ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ...!ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ...

Το κομμουνιστικό βασίλειο του τρόμου

Τον Σεπτέμβριο του 1917, ο Λένιν γράφει: «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφευχθεί η αποκατάσταση της αστυνομίας, και αυτός είναι η δημιουργία λαϊκής πολιτοφυλακής η οποία θα συγχωνευθεί με το στρατό». 
Στις 28 Ιανουαρίου 1918 ο Λένιν αποφασίζει να δημιουργήσει τονΚόκκινο Στρατό. Γερμανοί και Αμερικανοί έτρεξαν να δώσουν κάθε είδους υποστήριξη στους Μπολσεβίκους. Η κατάσταση ήταν καταστροφική διότι τα εχθρικά στρατεύματα πλησίαζαν την Πετρούπολη και στις 11 Μαρτίου 1918 η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση διέφυγε για τη Μόσχα όπου και παρέμεινε. Η απόδραση αυτή οργανώθηκε από τον Αλέξανδρο Σλιάπνικωφ(Alexander Shliapnikov 1885-1937) (ο Στάλιν τον εξετέλεσε στα 1937). Η Μόσχα μετά από αυτό έγινε πρωτεύουσα. Ο Λένιν εισήγαγε επίσης το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Μπολσεβίκικο Κόμμα στις 8 Μαρτίου 1918 ονομάστηκε Κομμουνιστικό Κόμμα. Αυτοί οι Κομμουνιστές δημιούργησαν μια νέα κυβέρνηση που κυριαρχούνταν από τουςΕβραίους, όπου ο Λέων Τρότσκι έγινε Κομισάριος του Λαού για Στρατιωτικές Υποθέσεις. Ένας άλλος Εβραίος, ο Γκεόργκι Τσίτσεριν (Ορνάτσκι) (Georgy Chicherin: 1872- 1936 - φώτο) που η Εβραία μητέρα του ονομαζόταν Μάγιερντορφ τοποθετήθηκε Κομισάριος του Λαού για Εξωτερικές Υποθέσεις. Προηγουμένως είχε εισέλθει δύο φορές σε φρενοκομείο. Αυτό μπορεί να ταίριαζε τέλεια στους Κομμουνιστές: όσο πιο τρελός, τόσο το καλλίτερο.
Το κακό τώρα διαδόθηκε σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Η εξουσία επικεντρώθηκε περισσότερο από την εποχή των Ιακωβίνων στη Γαλλία. Ο Τρότσκι ήθελε να δει τους υπηκόους του σαν στρατιωτικοποιημένους σκλάβους. Όλες οι μορφές επαιτείας απαγορεύτηκαν, όπως είχε κάνει η Παρισινή Κομμούνα με διάταγμα στις 16 Απριλίου του 1871. Αυτοί που παραβίαζαν το διάταγμα εκτελούνταν. Οι αστοί εξαναγκάστηκαν να σκουπίζουν τους δρόμους και να φτυαρίζουν το χιόνι. Τα παιδιά τους αποκλείονταν από την ανώτερη εκπαίδευση. Οι εντολές του Λένιν ήταν τα Πανεπιστήμια να δέχονται όλους αυτούς που ήθελαν ένα δίπλωμα και όχι γνώση. Ακόμη και οι Ταοϊστές γνώριζαν: Όσο περισσότερη γνώση έχει ο κόσμος τόσο πιο δύσκολο είναι να ελεγχθεί.
Στα 1918 ο Πατριάρχης Τύχων (Tichon) δήλωσε πως το Σοβιετικό καθεστώς είναι ο ενσαρκωμένος Αντίχριστος.Διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν οι Μπολσεβίκοι άρχισαν να κατάσχουν την περιουσία και τον πλούτο της Εκκλησίας. Η GPU(μυστική αστυνομία) τον δολοφόνησε τον Μάιο του 1922. Το Κομμουνιστικό βασίλειο του τρόμου δεν γνώριζε όρια - επιτρεπόταν κάθε είδους αγριότητα στο όνομα της εξουσίας.
Ο Μωυσέϊ Ουρίτσκι (Μπορέτσκι) (Moisei Uritsky :1873-1918)ήταν Εβραίος που ανήκε στο εβραϊκό κόμμα Bund, πρωτοστάτησε στο ένοπλο πραξικόπημα τον Οκτώβριο και αργότερα έγινε αρχηγός της Τσεκά (Cheka - σοβιετική υπηρεσία ασφαλείας) στην Αγία Πετρούπολη. Από την θέση αυτή Ουρίτσκι συντόνιζε την άσκηση και τη δίωξη των μελών της αριστοκρατίας, των αξιωματικών του στρατού και των  κληρικών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που αντιτάχθηκαν τους Μπολσεβίκους.Εργαζόταν μ’ έναν ιδιαίτερα άγριο τρόπο και κέρδισε το ψευδώνυμο "ο χασάπης της Πετρούπολης". Ήταν ο Ουρίτσκι αυτός που με την βοήθεια των ναυτών και των Γερμανών στρατιωτών διέλυσε το Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 1918.
Παρά το γεγονός πως οι Εβραίοι "επαναστάτες" και εκτελεστές προτιμούσαν να ζουν με ψευδώνυμα ο κοινός λαός της Ρωσίας σύντομα συνειδητοποίησε ποιός κυβερνούσε τη χώρα του με σιδηρό χέρι. Τα Εβραϊκά κόμματα Μπούντ (Bundκαι Πο’ Αλέϊ Ζάϊον (Poalei Zion) επετράπησαν να παραμείνουν ενώ τα υπόλοιπα απαγορεύτηκαν στα 1920. Το τελευταίο συγχωνεύτηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα τον Δεκέμβριο του 1928.  [Μέλος του Πο’ Αλέϊ Ζάϊον στην Πολωνία ήταν ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν (David Ben-Gurion: 1886-1973) o ιδρυτής του κράτους του Ισραήλ και πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ]. 
Ούτε μια συναγωγή δεν καταστράφηκε, ούτε μετετράπη σε δημόσιες τουαλέτες ή αποθήκες, όπως συνέβη με τις Εκκλησίες. Ούτε ένας ραβίνος δεν σταυρώθηκε. Πολλές εκκλησίες στη Μόσχα γκρεμίστηκαν στα 1922, ενώ αντιθέτως μια Συναγωγή που χωρούσε 2.000 άτομα χτίστηκε.Καταστράφηκαν 60.000 εκκλησίες. 

Οι Εβραίοι εκτελεστές συνήθιζαν να φωνάζουν: «Ζήτω ο Κόκκινος Στρατός! Θάνατος στους Αστούς». Σύντομα επέβαλαν την καταναγκαστική εργασία. Οι «αλήτες» εκτελούνταν επί τόπου. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  / Από το βιβλίο του Γιούρι Λίνα «Υπόγειες Σιωνιστικές Διαδρομές», (‘Under the Sign of the Scorpion’), εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ, με προσθήκες από το διαδίκυτο
ΠΗΓΗ

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Πήρε τα εύσημα από τους αφέντες του …..Εβραίους.


Λίγες ώρες πριν την άφιξη στη Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την Δευτέρα το πρωί θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, Ντέιβιντ Χάρις, χαιρέτισε τις συλλήψεις της ηγεσίας και μελών του κόμματος δηλώνοντας ότι αυτό που διακυβεύεται με τη δράση της Χρυσηίς Αυγής είναι η ίδια η ουσία της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτίμησε ότι «το ξεκάθαρο μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι οι δυνάμεις του βίαιου εξτρεμισμού αποτελούν απειλή για την κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτές».
Αν και ο κ. Χάρις αναγνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια τέτοια μετωπική αντιμετώπιση ενός πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο, τονίζει ότι υπάρχουν όρια, τα οποία στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, έχουν ξεπερασθεί εδώ και πολύ καιρό.
«Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναγνώρισε την απόλυτη αναγκαιότητα να πει ότι φθάνει, δεν πάει άλλο, και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να σταματήσει την σχιζοφρένεια της Χρυσής Αυγής. Ένα κόμμα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί με κυνισμό την ελευθερία που προσφέρει η δημοκρατία για να υποσκάπτει αυτή την ίδια τη δημοκρατία», ολοκλήρωσε ο κ. Χάρις.
Συνέντευξη του Ντέηβιντ Χάρις θα δημοσιευθεί στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Έξαλλου του το είχε ζητήσει  στην Θεσσαλονίκη να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου (WJC), Ρόναλντ Λόντερ. όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ και έπρεπε να ικανοποιήσει το αίτημα του.
ΠΗΓΗ

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

mixaloliakos-xeiropedes2

Εθνικιστές ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση!


Ως πότε θα ανεχόμαστε συναγωνιστές αυτή την κατάσταση; Αυτό που συμβαίνει στα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μας αγγίζει όλους. Αφορά σύσσωμο το εθνικιστικό κίνημα της Ελλάδας. Οι μπάτσοι μπουκάρουν απροκάλυπτα σε σπίτια συναγωνιστών, ανήκοντες ή μη στη Χρυσή Αυγή. Εισβολές σε χώρους εργασίας, καθημερινή τρομοκρατία εις βάρος εθνικιστών. Στη Θεσ/νικη στην Αθήνα, στη Βέροια στο Μεσολόγγι στην Κρήτη στον Πύργο στη Ξάνθη, ακόμα και στον σύνδεσμο της Μαύρης Θύελλας στην Καλαμάτα έχουμε εισβολές της αστυνομίας. Βόμβες και επιθέσεις σε εθνικιστές από παρακρατικά κωλόπαιδα. Καθαιρέσεις από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό στην ιδέα και μόνο του να σαι εθνικιστής. Ρουφιανιές και ανώνυμες καταγγελίες.

Και τι κάνουμε για όλα αυτά; Πού βαδίζουμε; Στο δρόμο του φόβου και της διχόνοιας; Στις διαχωριστικές γραμμές που εμείς οι ίδιοι έχουμε βάλει; Πλέον όλοι βρισκόμαστε στο στόχαστρο. Και με περίσια λύπη συνειδητοποιώ πως κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια με κάποιους συναγωνιστές που σχολιάζαμε την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία. Φτάσαμε στο ίδιο επίπεδο. Σε λίγο θα μας χτυπαν την πόρτα για να ελέγξουν τo torrent και τα βιβλία μας. Θα απαγορευτούν οι σκέψεις μας. Και εμείς φοβισμένοι στεκόμαστε απέναντι στο θηρίο και περιμένουμε τι και από ποιον;

Κλεισμένοι στα σπίτια μας προσπαθούμε να τονώσουμε το ηθικό ο ένας του άλλου μέσα από κείμενα στο διαδίκτυο. Αυτό όμως δεν είναι η λύση. Η θέση μας είναι εκεί έξω. Όχι στην ηλίθια μόνο μάζα και στους ευκαιριακούς lifestyle εθνικιστές. Αλλά στην καθημερινή μας επαφή, στη δράση και την τριβή. Ας αφήσουμε τους στενόμυαλους και τους "ινστρουχτορες" στην άκρη. Διακυβεύεται η πολιτική μας ύπαρξη.

Γι αυτό σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και συνοικία, επικοινωνείστε μεταξύ σας. Αναζωπυρώστε την πολιτιστική και πολιτική οντότητα του εθνικισμού. Το φως της ιδεολογίας μας να το μεταλαμπαδεύσουμε σε κάθε γωνιά της χώρας. Όχι για τον κάθε μαλάκα αστό. Αλλά για εμάς τους ίδιους. Ο Εθνικισμός είναι η ίδια μας η ζωή. Δεν πρέπει να φοβηθούμε ούτε να αδιαφορήσουμε στο ελάχιστο. Οφείλουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση. 
Οφείλουμε να τους συντρίψουμε...
ΠΗΓΗ

Δείτε το μπλουζάκι που επέλεξε να πάει στη ΓΑΔΑ ο Γ.ΓΕΡΜΕΝΗΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής επέλεξε να φορέσει ένα t-shirt για να πάει να παραδοθεί στη ΓΑΔΑ που - τέτοιες ημέρες ειδικά - προκαλεί ανατριχίλα!

Το μπλουζάκι γράφει "Death" (θάνατος), έχει μία νεκροκεφαλή, ένα δρεπάνι και έναν ανάποδο σταυρό!

543

Η κοινωνία περιμένει να μάθει τα αυτόφωρα κακουργήματα Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη.


Όπως έχει γίνει γνωστό από το πρωϊ, συνελήφθησαν ο αρχηγός της ΧΑ βουλευτής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και οι βουλευτές Κασιδιάρης και Παναγιώταρος του ίδιου κόμματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος παρ. 1 «Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε...
με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Eπίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Bουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Bουλής.» Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο αυτό δεν ήταν νόμιμο να συλληφθούν οι πιο πάνω βουλευτές.

Υπάρχει μόνο μια περίπτωση κατά την οποία μπορεί να συλληφθεί ένας βουλευτής. Σύμφωνα με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου «Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήμα.». Επομένως, για να συλληφθούν οι πιο πάνω βουλευτές, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί τέλεσαν κακούργημα, το οποίο εμπίπτει στα χρονικά όρια του αυτοφώρου, σύμφωνα με το άρθρο 242 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Με δεδομένο ότι η δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα έγινε προ πολλού χρόνου, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία περιμένει να μάθει ποιο ακριβώς κακούργημα τέλεσαν, μέσα στα χρονικά όρια του αυτοφώρου οι πιο πάνω βουλευτές. Ας σημειωθεί ότι δεν ενθυμούμαστε άλλη σύλληψη Έλληνα βουλευτή στο παρελθόν για αυτόφωρο κακούργημα. Υπάρχει μόνο μια περίπτωση. Να κατηγορήσουν το κόμμα που είναι στο Κοινοβούλιο και το ψήφισαν περίπου  πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες, ως μια διαρκή εγκληματική οργάνωση. Κάτι τέτοιο θα έχει ενδιαφέρον!!! Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συλληφθούν όλοι οι βουλευτές της ΧΑ.

Πιστεύουμε πως τόσο η Δικαιοσύνη όσο και το πολιτικό «συνταγματικό τόξο» αντιλαμβάνονται πως αν δεν υπάρξουν καταδίκες για τους πιο πάνω βουλευτές, αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ.
ΠΗΓΗ

Η.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΠΡΟΣ Γ.Α.Δ.Α.:"Πείτε στους Κλουζώ που με ψάχνουν για να με συλλάβουν ότι πήγαν σε λάθος διεύθυνση, ήρθα μόνος μου"

panagiotaros-gada
Πριν απο λίγο προσήλθε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλίας Παναγιώταρος για τον οποίο είχε εκδοθεί ένα απο τα 36 εντάλματα σύλληψης...Ο Παναγιώταρος εμφανίστηκε μπροστά στον...εμβρόντητο επικεφαλής των μέτρων ασφάλειας της ΓΑΔΑ και σχεδόν φωνάζοντας του είπε...

 "Πείτε στους Κλουζώ που με ψάχνουν για να με συλλάβουν ότι πήγαν σε λάθος διεύθυνση, ήρθα μόνος μου" και παραδόθηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον 12ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής και κρατούνται και οι Μιχαλολιάκος-Κασιδιάρης...

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Πατέλης – Καταζητείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππάς - Αναζητούνται αστυνομικοί, μέλη της Χ.Α.


- Ραγδαίες εξελίξεις με μπαραζ συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής
- Συνελήφθησαν Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός
- Καταζητούνται ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς και ο Νίκος Μίχος
- Παραδόθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος - Τι είπε φτάνοντας στην Ασφάλεια
- Στη ΓΑΔΑ και ο Γιώργος Γερμενής
- Αναζητούνται εν ενεργεία αστυνομικών, μελών της Χρυσής Αυγής
- Έχουν εκδοθεί συνολικά 36 εντάλματα και έχουν γίνει 16 συλλήψεις
- Πως έγινε η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου
- Μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται έξω από τη ΓΑΔΑ
- Το πορισμά στοιχειοθετεί κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης
- Ποιο είναι όλο το κατηγορητήριο
- Πρώτο θέμα και στα διεθνή ΜΜΕ το "ξήλωμα" της Χρυσής Αυγής
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία γίνεται μια γιγαντιαία επιχείρηση για την σύλληψη του αρχηγού και βουλευτών κοινοβουλευτικού κόμματος!
Από τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν, συνέλαβε τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο (τον οποίο επισκέφτηκε ήδη στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, ο αδερφός του), τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, ενώ λίγο πριν τις 10 το πρωί παρουσιάσθηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος.
Επίσης συνελήφθη και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς, ο οποίος εμφανίζεται ως ο υπαρχηγός της οργάνωσης, καταζητείται. Το ίδιο και ο βουλευτής Νίκος Μίχος.
Αναζητούνται και δυο εν ενεργεία αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να ήταν φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Και φέρονται να ήταν μάρτυρες επιθέσεων και να μην έχουν επέμβει, ως όφειλαν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως για να συλλεχθούν τα στοιχεία που οδήγησαν στο μπαράζ συλλήψεων της ηγεσίας και βουλευτών της Χρυσής Αυγής βοήθησαν και μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.
Στη ΓΑΔΑ έφτασαν επίσης ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. "Οι δημοσκοπήσεις μας δίνουν 15%. Ξήλωσαν αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν", δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί απάντησε "ναι, ναι".
Επίσης συνελήφθη και ο υπεύθυνος της τοπικής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. Συνολικά έχουν γίνει 14 συλλήψεις
Στη ΓΑΔΑ προσέρχονται συνεχώς μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ οπαδοί του κόμματος συγκεντρώνονται έξω από την Ασφάλεια. 
Σε ένα πόρισμα 9 σελίδων περιγράφονται όλα για τα οποία κατηγορούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Λαγός αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συλλαμβάνονται από το πρωί σε μια γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους αποδίδονται κατηγορίες για 5 ανθρωποκτονίες, του Παύλου Φύσσα και αλλοδαπών, για σωρεία επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει μέρος του πορίσματός του βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.


Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο, αντί για την Ευελπίδων, καθώς εκεί βρίσκονται όλες οι δικογραφίες. 
ΠΗΓΗ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ανατροπή! Δεν ήταν η Αγγελική που συνέλαβε τον Ρουπακιά.


Δείτε τι κατέθεσε η ίδια η νεαρή αστυνομικός για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Ανατρέπονται τα δεδομένα σχετικά με τη σύλληψη του Γ.Ρουπακιά, που μαχαίρωσε τον άτυχο Παύλο Φύσσα, αφού οι καταθέσεις των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ξεδιαλύνουν τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την τραγική στιγμή.


Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, άνδρας είναι ο αστυνομικός που έβαλε χειροπέδες στον 45χρονο δολοφόνο του Φύσσα , καθώς και το ίδιο πρόσωπο είναι που βρήκε το ματωμένο μαχαίρι στο οδόστρωμα. Με τον ίδιο τρόπο περιέγραψε τα γεγονότα και η 24χρονη Αγγελική στην κατάθεση της, η αστυνομικός με τα γαλανά μάτια, στην δική της κατάθεση. Συνεπώς, ματαιώνεται η βράβευση της Αγγελικής στο Προεδρικό Μέγαρο για την ηρωική της πράξη.


 Διαβάστε τη συγκλονιστική κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον Ρουπακιά:


 «Στις 23:59 λάβαμε σήμα από το κέντρο μας για να μεταβούμε στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ιφιγενείας όπου ήταν συγκεντρωμένα γύρω στα 150 άτομα με ρόπαλα. Στο σημείο, μετά από ένα λεπτό, έφτασε και μια άλλη ομάδα ΔΙΑΣ από το Πέραμα. Κατεβήκαμε μαζί την οδό Κεφαλληνίας και σε έναν κάθετο δρόμο στην οδό Παύλου Μελά είδαμε γύρω στα 30 με 40 άτομα μαυροφορεμένα και από μακριά φαινόταν ότι κάποιοι από αυτούς κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, χωρίς να μπορώ να διακρίνω τι ήταν αυτό.


 Τότε σταματήσαμε λίγο πιο κάτω από την Παύλου Μελά για να κατέβουμε και να δούμε με προσοχή τι γίνεται. Με το που σταματήσαμε, μας πλησίασε ένας άνδρας ο οποίος μας είπε: “Παιδιά, τίποτα δεν έγινε. Όλα εντάξει...”. Εμείς ρωτήσαμε να μας πει ποιοι είναι όλοι αυτοί και τι γινόταν. Τότε αυτός μας είπε: “Κάτι Χρυσαυγίτες μάλωσαν με κάτι αναρχικούς σε μια καφετέρια, αλλά τώρα όλα εντάξει. Το διαλάμε”


 Εμείς κατεβήκαμε από τις μηχανές για να πάμε στην οδό Παύλου Μελά για να δούμε τι γίνεται. Τότε είδα γύρω στα 15 με 20 άτομα να βγαίνουν από την οδό Παύλου Μελά, να ανεβαίνουν την οδό Κεφαλληνίας και να στρίβουν αριστερά στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Απ’ όσο πρόσεξα, φορούσαν μαύρα ρούχα και φώναζαν και έβριζαν. Εγώ με κάποιους ακόμα συναδέλφους μου τους ακολουθήσαμε τρέχοντας για να τους σταματήσουμε και να δούμε ποιοι είναι και τι γίνεται. Παράλληλα διαβίβαζα από τον ασύρματο στο κέντρο και τους έλεγα αυτά που βλέπαμε.


 Με το που στρίψαμε αριστερά στην Παναγή Τσαλδάρη, είδαμε διασκορπισμένα αρκετά άτομα. Ενώ κινούμασταν στον συγκεκριμένο δρόμο, στον αριθμό 62 είδαμε δύο άτομα να έχουν πιαστεί στα χέρια και να πλακώνονται. Τότε τρέξαμε προς τα κει για να τους χωρίσουμε και να μας πούνε τι γίνεται. Δύο συνάδελφοί μου, ένας άνδρας και μια γυναίκα που ήταν πιο μπροστά από μένα, φτάσανε πρώτοι και αυτοί χώρισαν.


 Τότε ρώτησαν τον έναν από τους δύο τι γίνεται και αυτός φώναξε: “Αυτός με βάρεσε, αυτός με βάρεσε!”, δείχνοντας τον άλλον. Ο άλλος από τους δύο που σας λέω πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν παρκαρισμένο, πιο σωστά θα έλεγα σταματημένο γιατί δεν είχε παρκάρει στον δρόμο ακριβώς όπου έγινε το συμβάν και ήταν τοποθετημένο αντίθετα στην κατεύθυνσης κυκλοφορίας.


 Εγώ τότε άκουσα τους δύο συναδέλφους μου, που σας είπα, να μου φωνάζουν: “Είναι μαχαιρωμένος! Αυτός το έκανε! Πιάστε τον!”. Αυτόν υπέδειξε εκείνος που ήταν μαχαιρωμένος και κρατούσε το στήθος του με τα χέρια του και είχε αίματα. Εγώ τότε μαζί με τον συνάδελφό μου πήγαμε στο αυτοκίνητο που επέβαινε.


 Καταλάβαμε ότι αυτός ήταν που είχε μαχαιρώσει τον άλλον που φώναζε και τον έδειχνε επίμονα το θύμα στους συναδέλφους μου. Μόλις βγάλαμε τον δράστη από το αυτοκίνητο, του ζητήσαμε την ταυτότητά του και είδαμε ότι ονομάζεται Ρουπακιάς Γεώργιος του Σταύρου και της Ευτυχίας, γεννημένος στις 24.1.1968 στην Αθήνα»


 Κάναμε σωματικό έλεγχο σε αυτόν για να δούμε αν φέρει τίποτα πάνω του, αλλά δεν είχε τίποτα και τότε είδαμε ότι δίπλα από την μπροστινή αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου ήταν πεταμένο ένα αναδιπλούμενο στιλέτο, ανοιχτό, με αίματα πάνω και ξύλινη λαβή. Αυτό το στιλέτο το περισυλλέξαμε και το ασφαλίσαμε. Θυμάμαι ότι ένας από τους συναδέλφους μου τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό και αυτός απάντησε: “Γιατί βάρεσε έναν δικό μου...”».


 Ο νεαρός που μαχαίρωσε ο Ρουπακιάς είχε πέσει κάτω στο πεζοδρόμιο και είχε γεμίσει αίματα. Εμείς ενημερώσαμε άμεσα το κέντρο μας γι’ αυτά που σας είπα και ζητούσαμε επίμονα να έρθει γρήγορα το ΕΚΑΒ για να τον πάρει. Μάλιστα, πήραμε και από το κινητό μας τηλέφωνο το 166 για να τους πούμε να έρθει το γρηγορότερο ασθενοφόρο στο σημείο.


 Ρωτήσαμε το θύμα πώς λέγεται και απ’ ό,τι μου είπε η συνάδελφος που ήταν από πάνω του, της είπε μια κοπέλα, που προφανώς ήταν η κοπέλα του θύματος γιατί έκλαιγε από πάνω του, ότι λέγεται Φύσσας Παύλος του Παναγιώτη, γεννημένος το 1979 στον Πειραιά. Εκεί, όπως σας είπα, γινόταν χαμός. Ήταν πολλά τα άτομα. Προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιον που να είδε κάτι, αλλά κανένας δεν μας είπε τίποτα. Μετά έφτασε το ΕΚΑΒ, πήρε το θύμα και έφυγε για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.


 Απ’ ό,τι είδα, όταν πήρε το ασθενοφόρο το θύμα πρέπει να είχε χάσει τις αισθήσεις του. Τον δράστη τον προσαγάγαμε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου. Απ’ ό,τι θυμάμαι από την άδεια κυκλοφορίας, το αυτοκίνητο δεν ήταν στο όνομά του, αλλά στο όνομα Χρυσούλα Ρουπακιά».
ΠΗΓΗ

ΓΚΕΜΜΑ-Δ.Λιαντίνης


Ιωνικόν-Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Γιατί τα σπάσαμε τ' αγάλματά των,
γιατί τους διώξαμε απ' τους ναούς των,
διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί.
Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη,
σένα η ψυχές των ενθυμούνται ακόμη.
Σαν ξημερώνει επάνω σου πρωί αυγουστιάτικο
την ατμοσφαίρα σου περνά σφρίγος απ' την ζωή των·
και κάποτ' αιθέρια εφηβική μορφή,
αόριστη, με διάβα γρήγορο,
επάνω από τους λόφους σου περνά.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1911)



ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

ΙΘΑΚΗ Κ.Καβάφης ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Η πορεία της δολοφονίας του στο Ναύπλιο 27.9.1831

Το Ναύπλιο δεν είναι μόνο μια πανάρχαια πόλη, στην οποία ο Μύθος και η Ιστορία χάνονται στο βάθος του χρόνου, η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους, στους δρόμους της οποίας παίχθηκε η ιστορία του Νέου Ελληνισμού αλλά και μια τραγική και «θανάσιμη» πόλη. Το κυριακάτικο πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 στις 6.45′ περίπου με το παλιό ημερολόγιο, στην πόρτα του Αγίου Σπυρίδω­νος δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.


Πλατεία Σιντριβανίου με το Παλατάκι του Καποδίστρια
Ο κυβερνήτης το πρωινό της αποφράδας εκείνης ημέρας ξεκίνησε για να εκκλησιαστεί, όπως συνήθιζε, στον Άγιο Σπυρίδωνα, προστάτη άγιο της πατρίδας του της Κέρκυρας. Βγήκε από την κυβερνητική κατοικία, το γνωστό παλατάκι, αργότερα κατοικία και του Όθωνα, (που βρισκόταν στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το άγαλμα του Όθωνα), από την κύρια ανατολική καμαρωτή είσοδο προς την πλατεία Σιντριβανιού, σημερινή πλατεία Τριών Ναυάρχων, φορώντας τη βαθυγάλαζη ρεντικότα, άσπρο παντελόνι και βαθυγάλαζο καπέλο, συνοδευόμενος από τους δυο φρουρούς, τον Γ. Κοζώνη και Α. Λεωνίδα, έστριψε δεξιά και έφθασε στο Μεγάλο Δρόμο (οδό Βασ. Κων/νου), ακολούθησε πορεία προς τα δυτικά και σε λίγο συνάντησε, την σημερινή οδό Αγγέλου Τερζάκη, (πρώην Ε. Σωφρόνη), και έστριψε αριστερά κατευθυνόμενος προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.


Σχέδιο πόλης Ναυπλίου (1834) με την πορεία του Καποδίστρια
Προχώρησε στην οδό Αγγέ­λου Τερζάκη λίγα μέτρα και στην συμβολή των οδών Δ. Πλαπούτα και Αγγέλου Τερζάκη μέσα στο μουχρωμένο πρωινό πάνω στο σταυροδρόμι συνάντησε μπροστά του κακό σημάδι, τους δυο Μαυρομιχαλαίους, Κωνσταντίνο και Γεώργιο ντυμένους με τα καλά τους, φορώντας φουστανέλες, συνοδευόμενους από δυο φρουρούς τον Ι. Καραγιάννη και τον Α. Γεωργίου διότι ήταν υπό επιτήρηση, με τον οπλισμό τους, καινούριες μπιστόλες που είχαν αγοράσει πριν από λίγες μέρες από μαγαζί του Ναυ­πλίου.

Οι Μαυρομιχαλαίοι κατοικούσαν σε μικρή απόσταση ανατολικότερα από τον τόπο συνάντησης στην οδό Γ. Τερτσέτη, πάροδο της οδού Πλαπούτα μεταξύ της πλατείας του Αγίου Γεωργίου και της οδού Αγγέλου Τερζάκη, και είχαν βγει με κακό σκοπό, αναζητώντας πρωΐ – πρωΐ την Κυριακή τον Κυβερνήτη για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον γνωστό μανιάτικο τρόπο για λόγους τιμής.

Ο κυβερνήτης τους χαιρέτησε βγάζοντας το καπέλο του αμίλητος, εκείνοι ξαφνιάστηκαν και του ανταπέδωσαν σιωπηλοί τον χαιρετισμό. Στη συνέχεια ο Κυβερ­νήτης συνέχισε απρόσκοπτα με τους δυο συνοδούς φρουρούς του την πορεία του προς την εκκλησία, ακολουθώντας το καθιερωμένο σύντομο δρομολόγιο του κυριακάτικου εκκλησιασμού του με αργό περπάτημα συνολικής διάρκειας επτά λεπτών περίπου. Έστριψε δεξιά στην αρχή της οδού Σταϊκοπούλου και προχώρησε προς την εκκλησία.

Οι Μαυρομιχαλαίοι μετά τον χαιρετισμό μέσα στο πρωινό δεν ακολούθησαν τον Κυβερνήτη, αλλά έφυγαν γρήγορα ανηφορίζοντας νότια της οδού Τερζάκη το ανηφορικό στενό με τα σκαλοπάτια, διέσχισαν στη συνέχεια τη μικρή πλατεία μπροστά από την εκκλησία και έφτασαν νωρίτερα στον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου περίμεναν τον Κυβερνήτη στην πόρτα της εκκλησίας, όπως έκαναν και την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ο Κυβερνήτης έγκαιρα ειδοποιημένος δεν είχε πάει στην εκκλησία.


Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα
Ο Κυβερνήτης αφού προχώρησε αριστερά (δυτικά) στην αρχή της οδού Σταϊκοπού­λου, έστριψε δεξιά στο πρώτο στενό ανηφορικό δρόμο, που οδηγεί από την Σταϊκο­πούλου, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά από το ιερό της εκκλησί­ας. Μόλις ανέβηκε τον ανηφορικό δρόμο και πρόβαλε στο στενό του Αγίου Σπυρίδωνα, σημερινή οδό Ιωάννη Καποδίστρια, κοντοστάθηκε για λίγο να αναπνεύσει και να ξεκουραστεί, αλλά αντίκρυσε ξανά μπροστά του τον Κωνσταντίνο Μαυ­ρομιχάλη, να στέκεται έξω στη δεξιά πλευρά της πόρτας της εκκλησίας, υποπτεύθη­κε το κακό, έστρεψε για λίγο το κεφάλι του προς τα ανατολικά στη μικρή πλατεία, όπου βρισκόταν η οικία του υπουργού Ροδίου, και αψηφώντας τον κίνδυνο και με πίστη στο θεό συνέχισε την ηρωική πορεία του προς τον τόπο του μαρτυρίου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία δημοσιευμένη στη Γενική Εφημερίδα, ο Κυβερνήτης μόλις έφθασε στην πόρτα και πάτησε το πόδι του στο πλατύσκαλο και έμπαινε στην εκκλησία, ο Κων/νος Μαυρομιχάλης, κρατώντας με το αριστερό κατεβασμένο χέρι το φέσι του, σήκωσε το δεξιό χέρι που κρατούσε κρυμμένη την οπλισμένη μπιστόλα κάτω από λευκό μπουρνούζι, τράβηξε τη σκανδάλη και τον πυροβόλησε εκ των όπισθεν στην πίσω δεξιά πλευρά της κεφα­λής, ενώ συγχρόνως ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης, που στεκόταν στην εσωτερική πλευρά της πόρτας, όρ­μησε και τον χτύπησε με μαχαίρι στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς στη βουβωνική χώρα.


Η πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα. Δεξιά η λαβωματιά της σφαίρας από τον πυροβολισμό του φρουρού Ι. Καραγιάννη.
Στη συνέχεια ο I. Καραγιάννης ένας από τους φρουρούς των Μαυρομιχαλαίων, ο οποίος στεκόταν εξωτερικά της εκκλησίας απέναντι στην είσοδο της εκκλησίας κοντά στην τούρκικη κρήνη, πυροβόλησε άστοχα κατά των φρουρών του Καποδίστρια, αλλά η σφαίρα αστόχησε και χτύπησε στη δεξιά πλευρά της πόρτας όπου σώζεται και σήμερα η λαβωματιά της πέτρας από το κτύπημα της σφαίρας.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχά­λης μετά το φονικό ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλοπάτια στο απέναντι σοκκάκι από την πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οδό Πλάτωνος, αλλά τον πυροβόλησε θανάσιμα ο μονόχειρας φρουρός του Καποδίστρια, Γ. Κοζώνης. Ο Κωνσταντίνος, θανάσιμα τραυματισμένος, ανέβηκε τη σκάλα, έστριψε αριστερά στο σοκκάκι αναζητώντας καταφύγιο σε σπίτια της περιοχής ξεσηκώνοντας με τις φωνές τη γειτονιά.

Συνελήφθη όμως σε λίγο, η πόλη ολόκληρη αναστατώθηκε από το φονικό του Κυβερνήτη, το οργισμένο πλήθος και στρατιώτες τον λιντσάρισαν, κτυ­πώντας τον με ξύλα και σπαθιά και τον έσερναν στα καλντερίμια τ’ Αναπλιού ως την πλατεία του Πλάτανου (Συντάγματος), μπροστά από το ενετικό κτίριο του στρατώνα (σημερινό Μουσείο), όπου εξεψύχησε. Το οργισμένο πλήθος έριξε το άψυχο κορμί του στη θάλασσα.


Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, έργο του Διονυσίου Τσόκου, 1850.
Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης αμέσως μετά το φονικό, μαζί με τους δυο φρουρούς των Μαυρομιχαλαίων έφυγε προς τα δυτικά της εκκλησίας τρέχοντας προς το Βου­λευτικό, ακολουθώντας στη σημερινή οδό Καποδιστρίου, και κατέφυγε στη Γαλλι­κή πρεσβεία, που βρισκόταν στην οδό Σταϊκοπούλου, δυτικότερα από το Μουσείο, δίπλα στην οικία του ταγματάρχη Θ. Βαλλιάνου, λέγοντας «τον σκοτώσαμε… χίλια κομμάτια έγινε…».

Στη συνέ­χεια παραδόθηκε στις αρχές, φυλακίστηκε δικάσθηκε από στρατοδικείο και εκτελέσθηκε διά τουφεκισμού στις 10 Οκτωβρίου στην Πλατεία, έξω από τα ανατολικά τείχη της πόλης και της Πύλης της Ξηράς, στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται το κτίριο του ΟΤΕ και ο σταθ­μός του τραίνου. Το φονικό του Κυβερνήτη βύθισε σε βαθύ πένθος και απογοήτευση το πα­νελλήνιο.

Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας προσέφερε τον εαυτό του θυσία και με το αίμα του βάφτηκε στο Ναύπλιο η πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη της πατρίδας του της Κέρκυρας. Με την δολοφονία του κόπηκε βίαια η προσπάθεια ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού του μόλις ελεύθερου νέου Ελληνικού κράτους. Ο θάνατος του Κυβερνήτη έγινε λαϊκός θρήνος, μέσα από τα δημοτικά τραγούδια. Ο χώρος της δολοφονίας του I. Καποδίστρια στο Ναύπλιο είναι ένας από τους τραγικότερους και ιερότερους χώρους της πατρίδας μας.

Μπροστά από την εκκλησία, λίγο πριν την είσοδο, υπάρχει ακόμα το καντήλι, στον τόπο μαρτυρίου του Κυβερνήτη. Ο άδικος και τραγικός θάνατος του I. Καποδίστρια παραμένει ζωντανός στη μνήμη των Ελλήνων που επισκέπτονται καθημερινά τον μαρτυρικό τόπο του θανά­του του. Τη θλιβερή είδηση της δολοφονίας του Κυβερνήτη με χαρακτηριστικά μοτίβα της δημοτικής ποίησης την περιγράφει, μεταξύ των άλλων, και το ακόλουθο πελο­ποννησιακό τραγούδι, που αποτελείται από 14 δεκαπεντασύλλαβους στίχους:



Ένα πουλάκι ξέβγαινε ‘πό μέσ’ από τ’ Ανάπλι,

στηγ Κόρθο κάνει κολατσιό και στη Βστίτσα γιόμα,

στημ Πάτρα μπαρκαρίζεται, στο Μεσολόγγι πάει,

πάει χαμπέρια των Κλεφτών και των καπεταναίων.

-Πες μας, πες μας, πουλάκι μου, κανα-καλό χαμπέρι.

-Τι να σας πω, μωρέ παιδιά, τι να σας μολογήσω,

εψές, προψές που πέρναγ’ από μέσ’ από τ’ Ανάπλι,

άκουσα το μουσαφερέ και τηγ κρυφή κουβέντα,

τόγ Κυβερνήτη σκότωσαν οι Μαυρομιχαλαίοι.

Τρεις ντουφεκιές του ρίξανε με τρι’ ασημένια βόλια.

Το ‘να τόμ πήρε στηγ καρδιά και τ’ άλλο στο πλεμόνι,

το τρίτο το φαρμακερό τόμ πήρε στο κεφάλι.

Το στόμα τ’ αίμα γέμισε, τ’ αχείλι του φαρμάκι

κ’ η γλώσσα τ’ αηδονολαλεί σαν το χελιδονάκι.



Είναι αξιοσημείωτο ότι στο δημοτικό τραγούδι, με βάση το δημοτικό μοτίβο δεν αναφέρει μια ντουφέκια (μπιστολιά) αλλά τρεις(!) με τρία ασημένια! βόλια.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι σε άλλο εκτενέστερο δημοτικό τραγούδι με εμφανή λόγια στοιχεία περιγράφει με ιστορική ακρίβεια τη σκηνή της δολοφονίας :



«Μια Κυριακή ξημέρωσε, να μη είχε ξημερώσει

ο Κυβερνήτης κίνησε να πάει στην Εκκλησία,

στην πόρτα όπου επάτησε, σκύβει να προσκυνήσει,

ο Γιώργης και ο Κωνσταντής δυο μπέηδες της Μάνης,

μια μπιστολιά του ρίξανε, φαρμακερό μαχαίρι.»

 

Χρήστος Πιτερός

Αρχαιολόγος Δ’ ΕΠΚΑ Ναυπλίου

Ναυπλιακά Ανάλεκτα VII, Έκδοση Δήμου Ναυπλιέων, Δεκέμβριος 2009.
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΑΓΟΣ


του Ιωάννη Κορνιλάκη

Σαν σήμερα πριν 182 χρόνια στο πλατύσκαλο του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, δολοφονήθηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης του Έθνους ο Ιωάννης Καποδίστριας. Σε τούτο τον Ιερό Ναό, που σήμερα είναι ο πιο εγκαταλελειμένος σε ολόκληρο το Ναύπλιο. Σύμπτωση θα μου πείτε, αλλά πολλές έως άπειρες οι συμπτώσεις που έχουν σχέση με την απώλεια μνήμης σχετικά με την ιστορία μας. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τον Πρώτο Κυβερνήτη, που μέσα απ’ τις ανέκδοτες επιστολές του χαρακτήρισα Άγιο της πολιτικής, θα πρέπει οι Eλληνίδες και Έλληνες να υποστούν λοβοτομή. Δεν συμφέρει κανένα σύστημα το Πρότυπο Άγιος Κυβερνήτης, γιατί πολύ απλά ο Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε ο μόνος αυθεντικός αντισυστημικός. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας Ελβετός τραπεζίτης, ο John Eynard, που η Πατρίδα μας του χρωστά πολλά, θα γράψει ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε η Ελλάς. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο Γερμανός Γκαίτε, που γνώριζε προσωπικά τον Κυβερνήτη, θα γράψει όταν πληροφορήθηκε την δολοφονία του, «από τούτη την στιγμή παύω να είμαι Φιλέλλην...». Από εκείνη την στιγμή και μέχρι σήμερα πολλοί Γερμανοί έπαψαν να είναι Φιλέλληνες.
 Οι αναφορές της κ. Μέρκελ και των κ. Σόιμπλε, Βεστερβέλε, και εκείνου του Γερμανο-Βιετναμέζου Ρέσλερ (ευτυχώς πήγε σπίτι του),το επιβεβαιώνουν.

Υπάρχει μια επιστολή που έστειλε ο Κυβερνήτης απ’ την Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιουλίου 1827 και εμπεριέχει μια συγκλονιστική πρόταση, «ώ αγαπητοι αδελφοί ο πεινών δεν ημπορεί να περιμένει». Έχει αποδεχθεί να είναι ο Τιμονιέρης του Έθνους, όπως τον όρισε η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνος. Γράφει την συγκεκριμένη επιστολή και την απευθύνει σε Έλληνες ομογενείς. Με μια όμως διαφορά σε σχέση με το σήμερα. Την απευθύνει σε πλούσιους Έλληνες ομογενείς, αφού στην Ελλάδα υπήρχαν τότε μόνον φτωχοί Έλληνες γηγενείς.  Ακριβώς όπως και σήμερα... Ενώ υπάρχουν πλούσιοι Έλληνες γηγενείς πληρώνουν οι φτωχοί μισθωτοί, οι φτωχοί συνταξιούχοι, οι φτωχοί μικρομεσαίοι. Πληρώνουν ακόμη και οι άνεργοι.

 Αγαπητοί αδελφοί ο πεινών δεν ημπορεί να περιμένει θα γράψει ο Ιωάννης Καποδίστριας. Όμως αξίζει να δούμε τι ακριβώς γράφει λίγο πιο πάνω στην ίδια επιστολή του. «Σας ορκίζω λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, εις το όνομα της Αγίας ημών Πίστεως, βοηθήσατε την Πατρίδα, βοηθήσατε την άνευ αναβολής. Άν είσθε Χριστιανοί, άν είσθε Έλληνες, άν αγαπάτε το Έθνος σας». Τολμάει και ζητά, αφού πρώτα εκείνος έδωσε τα πάντα. Τολμάει και ζητά, αφού σπούδαζε 300 Ελληνόπουλα στην Ευρώπη με τα δικά του χρήματα. Τολμάει και ζητά, αφού έβαλε υποθήκη τα δικά του κτήματα στην Κέρκυρα, προκειμένου να φέρει στους πεινασμένους Έλληνες δυο φορτηγίδες στάρι απ’ την Μάλτα. Τολμάει και ζητά, ακόμη και όταν οι προσωπικοί του ιατροί (ο ίδιος ιατρός), τον συμβουλεύουν να τραφεί επιτέλους επαρκώς γιατί κινδυνεύει η ζωή του, και φυσικά να εισπράξουν την απάντηση του. «Τότε και μόνον τότε θα τραφώ επαρκώς, όταν βεβαιωθώ ότι ουδέν Ελληνόπουλο πεινά...» Ας τ’ ακούει αυτά ο παροπλισμένος «πολιτικός» του μαζί τα φάγαμε... Στο σημείο αυτό αξίζει να προσθέσω λίγες γραμμές του από επιστολή του προς τον Πνευματικό του, Μητροπολίτη Ιγνάτιο. Η επιστολή είναι γραμμένη απ’ την Ελλάδα και φέρει ημερομηνία 10 Ιουνίου 1828. Μόλις έχει καταφθάσει χρηματική βοήθεια απ’ την Ρωσία ύψους 500.000 φράγκων. Οι γενναίοι μας Έλληνες χαίρονται. Μόνον ολίγοι τινές απατώνται, νομίζοντες ότι τα χρήματα τούτα είναι δι’ αυτούς, και μέλλουσι να πάθωσιν ότι έπαθον και αι λίραι του δανείου... Ότι μεν κλέπτουσι παντού όπου διοίκησις υπάρχει, είναι αναμφίβολον. Αλλά δεν ευρίσκεται τόπος εις εμέ γνωστός, όπου πλησίον των κλεπτών υφίστανται χιλιάδες και χιλιάδες οικογενειών αγαίων, ανεστίων και καταπεινώντων ως εν Ελλάδι. Στοχασθήτε Δεσπότη μου, ότι αι άθλιαι αυταί οικογένειαι πάσχουσι εξ’ αιτίας των κλεπτιστάντων αρχόντων, υπουργών και καπιτάνων... Ενθαρρύνετε με, να είμαι συγκαταβατικός προς μίαν δράκαν ανθρωπαρίων μεταλλοθέων...

Και φυσικά δολοφονήθηκε. Όμως οι τρείς τελευταίες λέξεις του κειμένου σκιαγραφούν τα πάντα. Δράκα, ανθρωπαρίων, μεταλλοθέων. Μία φατρία ανθρωπαρίων αφού άνθρωποι δεν μπορεί να είναι, και που προσκυνούν το χρήμα αφού αυτό είναι ο δικός τους Θεός. Όσον αφορά την σημερινή δράκα διαπιστώνουμε την «μεταμέλεια». Ιδού ο ένοχος, ο μοναδικός ένοχος. Άκης Τζοχατζόπουλος... Μπορούμε τώρα όλοι να πάμε ευχαριστημένοι στα μαξιλάρια μας. Με μια «λεπτομέρεια». Κάποιων τα μαξιλάρια βρίσκονται στις βίλλες τους και κάποιων άλλων στο σκοτεινό και υγρό τούνελ, που οι άλλοι τους έχουν τοποθετήσει τουλάχιστον 40 χρόνια, να περιμένουν το φώς απ’ αυτούς που σήμερα έχουν οδηγήσει 500.000 οικογένειες χωρίς κάν το φώς της ΔΕΗ. Άς θυμηθούμε τους στίχους του Διονυσίου Σολωμού. «Αγαπημένε μου λαέ, καλέ κι’ αδικημένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε...»

Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν εναντίον των κομμάτων. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι υπέρ ενός θεσμού που διαχωρίζει αντί να ενώνει, αυτός ο άνθρωπος της ενότητος, αυτός που έγραψε, «ευαγγελίσασθε την ομόνοιαν, διδάξατε την φιλαδελφείαν, την προς αλλήλους αγάπην, ίνα ώσιν οι πάντες εις εν». Γνωρίζουμε άραγε Ποιός είπε το αγαπάτε αλλήλους; Γνωρίζουμε άραγε και ποια ηπήρξε η τελευταία Του παρακαταθήκη προς την ανθρωπότητα; «Την δόξαν ήν δέδωκας μοι δέδωκα αυτοίς ίνα ώσιν εν καθώς ημείς εν εσμέν». Για όσους δεν το υποψιαστήκατε ο Θεός. Για όσους δεν το αντιληφθήκατε ο Ενσαρκωμένος Λόγος. Για όσους κουνάτε συγκαταβατικά την κεφαλή επιβεβαιώνω. Ο Ιησούς Χριστός. Μόνο που η κεφαλή θα πρέπει να κινείται συγκαταβατικά, κι’ αν κλείνει, μόνον προς Εκείνον. Διαφορετικά δεν πρέπει να σκύβει σε κανέναν άλλον. Όχι να σκύβει στην δράκα των μεταλλοθέων ανθρωπαρίων. Το Γένος των Ελλήνων δεν είναι δημιουργημένο για να σκύβει. Το Γένος των Ελλήνων είναι φτιαγμένο για να είναι όρθιο και όχι να σέρνεται. Το Γένος των Ελλήνων είναι φώς που προσφέρεται σε όσους το ζητήσουν. Είναι για τις κορυφές και όχι για τα σκοτεινά και υγρά τούνελ. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν εναντίον κάθε κομματισμού. Οι επίγονοι του έβαψαν μπλέ, πράσινους, κόκκινους, ενίοτε και μαύρους ακόμη και τους παραδοσιακούς Ελληνικούς καφενέδες τους. Και μετά παραπονιόμαστε.


Ο  Άλμπερτ Αϊνστάιν
Κάτι ήξερε ο Αινστάιν όταν διαπίστωνε το άπειρο της ανθρώπινης βλακείας, εκτός απ’ το άπειρο του σύμπαντος. Εμείς συνεχίζουμε «να βάφουμε τους καφενέδες μας» και εκείνοι σχηματίζουν κυβερνήσεις Εθνικής Σωτηρίας όλοι μαζί για να μας σώσουν, αφού κανένας μόνος του δεν έπειθε. Μας το έδειξαν κατάματα με τον συνασπισμό των Τριών, και εμείς (τέλος πάντων όσοι εξ’ ημών), συνεχίζουμε να απαντάμε στις στημένες δημοσκοπήσεις τους. Τις δημοσκοπήσεις που παρ’ όλο το στήσιμο δείχνουν και κάτι αληθινό, παρ’ ότι οι αναλυτές δεν το σχολιάζουν, παρ’ ότι από αυτό έπρεπε να ξεκινούν αφού αυτό πλειοψηφεί. Και ποιο είναι αυτό; Ο ΚΑΝΕΝΑΣ...Τι ποσοστό λαμβάνει ο ΚΑΝΕΝΑΣ; Κυμαίνεται μεταξύ 30% - 50%. Δεν φτάνει όμως ότι δεν το δείχνουν, αλλά ξαναβάφτισαν και τον ΚΑΝΕΝΑ. Και ποιό το όνομα του μορφώματος; ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΗ ΨΗΦΟΣ... Προφανώς ο ΚΑΝΕΝΑΣ ενοχλεί ακόμη και ως λέξη.
Όμως η 182η επέτειος της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια συμπίπτει και με τρία σημαντικά γεγονότα. Πρώτον αυτό της Χρυσής Αυγής και της βίας των νεοναζιστών της. Δεύτερον το κλείσιμο μερικών πανεπιστημίων μας με κορυφαίο το Καποδιστριακό... Τρίτον με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας προς τα σχολειά της Πατρίδος μας, για το προαιρετικό πλέον μάθημα των Θρησκευτικών. ( Χαρές η Ρεπούση...). Για να τα δούμε. Το μόρφωμα του συστήματος που αυτοαποκαλείται Χρυσή Αυγή, ενώ είναι οφθαλμοφανέστατο ότι αποτελεί Κατάμαυρη Δύση. Ενοχλεί η βία της, αλλά η «τέταρτη» εξουσία, που ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι και αυτή υποδουλωμένη, επιμένει να αγνοεί αυτό που είπε ο Γκάντι.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.

Αγνοεί υποκριτικά ποιός δημιουργεί φόβο στον Ελληνικό λαό.  Αγνοεί υποκριτικά ότι 3000 συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν απ’ τον φόβο απώλειας της αξιοπρέπειας τους. Αγνοεί υποκριτικά ότι οι «βιαστές» είναι τα δανεικά, οι δανειακές συμβάσεις, και τα μνημόνια. Παρακάμπτοντας το κλείσιμο των Ελληνικών πανεπιστημίων αρκεί η αναφορά στο όνομα του, αρκεί η αναφορά ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία παίρνουν εικόνα από τα Προπύλαια του και ζουμάρουν μόνο σε ένα άγαλμα που στέκεται μπροστά, αυτό του Αδαμαντίου Κοραή.

Το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, απ’ όπου και το όνομα, και βρίσκεται δίπλα απ’ αυτό του Κοραή απουσιάζει παντελώς. Θεέ και Κύριε ακόμη και το άγαλμα τρομάζει; Άς κλείσουμε το τρίπτυχο των γεγονότων με την υπουργική εγκύκλιο για την προαιρετικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Με την εγκύκλιο αυτή όποιος μαθητής επιθυμεί την απαλλαγή του απ’ το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να το δηλώσει. Θα πρέπει για την ακρίβεια να το δηλώσουν οι γονείς του. Και προσοχή όχι μόνον ο ένας γονιός αλλά και οι δυο. Χωρίς τον παραμικρό υπαινιγμό ειρωνείας επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον κ. Υπουργό. Ζητά με την εγκύκλιο του την υπογραφή των γονιών ώστε το παιδί τους να απαλλαγεί απ’ την εκμάθηση του συγκεκριμένου μαθήματος, άλλωστε ισχύει και για άλλα, σε υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599. Συγχαίρω τον κ. Υπουργό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι όπως είχε καταντήσει το μάθημα των θρησκευτικών ορθώς και έγινε προαιρετικό. Ο δεύτερος είναι ότι Τον Χριστό δεν τον επιβάλλεις υποχρεωτικά. Ο Ελευθερωτής δεν υποχρεώνει. Άλλωστε ο Ίδιος είπε, όστις θέλει οπίσω μου ελθείν. Όποιος δεν επιθυμεί αρκεί η υπογραφή του. Εγγράφως θα πρέπει να Τον αρνηθεί. Το εγγράφως σημαίνει πρακτική και οφθαλμοφανής άρνηση. Πρακτική άλλωστε ήταν και μια άλλη άρνηση πριν 2.000 χρόνια που οδήγησε στην Σταύρωση. Υπογραφή βέβαια δεν υπήρξε αλλά υπήρξε φιλί. Υπογραφή βέβαια δεν υπήρξε αλλά 30 αργύρια υπήρξαν. Όμως τρείς μόλις ημέρες κράτησε το φιλί, και τα 30 αργύρια ακόμη λιγότερες. Γιατί η Σταύρωση ήταν το προοίμιο της Ανάστασης. Σταυρώνεται σήμερα ο Ελληνικός λαός. Είναι το προοίμιο της δικής του ανάστασης. Τώρα θα έλθει. Όχι βέβαια γιατί το γνωρίζω. Όχι γιατί το γράφω. Όχι γιατί το βροντοφωνάζω. Απλά παρατηρώντας τα συμβαίνοντα όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε διάφορα σημεία του πλανήτη, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει πουθενά το παραμικρό φώς, ούτε καν απ΄την αναλαμπή ενός μικρού αναμμένου κεριού. Διαπιστώνω πραγματικά την έλλειψη έστω και της παραμικρής ελπίδας. Όμως το ίδιο αυτό γεγονός που μας οδηγεί στην ματαιότητα, το ίδιο αυτό γεγονός είναι που θα πρέπει και να μας δίνει κουράγιο. Εκεί που πραγματικά δεν υπάρχει ελπίδα εκεί κρύβεται η ΑΛΗΘΙΝΗ...
Άλλωστε ελπίς βλεπομένη ουκ έστι ελπίς.

Όμως με την επέτειο της δολοφονίας του Αγίου της πολιτικής άρχισα, με αυτήν θα τελειώσω. Ο τίτλος του άρθρου παραπέμπει σε άγος. Τι σημαίνει άγος και γιατί το επικαλούμαι; Άγος σημαίνει ντροπή και κατάρα. Η λέξη είναι αρχαιοελληνική και παραπέμπει και σε ένα αρχαιοελληνικό άγος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Αθηνών το 632 π.Χ. Πρωταγωνιστής ο ευγενής από τα Μέγαρα Κύλων που θέλησε να καταλάβει τυραννικά την πόλη των Αθηνών. Οι Αθηναίοι τον αντιμετώπισαν και εκείνος διέφυγε στα Μέγαρα. Οι δικοί του δεν κατάφεραν να ξεφύγουν και κατέφυγαν ικέτιδες στον βωμό της Αθηνάς Παλλάδος στην Ακρόπολη, γνωρίζοντας ότι η ιερότης του χώρου θα συνετίσει τους διώκτες τους. Οι Αθηναίοι όμως δεν τον σεβάστηκαν, με αποτέλεσμα να τους κατασφάξουν. Αυτό αποτέλεσε τεράστια ντροπή και εντός των Αθηνών και εκτός. Την ντροπή ακολούθησε η κατάρα. Δεινά, θάνατοι, θεομηνίες. Οι πάντες κατάλαβαν ότι το ΚΥΛΩΝΕΙΟΝ ΑΓΟΣ θα τους ακολουθεί αιωνίως, εάν έμπρακτα δεν εξευμενίσουν τους Θεούς. Τον εξευμενισμό πρότεινε ο Επιμενίδης, Ιερεύς απ’ την Φαιστό της Κρήτης. Στον λόφο της Μουνιχίας έπρεπε να αφεθούν ελεύθερα πρόβατα. Όπου το καθένα θα σταματούσε εκεί έπρεπε να θυσιαστεί και στο ίδιο σημείο να στηθεί βωμός. Και έτσι έγινε. Η ντροπή έφυγε και το άγος ξεπλύθηκε. Αρχαίοι Έλληνες διέπραξαν την αποτρόπαια πράξη. Νεο- Έλληνες δολοφόνησαν τον Κυβερνήτη. Σε τόπο ιερό πραγματοποιήθηκε η αρχαιοελληνική κακουργία. Σε τόπο ιερό έγινε η επόμενη στις 27 Σεπτεμβρίου 1831. Η ντροπή η αρχαιοελληνική ξεπέρασε τα σύνορα των Αθηνών. Η ντροπή η νεοελληνική ξεπέρασε και τα σύνορα της Ευρώπης φθάνοντας μέχρι την Αμερική. Οι συμφορές της Αρχαίας Αθήνας την ακολούθησαν για πολλά χρόνια. Αρκεί μια ματιά στην νεοεελληνική ιστορία για να αντιληφθούμε τις μέχρι και σήμερα συμφορές. Άραγε θα βρεθεί κάποιος Επιμενίδης;
Πολλοί ομιλούν, γράφουν οι περισσότεροι, αλλά πάρα πολλοί αγνοούν τον μακαριστό Άγιο Αγιορείτη Γέροντα Παΐσιο. Τα τελευταία χρόνια βιβλία για τον Άγιο Γέροντα έχουν γραφεί. Ομιλίες, ακόμη και συνέδρια έχουν πραγματοποιηθεί. Το διαδίκτυο γεμάτο. Κυρίως οι προφητείες του...που αναμένουμε. Άς δούμε όμως μια προφητεία του που πραγματοποιείται. Είπε, «είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής ενός ιδανικού Προτύπου. Προς μίμηση απ’ τους πολιτικούς μας, αλλά και προκειμένου οι Έλληνες να αποκτήσουν ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ του Έθνους…». Άν ο Άγιος Γέροντας Παίσιος εννοούσε κάποιον άλλο εκτός του Προτύπου Ιωάννη Καποδίστρια, θα επιθυμούσα και εγώ να το πληροφορηθώ... Μέχρι τότε οι 137 ανέκδοτες επιστολές του θα κοσμούν το έργο Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής, και θα προβάλλεται το Ιδανικό Πρότυπο Κυβερνήτου. Εάν οι πολιτικοί μας το μιμηθούν θα το δούμε. Μέχρι τότε ας αποκτήσουμε τα ορθά κριτήρια για την επιλογή τους...



 ΥΓ. Οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια είχαν ιδιότητα και ονοματεπώνυμο. Ήταν Μπέηδες και τους έλεγαν Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη. Άς θυμηθούμε την ρήση του Ελβετού τραπεζίτη Ιωάννη Ευνάρδου μόλις πληροφορήθηκε την αποτρόπαια πράξη. (Σήμερα δολοφονήθηκε η Ελλάς).Βιώνουμε σήμερα μιαν άλλη «δολοφονία» της. Δημοσιογραφικοί κύκλοι δεικνύουν δυο ηθικούς αυτουργούς. Μπέηδες δεν ήσαν. Πρωθυπουργοί ναι. Τα ονόματα ακριβώς τα ίδια. Τελικά επιβεβαιώνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά πάντα ως φάρσα...

ΠΗΓΗ

Σήκω Έλληνα!ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΜΗ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙΣ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ!!


Ήθελα το επόμενο κείμενο που θα υπέγραφα,να ήταν εκείνο που θα μιλούσε για την απελευθέρωση της Χώρας από τους δυνάστες της,μα δυστυχώς όσο και να προσπάθησα δεν άντεξα….

Όπου κοιτάξω γύρω μου,βλέπω μελαγχολία,κεφάλια σκυφτά,ταπείνωση…..Κι αναρωτιέμαι αν έχω μεταφερθεί με κάποιον τρόπο μαγικό σε κάποια άλλη,κάποια “βάρβαρη” Χώρα….


Σε έπεισαν Ελληνα;

Σε έκαναν να πιστέψεις πως είσαι γονατισμένος πια;
Σήκω όρθιος!!!!!!!!!!!!!!

Όσα και να σου πάρουν,όσο και να σε χτυπήσουν,τη ψυχή σου δε μπορούν να την κλέψουν….Δε μπορούν να σε γονατίσουν αν δε σκύψεις μόνος σου…..

Εσύ δεν είσαι αυτός που οριζεις τη ψυχή σου;Εσύ δεν είσαι αυτός που ορίζεις το πνεύμα σου;
Τι παραδίδεσαι μωρέ στους μικρούς,στους ασήμαντους;

Δεν είναι κληρονομιά ρε Ελληνα αυτός ο τόπος…..δανεικός είναι, από τα παιδιά μας…..Κι αυτός ο τόπος δεν είναι ούτε τούβλα,ούτε Ευρώ…..

Είναι Τιμή,αξιοπρέπεια,περηφάνεια,αγώνας,χαμόγελο…………Κι αυτά δεν κλέβονται ρε μαχητή!!……Είναι τα οχυρά της ψυχής μας και μόνο καταλαμβάνονται…….Εσύ με ποιο δικαίωμα τα παραδίδεις;
Aφήνουν απαίδευτα τα παιδιά σου;Δίδαξέ τα εσύ!

Σε ρίχνουν στην πείνα;Στρέψου στη μάνα μας,στην ιερή γη της Ελλάδος και γίνε ξανά ο γητευτής της αγριάδας του χώματός της.

Ξέρεις τι με λυπεί περισσότερο ρε Ελληνα;
Που κατάφεραν να σου κλέψουν την οργή…..τη φυλάκισαν στη σιωπή σου και πατούν πάνω της…Ξέρεις για ποια οργή μιλώ!
Για κείνη που φοβόντουσαν όλοι σα σε έβλεπαν να χαμογελάς…..σα σε έβλεπαν να αντιμετωπίζεις τη μάχη σαν τον έρωτα….ανυπόμονος,με μάτια που άστραφταν…..
Σήκω όρθιος!!!!

Ήρθε η ώρα να χαμογελάσεις και πάλι…..ήρθε η ώρα της μάχης!

Τώρα πια δεν έχεις να φοβηθείς για όσα θα σου πάρουν……στα πήραν όλα!
Δεν έχεις δικαίωμα όμως να επιτρέψεις να σου κλέψουν τη σπίθα από τα μάτια,την αξιοπρέπεια που κλείνει το χαμόγελό σου,τη φλόγα από τα μάτια των παιδιών σου…..
Γιατί τότε θα είσαι πραγματικά νεκρός ρε Έλληνα……νεκρός και ανάξιος!!!!
Σήκω Έλληνα!

Το χρωστάς στα απορημένα μάτια των μικρών παιδιών…..Το χρωστάς στο χώμα που πατάς…..Το χρωστάς σε σένα……Το χρωστάς σε μένα……Το χρωστάς σε όλους…….

Δεν είσαι ένας,δεν είμαστε δύο……είμαστε όσα έγιναν και όσα θα γίνουν μαζί………….
Όσα έρχονται,είναι πίσω σου Έλληνα!Γύρνα,δες τα , αφουγκράσου την Ιστορία σου,γίνε ένα μαζί της…..

ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

ΜΗ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙΣ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ!!

Λακεδαίμων Αππελαίος
ΠΗΓΗ

Ι.Φριτζαλάς: ''Στον παραδοσιακό οικισμό θα φιλοξενούνται ορφανά και εγκαταλελειμένα παιδιά''

Ακούστε τον Διευθυντή της ''Κιβωτού της Δόμνας Βισβίζη'' Ιωάννη Φριτζαλά.


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ῥένος Ἀποστολίδης για: Περικλῆ Γιαννόπουλο, Ἴων Δραγούμη, Παῦλο Μελᾶ.



Εν τέλει μέσα και πέρα από όλα αυτά ο Ίδας (Ιων Δραγούμης) μένει ένας λεβέντης, ένα παλληκάρι από ρίζα παλιά, Ελλαδική. Ως γνωστόν οι λεβέντες και τα παλληκάρια δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στο χώρο της πολιτικής. Καμιά φορά το πολύ πολύ, στο χώρο της λογοτεχνίας ή του λόγου και της σκέψης, γενικότερα μπορούν να φέρουν έναν αέρα αψύ, ξανασαστικό, που καίει τα πλεμόνια και ξαναθέτει πρώτες ιδέες. Στα μεγαλύτερά της μεγέθη αυτή η ποιότητα δίνει έναν Νίτσε ή έναν Κάρλαϋλ, και στις μικρότερές της ποιότητες, στις εδώ διαστάσεις μας, έστω έναν Περικλή Γιαννόπουλο. Όταν οι τύποι αυτοί βρουν αρκετή αυτογνωσία και μείνουν οι εαυτοί τους, ασυμβίβαστοι με τους οχετούς, υπάρχει ελπίδα για αυτούς να δώσουν σε λόγο αυτή την πνοή που οιστρηλατεί τη ζωή τους. Σε λόγο ή σε οτιδήποτε άλλο το δημιουργικό.

Είναι ένας μεγαλεξανδρισμός αυτή η ποιότητα, είναι ακριβώς το ηρωίζεσθαι του Κάρλαυλ. Αλλά η ποιότητα αυτή ή θα είναι η ανάσα μιάς γνήσια και ισχυρότατα ηγετικής στόφας που θα καταφέρη να σύρει πίσω της επαρκείς απλούς Σάντσους, ώστε να αποτελούν αποδοτικό όργανο κρούσης των πραγμάτων, και τότε θα δημιουργήσουν ιστορία, ή αλλοιώς είναι χαμένοι για χαμένοι, αν δεν περιορισθούν στην απόλυτη προσωπική αποχή, και σε αυτό που λέμε: κάθε λογής καλλιτεχνική δημιουργία.

Από τους τρεις - Περικλή Γιαννόπουλο, Παύλο Μελά, Ίωνα Δραγούμη - ο Ίδας υπήρξε ο πιο αυτοσπαταλημένος και αυτοαδικημένος. Πολύ σωστότερα ο Παύλος Μελάς, που ακριβώς δεν είχε την πνευματικότητα του Δραγούμη και ούτε την αυτογνωσία του, με το ένστικτο όμως βρήκε τι είχε να κάνη για να φερθή παλληκαρίσια και κατ'απόλυτη εξαίρεση από όλους, σαν ένας ευγενής ταξικός λεβέντης, απομεινάρι δηλαδή φεουδαρχικού Μεσαίωνα (αυτό είναι το ψυχολογικό του αρχέτυπο) και πάει εκεί να πιαστή με τους βούλγαρους κομιτατζήδες, τρώγοντας όσους μπορούσε περισσότερους. Γίνηκε έτσι ένα σωστό και στέρεο ίνδαλμα, σωστό και στέρεο πρόσταγμα, σύμμετρο δε εν εσχάτη αναλύσει για κάθε προσωπική πατριωτική συνείδηση που θέλει μόνη της «να καθαρίση» και να αναμετρηθή με ότι θεωρεί εχθρό.

Σύμμετρο δε πρόσταγμα, ακριβώς γιατί η δύναμη τέτοιων παλληκαριών, που δεν έχουν τη στόφα του μεγάλου ηγέτη, έχουν όμως τη λεβεντιά μέσα σε οποιαδήποτε παράταξη και αν βρεθούν, δεν είναι δύναμη ικανή να πραγματώση περισσότερα από τέτοια έργα προσωπικού ηρωισμού. Και βέβαια τα έθνη, οι λαοί, οι αγώνες, οι παρατάξεις, πάντα χρειάζονται πολλά τέτοια παλληκάρια-θύματα και δίκαια τα τιμούν και τα ινδαλματοποιούν. Είναι λύκοι ή μαντρόσκυλα αυτά, μιάς κοινότητας, είναι τίγρεις ατομικού αγώνα μέσα στα πλαίσια του όποιου ομαδικού. Είναι η στόφα των μονομάχων, και υπάρχουν πάντα πλαίσια στους ομαδικούς αγώνες που χωρούν και χρειάζονται τους μονομάχους.

Ένας εθνικός οργανισμός που λειτουργεί σωστά, με υγεία, πάντα βρίσκει τον τρόπο και τα σχήματα και τα πλαίσια, σε ειρήνη και σε πόλεμο να εντάξει τα παλληκάρια αυτά, τις τίγρεις, τους μονομάχους, και να καρπωθή από τη λεβεντιά τους και να τιμήση τις αυτοθυσίες τους. Όταν όμως είναι ανήμπορος ο εθνικός οργανισμός, ή όποια ομάδα περιέχει αυτά τα παλληκάρια, να τα εντάξη και να τα καρπωθεί, τότε αυτά εκτρέπονται συνήθως και μεγαλοανδρίζωνται ζητώντας να παίξουν ρόλο πρώτων ηγετών, και πάνε χαμένα για χαμένα.

Στους καιρούς μας, εθνικοί οργανισμοί που είχαν αυτή την υγεία και δύναμη πέτυχαν πάντα αυτές τις εντάξεις: Να η Αγγλία με τους ήρωες της Ραφ της και του Ναυτικού της, να η Γερμανία, με τους ήρωες της Λουφτβάφε και των μηχανοκινήτων της, να η Ιαπωνία με τους ανθρώπους- τορπίλλες και τους καμικάζι, να η παληότερη Γαλλία, με την Λεγεώνα των ξένων της, να όλες οι μονάδες κομάντος όλων των εθνών που είχαν βιολογική υγεία και ισχύ κοινωνικών ορμών.

Εδώ ούτε θυσιαστήρια για τέτοιους η νεοελληνική πραγματικότητα. Έτσι εκτρέπεται ο Δραγούμης, αυτοκτονεί ο Περικλής Γιαννόπουλος και ζουν καλά οι μέτριοι, οι ανηρωικοί, χωρίς να κερδίζουμε και τίποτε από τους ελάχιστους ηρωιζόμενους, μέσα σ' όποιους αγώνες ή παρατάξεις.

(Ῥένος Ἀποστολίδης, ἀνέκδοτο σημείωμα, Μάιος 1978, ἀναγνωσθὲν ἀπὸ τὸν Χρίστο Γούδη στὴν ἐκδήλωσι τοῦ Ἰνστιτούτου «Ἴων Δραγούμης» πρὸς τιμὴν τοῦ Ῥένου Ἀποστολίδη στὶς 11-3-2009.)
ΠΗΓΗ

Ο ΛΑΕΡΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ...ΤΟΝ ΚΟΒΕΙ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λαέρτης Βασιλείου (είχε ανεβάσει το Corpus Cristi στο "Χυτήριο"), βρέθηκε για ένα πολύ σύντομο, όπως αποδείχθηκε,...μονόλογο με την Άννα Μπουσδούκου!

Η συζήτηση δεν άργησε ανάψει, μετά την παρότρυνση του σκηνοθέτη στους πολιτικούς για το αυτονόητο! Να ζητήσουν "συγγνώμη" για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα...

Nα ζητήσουν «συγγνώμη» για το 30% της ανεργίας, για τους Έλληνες που αναγκάζονται να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό και για τις πάνω από τις τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες.

Μάλιστα, τους είπε πως «αυτό είναι φασισμός που με κοιτάτε έκπληκτοι κύριοι» ως αντίδραση στα λεγόμενά του.

«Κάνατε τον Έλληνα να ντρέπεται που είναι Έλληνας. Η λέξη Έλληνας είναι βραβείο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου.

Απο εκείνο το σημείο και έπειτα η αντίδραση της δημοσιογράφου ήταν άμεση και δυναμική προς την επιβολή της ''τάξης''!

Η παρουσιάστρια θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της οτι και αυτή δεν ειναι τίποτα αλλο απο ενα παιδί του κατεστημένου.

Λογικό και επόμενο να μην καταλαβαίνει κάποιον που μιλάει την γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι απο εμάς...

Οσο για τον Λαέρτη..Μπράβο του..

Ούτως η άλλως ο Σκάι θα τον έκοβε αν δεν υποστήριζε την "μνημονιακή" ατζέντα που τοσο πολύ στηρίζει ο σταθμός.


