ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κώστας Πλεύρης συγχαίρει τον Καρυπίδη για τον αντιεβραϊσμό του!

Ο Κώστας Πλεύρης συγχαίρει τον Καρυπίδη για τον αντιεβραϊσμό του!
Ο Κώστας Πλεύρης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ στις τελευταίες εθνικές εκλογές και εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής ακροδεξιάς, συγχαίρει τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία Θεόδωρο Καρυπίδη γιατί έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του κατά των Εβραίων!

Με δήλωσή του στο zoomnews.gr ο Κώστας Πλεύρης αναφέρει τα εξής: «Μου κάνει εντύπωση ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και των ελληνικών κομμάτων κάποιοι ξένοι οργανισμοί. Είναι παράλογο να επιτρέπονται όλα τα “αντί” (αντιαμερικανισμός, αντιγερμανισμός, αντιρωσσισμός, κ.α.) αλλά να μην επιτρέπεται ειδικά ο αντιεβραϊσμός. Εναντίον όλων μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, αλλά όχι εναντίον των Εβραίων. Συγχαρητήρια στον κ. Καρυπίδη που έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του χωρίς να φοβάται».

Η στήριξη του Κώστα Πλεύρη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Μακεδονία έρχεται να προστεθεί σε αυτή της Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ, η οποία δήλωσε χθες: «Ο κ. Καρυπίδης έχει ζητήσει τη στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και έχει μιλήσει μάλιστα με τον πρόεδρό μας. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε ανθρώπους που είναι αποδεκτοί στις κοινωνίες, ανθρώπους έντιμους, καθαρούς, που θα έχουν τη διάθεση να δουλέψουν για τον τόπο μας, πέρα και πάνω από κόμματα. Θεωρώ ότι θα υπάρχει θετική εξέλιξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη στήριξη στον κ. Καρυπίδη».

Οι δηλώσεις υποστήριξης από τον πρώην επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ και από την βουλευτίνα των ΑΝΕΛ φέρνουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τον Αλέξη Τσίπρα που αντιμετωπίζει σφοδρές αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του από την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και από άλλα κορυφαία στελέχη σε σχέση με την επιλογή Καρυπίδη.

Οι αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα συνεχίζονται. Μετά το Εβραϊκό Συμβούλιο, σήμερα αντέδρασε και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή.

Αναφερόμενη σε σχετική της ανακοίνωση, στις «αντισημιτικές δηλώσεις» του κ. Καρυπίδη, η Επιτροπή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προκαλούν «αποτροπιασμό».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, έρχεται στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο μετά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις και ότι μέχρι στιγμής, οι ηγέτες του κόμματός του δεν αντέδρασαν στο τι έγραψε ο Καρυπίδης στο Facebook και ότι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού τόνισε ότι πρόκειται για ‘απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: