ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ Ο Στεφανόπουλος δεν το περίμενε… Ούτε κι εμείς!

kostis_stefanopoulos
Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, αυτός που έφυγε από ένα κόμμα μη αντέχοντας την ήττα στο εσωκομματικό πεδίο από τον Κώστα Μητσοτάκη και ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε μια φορά βουλευτής σε δήλωσή του στην εφημερίδα Real News ανέφερε “Δεν το περίμενα! Ο Σαμαράς είναι καλός. Ίσως και να ξαναψηφίσω Νέα Δημοκρατία”.
Βασικά ούτε εμείς το περιμέναμε ότι λόγω ηλικίας θα έφτανες πρόεδρε να λες τέτοια πράγματα σε μια κοινωνία που αυτοκτονεί. Για αυτό από μια ηλικία και μετά ο άνθρωπος πρέπει να μαζεύεται.
Όσο για το αν θα ξαναψηφίσεις Νέα Δημοκρατία; Να το κάνεις γιατί αν δεν ήταν ο Σαμαράς δε θα γινόσουν ποτέ πρόεδρος της Δημοκρατίας το 1995 και τώρα δε θα ασχολούμασταν με τα αστεία που λες αφού θα ήσουν στα πολιτικά αζήτητα. Εικόνισμα πρέπει να του φτιάξεις και να το λιβανίζεις μέρα – νύχτα.                       ΠΗΓΗ 
«Είναι καλός ο Σαμαράς. Δεν το περίμενα ότι θα ήταν άξιος προσοχής. Αποδεικνύει όμως ότι είναι» δήλωσε μεταξύ άλλων κ.Στεφανόπουλος στην Real ενώ προέβλεψε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μείνει στη θέση του για πολλά χρόνια.
«Ίσως και να ξαναψηφίσω τώρα ΝΔ», προσέθεσε ο κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος βλέπει με θετικό μάτι την κυβέρνηση συνεργασίας «παρότι δεν είχαμε ποτέ τέτοια κουλτούρα, αν εξαιρέσει κανείς τα παραδείγματα των Κανάρη και Ζαΐμη».
Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα του αναγνωρίζει το ρόλο, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συγκρούεται με την κυβέρνηση, εκτίμησε όμως ότι δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος τάχθηκε κατά της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, θα ήθελε όμως να έχει περισσότερες αρμοδιότητες, αρκεί να μην τις χρησιμοποιεί κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
«Στη Δημοκρατία όλα εξαρτώνται από τον έλεγχο. Σήμερα ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα έλεγχο», υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αναφορικά με το θέμα της διαφθοράς, ζήτησε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και σημειώνει: «'Εχει σημασία να μπουν κάποιοι φυλακή».
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: