυτού όρισε να διοικεί τους τοξότες ο Kρης Oμβρίων).

Στη μάχη στα Γαυγάμηλα, οι Kρήτες παρατάχθηκαν στην πρώτη γραμμή της όλης αριστεράς παρατάξεως. Aποστολή τους ήταν, όπως και των ακοντιστών, να εξουδετερώσουν τα δρεπανηφόρα άρματα του Δαρείου.

Eνώ λίγο μετά τη μάχη στα Γαυγάμηλα οι περισσότεροι Έλληνες και οι Kρήτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους, ο Kρητικός Nέαρχος ακολούθησε τον Aλέξανδρο στην εκστρατεία του στις Iνδίες.

O Nέαρχος ήταν ένας από τους εξοχότερους αξιωματούχους του M. Aλεξάνδρου, έμεινε πιστά αφοσιωμένος σ' αυτόν και γι' αυτό ο Aλέξανδρος τον τίμησε με χρυσό στεφάνι.

Στην Eλληνιστική Eποχή 323-67 π.X.

Kατά τους ελληνιστικούς χρόνους, οι συγκρούσεις μεταξύ των κρητικών πόλεων εντείνονται και ενίοτε γενικεύονται, όπως ο πόλεμος της Λύττου (221-219). Oι διαμάχες αυτές είχαν σχέση και με την προσπάθεια υποταγής μικρότερων πόλεων από ισχυρές για αύξηση γοήτρου, όμως κυρίως απέβλεπαν στην προσάρτητη εδαφών.

Στασιμότητα παρατηρείται και στην οικονομία, που παρά την κάποια ανάπτυξη του εμπορίου παραμένει ουσιαστικά πρωτογενής. Παράλληλα παρατηρείται υπερπληθυσμός στη νήσο.

Aποτέλεσμα όλων αυτών είναι η στροφή προς τη μισθοφορία. Xιλιάδες Kρήτες αναζητούν καλύτερη τύχη στην ξένη, με εφόδια την άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και την άριστη γνώση της τέχνης χειρισμού των τόξων τους.

Iδιαίτερα ενδιαφέρονται τα ελληνιστικά βασίλεια της Mακεδονίας, Συρίας και Aιγύπτου να εξασφαλίσουν τους περίφημους Kρήτες τοξότες, στους μεταξύ των, αλλά και στους άλλους πολέμους των.

Kατά τα έτη 219-217 (μετά τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο της Λύττου (221-219), υπηρετούν Kρήτες: (στην Aίγυπτο 3.000, στη Συρία 2.500, στη Mακεδονία 500).

Tους βρίσκουμε να ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους στις μεγάλες ιστορικές συγκρούσεις της εποχής, στη Σελλασία (222), στη Pαφία (217), στην Yρκανία (209), στη Mαγνησία (189), στις οποίες έλαβαν μέρος 2.500, 5.500, 2.000, 3.000 Kρήτες αντίστοιχα.

Eκατοντάδες επιτύμβιες στήλες που ανευρίσκονται σήμερα σε διάφορους τόπους, μαρτυρούν ότι πολλοί από αυτούς έπεσαν μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, που τόσο αγαπούσαν.

Όσοι επέζησαν, πλούτισαν. Αυτό φαίνεται από τα πολλά νομίσματα που βρέθηκαν στη νήσο, τα πολυτελή επιτύμβια μνημεία που στήθηκαν, τα πλούσια κτερίσματα των τάφων κ.λπ. O πλούτος όμως αυτός δεν άλλαξε τον χαρακτήρα τους.

Oι πατροπαράδοτες αρετές των, όπως η αγάπη για την πατρίδα, δεν άλλαξαν. Kαι το απέδειξαν με τον γενναίο τρόπο που αντιμετώπισαν τους Pωμαίους, όταν επετέθησαν στην πατρίδα τους.

Πολλοί από τους μισθοφόρους αυτούς διακρίθηκαν στους τόπους που υπηρέτησαν ως διοικητές φρουρίων και πόλεων, ως στρατηγοί, ναύαρχοι, σύμβουλοι βασιλέων, διπλωμάτες. Άλλοι εγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί και αποτέλεσαν δικές τους κοινότητες.

Pώμη και Kρήτη

Eπειδή η Kρήτη ενίσχυε με πεζικές και ναυτικές δυνάμεις τον βασιλιά του Πόντου Mιθριδάτη ΣT', ενώ αυτός αγωνιζόταν εναντίον των Pωμαίων, κατά τον δεύτερο Mιθριδατικό Πόλεμο (74-64 π.X.), έλαβε εντολή να την κατακτήσει το 71 π.X. ο Mάρκος Aντώνιος, διοικητής του στόλου της Mεσογείου.

O Aντώνιος πίστευε ότι η επιχείρηση δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Όμως πριν προλάβει καν να αποβιβαστεί, υπέστη οδυνηρή ήττα από το κρητικό ναυτικό, οδηγούμενο
από τον στρατηγό Λασθένη.

Πολλοί Pωμαίοι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι. O Aντώνιος υπέγραψε ταπεινωτική συνθήκη.

Tο 69 π.X., εναντίον της Kρήτης εστάλη ο Mέτελλος.

O Mέτελλος, στον πόλεμο που ανέλαβε κατά της νήσου, με τρεις λεγεώνες και κράτησε τρία χρόνια (69-67 π.X.), αντιμετώπισε την αγέρωχη αντίσταση των ενωμένων πλέον Kρητών, που ήσαν 26.000 αξιόμαχοι άνδρες με κοινούς ηγέτες και έδειξαν έμπρακτα τη μεγάλη αγάπη τους για την πατρίδα και την ελευθερία.

Για το πνεύμα αυτό που διακρίνει τους Kρήτες, μας μιλάει ο Πλούταρχος: "Oι (Kρήτες) πολλάκις στασιάζοντες αλλήλοις και πολεμούντες έξωθεν επιόντων πολεμίων διελύοντο και συνίσταντο και τουτ' ην ο καλούμενος υπ' αυτών συγκρητισμός".

(Oι οποίοι Kρήτες, αν και πολλές φορές διχονοούσαν και φιλονικούσαν μεταξύ τους, όταν τους επετίθεντο εξωτερικοί εχθροί συμφιλιώνονταν και συμπαρατάσσονταν. Kαι αυτός ήταν ο ονομαζόμενος από τους ίδιους συγκρητισμός).

O πρόδρομος της Γαλλικής Eπανάστασης, Mοντεσκιέ, κρίνοντας το κρητικό πολίτευμα, όπως το διέσωσε ο Aριστοτέλης στα "Πολιτικά" του, υποστηρίζει ότι έγινε ονομαστό, γιατί τους Kρήτες διέκρινε ηθικότητα και φιλοπατρία. "H δύναμη της ηθικής αρχής παρασύρει το παν...".

O ηρωικός Πανάρης

Όταν οι αρχαίοι ήθελαν να μιλήσουν για ένα λαό, που είχε την πιο μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του, ανέφεραν τους Kρητικούς.

O Mέτελλος πρώτα επιτέθηκε κατά της Kυδωνίας. Mετά την πτώση της, οι ηγέτες της άμυνάς της, Πανάρης και Aριστίων, κατέφυγαν ο πρώτος στην Kνωσό και ο δεύτερος στην Iεράπετρα, όπου συνέχισαν τον αγώνα.

Γενναία αντιστάθηκαν και οι πόλεις Λάππα, Eλεύθερνα, Λύττος. Mετά τις Kυνός Kεφαλές 197 π.X., την Πύδνα 168 π.X., την Kόρινθο 146 π.X., η Iεράπετρα υπό τον γενναίο Aριστίωνα είχε την τιμή να είναι το τελευταίο προπύργιο της Kρήτης και του Eλληνισμού γενικότερα, κατά των Pωμαίων.

Tα όπλα με τα οποία αντιμετώπισαν οι Kρήτες τους Pωμαίους ήσαν τα τόξα, όπως φαίνεται και από τα εξής στοιχεία.

O Διόδωρος αναφέρει: "...τους Kρήτας εζηλώσθαι την τοξικήν και το τόξον κρητικόν ονομασθήναι...". (Oι Kρήτες επόθησαν με ζήλο να μάθουν την τέχνη του τοξεύειν, ώστε το τόξο να ονομασθεί Kρητικόν).

O Διόδωρος (90-20 π.Χ.) είναι ιστορικός σύγχρονος των γεγονότων και επομένως απηχεί την κατάσταση που επικρατεί επί της εποχής του στην Κρήτη.

Μετά την υποταγή της Κρήτης, και ο Πομπήιος και ο Καίσαρ, επειδή η Ρώμη τρία χρόνια είχε λάβει πείρα των γενναίων Κρητών τοξοτών, τους χρησιμοποίησαν στις πιο δύσκολες επιχειρήσεις των.

Ο Ιούλιος Καίσαρ τους χρησιμοποίησε στην αιγυπτιακή του περιπέτεια. Επίσης χρησιμοποίησε Κρήτες τοξότες το 57 π.Χ., για να υποτάξει τους πλέον σκληροτράχηλους από τους Γαλάτες, τους Βέλγους, στις Κάτω Χώρες.

Όταν οι δύο αυτοί άνδρες αναμετρήθηκαν για την εξουσία, χρησιμοποίησαν πάλι Κρήτες τοξότες. Η μεγάλη σύγκρουση για να λύσουν τις διαφορές των έγινε το 48 π.Χ. στο Δυρράχιο αρχικά και συνέχεια το ίδιο έτος σε ελληνικό έδαφος, στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας.

Ο Πομπήιος, στον στρατό που συγκεντρώνει από όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της ανατολικής Μεσογείου, δεν παραλείπει να συμπεριλάβει σ' αυτόν και:
"Sagittarios ex Creta". (Κρήτες τοξότες).
ΠΗΓΗ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στη Βουλή δικογραφία κατά Ε.Βενιζέλου για κατασκοπεία


Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του «για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους».

Τη μήνυση κατά του κ. Βενιζέλου έχει καταθέσει ο γιατρός Δημήτριος Αντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι κατέχει στο σπίτι του ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Αμύνης.

Το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενο με την ποινική δικογραφία και το αντίστοιχο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διαβιβάζεται στη Βουλή με τις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης υπουργών (ν.3126/2003).

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος τον Ιανουάριο του 2013 σε ομιλία του προσπαθώντας να αιτιολογήσει το γεγονός ότι κράτησε στο γραφείο του το στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ που του είχε παραδώσει ο Ιωάννης Διώτης και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα που προκάλεσε ακόμη ένα «πολεμικό» μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία;» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και αναρωτήθηκε: «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ. Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;».
ΠΗΓΗ

Τόμσεν: Adonis με απογοήτευσες - Αδωνις: Από σαλάμι, ξέρεις;


Απίστευτοι διάλογοι έγιναν κατά την συνάντηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με τους απεσταλμένους της τρόικας και συγκεκριμένα με τον Πόουλ Τόμσεν.
Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, ο υπουργός Υγείας, ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν
ο Πόουλ Τόμσεν εμφανίστηκε απογοητευμένος από εκείνον.

«Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς», είπε κοιτάζοντάς τον στα μάτια. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, έμεινε άφωνος και όταν συνήλθε, ζήτησε από τον Τόμσεν να πάρει πίσω τη φράση αυτή.

Ανένδοτος ο τροικανός και τότε ο κ. Γεωργιάδης έβαλε τα μεγάλα μέσα:

«Ακουσε, Πόουλ. Εδώ η γυναίκα μου η Ευγενία μου λέει να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε όλοι μαζί για την Αμερική. Εκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα που με βρίζουν οι μισοί Ελληνες και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική...».

Όταν ο Τόμσεν έμεινε ατάραχος και από αυτό ο Γεωργιάδης του είπε: «Δεν μου λες, Πόουλ: Από σαλάμι ξέρεις; Γιατί εάν ξέρεις, τότε θα γνωρίζεις ότι εάν φας αμέσως ολόκληρο το σαλάμι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνεις. Ενώ εάν το κόψεις σε φέτες και το τρως σιγά-σιγά το απολαμβάνεις». 
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

"Η ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Την περασμένη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ πως η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισημοποιήθηκε η ένταξή της στη ΝΔ και θα είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιό της.


Προσωπικά δεν μου προξένησε καμιά εντύπωση και ούτε βέβαια με αιφνιδίασε αυτή η προσχώρηση στη ΝΔ. Ήταν μια φυσική συνέχεια όλων εκείνων των βουλευτών που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ και εντάχθηκαν στη ΝΔ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Παύλος Μαρκάκης, Θανάσης Πλεύρης, Αστέριος Ροντούλης, Κυριάκος Βελόπουλος (αποχώρησε σύντομα). Ήταν όλα εκείνα τα αγαπημένα παιδιά του Γιώργου Καρατζαφέρη που τα «έκανε» βουλευτές, και οι οποίοι ήρθαν στο κόμμα από το πουθενά. Όλων αυτών η προσφορά στο ΛΑΟΣ ήταν μηδαμινή έως ανύπαρκτη μέχρι την πρώτη είσοδο του κόμματος στην Ελληνική Βουλή το 2007. Ειδικά από τους προαναφερθέντες, οι Μαρκάκης, Ροντούλης, Βελόπουλος και Τζαβέλα δεν ήταν καν μέλη του κόμματος και η συνεργασία τους με το ΛΑΟΣ ξεκίνησε λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Αντίθετα όμως, μέχρι τότε και από της ιδρύσεως του κόμματος (2000) ήσαν πολλοί εκείνοι οι αγωνιστές που στην κυριολεξία «μάτωσαν» επί 7 συναπτά έτη, περιδιαβαίνοντας όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, οργανώνοντας το κόμμα και εμψυχώνοντας τα στελέχη των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να καθιερωθεί ο ΛΑΟΣ στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας. Ήταν την ίδια εποχή που Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, ήταν ο Μιχάλης Βάρδας και Αναπληρωτής του ήταν ο υπογράφων. Όλη αυτή η πατριωτική και ανιδιοτελής φουρνιά στελεχών, «καπελώθηκε» από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, προς χάριν των προαναφερομένων και όχι μόνο, επαγγελματιών πολιτικάντηδων που κατά κύματα τώρα προσχωρούν στην Μνημονιακή ΝΔ, αφού πρώτα έριξαν στην ξέρα το πλοίο του ΛΑΟΣ.

Μετά από αυτή τη σύντομη αναδρομή, επανέρχομαι στη Νίκη Τζαβέλα. Η εν λόγω κυρία υπήρξε π. Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, αντιπρόεδρος της Intracom, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, διευθύντρια της διεθνούς ανάπτυξης του ΑΝΤ1 για τα Βαλκάνια και σύμβουλος του Μ. Κυριακού στον ΑΝΤ1, συνεργάτης της οικογένειας Λάτση, σύμβουλος του επιχειρηματία Ε. Μυτιληναίου. Δηλαδή, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η Νίκη Τζαβέλα ήταν εκείνο το αξιόπιστο πρόσωπο του επιχειρηματικού κεφαλαίου των εργολάβων Δημοσίων έργων και «διαμορφωτών» της κοινής γνώμης της πατρίδος μας.
Ωστόσο, δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2009 (7 Ιουνίου) ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αυτό το συγκεκριμένο συστημικό πρόσωπο επέλεξε προκειμένου να «κοσμήσει» την πρώτη θέση  στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ. Μόλις ανακοινώθηκε αυτή η υποψηφιότητα, διατύπωσα στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σε συνάντηση που είχα μαζί του, την έντονη διαφωνία μου γι΄ αυτή την προσβλητική προς τα στελέχη μας και τη λαϊκή μας βάση, προσωπική του επιλογή, δλδ της Νίκης Τζαβέλα. Στις οργισμένες δε, αιτιάσεις μου, απάντησε αποφεύγοντας να με κοιτάξει στα μάτια και κοιτώντας προς το ανοικτό παράθυρο, ό,τι: «Η Τζαβέλα είναι το κλειδί που θα μου ανοίξει την πόρτα του συστήματος». 

Η Νίκη Τζαβέλα κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας της στην ευρωβουλή, ουδέποτε διατύπωσε έστω και μία πολιτική πρόταση. Ουδέποτε στήριξε τα συμφέροντα της πατρίδος μας παρεμβαίνοντας σε κακόβουλες αναφορές ξένων ευρωβουλευτών. Αναφορές από γνωστούς κύκλους των Βρυξελών και του Βερολίνου που έπλητταν την Εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδος μας . Αντιθέτως, παρενέβη επανειλημμένως υπέρ της ΕΕ. Όπως για παράδειγμα όταν ξεστόμισε το ταπεινωτικό για την Ελλάδα μας: «Τουλάχιστον η Ελλάδα εάν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματική ενωμένη Ευρώπη». Ήδη το ποτήρι της οργής μου είχε ξεχειλίσει μετά και την αντικαταστατική διαγραφή μου από το κόμμα, ως αποτέλεσμα των καταγγελιών μου στα πρόσωπα των Βορίδη και Γεωργιάδη, τους οποίους είχα κατηγορήσει πως με την νεοφιλελεύθερη ρητορική τους μετάλλαξαν ένα πατριωτικό και αστικό κόμμα, μετατρέποντάς το σε κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης. Μετά από λίγους μήνες βέβαια, δικαιώθηκαν οι καταγγελίες μου προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όταν οι Βορίδης, Γεωργιάδης αυτομόλησαν προς ΝΔ.

Έτσι, την 1η Δεκεμβρίου 2011 εγγράφως ζήτησα από το κόμμα την παραπομπή της Νίκης Τζαβέλα στην επιτροπή δεοντολογίας, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής της για την αντικομματική και αντεθνική της συμπεριφορά και μεταξύ των άλλων ανέφερα: «Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες μιας επιεικώς περίεργης πολιτικής συμπεριφοράς της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ, Νίκης Τζαβέλα, η οποία εκθέτει την πατρίδα μας όχι μόνο στα μάτια των φίλων ψηφοφόρων και οπαδών του ΛΑΟΣ, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσβάλλοντας με τον πιο αήθη τρόπο τις εθνικές και πατριωτικές αξίες και υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις τρεις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις, της εν λόγω κυρίας στην ευρωβουλή, οι οποίες ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου, των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Είμαι βέβαιος, ότι ως εκ της θέσεώς σας, ως προέδρου δηλαδή της επιτροπής δεοντολογίας, είσθε ενήμερος της απαράδεκτης αυτής διαπόμπευσης της χώρας από ένα άτομο που θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένο να υιοθετεί και να υπερασπίζεται τις εθνικές μας αξίες και τις πατριωτικές μας καταβολές και λυπάμαι που διαπιστώνω, ότι κανένα μέτρο δεν έχετε λάβει ώστε να σταματήσετε αυτές τις επικίνδυνες τοποθετήσεις για τη χώρα μας. Ειδικότερα σας αναφέρω:

1. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 σε συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους της ευρωζώνης, η κ. Τζαβέλα, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής απίστευτα: “…υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον η Ελλάδα εάν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματική ενωμένη Ευρώπη”.

2. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 επίσης, σε συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο,  η κ. Τζαβέλα, ισχυρίσθηκε την επιεικώς απαράδεκτη θέση πως πρέπει η Ελλάδα να είναι το πειραματόζωο στη διεθνή οικονομική κρίση. Είπε δε μεταξύ άλλων τα εξής εξωφρενικά: “Εμείς στο νότο ξεκινήσαμε ως piigs (γουρούνια) και έχουμε περάσει στην περίοδο να είμαστε τα πειραματόζωα, σε αυτό δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Αν πρέπει να είμαστε τα πειραματόζωα προς δοκιμή για να ανακαλύψουμε τη μεθοδολογία και τη διαδικασία του να έχουμε αληθινή συνοχή και αληθινή ένωση εντός της ΕΕ, το δεχόμαστε…αν πρέπει να είμαστε ο καταλύτης για να έχουμε αληθινή ένωση και για να έχουμε συγκροτημένη, συνταγματική συνοχή, το δεχόμαστε, αξίζει”.

3. Σε πρόσφατη φιλελληνική τοποθέτηση του Βρετανού ευρωβουλευτού Nigel Farage, στην ευρωβουλή, η Νίκη Τζαβέλα παρενέβη και με μια άστοχη, ανεύθυνη και άσκοπη αναφορά της, ακύρωσε το θετικό για τη χώρα μας κλίμα που δημιουργήθηκε, αντί όπως όφειλε να ευχαριστήσει τον Βρετανό ευρωβουλευτή και να πλειοδοτήσει στις φιλικές για τη χώρα μας τοποθετήσεις του».
       
Δυστυχώς, το περιεχόμενο της επιστολής μου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης το έγραψε στα παλαιότερα υποδήματά του – όπως άλλωστε, είχε κάνει και με την επιστολή μου για Βορίδη και Γεωργιάδη – και σήμερα εισπράττει τα επίχειρα της κομματικής του ανικανότητας και του πολιτικού του αριβισμού.
Όσον αφορά τη Νίκη Τζαβέλα, θα όφειλε πριν να επανα-προσχωρούσε στη ΝΔ, να επιδείκνυε  προσωπική ευθιξία και πολιτική εντιμότητα και να είχε παραιτηθεί της έδρας της στην ευρωβουλή, η οποία έδρα ανήκει στους ανιδιοτελείς πάλαι ποτέ ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα και προς το Σαμαρικό Antinews του φίλου μου Βασίλη Ζήση. Αλήθεια, πότε ήταν καλή η Τζαβέλα; Σήμερα που προσχώρησε στη ΝΔ ή τον Ιούνιο του 2010 όταν έγραφε το Antinews: «Τι έκανε η Τζαβέλα στην ατζέντα Χριστοφοράκου»;
http://www.antinews.gr/Antitheseis/E-k-Tzabela-tou-LAOS-ti-ekane-sten-atzenta-tou-k-Khristophorakou-/  
 Ή όταν δημοσίευε την συγκεκριμένη επιστολή μου και σήμερα την έχει «κατεβάσει» από το διαδίκτυο;
 http://www.inewsgr.com/87/zita-tin-parapobi-tis-k-tzavela-sto-peitharchiko-tou-laos.htm
 Ή βεβαίως όταν πριν λίγες ημέρες (27/1/2014) μας ενημέρωνε πως η Τζαβέλα ψάχνει το ….Σαμαρά βάζοντας λυτούς και δεμένους για την επανένταξή της στη ΝΔ αλλά ο Σαμαράς έχει άλλες σκέψεις στο μυαλό του για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
 http://www.antinews.gr/Kleidarotrupa/H-Tzabella-psakhnei-ton-Samara/


ΥΨΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πάλι θα χάσουμε. Το προαίσθημα της ήττας είναι το πρώτο που έρχεται πριν η ίδια η ήττα μπει θριαμβεύτρια στην αλωμένη πόλη. Δεν έχει σημασία που δεν κουβαλήσαμε όπλο και δεν ακούσαμε ήχο σφαίρας να περνάει δίπλα από το κεφάλι μας, εμείς πολεμήσαμε.
Δεν έχει καμία σημασία που δεν θα γραφούν ένδοξες ιστορίες για μας τους Έλληνες της πρώτης και δεύτερης 10ετίας του 21ου αιώνα. Δεν έχει σημασία που δεν έχουμε εμφανή ίχνη καταπόνησης στο κορμί μας, ούτε που δεν τραγουδούμε θούριους όλοι μαζί πριν την κάθε μάχη, εμείς πολεμήσαμε.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας προσπεράσει γράφοντας απλά σε μια παράγραφο τα ποσοστά ανεργίας της χρονικής περιόδου, τα νούμερα του πληθωρισμού και ίσως τους αριθμούς των τυχαίων θυμάτων. Θα μάς περάσει στα γρήγορα για να πάει παρακάτω, αλλά εμείς πολεμήσαμε.
Είμαστε οι στρατιώτες που δεν φορέσαμε χακί αλλά διανύουμε ήδη τον 5ο χρόνο στο πεδίο της μάχης αντιστεκόμενοι απέναντι σε δύο εχθρικά στρατόπεδα που μάς κήρυξαν τον πόλεμο στα καλά καθούμενα. Δύο στρατόπεδα επανδρωμένα από ντόπιους και ξένους πολιτικούς εγκληματίες με ορδές υποστηρικτών να κάνουν εφόδους από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο στην χώρα όσο και μέσα στα σπίτια μας. Δεν είχαμε την τύχη να μάς στηρίζει ούτε ηθικά μία άλλη χώρα σε τούτο τον πόλεμο. Μόνοι μας πολεμάμε.
Όλοι μάς χλευάζουν ότι είμαστε ένας λαός του καναπέ, που δεν θέλει να πάρει στα χέρια του την μοίρα της πατρίδας του. Μάς κουνάνε το δάκτυλο που δεν κάναμε ένοπλο αγώνα ενάντια στον εχθρό, που δεν μπουκάραμε στο κοινοβούλιο, που δεν βάλαμε βόμβες και δεν πήραμε κεφάλια. Οι αναλυτές του καναπέ προκαλούν χωρίς να πουν όμως ποιος είναι ο εχθρός. Έτσι στο χαμό να βγούμε με τα χασαπομάχαιρα στον δρόμο απλά για να κάνουν αυτοί χάζι στην αρένα των τηλεοράσεων. Τον εχθρό μόνο εμείς τον ξέρουμε γιατί εμείς πολεμάμε.
Κάθε μέρα τρέχουμε ανάμεσα σε ναρκοπέδια και φυλάμε τα νώτα μας όταν βρίσκουμε τρύπα να ξεκουραστούμε μη και μάς πιάσουν στον ύπνο οι φύλακες της Δημοκρατίας τους και μάς μπουζουριάσουν νωρίτερα από ό,τι θα περιμέναμε για χρέη που μάς φόρτωσαν καταδικάζοντάς μας για εσχάτη προδοσία. Κάθε μέρα μειώνουμε τα γραμμάρια ανθρώπινης χαράς για να βγει ο λογαριασμός στα φάρμακα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που όταν είναι να διανύσουμε μεγάλη απόσταση για ένα μεροκάματο -έξι μέσα στο αμάξι- το μάτι μας δεν είναι στον δρόμο αλλά στον δείκτη της βενζίνης που ανάβει λαμπάκι και δεν βγαίνει ο γαμημένος ανήφορος 20 χιλιομέτρων με τα πόδια  στις 5 το πρωί με παγωνιά. Είναι ο τρίτος χειμώνας που κάνουμε μπάνιο με παγωμένο νερό ενώ νομίζουμε ότι κοροϊδεύουμε τα παιδιά μας λέγοντας ότι τα δώρα δεν έχουν αξία, παρά μόνο η αγκαλιά. Τα δικά μας παιδιά μόνο αγκαλιά παίρνουν εδώ και 4 χρόνια, ενώ εμείς την ίδια στιγμή τραβάμε τα μάτια μας από ντροπή και τα κολλάμε στο πάτωμα.
Πριν μάς κατηγορήσουν οι άνετοι της ζωής ότι όπλο δεν πήραμε ας έρθουν μία φορά στις πολλοστές που έχουμε ζήσει όταν οι γέροι γονείς  ανοίγουν το πορτοφόλι να τσοντάρουν από την πετσοκομμένη σύνταξή τους για το απλήρωτο ρεύμα και το νερό. Είναι από τις πολλές στιγμές που λες ότι ο πόλεμος της αναξιοπρέπειας είναι ο πιο σκληρός από όλους. Σε αυτόν πολεμάμε.
Ό,τι κι αν κάνουμε κάθε μέρα προσέχουμε να μην χτυπήσουμε, να μη πονέσει το δόντι μας, μην πάθουμε κολικό, μην σπάσουμε χέρι γιατί ξέρουμε ότι για μας νοσοκομείο δεν έχει. Η ιδέα ότι μπορεί μία βαριά ασθένεια να σου χτυπήσει την πόρτα είναι αυτή που σού σπάει τον τσαμπουκά και όταν σου καρφωθεί στο κεφάλι είναι σαν να έχεις φάει σφαίρα από ακροβολισμένο καθίκι που σε έχει βάλει στο στόχαστρο. Σε τέτοιον πόλεμο πολεμάμε.
Ανάμεσα σε όλα αυτά, τα καθημερινά που ξεσκίζουν την καρδιά περισσότερο από ό,τι θα πετσόκοβε το κορμί μας μια νάρκη, είναι που κάθε βράδυ πριν κλείσουμε κατ' ανάγκη τα μάτια μας έρχεται και σε χαστουκίζει η ευθύνη για την πατρίδα. Ρίχνεις την κουβέρτα σαν αδιάβροχο πάνω στους ώμους και γυροφέρνεις στο παγωμένο σπίτι, σαν στρατιώτης σε παγωμένο βουνό καταδικάζοντας τον εαυτό σου που σήμερα εσύ έζησες αλλά χάθηκε ένα κομμάτι ακόμα Ελλάδας. Αυτός είναι ο δικός μας πόλεμος.
Έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε να αποχαιρετάμε αδελφούς και φίλους που σαν να είναι ακρωτηριασμένοι στρατιώτες αφήνουν το πεδίο της μάχης Ελλάδα να βρουν μεροκάματο στην άκρη της γης. Αυτοί είναι οι πιο άτυχοι από όλους μας διότι ξέρουν ότι δεν θα δουν το τέλος αλλά δεν θα ξαναδούν την Ελλάδα όπως την γνώριζαν. Η Ελλάδα θα πεθάνει μαζί με μας τους τελευταίους που ξέρουμε ότι δεν θα αντέξουμε να κρατάμε ακόμα για πολύ.
Η ήττα μας είναι σίγουρη. Το βλέπουμε στα πρόσωπα των θριαμβευτών πολιτικών άκαπνων σωτήρων, πληρωμένων προδοτών και αθάνατων γειτόνων που αλαλάζουν με την ψήφο στο χέρι σαν τις πουτάνες της Κατοχής του '40 την ώρα που έφθαναν οι αξιωματικοί των Ες Ες με σοκολάτες και ψωμί για να το γλεντήσουν.
Εμείς οι Έλληνες, των πρώτων δεκαετιών του 21ου αιώνα -μικροί, ήσυχοι και αόρατοι- την ήττα μας πολεμήσαμε. Και είμασταν άριστοι στρατιώτες.
ΠΗΓΗ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ : OI "ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ" ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ".
Οι εμφανίσεις του Μουντιάλ με άλλη ματιά
Η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας έχει ήδη αρχίσει, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν παρουσιάσει τις επίσημες εμφανίσεις τους. Δείτε πως ένας φίλος του ποδοσφαίρου σχεδίασε ξανά τις φανέλες των χωρών του Μουντιάλ, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.
99 ημέρες έμειναν για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, με τις περισσότερες χώρες οι οποίες θα συμμετέχουν στα τελικά να έχουν ήδη παρουσιάσει τις επίσημες εμφανίσεις τους ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.
Αυτό δεν εμπόδισε έναν λάτρη του ποδοσφαίρου να σχεδιάσει ο ίδιος ξανά τις φανέλες και των 32 ομάδων που θα βρίσκονται στη χώρα του καφέ, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό. Δείτε ενδεικτικά μερικές από αυτές, ανάμεσά τους και την ελληνική.

Βραζιλία


















ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Ο Άρειος Πάγος ποινικοποιεί την ΧΑ αλλά νομιμοποιεί την "αντιφά" την οποία αναφέρει ως "τοπική οργάνωση"! Δόγμα του Σόκ!

Διαβάζοντας κανείς το πόρισμα του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητείται από το κοινοβούλιο η άρση της ασυλίας του συνόλου της Κ.Ο της Χρυσής Αυγής, ανακαλύπτει κανείς πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τόσο για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αστυνομία, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που θέλουν να ποινικοποιήσουν ένα κόμμα με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εάν όχι εκατομμύρια υποστηρικτές και ψηφοφόρους σε όλη την Ελλάδα. Σε πολλά θα μπορούσε να σταθεί κανείς. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει εν προκειμένω, έιναι ο τρόπος με τον οποίο οι "αρμόδιες αρχές" αντιμετωπίζουν τις πραγματικές εγκληματικές οργανώσεις σε αυτή την χώρα.
dsc 1384
Και ας αναφερθούμε σε κάτι συγκεκριμένο. Στο διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου γίνεται αναφορά σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Καλλιθέα.. Κια συγκεκριμένα σε μια αντιφασιστική συναυλία στην οποία έγιναν επεισόδια. Δεν θα ασχοληθούμε με το ποιός ή το τι έκανε, αλλά με τον τρόπο που ο Άρειος Πάγος αναφέρεται στην "αντιφά" ως μια "τοπική οργάνωση".

Ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρόκειται για μία πραγματικά εγκληματική οργάνωση, που ως μόνο στόχο έχει τον τραμπουκισμό, τις απειλές και τις επιθέσεις κατά όποιου αντιλαμβάνεται ως "φασίστα", ο Άρειος Πάγος – και προφανώς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα- τους νομιμοποιεί με τρόπο που εγείρει ερωτηματικά.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες επιθέσεις από μέλη της "αντιφά" σε ολόκληρη την Ελλάδα, που συχνά πυκνά καταλήγουν σε βαρύτατους τραυματισμους, εκτεταμένες καταστροφές και πολλά άλλα. Παρόλα αυτά όλες αυτές οι επιθέσεις όχι μόνον δεν καταγράφονται, αλλά προφανώς δεν θεωρούνται και ποινικά κολάσιμες από αυτούς που κρίνουν. Δεν έχει βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να τις μαζέψει και να τις στείλει όλες μαζί για να γίνει έρευνα.

Η συνεχής αυτή εγκληματική δράση τους, τεκμηριώνεται με πολλούς τρόπους. Κυρίως όμως μέσω της "αυτοδιαφημισής" τους, από τους ίδιους τους επιτιθέμενους οι οποίοι για να αυτοπρομοταριστούν/διαφημιστούν τις δημοσιοποιούν διαρκώς.

Όπως παραδείγματος χάριν σήμερα το πρωί στο indymedia – το οποίο στηρίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- οι "αντιφασίστες" υπερηφανεύονταν για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου ενός φερόμενου ως "φίλου" της Χ.Α. Διαβάστε και θαυμάστε το πώς επιχαίρουν, αλλά και το πόσο ενδιαφέρονται ακόμη και εάν έκαναν λάθος : "κινητό τηλέφωνο που αναγράφεται στην εφημερίδα του είναι δηλωμένο στο όνομά του και ως διέυθυνση του εμφανίζεται μια μεζονέτα στην υπερλούξ περιοχή Πανόραμα Βούλας, στη διαστάυρωση των οδών Μπιζανίου και Πλαταιών. Στην αυλή ήταν παρκαρισμένο ένα σπορ Μίνι Κούπερ. (στα κουδούνια έχει προνοήσει να μην αναγραφεται κανένα όνομα). Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για το σπίτι του Ζαχαριάδη. Ακόμα και η μικρή περίπτωση λάθους δεν μας πτοεί. Το πολύ ένας μπουρζουάς του Πανοράματος να κλαίει το Μίνι του.

Και όμως ο Άρειος Πάγος μας σερβίρει ως "τοπική οργάνωση" μια πραγματικά εγκληματική οργάνωση.
ΠΗΓΗ

Εκτουρκισμός της Πατρίδας από την χούντα Σαμαρά - Τουρκική πολιτιστική εβδομάδα στον Αστέρα Βουλιαγμένης!

Προχωρά ο εκτουρκισμός στην ελληνική επικράτεια με την ενθάρρυνση της αντεθνικής Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά. Από τον ξεπουλημένο έναντι πινακίου φακής Αστέρα Βουλιαγμένης, η νεοοθωμανική επεκτατικότητα πρόκειται να εξαπολυθεί προς τους Έλληνες, μέσω του επονομαζόμενου «τουρκικού πολιτισμού».
Δίχως να χάσουν καθόλου χρόνο, οι τούρκοι «επενδυτές», για τους οποίους η Χούντα του Μνημονίου πανηγύριζε προβάλλοντάς τους περίπου ως μεσσίες, δίνουν το στίγμα τους και βεβαίως σαφή δείγματα των πραγματικών τους προθέσεων: την εβδομάδα 7-14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το «πολιτιστικό» πρόγραμμα «από την Ανατολή στον κόσμο», το οποίο καθώς αναφέρεται στα μέσα μαζικής εξαπάτησης θα περιλαμβάνει εκθέσεις τέχνης, ζωγραφικής και φωτογραφίας.
Πρόκειται σαφώς για την υλοποίηση της επέκτασης των νεοοθωμανών μέσω των πολιτιστικών στοιχείων, πρακτική η οποία λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα από χρόνια μέσω των τουρκικών σειρών που προβάλλονται συστηματικά από τα κανάλια της διαπλοκής. Κι ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί της υποστήριξης των Μνημονίων, της οικονομικής εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος παίρνουν εκατομμύρια από τους τούρκους για να συμβάλλουν τα μέγιστα στην προώθηση της ασιατικής προπαγάνδας, τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος φροντίζουν να φανατίζουν τον τουρκικό λαό απέναντι στους αποχαυνωμένους Έλληνες.
Εν κατακλείδι, ο εκτουρκισμός της Πατρίδος μας προχωρά σταδιακά: τουρκικές σειρές στην τηλεόραση, δημιουργία ισλαμικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας, τουρκική ασυδοσία στην Ελληνική Θράκη και στο Αιγαίο και πλέον, «πολιτισμικές» εκθέσεις από την Αθήνα και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με ένα και μόνο σκοπό: τον απόλυτο αποπροσανατολισμό από τον προαιώνιο εχθρό στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, ο οποίος σε αντίθεση με μας προετοιμάζεται πυρετωδώς για εκείνα, τα οποία αναπόφευκτα έρχονται.