ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Τσίπρας έχει "τελειώσει" για τους Αμερικανούς και τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!!

O Tσίπρας έχει τελειώσει για τους Αμερικανούς και αιτία είναι ο Καρυπίδης!

Ή για την ακρίβεια η ηγετική ανεπάρκεια της Κουμουνδούρου η οποία δεν είναι ικανή να επιλέξει 12 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας ως υποψηφίους. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας κατάφερε να κλωτσήσει την καρδάρα με το (αμερικανικό) γάλα μέσα σε 48 ώρες.

Η ανόητη επίθεσή του στην Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να καταγραφεί στο ρεκόρ Γκίνες της ασχετοσύνης.

Κι αυτό για να υποστηρίξουν μια ηλίθια επιλογή στο πρόσωπο ενός γραφικού τύπου που είναι για την εκπομπή της Πάνια-όπως βέβαια οι περισσότεροι πολιτικοί μας!

Πολύ δύσκολα μετά από την χυδαία και ανεγκέφαλη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ να βρει υπερασπιστές ανάμεσα στους Αμερικανούς, ενώ θεωρείστε δεδομένο ότι Βαρουφάκης και Σόρος έχουν ήδη κόψει λάσπη, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχει σημάνει συναγερμός στην  αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, αλλά και το άρθρο του Co-Chairman of the Task Force on Anti-Semitism of the Jewish Agency κ. Σάμπυ Μιωνή στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι", είναι χαρακτηριστικά της οργής που προκάλεσε στην Παγκόσμια Εβραική Κοινότητα η επιλογή Καρυπίδη αλλά και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ>

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς υπήρξε μια απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας και ως απαράδεκτη ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί η δημόσια τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος εξαπέλυσε εντελώς αναίτια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο έχει ενσωματωμένες στους κόλπους του αντισημιτικές απόψεις. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού.

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κανείς στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί έμπρακτα απέναντι στους νεοναζί και στους αρνητές του ολοκαυτώματος. Δεν χρειάζεται καμία αναφορά στις δράσεις , σε όλα τα επίπεδα, του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Είναι πασίγνωστες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, προκαλούν έκπληξη κάποια σημεία των χθεσινών δηλώσεων του κ. Χάρις τα οποία μπορούν να χαρακτηρισθούν ως άστοχα. Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις της Αριστεράς απέναντι στα δεινά που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους ναζί είναι γνωστές και αποτελούν έλλειψη σεβασμού στα εκατομμύρια των Εβραίων θυμάτων των ναζιστών τέτοιες τοποθετήσεις.

Παρόλο που ο κ. Χάρις επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα διστάσουμε να συμφωνήσουμε μαζί του ως προς την έξαρση του αντισημιτισμού στην Ελλάδα. Παραθέτουμε ενδεικτικά γεγονότα που συμβάλλουν όντως στην ενίσχυση τέτοιων φαινομένων - Η δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού και ενός εκ των έμπιστών του, κ. Τάκη Μπαλτάκου ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την ναζιστική Χρυσή Αυγή. -

Η προσχώρηση στη ΝΔ και η ανάδειξη σε κυβερνητικές θέσεις στελεχών, που έχουν κατ’ επανάληψη εκθειάσει τον θεωρητικό του Ναζισμού στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Πλεύρη. Μπορεί ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, αν θέλει, να απευθυνθεί αρμοδίως στο Ισραήλ για περεταίρω πληροφόρηση. Θα πληροφορηθεί σίγουρα ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε ο διάδοχος του σημερινού επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην ηγεσία της νεολαίας της χουντικής και Παπαδοπουλικής ΕΠΕΝ.

Θα πληροφορηθεί επίσης ότι κ. Βορίδης ήταν δεδηλωμένος αντισημίτης από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Θα πληροφορηθεί ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα ότι ο κ. Βορίδης ηγείτο στο παρελθόν ξενοφοβικού και ακροδεξιού κόμματος, που λειτουργούσε ως φορέας αντισημιτικών και ρατσιστικών απόψεων, του «Ελληνικού Μετώπου» . Κυρίως, όμως, θα πληροφορηθεί ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, όπως επίσης και ο σημερινός υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι ένας από τους βασικότερους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξε «μαθητής» ενός δηλωμένου αντισημίτη, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος έχει συγγράψει βιβλίο εναντίον των Εβραίων και τηρεί στάση αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος; Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, στα χρόνια της νιότης του φωτογραφιζόταν με ναζιστικές στολές, μιμούμενος τον Χίτλερ.

Τόσο ο Μάκης Βορίδης, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξαν μέλη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του οποίου ο πρόεδρος, Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει διακριθεί για την αντισημιτική του στάση και την εχθρότητά του προς κάθε τι εβραϊκό. Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι πριν από λίγο καιρό η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε ότι «Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει επικίνδυνα ίδιες ιδέες με την ναζιστική Χρυσή Αυγή»;

Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι στη Νέα Δημοκρατία και στον περίγυρο του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κινούνται σύμβουλοι, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν εκφράσει ρατσιστικές απόψεις και αντιλήψεις; Αν ο κ. Χάρις είναι απληροφόρητος, τότε οφείλει να ενημερωθεί σχετικά με το ποιοι είναι εκείνοι των οποίων πλέκει το εγκώμιο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, γεννά εύλογα ερωτηματικά η απόλυτη ταύτιση απόψεων αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, του εκτελεστικού διευθυντή μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, με εκείνες τις οποίες διατυπώνουν ακροδεξιοί θύλακες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα


«Αποτροπιασμό» εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του υποψηφίου για τη θέση του Περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, Θεόδωρου Καρυπίδη.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

Σύμφωνα με τον κ. Χάρις, ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις «επικίνδυνες επιθέσεις» και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Ελλήνων-Εβραίων, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

«Η Ελλάδα σήμερα έχει ένα εβραϊκό πληθυσμό που αριθμεί περίπου 5.000, σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, έχοντας χάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας και της απέλασης προς τα στρατόπεδα θανάτου», όπως επισημαίνεται.

Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά στην ίδρυση της ΝΕΡΙΤ το περασμένο καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, σημειώνοντας ότι ο Καρυπίδης ισχυρίζεται ότι το ακρωνύμιο του νέου σταθμού συνδέεται με την εβραϊκή λέξη για το κερί -Ner- και ότι «τα αναμμένα κεριά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα γιορτάζουν την εβραϊκή νίκη πάνω από την αρχαία Ελλάδα».

Επίσης, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Καρυπίδη, όπως παρουσιάστηκαν στο Facebook, για το άναμμα των κεριών (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και ότι ο Καρυπίδης έγραψε: «Οργανώνει μια νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων».

Ο κ. Χάρις δηλώνει ότι το «μαστίγωμα μέχρι μίσους κατά των Εβραίων, για όλα τα είδη των φερόμενων συνωμοσιών, είναι μια γνωστή, για πολύ καιρό, τακτική των πολιτικών εξτρεμιστών, με τίποτα εποικοδομητικό να προσφέρουν στα θέματα της πραγματικής ζωής που αντιμετωπίζει η χώρα τους», προσθέτοντας ότι «η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, για άλλη μια φορά ότι, για όλες τις δήθεν διαφορές τους, άκρα δεξιά και αριστερά, οι πολιτικοί μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι διαφορετικά θα μπορούσαν να παραδεχτούν -την ικανότητα στο τυφλό μίσος, τη μισαλλοδοξία και την δημαγωγία».

Τέλος, αναφέρεται ότι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, έρχεται στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο μετά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις και ότι «μέχρι στιγμής, οι ηγέτες του κόμματός του δεν αντέδρασαν» στο τι έγραψε ο Καρυπίδης στο Facebook και ότι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού τόνισε ότι πρόκειται για «απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές» δηλώσεις.

Αριστεροί, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι γιαλατζί



Ο Co-Chairman of the Task Force on Anti-Semitism of the Jewish Agency κ. Σάμπυ Μιωνής, με άρθρο του στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" καταδικάζει "το παραλήρημα Καρυπίδη" κατά των Εβραίων αλλά υπογραμμίζει και τις ευθύνες της ΝΔ "ένα κόμμα που θεωρητικά είναι φιλελεύθερο έχει δώσει- για ψηφοθηρικούς λόγους- στέγη σε επικίνδυνους αντισιμήτες με γνωστές νεοναζιστικές σχέσεις όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης". Εξίσου επικριτικός είναι και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στάση του κόμματος στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Μιωνή>

Αριστεροί, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι γιαλατζί

Το αντισιμητικό παραλήρημα του Καρυπίδη που είδε το φως της δημοσιότητας , απέδειξε ότι κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στον ρατσισμό. Στην χώρα του πολιτισμού, την πολιτική ζωή έχουν κατακλύσει ένα τσούρμο απολίτιστων ρατσιστών.

Η Χρυσή Αυγή, πουλάει ξεδιάντροπα ρατσισμό και ξενοφοβία στους συμπλεγματικούς ταλαίπωρους, αλλά τουλάχιστον δεν προσποιείται ότι είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Έχει ξεκάθαρα νεοναζιστικές καταβολές, αλλά δεν το κρύβει. Αντίθετα μάλιστα, το διαφημίζει γιατί αυτή είναι η πραμάτεια που εμπορεύεται.

Η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που θεωρητικά είναι φιλελεύθερο έχει δώσει- για ψηφοθηρικούς λόγους- στέγη σε επικίνδυνους αντισιμήτες με γνωστές νεοναζιστικές σχέσεις όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης. Είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορεί ο Γεωργιάδης στην βουλή και μέσω tweeter τον Καρυπίδη για αντισημιτισμό, όταν ο ίδιος έβγαζε το ψωμί του πουλώντας αντισημιτικά βιβλία, όπως τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και το λιβελογράφημα του καλού του φίλου, Πλεύρη, "Εβραίοι: Όλη η Αλήθεια" στο οποίο καλούνται οι Έλληνες να οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα όλους τους Εβραίους εντός 24 ωρών.

Ο δε τσεκουροφόρος Βορίδης, κατέβηκε στις εθνικές εκλογές του 2000, με τον Πλεύρη. Ακόμα αργότερα, αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του βιβλίου " Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ ". Και η δυο ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ του οποίου ο αρχηγός δήλωνε ότι "Ο Εβραίος μυρίζει αίμα ".

Και έρχεται το " φιλελεύθερο" κόμμα της Ελληνικής πολιτικής, να τους ξεπλύνει.

Το ΠΑΣΟΚ, είχε το θράσος να κατακρίνει της γελοίες απόψεις του Καρυπίδη, την στιγμή που ο αρχηγός του, ο Βενιζέλος, όταν βρέθηκε στην γωνία για την Λίστα Λαγκάρντ αμέσως κατέφυγε σε αντισιμητικές δηλώσεις του τύπου "Δεν είδα την Λίστα, αλλά τα πρώτα ονόματα ήταν Εβραϊκά ". Παλιό το κόλπο, αλλά ενίοτε πιάνει: Να κατηγορούμε τους Εβραίους για όλα τα δεινά.

Ο Βενιζέλος μάλιστα, ως υπουργός Πολιτισμού, καθόταν δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, όταν δήλωσε ότι "Οι Εβραίοι είναι η Ρίζα του Κακού ". Δεν είπε όμως κουβέντα. Φαντάζομαι ως ένδειξη πολιτισμού.

Και να που βγήκε τώρα και ο Καρυπίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης  του ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει και αυτός την αντισιμητική του χολή. Συνήθως, οι αριστεροί κρύβουν τον αντισιμητισμό τους πίσω από το προσωπείο του αντισιωνισμού. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης δηλαδή. Ο Καρυπιδης όμως δεν άντεξε και ξεμπροστιάστηκε. Και δεν είναι πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αντισημιτική προπαγάνδα. Στην υπόθεση της Λίστας Λανγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε με ενθουσιασμό σε αντισιμητικές συνωμοσιολογίες διαφόρων ακροδεξιών ΜΜΕ, όπως της εφημερίδας "Δημοκρατία " του Φιλιππάκη, παλιού και καλού φίλου του Βορίδη και μάλιστα συνοδοιπόρο του στην νεοναζιστική μαθητική οργάνωση "Ελεύθεροι Μαθητές".

Από την στιγμή λοιπόν που ο ρατσισμός καταδικάζεται από όλους, πλην της ΧΑ, καταλαβαίνουμε πόσο γιαλατζί είναι όλοι αυτοί οι τύποι που προσποιούνται τους Αριστερούς, τους Σοσιαλιστές η τους Φιλελεύθερους στην Ελλάδα. Έχουν όμως δυστυχως, καταφέρει να μπασταρδέψουν τις ιδεολογίες και να κάνουν τον ρατσισμό " πολιτικά σωστό ".

Και επειδή  αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για μια κοινωνία, οι πραγματικά δημοκρατικά σκεπτόμενοι πολίτες, πρέπει να υψώσουν το ανάστημα τους και να τους απομονώσουν αγνοώντας την σοβαροφάνεια που τους προσφέρουν το ΜΜΕ και το "ξέπλυμα " που τους προσφέρουν τα κόμματά τους.

Σάμπυ Μιωνής
Co-Chairman of the Task Force on Anti-Semitism of the Jewish Agency.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: