ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις, οι γηγενείς Ευρωπαίοι δίνουν διαρκώς ψήφο εμπιστοσύνης σε εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα, σε πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Σύμφωνα με την δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση της χρονιάς που έγινε και αφορά τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, το UKIP είναι πρώτο με ποσοστό 31%, δεύτερο το Εργατικό Κόμμα με 28% και κόμμα τους Συντηρητικούς του  Ντέιβιντ Κάμερον με 19%.  Αν και δείχνει πτώση το επίσης εθνικιστικό BMP, παραμένει διαχειριστής μια μάζας ψήφων άνω των 100.000. Να σημειωθεί πως η άνοδος του UKIP και η άνοδος του εθνικισμού στην Σκωτία, σημαίνουν τεράστιους μπελάδες για την Ε.Ε.

Στην Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο πλέον έρχεται πρώτο κόμμα στις εκλογές με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν 24% φέρνοντας το 2 μονάδες μπροστά από το Δεξιό UMP, ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα είναι τρίτο με 20%.

Στην Ουγγαρία το Jobbik ξεπερνάει το 20%, με αποτέλεσμα ακόμα και σκληρές (για την πολιτική ορθότητα ) θέσεις του να τις υιοθετεί ακόμα και η κυβέρνηση.


Στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή παρά τις διώξεις , παραμένει πρωταγωνιστής του πολιτικού σκηνικού και αναμένεται να επιτύχει δυνατά αποτελέσματα στις προσεχής εκλογικές διαδικασίες, τέλος το Εθνικό Μέτωπο αποκτά ποσοστό άνω του 1% στις δημοσκοπήσεις.
Στην Αυστρία το FPO φιλοδοξεί να αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: