ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αγόρασε τα σουπερμάρκετ Δούκας

Ο Σκλαβενίτης αγόρασε τα σουπερμάρκετ ΔούκαςΤην αλυσίδα σουπερμάρκετ Δούκας ΑΕ - μια από τις παλαιότερες της ελληνικής αγοράς - απέκτησε προ ημερών η Ι&Σ Σκλαβενίτης ΑΕΕ. Η πιο χαμηλών τόνων μεγάλη αλυσίδα της ελληνικής αγοράς που δραστηριοποιείται κατ' αποκλειστικότητα στην περιοχή της Αττικής, στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων φέρεται διατεθειμένη να πρωταγωνιστήσει στις εξαγορές μικρότερων εταιρειών του κλάδου, ενδυναμώνοντας, παρά το γεγονός ότι η αγορά κινείται πτωτικά, τη θέση της στον κλάδο των σουπερμάρκετ.

Η εταιρεία Δούκας, που δημιούργησε ο κ. Ηλίας Δούκας προ εξήντα ετών, κατέχει ηγεμονικό μερίδιο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αττικής, με τρία μόνο καταστήματα - το 4ο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης - και ιδιαίτερα στις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Δάφνης κι όμορων δήμων, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να διαθέτει επιφάνεια σε τέσσερα επίπεδα 4.800 τ.μ. στον σταθμό Αγίου Δημητρίου του μετρό.

Η εταιρεία το 2011 είχε πωλήσεις περί τα 40 εκατ. ευρώ και απασχολεί 340 εργαζομένους, οι οποίοι με βάση τη συμφωνία περνάνε όλοι στη Σκλαβενίτης ΑΕΕ, διασφαλίζοντας πλήρως τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Σκλαβενίτης απέκτησε την εταιρεία Δούκας ΑΕ, αλλά τα καταστήματα παραμένουν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Δούκα και ενσωματώνονται στο δίκτυο της Σκλαβενίτης με μακροχρόνιες μισθώσεις.
Ετσι, η 3η σε μέγεθος εταιρεία του κλάδου και έχουσα το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Αττική διαθέτει πλέον 91 καταστήματα.

Ωστόσο έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι εντός του 2013 το δίκτυό της θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και αναμένεται να πλησιάσει τα 100 σουπερμάρκετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα το πρώην πλέον κατάστημα Δούκας, που βρίσκεται στη στάση Αγίου Δημητρίου του μετρό, είναι το 4ο μεγαλύτερο της αλυσίδας και πρόκειται να αναμορφωθεί κατά τα πρότυπα των καταστημάτων της Χαλκηδόνας και του Μοσχάτου. Η πρόσφατη κίνηση των αδελφών Σκλαβενίτη επιβεβαιώνει τις προθέσεις της οικογένειας να πρωταγωνιστήσει με αποφασιστικό τρόπο στην αναδιαμόρφωση του κλάδου, διατηρώντας και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας στην περιοχή της Αττικής. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: