ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Ο Άρειος Πάγος 3 και 11 Μαίου θα στείλει ένα μήνυμα.... – Θα εγκρίνει την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές

H Χρυσή Αυγή θα κατέλθει στις ευρωεκλογές ως νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Οι ημερομηνίες  3 και 11 Μαίου θα αποδειχθούν πολύ κρίσιμες για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Ο Άρειος Πάγος καλείται στις 3 Μαίου να αποφασίσει αν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δικαιούνται να κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις 11 Μαίου πάλι ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να δώσει απάντηση μπορεί να κατέλθει στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση;
Στην Ελλάδα όπως το Σύνταγμα ορίζει δεν μπορεί να απαγορευθεί η κάθοδος πολιτικού φορέα στις εκλογές ανεξαρτήτως αν υποστηρίζει το οτιδήποτε.
Να θυμίσουμε ότι ο Άρειος Πάγος είχε εγκρίνει την κάθοδο κόμματος που πίστευε στον δωδεκάθεο.
Ως εκ τούτου στις 11 Μαίου ο Άρειος Πάγος άπαξ και έχει εγκριθεί το καταστατικό της Χρυσής Αυγής θα δώσει το πράσινο φως ώστε να κατέλθει κανονικά στις ευρωεκλογές.
Όμως στις 3 Μαίου ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί αν μπορούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση να κατέλθουν ως υποψήφιοι.
Έγκριτοι συνταγματολόγοι από όλα σχεδόν τα κόμματα, υποστηρίζουν ότι άπαξ και δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης, ο Άρειος Πάγος δεν θα μπορέσει να απαγορεύσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Αν π.χ. απαγορεύσει στον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, που δεν κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ούτε έχει προφυλακιστεί και αθωωθεί αύριο….υπάρχει μείζον θέμα κατάλυσης των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Ο Άρειος Πάγος παρά τις διαρροές θα στείλει ένα μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος που προσπαθεί πολιτικά να εξοντώσει την Χρυσή Αυγή.
Ο Άρειος Πάγος επίσης θα στείλει και ένα μήνυμα στην μερικώς εκφυλισμένη δικαιοσύνη.
Ο Άρειος Πάγος….είναι θεσμός που δεν παίζει παιχνίδια εις βάρος της δημοκρατίας και του συντάγματος.
Ως εκ τούτου ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί για το αυτονόητο.
Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: