ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Το χαράτσι στα ακίνητα γράφει το τέλος του ΠΑΣΟΚ




Η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί την αρχή της πτώσης της κυβέρνησης την αρχή του τέλους του κόμματος ΠΑΣΟΚ και την αρχή της πολιτικής εξαφάνισης του αλαζόνα φορολογικού και οικονομικού εκτελεστή των Ελλήνων Ευάγγελου Βενιζέλου.

Είναι γνωστό ότι η έννοια της ιδιοκτησίας είναι ιερή για τους Έλληνες και αποτελεί πατροπαράδοτη αρχή και αξία με κόπο και μόχθο να έχει ο καθένας μας από πάνω του το κεραμίδι του.
Η αγάπη μας για το σπίτι μας η ιερότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τον δικό μας χώρο είναι από τα λίγα πράγματα τα οποία μας έχουν μεταφερθεί αναλλοίωτα από την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά.
Δεκάδες τα τραγούδια δημοτικά λαϊκά τα οποία υμνούν το σπίτι που αποτελεί το απάγκιο το καταφύγιο του καθένα μας.
Κάποτε μου έλεγε ένας από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία ότι την έννοια της ιδιοκτησίας στους Αυστραλούς την έμαθαν οι Έλληνες και οι Ιταλοί.
Η εμμονή μας στην ιδιοκτησία είναι από τα λίγα πράγματα που μας χαρακτηρίζουν στο σύνολο ως κοινωνία ανεξάρτητα από μορφωτικό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να μας ξεναγεί κάποιος στο σπίτι του με πηγαία περηφάνια είτε είναι εύπορος είτε φτωχός.
Αυτό το τελευταίο ιερό αποκούμπι του καθενός ήρθε να φορολογήσει να απαξιώσει οικονομικά η κυβέρνηση αποδεικνύοντας ότι πλέον δεν έχει καμία επαφή με τον κόσμο.
Μόνο ένας ξένος προς αυτόν τον τόπο προς τις συνήθειες του τις ευαισθησίες του τα ήθη και έθιμα του θα μπορούσε να εφαρμόσει κάτι τέτοιο.
Μια τέτοια σκληρότητα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί σε έναν ξένο εισβολέα που στο παρελθόν έκαψε πόλεις και χωριά μας αλλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα σε κάποιον που θέλει να εκπροσωπεί την φυλή μας.
Η χθεσινή ψηφοφορία δείχνει πόσο ξένο είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία έχοντας μετατραπεί σε μια άλλη έκδοση των κουκουλοφόρων της κατοχής που εκτελούσαν άοκνα τις Γερμανικές εντολές.
Εντάξει, όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μεταλλαχθήκαμε να γίναμε ξιπασμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και τελείως ξευτιλισμένοι.
Όπως δεν ανεχόμαστε να ξεπαρθενιάσουν τις κόρες μπροστά στα μάτια μας έτσι δεν πρόκειται να μείνουμε και απαθείς στην κλοπή της μικρής, ή μεγάλης ιδιοκτησίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση με Γερμανικές εντολές.
Διαβάζω και εγώ σχόλια και αναρτήσεις για το τι κάνει ο κόσμος με όλα αυτά τα μέτρα για την μοιρολατρική διάθεση που δείχνει.
Η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας δεν έχει τεχνοκρατική συγκρότηση και με την ανηλεή προπαγάνδα μέχρι σήμερα έσκυβε το κεφάλι.
Ο φόρος στα ακίνητα αγγίζει τις συναισθηματικές χορδές του καθένα, όχι γιατί πρέπει να δώσει χρήματα που μπορεί και να μην τα έχει, αλλά γιατί υπάρχει ένα ξεδιάντροπο κράτος μια αδίστακτη κυβέρνηση στην οποία επικρατεί η λογική του ποιο αδίστακτου σωματέμπορα που δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στην επιβίωση του.
ΥΓ. Η ΝΔ έπρεπε χαλάσει τον κόσμο για αυτόν τον άθλιο νόμο ακόμα και αν η μη ψήφιση του σήμαινε την χρεοκοπία της χώρας. Δεν μπορεί το κόμμα που θέλει να έχει εθνικές αναφορές να επιτρέπει να προσβάλλεται μια από τις αιώνιες αρχές αυτής της κοινωνίας που είναι ιδιοκτησία.
Αris. A                                                                                                                  ΠΗΓΗ:elpidablog.blogspot.com

Είμαστε πολίτες ή κλαψουρίζουσες «πόρνες»;


Τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν επικίνδυνα. Οι πολίτες αντιμετωπίζονται πλέον από το πολιτικοοικονομικό καθεστώς, εντελώς ψυχρά, σαν ζωντανές μηχανές αναζήτησης χρήματος, αδιαφορώντας όχι μόνο για την ψυχική και υλική τους εξαθλίωση, αλλά ακόμα και για την ίδια τη ζωή τους.

Οι ίδιοι οι επί σειρά ετών πολιτικοοικονομικοί διαφθορείς της κοινωνίας, οι ίδιοι ακριβώς και σήμερα (χωρίς έστω να αλλάξουν) μας εκβιάζουν, μας φοβίζουν και μας....
«δέρνουν» (είτε με τις καθημερινές σφαλιάρες μέτρων, είτε με τα ΜΑΤ στους δρόμους), προκειμένου να σκύψουμε το κεφάλι και αδιαμαρτύρητα να βρούμε χρήματα για να τους τα δώσουμε.  

Κι εμείς εντελώς ανίσχυροι, μια κοινωνία ασύνδετων ατόμων και όχι ενωμένων και συνειδητοποιημένων πολιτών, τρέχουμε αμέσως κλαψουρίζοντας να βρούμε χρήματα για να τους εξευμενίσουμε.

Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως ότι έτσι εξαθλιωνόμαστε όχι μόνο υλικά, αλλά και ηθικά. Γιατί δεν υπάρχει πραγματικός πολίτης χωρίς αυτοσεβασμό. Και ο αυτοσεβασμός επιτάσσει ενεργοποίηση και συμμετοχή στις δύσκολες αποφάσεις που μας αφορούν.
Και όχι υποταγή…                                                                                                                               ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

H ελληνική γλώσσα, η γλώσσα του κόσμου

"Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα" βιβλίο Γκίνες). 
"Η Ελληνική γλώσσα με τη μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς  των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια" (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).
"Η Ελληνική και η Κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και. στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική" (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως "άμιλλα", "θαλπωρή" και "φιλότιμο". Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.  Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι». Το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.  Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά.  Επιπλέον, η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λες, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.  Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό. 
Η ΣΟΦΙΑ
Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι' αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες. Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα = γή) + έχων). Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή = φωνή + θέω =τ ρέχω.
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη.  Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» - ελαττώνει ως ανθρώπους - και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας.
Η λέξη «ωραίος» προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε. Η λέξη «ελευθερία», «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πας όπου αγαπάς.
Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία. Η Ελληνική γλώσσα μάς λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο.  Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα. Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Ως εκ τούτου, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική γλώσσα χαίρει της αγάπης, εκτίμησης και του θαυμασμού όλου του κόσμου. Η κατανόηση και εκμάθηση δε, της αρχαίας ελληνικής γλώσσας βοηθάει στον τρόπο σκέψης, αλλά και στην καλύτερη γνώση και ομιλία της νεοελληνικής. 
Ωστόσο,η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα μιλώντας στις 21.6.2011 σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ (βλ. βίντεο) για το νέο Δημοτικό Σχολείο, είπε ότι "από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική, η οποία είναι μία μικρή γλώσσα σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί λίγοι άνθρωποι μιλάνε Ελληνικά".
Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί δεν διδάσκονται και τα αρχαία Ελληνικά στην Α΄ Δημοτικού, η απάντηση της κας Δραγώνα ήταν πως... "πρόκειται για νεκρή γλώσσα, η διδασκαλία της οποίας δεν έχει νόημα σε μικρή ηλικία"
Σημειώνω ότι η Θάλεια Δραγώνα αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει παραβρεθεί και συμμετάσχει στην περιβόητη "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ", ενός βασικού οργάνου της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης πραγμάτων και εκ των πραγμάτων, της συρρίκνωσης των εθνικών συνόρων, της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της κατάργησης των παραδόσεων, ηθών και εθίμων και της εξαφάνισης της ελληνικής γλώσσας... ΠΗΓΗ:axion-esti.blogspot.com

ΛΑΘΡΟΟΡΚ στη Γλυφάδα την βίασαν μπροστά στα μάτια του άντρα της!!!

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στη Γλυφάδα. Δράστες εισέβαλαν σε σπίτι και με την απειλή καλάσνικοφ, κακοποίησαν σεξουαλικά τη νεαρή μητέρα μπροστά στα μάτια του άνδρα της
Σοκ προκαλεί η δράση των κουκουλοφόρων με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι έχουν γίνει πλέον ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες και ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους αστυνομικούς.
Οι τρεις κακοποιοί που εισβάλουν σε σπίτια, χτύπησαν και πάλι, αλλά αυτή την φορά στην Γλυφάδα, σε διαμέρισμα που βρισκόταν ένα ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά του ηλικίας 2 ετών.
Οι δράστες αφού πρώτα έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα, κακοποίησαν σεξουαλικά την νεαρή γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της.
Οι αστυνομικοί θεωρούν θέμα τιμής την σύλληψή τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν στην κατοχή τους, βίντεο από κλειστό κύκλωμα και φαίνεται καθαρά  ένας από τους δράστες από την εισβολή στο σπίτι.
Μέχρι τώρα οι ίδιοι κακοποιοί έχουν χτυπήσει τουλάχιστον 10 φορές σε περιοχές όπως, το Πανόραμα της Βούλας, όπου κράτησαν όμηρο μία γυναίκα και τον επιχειρηματία σύζυγό της τον μετέφεραν από τράπεζα σε τράπεζα για να βγάζει χρήματα από ΑΤΜ, το Παλαιό Φάληρο που εισέβαλαν στο διαμέρισμα γνωστού διακοσμητή, όπου βρισκόταν με τις δύο του κόρες, Παλαιό Ψυχικό και σε τουλάχιστον άλλες 8 περιοχές της Αττικής.
Από τις μαρτυρίες των θυμάτων οι δράστες, είναι οι ίδιοι σε όλες τις περιπτώσεις και μιλούν μόνο οι δύο σπαστά Ελληνικά και έχουν στην κατοχή τους από ένα καλάσνικοφ.
 ΠΗΓΗ:news247.gr

Τί είναι χειρότερο; Μία ανύπαρκτη κυβέρνηση ή μία ανύπαρκτη αντιπολίτευση;

  • Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων (και ο λαός το γνωρίζει) και των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας
Αν η ΝΔ και η ηγεσία της θέλει
  • να γίνει κυβέρνηση
  • αυτοδύναμη κυβέρνηση μάλιστα όπως ονειρεύεται
  • και να μας αποδείξει κιόλας πως πρόκειται και για “πατριωτική” παράταξη και “πατριωτικό” κόμμα (δεν υπάρχει μεγαλύτερο “πατριωτικό” ζήτημα από έναν λαό που πεινάει)
δεν έχει να κάνει παρά το εξής:
Να βγάλει τον ωραιότατο πρόεδρό της στα κανάλια όπου θα κάνει την εξής δήλωση.
  • “Η ΝΔ θεωρεί το δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος παράνομο και άκυρο”
  • “Η ΝΔ θεωρεί το Μνημόνιο και τις “υπογραφές” άκυρες, παράνομες και αντισυνταγματικές.”
Και σχολάει η γιορτή.
Χτυπάνε αυτοδυναμία πάραυτα και εντελώς “συστημικά” και ωραία.
Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Και έχουν ως σκοπό να κρύψουν την μεγάλη αλήθεια. Πως
Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων και των επικυρίαρχων της χώρας. Και βέβαια ο λαός το γνωρίζει αυτό. Γι’ αυτό και τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις είναι εκεί που είναι.
Κι άμα πιστεύουν εκεί στην ηγεσία της ΝΔ πως με όλα αυτά τα Μνημόνια και τις δανειακές, τα οποία τα αναγνωρίζει η ΝΔ ως ΝΟΜΙΜΑ, και τα οποία έχουν ρίξει τον λαό στην απελπισία και στην πείνα, έχουν και το δικαίωμα ή την δυνατότητα να παριστάνουν και τον “πατριώτη”, και πως θα βρουν και πολλούς ανόητους έλληνες να πιστέψουν στα λόγια τους και να τους ψηφίσουν ώστε να γίνουν και κυβέρνηση σοβαρή και αυτοδύναμη
ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
Είμαστε ήδη σε παρατεταμένη αστάθεια πολιτική και σε οικονομική απελπισία. Διέξοδος πολιτική ΔΕΝ υπάρχει διότι το καθεστώς (ΠαΣοΚ και ΝΔ)
  • έχει στυλώσει τα πόδια και “δεν το συζητάει”,
  • δεν δέχεται την πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση που κάνει ο λαός
  • και αντιμετωπίζει τον λαό στρατιωτικά, μη επιτρέποντας πολιτική διέξοδο.
Αρα;
Αρα περιμένουμε το τυχαίο (και θανατηφόρο ίσως) εκείνο γεγονός που θα πυροδοτήσει σκηνές, κανονικής Αποκαλύψεως του Ιωάννου, στους δρόμους, στα καταστήματα αλλά και στα σπίτια των πολιτικών και των ευπόρων πολιτών.
Φιλιά.

Το σχέδιο είναι η επιβολή αστυνομικής χούντας


Η Χούντα του ΠΑΣΟΚ θέλει να επισημοποιηθεί

Πιέζουν για εξέγερση, για να επιβάλουν αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα, ισοδύναμα με την στρατιωτική χούντα. Αυτό είναι το γενικό σχέδιο και γι αυτό τον λόγο επιβάλλουν συνεχή, αποτρόπαια, απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η μνημονιακή – κατοχική τραγική κυβέρνηση που αποτελείται από μισέλληνες, στοχεύει στην απόλυτη εξουσία. Εξουσία, που βέβαια, έχει παραδώσει σε τουλάχιστον δύο «αφεντικά», αλλά εξουσία που θα διατηρήσει τους σύγχρονους Τσολάκογλου στις θέσεις τους, προσφέροντάς τους την μέγιστη ασφάλεια πίσω από φράχτες και χιλιάδες αστυνομικούς.

Η Άγκελα Μέρκελ μπορεί να ισχυρίσθηκε πως «δεν τα φάγατε όλοι», αλλά συνεργάζεται αγαστά με τιποτένιους πολιτικούς στην Ελλάδα, προκειμένου να πληρώσουν όλοι, αλλά όχι εκείνοι που «τα έφαγαν». Επίσης, η κυρία Μέρκελ δήλωσε πως «ακολουθείται η σωστή μέθοδος», αλλά δεν διευκρίνησε πως αυτή η μέθοδος οδηγεί στην εξαθλίωση, στην κινεζοποίηση των Ελλήνων και στο ξεπούλημα (σχεδόν χάρισμα) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας. Παραφράζοντας την έκφραση της κυρίας Μέρκελ, θα συμφωνήσουμε μαζί της, αφού όντως ακολουθείται η σωστή μέθοδος για την πλήρη εξόντωση ενός ολόκληρου λαού.

Στον αντίποδα, οι ολίγιστοι πολιτικοί της χώρας, ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο τα παράνομα νομοσχέδια (παραβιάζουν κατά σύστημα τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδας, όσο και το Διεθνές Δίκαιο), προκαλώντας μία κοινωνική έκρηξη. Μέσα από αυτή την έκρηξη είτε θα καταφέρουν να επιβληθούν μέσα από την τρομακτική ισχύ που διαθέτει το κράτος (όποτε και όπου θέλουν οι κυβερνώντες), είτε θα δημιουργηθεί ένα «άλλοθι» καταστροφής του έργου τους… Τουλάχιστον, έτσι ελπίζουν. Την περίπτωση, όμως, να συλληφθούν και να καταδικαστούν για τα όσα κακά έχουν προξενήσει στην χώρα, προφανώς δεν θέλουν καν να την σκέφτονται τα κυβερνητικά ανθρωποειδή δίποδα.

Τα κλασσικά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που χρησιμοποιούνται συνεχώς (η περίπτωση Πάγκαλου που αρνείται να πληρώσει επειδή δεν έχει και καλεί τον πολλά βαρύ φασίζοντα έτερο αντιπρόεδρο της κατοχικής κυβέρνησης Βενιζέλο) δυστυχώς δεν μπορεί πλέον να αποδώσει όπως παλαιότερα. Τα «όπλα» δεν είναι πια τόσο αποδοτικά όσο κατά το παρελθόν. Και αυτό αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα της επερχόμενης ηχηρής σύνθλιψης των σύγχρονων νενέκων.

Η νοοτροπία του Βενιζέλου, δείχνει πως όχι μόνο δεν υπάρχουν ούτε καν ψήγματα δημοκρατικής διάθεσης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά πως σφοδρή επιθυμία της παρεούλας των πολιτικών (και όχι μόνο της κυβέρνησης) είναι η παραμονή στην εξουσία και η συνέχιση των προσφερόμενων αγαθών (προς τους πολιτικούς) με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο.

Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον νοικοκύρη, λογαριάζουν χωρίς να υπολογίζουν τον άγνωστο παράγοντα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανισθεί. Και τότε δεν θα υπάρξει έλεος για κανέναν τους… Θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Αναγνώστης                                                                                                                                               ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

ΣΤΗΒ ΛΑΛΑΣ: Είναι Εθνικός Ήρωας και πρέπει να τιμηθεί από την πατρίδα...

lalass                                                                                Στις 3 Μαΐου 1993 ο Ελληνοαμερικανός υπάλληλος του στρατιωτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, κλήθηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ «για κάποιο υπηρεσιακό θέμα». Μόλις προσγειώθηκε στο αμερικανικό έδαφος, του απαγγέλθηκε κατηγορία για κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ και δεν άργησε να βρεθεί σιδηροδέσμιος στη φυλακή! Συγκεκριμένα κατηγορείτο για διαρροή απορρήτων εγγράφων και πληροφοριών που αφορούσαν την αμερικανική πολιτική και τους σχεδιασμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.
Ο Λάλας πέρασε από δίκη και τελικά καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση και άλλα 5 χρόνια περιορισμό σε αμερικανικό έδαφος... Το 2005 όμως, κι ενώ είχε σχεδόν εκτίσει την ποινή της φυλάκισής του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τελικά, μόλις το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και είχε εγκατασταθεί η οικογένειά του...

Γεννημένος το 1953 στο Νιου Χάμσαϊρ των Ηνωμένων Πολιτειών από γονείς ελληνικής καταγωγής ο Λάλας είχε από παιδί ιδιαίτερη σχέση με την Ορθοδοξία και την ελληνική παράδοση. Με το που ενηλικιώθηκε κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό, κάνοντας μάλιστα και αξιοσήμαντη καριέρα (πολέμησε και στο Βιετνάμ, απ’ όπου επέστρεψε στις ΗΠΑ τραυματισμένος και έγινε δεκτός με τιμές ήρωα πολέμου)!
Το 1977 ήταν χρονιά-σταθμός για τη ζωή του Λάλα. Υπηρετούσε στη Σμύρνη για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, όταν γνωρίστηκε με έναν Έλληνα διπλωμάτη στη Σμύρνη, ο οποίος όμως ήταν άνθρωπος της – τότε – ΚΥΠ. Ο Λάλας δέχτηκε αμέσως να στρατολογηθεί για λογαριασμό της Ελλάδας, θέλοντας να βοηθήσει τη χώρα των προγόνων του, η οποία βρισκόταν σε δύσκολη θέση ύστερα από την κυπριακή τραγωδία και τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Είπε λοιπόν στον άνθρωπο της ΚΥΠ «Όλα για την πατρίδα!» και ξεκίνησε τη δράση του, που κράτησε 16 ολόκληρα χρόνια και πρόσφερε πολλά στη χώρα!

Κάποιοι θεωρούν τον Λάλα ως τον σημαντικότερο ίσως πράκτορα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των ετών αυτών. Ο μεγάλος αυτός Έλληνας πατριώτης βοήθησε τα μέγιστα τον ελληνισμό σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μέτωπα (Αιγαίο, Κύπρος, Μακεδονία, Βόρεια Ήπειρος, Θράκη), ειδικότερα δε στα θέματα της Τουρκίας, στην οποία – κατά κοινή ομολογία – προκάλεσε μεγάλη φθορά! Πρέπει μάλιστα να ληφθεί υπ’ όψη ότι η δράση του Λάλα έγινε σε μια περίοδο (της Μεταπολίτευσης), όπου ο ελληνικός αμυντικός «οργανισμός» είχε πια καταρρεύσει, λόγω της «αριστεροποίησης» των πάντων και της δίωξης κάθε τι του εθνικού από τον καραμανλισμό και το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταστεί «ξέφραγο αμπέλι» για τους πάσης φύσεως εχθρικούς πράκτορες...

Κι όλα αυτά μέχρι που ήρθε η αποφράδα ημέρα της σύλληψης... Μιας σύλληψης, για την οποία έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα. Ό,τι όμως και να ισχύει, το δυσάρεστο αυτό γεγονός δείχνει την έλλειψη τουλάχιστον μιας «μίνιμουμ» προστασίας του μεγάλου αυτού Νεοέλληνα από τους αρμόδιους(;) πολιτικάντηδες της άμοιρης πατρίδας μας... Πιο ρεαλιστική φαίνεται η ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία ο Λάλας έπεσε θύμα της «κρυφής κάμερας» της πρεσβείας, η οποία τον συνέλαβε την ώρα που γέμιζε τις τσέπες του με μικρές λωρίδες χαρτιού που είχε πάρει από το καλάθι του καταστροφέα απορρήτων εγγράφων.
Αντί λοιπόν να κάψει όλα τα χαρτιά ως όφειλε, ο Ελληνοαμερικανός υπάλληλος έσωζε μερικά από αυτά και τα έπαιρνε μαζί του εκτός πρεσβείας (για να βοηθήσει το έθνος)! Την ασυνήθιστη αυτή εικόνα που κατέγραψε η κάμερα την είδαν οι Αμερικανοί κι έτσι άρχισαν να τον παρακολουθούν, μέχρι που βεβαιώθηκαν πια για τον ρόλο του και, εκείνο τον Μάιο του 1993, τον κάλεσαν ξαφνικά να ταξιδέψει στις ΗΠΑ...
Αξίζει εδώ να σημειωθεί η φοβερή ταλαιπωρία που πέρασε ο Λάλας, αλλά και η ίδια η οικογένειά του, όσο ήταν έγκλειστος στις αμερικανικές φυλακές. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 14 ολόκληρα χρόνια για να ξαναδεί τη γυναίκα και τα παιδιά του! Η αλήθεια είναι ότι ο Λάλας και η οικογένειά του δεν έλαβαν καμία απολύτως βοήθεια από τους Γραικύλους που διοικούν το ελληνικό κράτος, με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια να τα περάσουν «δια πυρός και σιδήρου»...
Ευτυχώς που βρέθηκαν μερικοί πραγματικοί Έλληνες και βοήθησαν τους δοκιμαζόμενους σκληρά αυτούς συμπατριώτες μας, κάτι που δείχνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη σωστοί άνθρωποι και σοβαροί πατριώτες και πως δεν τα έχει χαλάσει όλα ο πολιτικαντισμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ! Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσουμε ότι πραγματική ηρωίδα είναι η σύζυγος του Στηβ Λάλα, η οποία τόσα χρόνια, σκληρά εργαζόμενη, κατάφερε και κράτησε ψηλά το κεφάλι, παρά τα μύρια όσα προβλήματα!...
Είναι λοιπόν ένας σύγχρονος εθνικός ήρωας ο άνθρωπος αυτός! Ο οποίος δεν δίστασε να ριψοκινδυνεύσει ακόμα και τη ζωή του την ίδια, να θυσιάσει κυριολεκτικά τα πάντα, προκειμένου να συνεισφέρει στην αιώνια ελληνική ιδέα! Κι όμως αυτόν τον άνθρωπο το απερίγραπτο γραικύλικο κατασκεύασμα, που παριστάνει ότι είναι το «ελληνικό κράτος», τον προσέβαλλε απίστευτα!!!
Τι ακριβώς έγινε; Πολύ απλά, ο Λάλας ζήτησε να πάρει και την ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα (όπως και εδικαιούτο, αφού και ελληνικής καταγωγής είναι και προσέφερε τα πάντα για τη χώρα αυτή!) ΗΔΗ από το έτος επιστροφής του στην Ελλάδα, δηλ. το 2007, και το «ψευδοκράτος» μας(;) αρνήθηκε να του τη δώσει!!!
Γεγονός πρωτοφανές σε παγκόσμιο πραγματικά επίπεδο, αφού δεν τολμάμε καν να διανοηθούμε με τι τιμές ήρωα θα υποδέχονταν έναν τέτοιον άνθρωπο, αν ήταν ομοεθνής τους, σε χώρες όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, το Ισραήλ κτλ. Κάποτε το Ισραήλ είχε κηδέψει με τιμές μεγάλου εθνικού ήρωα τον πολυεκατομμυριούχο Μάξγουελ (που δεν ήταν καν υπήκοος του κράτους αυτού!), ο οποίος υπήρξε πράκτορας της MOSSAD και πέθανε μυστηριωδώς σε θαλάσσιο ατύχημα το 1991...
Τελικά η ελληνική ιθαγένεια δόθηκε στον Σταύρο Λάλα μόλις τον Μάιο του 2011, κι αφού πρώτα είχαν κινητοποιηθεί – ευτυχώς – υπέρ του κάποιες αφανείς δυνάμεις του ελληνισμού... Διότι δεν μπορεί οι άχρηστοι γραφειοκράτες και τεμπέληδες των υπουργείων (που με τους παχυλούς τους μισθούς «βούλιαξαν» τα δημοσιονομικά μας) να «ελληνοποιούν» τον κάθε βάρβαρο ή τον κάθε αλήτη, για ψηφοθηρικούς λόγους και όχι μόνο, και να αρνούνται να αποδώσουν στον Εθνικό Ήρωα Λάλα τα αυτονόητα!...
Δεν φτάνει λοιπόν το ότι ο Λάλας πήρε την ελληνική ιθαγένεια! Αμέσως να καθίσουν κάτω οι «αρμόδιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι» και να δικαιώσουν έστω και την ύστατη στιγμή, έστω και τόσο αργά, αυτόν τον άνθρωπο, που περιμένει πικραμένος να του στρέψει λίγο την προσοχή η μάνα-πατρίδα... Να τον τιμήσουν ως Εθνικό Ήρωα, όπως δηλ. του αξίζει και όχι να τον αφήνουν στην «άκρη» και στα καθημερινά μικροπροβλήματα της ζωής!...
Ας μην προσθέσουν ακόμα ένα όνειδος στα τόσα βαριά εγκλήματά τους οι λαπάδες και χαρτογιακάδες «προοδευτικοί» καρεκλοκένταυροι των δήθεν δημοκρατικών υπουργείων μας! Διότι, ούτως ή άλλως, τα πράγματα αλλάζουν πια στην πολύπαθη πατρίδα μας και ο Έλληνας πατριώτης Λάλας λίαν συντόμως θα δικαιωθεί πλήρως!...
Γράφει ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
  ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίο Νάντια. Αντί για στεφάνι, έχεις τον όρκο μου, ότι το παιδί σου θα μάθει ποιοι σε δολοφόνησαν.


Προχθές αυτοκτόνησε μια μανούλα 39 ετών γιατί της πήρε η τράπεζα το σπίτι και θα έμπαινε και φυλακή για χρέη στο δημόσιο. Το παιχνίδι χάνεται Ολυμπία μου, δυστυχώς. Άν δεν το θεωρείς ψυχοπλακωτικό, ανέβασέ το, έτσι για την μνήμη της.
Εννοείται ανώνυμα.
Ευχαριστώ.

Συγχώρεσέ με φιλενάδα.
Δεν μπόρεσα να έρθω.
Δεν άντεχα να δω μια κουκλάρα δυο μέτρα χωμένη σε ένα κουτί.
Θέλω να σε θυμάμαι να με κερδίζεις με μια χεριά στο κατοστάρι.
Θέλω να σε θυμάμαι να κολυμπάμε παρέα για ώρες ατελείωτες και να προσπαθούμε να φτάσουμε τον ήλιο που βουτούσε πίσω από την Βάρκιζα.
Θέλω να σε θυμάμαι να κερδίζεις πρωταθλήματα, να χαμογελάς, να ερωτεύεσαι, να χορεύεις.
Γιατί ρε κορίτσι μου;
Για 50 κωλοχιλιάρικα; 100;;;
Δεν άντεχες την ιδέα να μπεις φυλακή; Θα έβγαινες. Από το χώμα, δεν θα βγεις.
Πού πήγε η πειθαρχία σου; Πού πήγε το πείσμα σου;
Εσένα, που μου λεγες-πέφτω και θα το κάνω κάτω από 15- εσένα σε νίκησαν 300 αληταράδες, εσένα σε σκότωσαν 300 κτήνη;
Τα μάτια του Πέτρου είναι άδεια. Ο Πέτρος, το ξέρω, θα ζωστεί εκρηκτικά και θα μπουκάρει στη Βουλή.
Όταν συνειδητοποιήσει ότι έφυγες, θα το κάνει.
Αντίο. Να κλάψω δεν μπορώ. Κουράγιο δεν έχω.
Θα σου δώσω έναν όρκο όμως.
Όπως τότε, πριν το 4χ100.
Κάποια στιγμή, θα δώσω στον γιο σου μια φωτοτυπία από τα σημερινά πρακτικά της Βουλής. Με τα 300 ονόματα. Και θα του κυκλώσω με κόκκινο αυτούς που θα ψηφίσουν σήμερα υπέρ της έκτακτης φορολογίας στα ακίνητα.
Θα του πω ότι οι 300 είναι οι δολοφόνοι της μάνας του .
Θα του πω ότι οι κυκλωμένοι είναι δυο φορές δολοφόνοι, γιατί θα σκοτώσουν κι άλλες Νάντιες.
Και μετά ας κάνει το παιδί, ό,τι του πει η ψυχή του.
ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΌΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ.
Ο Πέτρος μου ζήτησε να σου πω ένα διαδικτυακό αντίο. Βλέπεις και το διαδίκτυο, το αγαπούσες πολύ. Δεν μπόρεσα να του χαλάσω το χατίρι.
Να προσέχεις εκεί που είσαι και να με προσέχεις.
Όπως με πρόσεχες πάντα όταν ανοιγόμασταν μόνες μας στα βαθειά.
Αντίο. Ελπίζω να γουστάρεις την θάλασσα που σε ταξιδεύει ΤΩΡΑ.                                               
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αυτή είναι η ορθή νομικά: Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς


ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ
Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ.29. Ν.3986/2011
Του​​κατοίκου……………με ΑΦΜ………….
ΠΡΟΣ Την Δ.Ο.Υ​
Για τη διεκδίκηση της επιστροφής τηςκαταβληθείσας έκτακτης εισφοράς
ποσού ευρώ
Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ’ αρ…. ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς αρ. 29 Ν.3986/2011 ποσού ευρώ
​(υπ’ αρ. χρημ. καταλ​) ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν
είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.
Ειδικότερα:
Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης
Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011(διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.
Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.
Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.
Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.
Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότηταςκατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .
Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.
Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .
Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ’ ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα μεεξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θαπεριληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ’ αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.
Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.
Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικάπρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.
Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.
Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης γιαδιοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.
Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.
Για τους παραπάνω λόγους η ως άνω διάταξη αρ.29 Ν.3986/2011 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ως αντικείμενη στιςπροαναφερθείσες Συνταγματικές διατάξεις, δεδομένου ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε κατ’εφαρμογή των νόμων αυτής, άγουσα κατ’ ουσία σε κατάλυση αυτών.
Κατόπιν τούτου, υπείκων στην αδήριτη ανάγκη αποφυγής δυσμενών συνεπειών, προβαίνω σήμερα στην καταβολή του ποσού των
ευρώ ……. ..αφορώντος (την πρώτη εκ των προβλεπομένων του άνω αρ. 29
Ν.3986/2011 ……………. Δόσεων) ή (το σύνολο) της επιβληθείσας σε βάρος μου εισφοράς συνολικού ποσού ……………. με την ρητή επιφύλαξη της αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων της άνω εισφοράς δια παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή Δικαστηρίου.
Με την προσήκουσα τιμή
Ο καταβάλλων με επιφύλαξη
φορολογούμενος                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:olympia.gr

Όλο το ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου ψήφισαν το χαράτσι στα ακινητα


Περασε τελικά απο τη Βουλή η τροπολογία για το χαράτσι στα ακίνητα, χώρις καμία διαρροή, όπως αναμενόταν.
Το χαράτσι ψήφισαν και οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αφού και ο Γιαννης Βούρος αποφάσισε σήμερα, όπως ανάφερε σε γραπτή του ανακοίνωση, να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση. Ναι ψήφισε και η Έλσα Παπαδημητρίου.
Παρά την αγωνία που επικρατούσε από την περασμένη εβδομάδα, όταν αναβλήθηκε για σήμερα Τρίτη (27/9) η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, τελικώς όλοι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ υπερψήφισαν την επίμαχη τροπολογία δημιουργώντας ένα αίσθημα ανακούφισης στην κυβέρνηση.
Μετα απο ΑΥΤΉ την ψηφοφορία, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσαν έναν ακόμα λόγο στον μακρύ κατάλογο, για να αγανακτεί ο ελληνικός λαός. Και η τελευταία ευκαιρία που ξεχείλισε το ποτήρι χάθηκε. Απο εδώ και πέρα θα μιλήσει ο λαός.                                                                        ΠΗΓΗ:olympia.gr

Kε Κάρολε Παπούλια, τι σόι Πρόεδρος Δημοκρατίας (;)είστε εσείς που ενώ κονομάτε 350.000 ευρώ το χρόνο-1000 ευρώ τη μέρα-επιτρέπετε να υπάρχουν συνομήλικοί σας οι οποίοι ζούν στην εξαθλίωση των 350 ευρώ τον μήνα, ενώ κάποιοι άλλοι πεθαίνουν καθημερινά αβοήθητοι;



Kε Κάρολε Παπούλια, τι σόι Πρόεδρος Δημοκρατίας (;)είστε εσείς που ενώ  κονομάτε 350.000 ευρώ το χρόνο-1000 ευρώ τη μέρα-επιτρέπετε να υπάρχουν  συνομήλικοί σας οι οποίοι  ζούν στην εξαθλίωση των 350 ευρώ τον μήνα, ενώ κάποιοι άλλοι πεθαίνουν καθημερινά αβοήθητοι;
Ανάμεσα σ αυτούς κε Παπούλια υπάρχουν και πολλοί  πραγματικοί ήρωες πολέμου, ανάπηροι άνθρωποι,  που θυσίασαν και την αρτιμέλειά τους για την Ελλάδα.
Εσείς κε Πρόεδρε πως ανέχεστε την συντεταγμένη δολοφονία των συμπολιτών σας, προιόν μιας δολοφονικά ύπουλης κυβέρνησης  σε συνδυασμό με τις επιταγές της Τρόικας.
Πως ανέχεστε ο υπ. Οικονομικών να μιλάει για τη διάσωση της χώρας λες και η χώρα δεν κατοικείται από ανθρώπους αλλά από ιπτάμενα σωματίδια;
Πως ανέχεστε την ανυπαρξία του εκλεγμένου πρωθυπουργού, την απουσία καπετάνιου καταμεσής της καταιγίδας.
Μην μας πείτε για τις περιορισμένες δυνατότητες που σας δίνει το Σύνταγμα.
Πιστεύουμε ότι η προσωπική σας αξιοπρέπεια σας δίνει την υπέρτατη δυνατότητα της παραίτησης.
Τι περιμένετε κε Πρόεδρε;
Πόσο άλλο θανατικό, πόσες αυτοκτονίες, πόσα δολοφονικά μέτρα, με την υπογραφή σας θα πρέπει να υποστούμε ώσπου να πράξετε επιτέλους το αυτονόητο;
Ποιας Δημοκρατίας είστε Πρόεδρος κε Παπούλια;
Πόσο καιρό έχετε να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στο είδωλο απέναντι από τον καθρέφτη σας; ΠΗΓΗ:www.kourdistoportocali.com

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Χάρτης-σοκ των Τούρκων!"Σβήνουν" Δωδεκάνησα,φθάνουν Κρήτη!

Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας!

Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”,με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα παράλογα.

Με το γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή …που ονειρεύονται!

Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι “σβήνουν” από το χάρτη …τα Δωδεκάννησα και φθάνουν σχεδόν ως τη Κρήτη! Το θράσος δεν έλειψε ποτέ από τη Τουρκία!

Η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου ,θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σ΄ όλη την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα σχετικά. Το χειρότερο είναι ότι όπως συμβαίνει συχνά,θα βρει …κατανόηση ακόμη και από ελληνικά χείλη ,που έχουν προφανώς μπερδέψει τη καλή γειτονία με …το “νταβατζηλίκι” που προσπαθεί να πουλήσει η Άγκυρα όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά σ΄ όλη τη περιοχή.

Υπάρχει Διεθνές Δίκαιο που προβλέπει τα πάντα. Αυτό οφείλει να σεβαστεί η Τουρκία και όσο το γρηγορότερα το καταλάβει,τόσο πιο κερδισμένη θα βγει. Σε διαφορετική περίπτωση αν συνεχίσει να ακολουθεί τη τακτική της έντασης και των απειλών, θα είναι η μεγάλη χαμένη.                                     ΠΗΓΗ:www.onalert.gr

Χάρρυ Κλυνν: Μετά τις προσευχές, έρχονται οι "κηδείες" των πολιτικών


Γράφει ο Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)
Α. Σαμαρά, συμφωνώ ότι στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Όπως λες, όλοι προσεύχονται…
Υπάρχουν, όμως και Μητσοτάκηδες, Χατζηγάκηδες, Δένδιες, Χατζηδάκηδες, Μπεκίρηδες, που ξεμπούκαραν στα ίσια (όχι, ασφαλώς, από μόνοι τους) και σκάβουν, με τη βοήθεια των σοσιαλνταβατζήδων, το λάκκο των χαρακωμάτων για να τον κάνουν βαθύτερο, ώστε να μη μπορέσεις ποτέ να βγεις απ’ αυτόν! Κι ο λάκκος αυτός έχει όνομα, είναι ο «λάκκος της συγκυβέρνησης» που θα φορτώσει και στις δικές σου πλάτες τα πολιτικά εγκλήματα που συντελέστηκαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, προσφέροντας….
ταυτόχρονα την πολυπόθητη κάλυψη στο μεγαλύτερο μειοδότη που ανέδειξε η ελληνική πολιτική σκηνή. Στον πράκτορα που απεμπόλησε την Εθνική μας κυριαρχία και εξώθησε τη χώρα στη δίνη της ηθικής και της οικονομικής εξαθλίωσης.
Έτσι και δεν ανοίξεις, εγκαίρως, τα μάτια σου, δε βλέπω να σε σώζει η «προσευχή των χαρακωμάτων» από την «πολιτική κηδεία» που σου ετοιμάζουν!
Καλή η προσευχή δε λέω, αλλά «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και για να γίνω σαφέστερος, ρίξε και καμιά κλωτσιά στα συνωμοξεπουλημενοβαρίδια της Αγίας Οικογένειας και στειλ’ τα εκεί που ανήκουν…
Και ριξ’ την τώρα, γιατί όσο αργείς, ο λάκκος γίνεται βαθύτερος.                                                        ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

"Μακεδόνες", Εβραίοι, Ρομά, τώρα και οι ομοφυλόφιλοι;

γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος
H βιομηχανία κατασκευής μειονοτήτων
Εκτός από την στοιχηματικού τύπου προσμονή της επίσημης αναγγελίας της χρεωκοπίας της χώρας (μιας και η πραγματική οικονομία και η κοινωνία έχουν χρεωκοπήσει ήδη), την εβδομάδα που πέρασε είχαμε δύο πολύ σημαντικά δικαστικά γεγονότα, τα οποία δυστυχώς δεν είχαν την ανάλογη δημοσιότητα. Για την ακρίβεια είχαμε την γνωστή δίκη των ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο Πειραιώς την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο γράφων (ως εκδότης του Ελεύθερου Κόσμου) και ο Κων/νος Πλεύρης δικάζονταν από τις "ομοφυλοφιλικές" οργανώσεις της χώρας. Το μεν δικαστήριο των ΟΥΚάδων ξεκίνησε αλλά διεκόπη για της 16 Δεκεμβρίου, η άλλη δε υπόθεση αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου.
Όσον αφορά στους άνδρες των ΟΥΚ, πέρα από το αν φώναξαν ή δεν φώναξαν τα συνθήματα, πέραν του αν αυτά ήταν προσβλητικά ή όχι, το σημαντικό είναι το απαράδεκτο της ελληνικής πολιτείας να παραπέμπει στο δικαστήριο τους πιο εκπαιδευμένους υπερασπιστές της Πατρίδος. Όμως πολύ πιο σημαντικό από το ίδιο το γεγονός της παραπομπής τους είναι η αποδοχή από το ναυτοδικείο ως πολιτικής αγωγής (δηλαδή ως άμεσα θιγόμενου) ενός ατόμου που δήλωσε Μακεδόνας και μιας Αλβανίδας. Και στο δικαστήριο με τους "ομοφυλόφιλους" περιμένουμε να δούμε αν οι διάφοροι εκπρόσωποι τέτοιων οργανώσεων θα αναγνωριστούν δικαστικά ως τέτοιοι.
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει μία σειρά δικών που έχουν σαν πρωταγωνιστή τον Π. Δημητρά και τους διάφορους ανά καιρούς εκπροσώπους μειονοτήτων που αυτός παρακινεί ή ανακαλύπτει. Πότε Εβραίοι, πότε Ρομά (γύφτοι εάν δεν το αντιληφθήκατε), πότε Μακεδόνες, πότε μετανάστες, πότε ομοφυλόφιλοι εμφανίζονται μαζί με τον ακούραστο αλλά και καλοπληρωμένο ως εκπρόσωπο διαφόρων ΜΚΟ, γιο του υπουργού της 21ης Απριλίου Δημητρά και προσπαθούν να δημιουργήσουν νομικά προηγούμενα. Ακόμη και όταν χάνουν το δικαστήριο, εάν έχουν πετύχει την αναγνωρισή τους ως άμεσα θιγόμενης πολιτικής αγωγής, έχουν νομικά αναγνωριστεί ως μειονότητα με συγκεκριμένα διακριτά δικαιώματα.
Στην πλειοψηφία αυτών των δικαστηρίων επέλεξαν να έχουν ως αντιπάλους την εφημερίδα μας και τον Κων/νο Πλέρη, κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Αυτό συνέβη γιατί ευθέως κατεγγέλουμε εδώ και χρόνια την συγκεκριμένη προσπάθεια τους, αναλύουμε τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο δικαιωματισμός και δεν περιοριζόμαστε σε λαρυγγισμούς και απειλές που ποτέ δεν πραγματοποιούνται. Όμως σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η παραγωγή μειονοτήτων και δικαιωμάτων γι' αυτές;
Με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η απανταχού αριστερά βρέθηκε ξαφνικά χωρίς κοινωνικό αντικείμενο. Η εργατική και όλες οι άλλες οι κοινωνικές τάξεις της γύρισαν την πλάτη και έτσι αυτή έπρεπε να βρει κάποια άλλη ομάδα για να στρέψει την προπαγάνδα της και να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Έτσι ανακάλυψε τις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών. Ειδικά δε με τα μεταναστευτικά ρεύματα να διογκώνονται, οι τριτοσκοσμικοί παράνομοι ή μη έποικοι των χωρών μας φάνταζαν ως οι ιδανικοί προστατευόμενοι αυτής της νέας αριστεράς που ανακήρυξε τον εαυτό της ως νταβατζή του κάθε αδικήμένου. Στην Ελλάδα ειδικά, με τα τόσα ανοιχτά εθνικά θέματα, εκτός από τους μετανάστες η ύπαρξη ή η κατασκευή μειονοτήτων αναζητούντων δικαιώματα από την καταπίεση των Ελλήνων, αποτέλεσε και αποτελεί προσφιλές σπόρ.
Η αστική δημοκρατία που ζούμε και η Γαλλική επανάσταση, από την οποία εμπνέεται, αυτή η ιερή αγελάδα που δυναστεύει τις κοινωνίες μας, εξασφαλίζουν ίση αντιμετώπιση από τον νόμο για όλους τους πολίτες. Οπότε γιατί κάποιοι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ή περιγράφονται με διάφορα χαρακτηριστικά ως μειονότητα, οφείλουν να έχουν διαφορετικά και επιπλέον δικαιώματα; Γιατί δηλαδή οι Εβραίοι και οι γύφτοι πρέπει να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες γειτονές τους, δεν είναι και αυτοί πολίτες του ίδιου κράτους;
Απλούστατα, γιατί οι μειονότητες έχουν πολλά περισσότερα ωφέλη ως τέτοιες. Φορολογικές απαλλαγές, χρηματικές επιδοτήσεις, προνόμια στην εκπαίδευση και ένα σωρό άλλα που στερούνται οι πλειοψηφίες. Όσο δε γι' αυτούς που προβάλλουν την ανάγκη ύπαρξης αυτών των προνομίων, τους απανταχού δηλαδή Δημητράδες, μέσω των διαφόρων ΜΚΟ, έχουν βρει ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Προσφάτως δε και η σεξουαλική συμπεριφορά έγινε διακριτό δικαίωμα και οι διάφοροι Βαλλιανάτοι από την μια προσπαθούν να πείσουν για το κοινωνικά φυσιολογικό της συμπεριφοράς τους και από την άλλη κλαψουρίζουν για περισσότερα δικαιώματα ως μειονότητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξάλλου, πως η πλειοψηφία των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων είναι ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες από διάφορα υπουργεία.
Πλήρωνε λοιπόν Έλληνα φόρους, περίμνε στην ουρά στα νοσοκομεία, ψάχνε για μία θέση στα νηπιαγωγεία και κυρίως Έλληνα θα πρέπει να αισθάνεσαι απολογούμενος επειδή καταπιέζεις όλους αυτούς τους κακόμοιρους διαφορετικούς από εσένα. Πλήρωνε από αυτά που δεν έχεις, για να μπορούν οι εβραίοι να έχουν φοροαπαλλαγές, οι γύφτοι να παίρνουν χρηματικά επιδόματα, οι μετανάστες να έχουν προνομιακή μεταχείριση στους δημόσιους οργανισμούς, οι "gay" να διοργανώνουν γιορτούλες πληρωμένες από εσένα, οι σκοπιανοί να βρίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό με τζάμπα ταξιδάκια, και κυρίως οι διάφοροι αριστεροί και επαγγελματίες ανθρωπιστές να έχουν ένα εισόδημα. Μα τι κλέφτες να γίνουν ή να ασκήσουν κάποιο επάγγελμα;                                ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε;


Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον... ΑΡΧΙΗΛΙΘΙΟ, αυτό το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΞΕΡΑΣΜΑ, αυτό το ΣΚΑΤΟ, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…

Έχουμε μέσα μας αίμα;
Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…

Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!

Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…

Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διαφάνεια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.

Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!

Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!

Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…

Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…

Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα…

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν πληρώνουμε, αν πρώτα δεν “πληρώσετε”



Αυτή είναι η ουσία της διογκούμενης άρνησης πληρωμής της καταιγίδας των επιπλέον φόρων.

Πέρα από το αυξανόμενο ποσοστό αυτών που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν, τίθεται και θέμα νομιμότητας και ηθικής νομιμοποίησης αυτών οι οποίοι και τα απαιτούν με έωλα άρπα-κόλλα νομοθετήματα.

Ποιοι είναι αυτοί;

Ένας βιαστής, (Στρος Καν), ένας ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου πλυντηρίου μαύρου χρήματος (Γιουνκέρ), και τρεις εγχώριες μαριονέτες, κληρονόμοι ονομάτων (Παπανδρέου, Πάγκαλος), και ας μη λησμονούμε και περιουσιών, και ένας άλλος με όνομα μαϊμού, που παραπέμπει σε μεγάλο σόι, κατ' ουσίαν όμως σώγαμπρος, που τρέφεται από τα χρήματα ενός εύπορου πεθερού, (Βενιζέλος).

Η άρνηση πληρωμής είναι ο μόνος τρόπος όλοι αυτοί να σβηστούν δια παντός από τον χάρτη, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα ήθους και τάξεως ηθικής, είναι θέμα δικαιοσύνης, είναι θέμα αντίστασης, είναι θέμα αποκατάστασης μιας κολοσσιαίας αδικίας, να επωμίζονται δηλαδή το βάρος ενός άνομου χρέους οι πλάτες των πλέον αθώων και αδύναμων πολιτών, είναι κοντολογίς μια πράξη πολιτική.

Κανείς από αυτούς που το δημιούργησαν και επωφελήθηκαν από το χρέος δεν τιμωρήθηκε ποτέ, και κανείς δεν ελέγχθηκε για την προέλευση της περιουσίας που απέκτησε. Αν δεν ανοίξει η υπόθεση “ελληνικό χρέος”, αν δεν κατονομαστούν οι ένοχοι, κι αν δεν τιμωρηθούνε σκληρά και παραδειγματικά, κανείς δεν πρόκειται να ησυχάσει και να υπακούσει. Η πληγή θα μένει ανοιχτή και θα φωνάζει. Κι αν το κάνει προς στιγμήν από φόβο και μόνο, από μέσα το μίσος θα βράζει. Μίσος όχι για τον διπλανό, αυτά τέλειωσαν πια και δεν πιάνουν, αλλά μίσος προς αυτούς που τον οδήγησαν να μισεί τον διπλανό.

Αν νομίζουν ότι θα περάσουν απ' τη μπόρα, χωρίς να βραχούν, είναι γελασμένοι. LOL!                      ΠΗΓΗ:e-cynical.blogspot.com

Η Ziraat Bank δεν αναρτά την Ελληνική σημαία


Πρόκληση πέρα από κάθε όριο θεωρείται η μη ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στις εθνικές και τοπικές επετείους, από τα δύο (2) υποκαταστήματα της τουρκικής Τράπεζας ZİRAAT BANKASI A.E. στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί ασέβεια σε βάρος της χώρας που την φιλοξενεί. Στην χειρότερη, αποτελεί αμφισβήτηση σε συμβολικό επίπεδο της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη και συνδέεται με το φασιστικό ψυχολογικό κλίμα που συνθέτει το πολύπλοκο δίκτυο παράνομων συλλόγων, θρησκευτικών φροντιστηρίων, πυρήνων των γκρίζων λύκων και άλλων -νόμιμων κατά τα άλλα- οργανώσεων που χρηματοδοτούνται αθρόα (και σχεδόν φανερά) από τα κονδύλια του Τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.
Στόχο έχουν να οργανώΚομοτηνή. Επέτειος 25ης Μαρτίου 2011_ Χωρίς Ελληνική σημαία!σουν σε κάθε επίπεδο (μηδέ του αθλητικού εξαιρουμένου) τους μουσουλμάνους, να τους εμφυσήσουν τουρκική-ανθελληνική συνείδηση, να τους συνδέσουν οικονομικά με την Τουρκία και εν τέλει να τους ριζοσπαστικοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο σε περιόδους κρίσεως.
Η έρευνα της Ζαγάλισα, απεκάλυψε ότι η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας δεν είναι προαιρετική από τις Tράπεζες, καθώς από ιδρύσεως του νέου Ελληνικού κράτους, υπάρχει νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει το θέμα. Ο ισχύων νόμος 851/1978, στο άρθρο 3, αναφέρει ρητά «…είναι υποχρεωτική δι΄ άπαντα εν γένει τα καταστήματα του Δημοσίου…των νομικών προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου και τα ιδιωτικά…». Δηλαδή και στις τράπεζες.
Σε κάθε εθνική ή τοπική επέτειο, οι κατά τόπους νομαρχίες της Θράκης, με έγγραφά τους καλούσαν υπηρεσίες και τράπεζες να προβούν σε σημαιοστολισμό. Η Ζιραάτ ΟΥΔΕΠΟΤΕ και σε καμία τοπική ή εθνική γιορτή, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕ την ελληνική σημαία. Οι προσόψεις των δύο καταστημάτων δεν διαθέτουν καν υποδοχές ιστού. Αντίθετα, σε όλη την Τουρκία τα υποκαταστήματά της έχουν αναρτημένη την τουρκική σημαία, όχι μόνο στις επίσημες εορτές, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η καταγγελία της "Ζαγάλισα" εκτός του ότι είναι πέρα ως πέρα αληθινή, θέτει στην ουσία ένα πραγματικό ερώτημα: Η Ziraat Bank λειτουργεί εκτός νομικού πλαισίου στην Ελλάδα; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Οι κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τα λαλίστατα στελέχη της (π.χ. Πεταλωτής) περί άλλων τυρβάζουν, αλλά κλείνουν τα μάτια όταν πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των νόμων εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης; Και, τελικά, ποιό είναι το ακριβές πολίτευμα που ισχύει στη Θράκη; Ελληνική Δημοκρατία ή Τουρκική Δημοκρατία; Ποιό Σύνταγμα ισχύει;

Οι κάτοικοι της Θράκης ανησυχούν. Και η ανησυχία τους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη -ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης- αφού νιώθουν πως η Θράκη παραδίδεται σε τουρκική επικυριαρχία. Και οι λόγοι που δημιουργείται αυτή η εντύπωση είναι πολλοί, τα παραδείγματα πάρα πολλά και τα γεγονότα είναι -δυστυχώς για τον Ελληνισμό- τραγικά.

Πληροφορίες από εφ. "Ζαγάλισα"                                                                                                             ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

750.000 εύρώ κοστίζει τό αὐτοκίνητο τοῦ Μπένυ!!!!

Πρόκλησις: Τό χλιδᾶτο αὐτοκίνητο τῆς ἀρκούδας ἀξίζει 750.000 εὐρώ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που σφαγιάζει τους μισθούς και τις συντάξεις στο Δημόσιο, την ώρα που καταδικάζει εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα…
Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία μέρα ακόμη, κυκλοφορεί με τη θωρακισμένη BMW 740!
Μέσα στη χλιδή… Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με όλες τις ανέσεις: ειδική θωράκιση για τα λάστιχα (!), τα παράθυρα, ενώ υπάρχει και ειδική θωράκιση στο χώρο του ρεζερβουάρ! Είναι ένα αυτοκίνητο 3000 κυβικών, αποδίδει 315 άλογα, έχει ειδικά συστήματα δορυφικής τηλεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί ο υπουργός ανά πάσα στιγμή να μιλάει απευθείας με τα «κόκκινα τηλέφωνα» μέσω κρυπτογράφησης, τηλεοπτικό δέκτη δορυφορικής λήψηςγια να έχει ενημέρωση από τα δορυφορικά δίκτυα όλου του κόσμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο προκάτοχός του είχε ζητήσει η θωράκιση να είναι αντίστοιχη με τη θωράκιση που χρησιμοποιείται για τα οχήματα του προέδρου των ΗΠΑ! Το κόστος τουσυγκεκριμένου αυτοκινήτου, μαζί με το κόστος θωράκισης φτάνει, αν δεν υπερβαίνει, τις750.000 ευρώ!!!
Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί…
Λίγη αιδώς, Αργείοι…
Αν κοιτάξετε, κ. υπουργέ, έξω από το παράθυρο τις λιμουζίνας σας, αξίας 750.000 ευρώ, θα δείτε στα πεζοδρόμια δεκάδες επαίτες με μικρά παιδιά, θα δείτε πρόσωπα απεγνωσμένων ανθρώπων, θα δείτε ανθρώπους να παραμιλάνε… Και εσείς διαβάζετε αμέριμνος μέσα στη χλιδή, την εφημερίδα σας… Δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να απαντήσετε για την ακριβή αξία του αυτοκινήτου;
Εμείς είχαμε συνηθίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ευαγγελίζονται την «αλλαγή»… Κυκλοφορούσατε με Skoda, Fiat και άλλα μικρότερης αξίας αυτοκίνητα… Τώρα πώς μεγαλοπιαστήκατε έτσι;
Ντροπή!
Και μία τελευταία ερώτηση, κ. υπουργέ: Γιατί τέτοια ανησυχία για έναν υπουργό Οικονομικών και κυκλοφορεί με θωρακισμένη λιμουζίνα, τέτοιας αξίας; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά και εσείς που το χρησιμοποιείτε, φοβάστε τίποτα; Μήπως φοβάστε την οργή του λαού; (πηγή)                                                                                                                                                                                                                                                                              Χαρδαβέλλα, ὄντως, μεγάλη ἀλλαγή εὐαγγελίζοντο τά φιλαράκια σου τοῦ πα – σόκ. Τέτοια ἀλλαγή οὔτε στά πιό τρελλά μας ὄνειρα ἤ μᾶλλον στούς ἐφιάλτες μας  δέν εἴχαμε ‘δεῖ ποτέ. «Μαθητές» τοῦ Ἀντρέα πού ἔβαλε τά «θεμέλια» γιά τό ξεχαρβάλωμα τῆς Ἑλλάδος. Τό θέμα εἶναι ὅτι θά μείνουν ἀτιμώρητοι. Τούς καλύπτουν οἱ νόμοι πού ἔχουν ψηφίσει μέ τούς ἄλλους ξεφωνημένους τῆς Νου – Δούλας.
Μινώταυρος                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:filonohpontou.wordpress.com

Φιλισταῖοι:Οι Ἕλληνες

http://www.urbanchristiannews.com/ucn/city-of-gath-01.jpgἩ επίσημος ἱστορία ἔχει «κρατήσει» μόνον ὅσα τὴν «βολεύουν» πρὸ κειμένου νὰ «στηρίζῃ» τὶς θεωρήσεις της, τὶς καταπατήσεις καὶ τὴν προσπάθεια μειώσεως ἢ καὶ ἐκμηδενήσεως, τῆς δικῆς μας προσφορᾶς στὸν παγκόσμιο πολιτισμό.  Ἔχει ἐπιλέξει (ἡ ἐπίσημος ἱστορία) νὰ προβάλλῃ μόνον ὅσα κι ὅσους τὴν ἐπιβεβαιώνουν. Ἔχει «δομήσει» θεωρίες, ὐποθέσεις καὶ βασίζεται κατὰ κύριον λόγο στὰ εὐχολόγια. 
Ἕνα ἁπλὸ παράδειγμα; Ἡκαταγωγὴ τοῦ ἀλφαβήτου…. Τρέχα καὶ γύρευε τὸ τὶ θὰ πιστέψουν οἱ λίγοι. Οἱ πολλοὶ τοὺς ἐνδιαφέρουν…. Διότι οἱ πολλοὶ, κατ’ αὐτοὺς ποὺ χρησιμοποιοῦν τὴν παραπληροφόρησι ὡς ἐργαλεῖον, πρέπει νὰ ἐλεγχθοῦν.
Φιλονόη.
ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ : ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ AΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΑΙΑΚΗ/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ .

Σε αυτή τη φωτογραφία   την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, εθελοντές και αρχαιολόγοι  εργάζονται κατά τις ανασκαφές στο Τελ ελ- Σάφι, στο νότιο Ισραήλ. ( AP )

Τελ ελ – Safi, Ισραήλ ( AP ) -
Στα  ερείπια   μιας  αρχαίας μητρόπολης στο νότιο Ισραήλ, οι αρχαιολόγοι  συνθέτουν την ιστορία ενός λαού   που θυμόμαστε κυρίως ως τους “κακούς” της εβραϊκής Βίβλου.
Η πόλη της Γαθ, όπου οι ετήσιες ανασκαφές   ξεκίνησαν  αυτή την εβδομάδα, βοηθά   τους μελετητές  να   δώσουν  ένα  πιο διαφοροποιημένο πορτρέτο των Φιλισταίων, οι οποίοι εμφανίζονται στην βιβλική ιστορία ως   οι  αιώνιοι εχθροί των Ισραηλιτών.
Περίπου  τρεις χιλιάδες χρόνια πριν,  η Γαθ ήταν στα σύνορα μεταξύ των Φιλισταίων, οι οποίοι κατέλαβαν τη Μεσόγειακή  παράκτια πεδιάδα και των  Ισραηλιτών, που έλεγχαν τους λόφους της ενδοχώρας .  Ο πιο διάσημος κάτοικος της πόλης, σύμφωνα με το βιβλίο του Σαμουήλ, ήταν ο Γολιάθ – ο  γίγαντας πολεμιστής   που έπεσε απρόσμενα  από το νεαρό βοσκό Δαβίδ και σφεντόνα του.
Στη Γαθ, εγκαταστάθηκαν σε μια περιοχή που  κατοικείτο  από τους προϊστορικούς χρόνους.   Ανασκαφές όπως αυτή έχουν δείξει ότι αν και υιοθέτησαν  απόψεις της τοπικής κουλτούρας,  δεν ξέχασαν τις ρίζες τους. Ακόμα και πέντε αιώνες μετά την άφιξή τους για παράδειγμα, λάτρευαν ακόμα  θεούς  με ελληνικά ονόματα.
Οι Φιλισταίοι  ” είναι   οι  απόλυτο άλλοι” στη βιβλική ιστορία , είπε ο Aren Maeir του Πανεπιστημίου Bar-Ilan, ο   υπεύθυνος αρχαιολόγος  για την ανασκαφή.
Η τελευταία ανασκαφική περίοδος του καλοκαιριού ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με 100 εκσκαφείς από τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, προσθέτοντας  νέα ευρήματα στον πλούτο των ευρημάτων  που βρέθηκαν στον χώρο από το έργο  του Maier που ξεκίνησε το 1996.
Σε μια τετράγωνη τρύπα, αρκετές  κανάτες  των Φιλισταίων , σχεδόν 3.000 ετών, ήταν ήδη ορατές όπως  έβγαιναν από το έδαφος. Ένα  ζωγραφισμένο  θραύσμα   που μόλις ανακάλυψαν είχε   σαν πλαίσιο κόκκινο της σκουριάς   και μια μαύρη σπείρα: μια κοινή διακόσμηση στην αρχαία ελληνική τέχνη και μια υπόδειξη για να προέλευση των Φιλισταίων   από  το Αιγαίο.
Οι Φιλισταίοι έφθασαν δια θαλάσσης από το χώρο της σύγχρονης Ελλάδας γύρω στο 1200 π.Χ Πήγαν  να  εγκατασταθούν  στα μεγάλα λιμάνια στην Ashkelon και Ashdod, τώρα πόλεις στο Ισραήλ, και στη Γάζα, τώρα μέρος του παλαιστινιακού εδάφους, γνωστής ως η Λωρίδα της Γάζας.
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι η διατροφή των Φιλισταίων βασιζόταν  σε μεγάλο βαθμό σε φακές ,μπιζέλια , χορταρικά,  βασική διατροφή του  Αιγαίου.  Αρχαία οστά που ήταν πεταμένα στο χώρο δείχνουν ότι έτρωγαν  τους χοίρους και τα σκυλιά, σε αντίθεση με τα γείτονες  Ισραηλίτες, οι οποίοι θεωρούν  τα ζώα αυτά ακάθαρτα – περιορισμοί που εξακολουθούν να υπάρχουν στο εβραϊκό διατροφικό νόμο.
Οι ανασκαφές  στη Γαθ έχουν αποκαλύψει επίσης ίχνη μιας καταστροφής της πόλης κατά τον 9ο αιώνα π.Χ., όπως  και  μια τάφρο και  ένα ανάχωμα  που  χτίστηκε γύρω από την πόλη από πολιορκητικό στρατό – ακόμα ορατά ως μια σκοτεινή γραμμή που διασχίζει το γύρω λόφους.
Η ισοπέδωση της Γαθ εκείνη την εποχή φαίνεται να είναι  το έργο του Aραμαίου βασιλιά Hazael στο 830 π.Χ., ένα περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο των Βασιλέων.
Η σημασία  της Γαθ έγκειται στο  ότι η «υπέροχη ανασύνθεση  του υλικού πολιτισμού” που αποκαλύφθηκε  ρίχνει φως στο πώς οι Φιλισταίοι ζούσαν εκεί τον 10 ο και 9ο αιώνα π.Χ. , είπε ο Seymour Gitin, διευθυντής του WF  Ινστιτούτου Αρχαιολογικών Ερευνών  Ολμπράιτ στην Ιερουσαλήμ και ειδικός σε θέματα των Φιλισταίων.
Αυτό περιλαμβάνει την εποχή της βασιλείας  της  Ιερουσαλήμ από τον Δαβίδ και τον Σολομώντα, αν ένα τέτοιο βασίλειο  πράγματι υπήρχε, όπως περιγράφεται στη Βίβλο.  Άλλες  τοποθεσίες των Φιλισταίων  παρείχαν  σημαντικές  πληροφορίες  στους αρχαιολόγους  σχετικά με προηγούμενες και μεταγενέστερες   χρονικές περιόδους , αλλά όχι πολλές  γι’αυτή την περίοδο-κλειδί.
Η “Γαθ καλύπτει ένα πολύ σημαντικό κενό στην κατανόηση της ιστορίας  των  Φιλισταίων ,”   είπε ο Gitin.
Το 604 π.Χ, ο Ναβουχοδονόσορ της Βαβυλώνας εισβάλλει και   καταστρέφει εντελώς τις πόλεις των Φιλισταίων .  Δεν υπάρχει  κανένα  απομεινάρι από αυτές  έκτοτε .
Σταυροφόροι που φθάνουν από την Ευρώπη το 1099 έχτισαν ένα φρούριο πάνω στα ερείπια της Γαθ, και αργότερα η περιοχή  φιλοξένησε ένα   αραβικό χωριό, το Tel el-Σάφι, το οποίο εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου γύρω από τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.  Η   Γαθ σήμερα είναι  εθνικό πάρκο.
Μια ισραηλινή πόλη  που  ιδρύθηκε το 1955 αρκετά μίλια προς το νότο, η  Kiryat Gat, πήρε το όνομά Γαθ βασιζόμενη σε μια εσφαλμένη  ταυτοποίηση  διαφορετικών ερειπίων  από  την πραγματική πόλη των  Φιλισταίων .
Η μνήμη των Φιλισταίων – μια μονόπλευρη εκδοχή της  – διασώθηκε στην εβραϊκή Βίβλο.
Είναι γνωστή η ιστορία του  Σαμψών, ο οποίος παντρεύτηκε μια Φιλισταία , συγκρούστηκε  μαζί τους  κατ ‘επανάληψη  μέχρι που σύρθηκε  μετά από προδοσία τυφλός  και δέσμιος  στο ναό τους στη Γάζα.  Εκεί,όπως  λέει  η ιστορία , έσπασε τα δεσμά του  και γκρέμισε τους  δύο πυλώνες στήριξης, φέρνοντας το ναό κάτω και σκοτώνοντας μέσα σε αυτό  όλους, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.
Ενα ενδιαφέρον εύρημα στην  Γαθ είναι τα ερείπια ενός μεγάλου οικοδομήματος , πιθανόν κάποιου ναού, με δύο πυλώνες. Ο  Maeir πρότεινε ότι αυτό μπορεί να ήταν ένα γνωστό σχεδιαστικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική του ναού των Φιλισταίων  όταν γράφτηκε στην ιστορία του Σαμψών.
Ανασκαφείς στη Γαθ έχουν επίσης  βει θραύσματα   με  ονόματα παρόμοια με αυτό  του Γολιάθ – ένα  Ινδο-ευρωπαϊκό όνομα, όχι σημιτικό ,από τα είδη που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί από τις τοπικούς  Χαναναίους  ή Ισραηλίτες.  Αυτά τα ευρήματα δείχνουν οι Φιλισταίοι πράγματι χρησιμοποιούσαν παρόμοια ονόματα , μια λεπτομέρεια από την οποία επίσης μπορεί να εξαχθεί μια ακριβής εικόνα της κοινωνίας τους.
Οπως είπε ο Maier ,τα ευρήματα στην περιοχή υποστηρίζουν την ιδέα ότι η ιστορία του Γολιάθ αντικατοπτρίζει πιστά κάτι από την γεωπολιτική πραγματικότητα της περιόδου ,δηλ. τη συχνά βίαιη αλληλεπίδραση των ισχυρών Φιλισταίων της Γαθ με τους βασιλείς της Ιερουσαλήμ στην παραμεθόρια ζώνη μεταξύ τους.
“Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρούμε μια μέρα  ένα κρανίο με τρύπα στο κεφάλι του από την πέτρα που ο Δαυίδ  εκσφενδόνισε  ,αλλά  το γεγονός αυτό αντανακλά ένα πολιτιστικό περιβάλλον που ήταν πραγματικό  εκείνη την εποχή.” (Ἐλεύθερος Ἐρευνητής)                                                                ΠΗΓΗ:filonohpontou.wordpress.com

Ο Σκοπιανός υβριστής των Ελλήνων υπογράφει στον Ολυμπιακό!


Τον Σκοπιανό καλαθοσφαιριστή Adic απέκτησε η ομάδα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, γνωστό για τις ύβρεις του μέσα κι έξω από γήπεδο για την Ελλάδα και τους Έλληνες παίκτες στο πρόσφατο ευρωπαϊκό κύπελλο, στη Λιθουανία!

Η κίνηση του Ολυμπιακού μόνο καλή δεν αποδεικνύεται αφού ο συγκεκριμένος παίκτης διατηρεί στο ακέραιο τις θέσεις της χώρας του για μια Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, βάσει των δηλώσεων του σε σκοπιανά κανάλια!

Κι εις ανώτερα!                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:gkaratheodoris.blogspot.com