ΠΗΓΗ

Μόνο ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τάνκς αφού υπάρχει ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς αφού υπάρχει η τηλεόραση ... Ουμπέρτο Έκο.

Στο γραφείο του διευθυντή ειδήσεων μόλις είχαν φτάσει οι μετρήσεις. Η τηλεθέαση ανεβασμένη αλλά το δελτίο βρισκόταν πίσω από τα άλλα δυο αντίπαλα κανάλια. Τις τελευταίες μέρες ένας ιδιαίτερος πόλεμος βρισκόταν σε εξέλιξη στη media-κη δημοκρατία του προτεκτοράτου. Τα δελτία εδήσεων συναγωνίζονταν ποιο θα έκανε το μεγαλύτερο ρεπορτάζ για τη Χ.Α. Το σκηνικό είχε αλλάξει άρδην. Από την omerta του προηγούμενου καιρού,μια omerta που είχε επιβληθεί με την απειλή ακόμη και απολύσεων σε δημοσιογράφους που θα τολμούσαν να ρίξουν φως στο παρελθόν του κόμματος,περάσαμε στη συνεχόμενη αναφορά του. Από το ένα άκρο στο άλλο, η ακραία media-κη δημοκρατία μας η οποία φορώντας το προσωπείο της δικαιοσύνης, καταδίκαζε τα άκρα κάθε βράδυ γύρω στις 20:00.

O διευθυντής πήρε στα χέρια του τα ρεπορτάζ. ‘’Δεν μου αρκούν’’ ούρλιαξε στο πρόσωπο του κουρασμένου και άυπνου αρχισυντάκτη. ‘’Θέλω κι άλλες αποκαλύψεις’’. Ο αρχισυντάκτης κούνησε απογοητευμένος το κεφάλι του. ‘’Δεν έχουμε κάτι νεότερο, οι έρευνες συνεχίζονται’’ ψέλλισε. ‘’Δημιουργήστέ το’’ φώναξε ο διευθυντής. Η αρένα διψούσε για αίμα κι αυτός θα της το πρόσφερε. Η κοινωνία όσο φοβόταν κι έτρεμε τις αποκαλύψεις,άλλο τόσο παρέμενε καθηλωμένη μπροστά στην οθόνη για να τις παρακολουθεί.

‘’Βρήκαμε τον Πακιστανό που πριν τρια χρόνια είχε ενεπλακεί σε επεισόδιο με έναν Έλληνα για μια θέση παρκαρίσματος’’ είπε η βοηθός παραγωγής μπαίνοντας,χωρίς να χτυπήσει την πόρτα, στο γραφείο του. ‘’Είναι πρόθυμος να μιλήσει στη κάμερα και να πει πολλά’’.Ο διευθυντής, αν και δεν του άρεσε να μπαίνουν χωρίς να χτυπούν την πόρτα,της χαμογέλασε. Αυτή τη φορά θα τη συγχωρούσε. ‘’Ωραία, οδηγήστε τη συνέντευξη όπως σας έχω πει’’ και με ένα νεύμα τους έδιωξε από το γραφείο. Ήταν σίγουρος ότι απόψε θα έσκιζαν!!

-Ο Κάρολος σηκώθηκε από τη καρέκλα του και βγήκε στο αίθριο του Προεδρικού Μεγάρου. Είχε ανάγκη από λίγο αέρα. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τις συνεχόμενες συναντήσεις τον είχαν εξαντλήσει. Να τελειώσει η θητεία, να φύγει, να πάει στα Ιωάννινα, να αγναντεύει τη λίμνη. Αυτό ήθελε. Ένιωθε την πίεση αφόρητη. Ευτυχώς είχε αποφύγει τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Από το Μέγαρο Μαξίμου το είχα αποκλείσει χωρίς δεύτερη συζήτηση. ‘’Οσο η έρευνα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, σύσκεψη δεν χρειάζεται να γίνει’’ ήταν το μήνυμα. Το ήξερε ο Κάρολος. Όπως ήξερε ότι ο πραγματικός λόγος της σύσκεψης δεν ήταν η Χ.Α. Αυτός ο Φώτης έδειχνε ασυγκράτητος. Αλλά κι ο Αλέξης. ‘’Κάνε υπομονή’’ του είχε πει ο Κάρολος. ‘’Θα έρθει αργά ή γρήγορα η εποχή των εκλογών και θα πάρεις την πρωθυπουργία, θα βάλεις και τον πρόεδρο που επιθυμείς. Άσε με να τελείωσω ήρεμα τη θητεία μου..’’ Δεν ήξερε αν τον έπεισε. Προβληματισμένο τον είδε να φεύγει. ‘’Κάτι φοβάται’’ σκέφτηκε ο Κάρολος. ‘’Μπορεί να τον τρόμαξε κι ο Άσμουσεν στη τελευταία τους συνάντηση’’ κατέληξε και αναστέναξε.

- Ο Αντώνης καθόταν στο γραφείο του σκεφτικός. Κοιτούσε τη φωτογραφία με τον Μπάρακ Ομπάμα από το ταξίδι στις ΗΠΑ πριν ένα μήνα. Δεν είχε μιλήσει καθόλου με τον Βενιζέλο. Δεν είχε ιδέα τι γινόταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. ‘’Το Σάββατο που θα πάμε, θα τα μάθουμε από πρώτο χέρι’’ τον είχε καθησυχάσει ο Χρύσανθος. Εξάλλου πόσο χειρότερα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα. ‘’Όλα θα εξαρτηθούν απ΄αυτό το ταξίδι στην Αμερική και τις επαφές με το αμερικανο-ισραϊληνό λόμπι’’ σκέφτηκε ο Αντώνης. Αυτό το ταξίδι θα του έδινε την πολυπόθητη στήριξη για να πετάξει μετά στο Ισραήλ το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου. Μετά τις 15 του Οκτώβρη που θα γυρνούσε, θα αντιμετώπιζε την κατάσταση με άλλον αέρα. Προς το παρόν, το μόνοπου μπορούσε να κάνει, ήταν να κερδίσει χρόνο.

- Ο George σήκωσε το ποτήρι του και ήπιε μια γουλιά μπέρμπον. Στη Νέα Υόρκη ένιωθε σαν το σπίτι του. ‘’Τι γίνεται στην Ελλάδα;; Πάλι έχετε εσωτερικά προβλήματα διχασμού;;’’ ρώτησε με απορία ο ψηλός ασπρομάλλης άντρας δίπλα του ενώ κοιτούσε τη σερβιτόρα. ‘’Μπίλ, οι Έλληνες είναι θερμόαιμοι και δε χάνουν ευκαιρία να τσακώνονται μεταξύ τους’’ απάντησε ο George στον πρώην πλανητάρχη και κοίταξε γύρω του. Η δεξίωση ήταν κλειστή, μόνο για τους καλεσμένους του Clinton Global Initiative. Ο George ως φίλος της οικογένειας ήταν φυσικά καλεσμένος. ‘’Άσε τον Βαγγέλη να βγάζει φωτογραφίες με τον Μπάρακ και να χαμογελά’’ σκέφτηκε. Όλοι γνώριζαν ότι ο Μπάρακ μετά τη διπλωματική ήττα του στην υπόθεση της Συριακής κρίσης βρισκόταν σε δεινή θέση. Οι Ρεπουμπλικάνοι του την είχαν φυλαγμένη και οι Δημοκρατικοί δεν θα πήγαιναν ενάντια στα συμφέροντα στηρίζοντάς τον. ‘’Εδώ είναι Αμερική,άλλη ήθη,άλλοι καιροί’’ συλλογίστηκε ενώ χαιρετούσε τη Γιάννα από το βάθος της αίθουσας. Η Γιάννα του ανταπέδωσε τον χαιρετισμό με ένα νεύμα.Κανείς μυς του προσώπου της δεν συσπάστηκε και το βλέμμα της καρφώθηκε κάπου στο ....μέλλον!!

- Κάπου στο Κερατσίνι,μια νεαρή γυναίκα κρατώντας τη φωτογραφία του Παύλου έκλαιγε βουβά. Αυτή δεν είχε κανένα μέλλον. Ένα μαχαίρι της το στέρησε. Όσες πορείες, διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κι αν ακολουθούσαν , ο Παύλος της δεν θα γυρνούσε πίσω.

Σας φιλώ γλυκά,

Η Οχιά η μειντιοπλήκτη
ΠΗΓΗ

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WRC.

Πετάνε «έξω» την Ελλάδα -Τέλος το Ράλι Ακρόπολις από το πρωτάθλημα του WRC
Σαράντα χρόνια μετά την ένταξή του στο WRC, το Ράλι Ακρόπολις δεν θα συμπεριληφθεί στο καλεντάρι του 2014, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί εντός της εβδομάδας όταν και θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο της FIA. Τη θέση του αναμένεται να πάρει εκείνο της Πολωνίας.

Οπως αναφέρει και το contra ο Γιοστ Καπίτο, υπεύθυνος της Volkswagen Motorsport, τόνισε: «Το Ράλι Πολωνίας ήταν πολύ καλό την προηγούμενη φορά και δεν υπάρχει λόγος να μην βρίσκεται στο καλεντάρι. Από την άλλη, δεν είναι ωραίο να μείνει έξω η Ελλάδα. Το Ακρόπολις ήταν πάντα καλό, ανταγωνιστικό ράλι, για το οποίο οι οδηγοί ανυπομονούν από την αρχή της σεζόν.

Κι όταν βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Της παίρνουν τα πάντα. Δεν ξέρω πως θα επιβιώσει η χώρα αν συνεχίζουν να της παίρνουν τα πάντα. Είναι πολύ περήφανοι άνθρωποι και αν τους πάρεις τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της περηφάνιας τους, δεν ξέρω πώς θα καλύψουν το χαμένο έδαφος».



ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ.

ΤΙ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ;  ΠΡΟΔΟΤΗ,  ΔΟΣΙΛΟΓΟ,  ΕΦΙΑΛΤΗ.  ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ.





'Θα επιστρέψουμε τα δανεικά όταν μπορέσουμε', αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο.

Την εκτίμηση ότι ο γερμανικός λαός και η κ. Άγκελα Μέρκελ είναι 'σπουδαίοι φίλοι της Ελλάδας', εξέφρασε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.

'Θα τους επιστρέψουμε τα δανεικά, όταν μπορέσουμε', τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι έπειτα από τρία χρόνια περικοπών και λιτότητας, η ελληνική κοινωνία έφτασε στα όριά της και δεν αντέχει άλλο.

Ο συντάκτης του βρετανικού δικτύου σχολιάζει ότι η χώρα μας δοκιμάζεται από κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, την ώρα που οι δανειστές της αξιολογούν την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του BBC.
filoiadon2
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ;
ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ.