ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη


Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση, διοργάνωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος "Χρυσή Αυγή" χθες, Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Γ.Γ. του Κινήματος Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Δείτε φωτογραφίες από την πολυπληθή συγκέντρωση και επιστολή του αναγνώστη που μας ενημέρωση για τη συγκέντρωση:


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 






















Πληροφορήθηκα χθες από το διαδίκτυο ότι θα γινόταν η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη. Λίγο η συμπάθεια, λίγο η απογοήτευση από τους επαγγελματίες πολιτικούς, λίγο η περιέργεια, πήρα απόφαση, έψαξα να βρω που είναι και πήγα!
Σας μεταφέρω λοιπόν την εικόνα που είδα:

Αν και η πρώτη ενημέρωση για τη συγκέντρωση έγινε μόλις μία ημέρα πριν (το Σάββατο πρωί), και ελάχιστοι γνωρίζουν που είναι τα γραφεία τους, επίσης, έφτασε και ο Ιούνης και άρχισαν οι βόλτες στη Χαλκιδική για το σαβ/κο, ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ και πολύ πυκνό το ακροατήριο (η αστυνομία είχε περιορίσει πολύ το χώρο της συγκέντρωσης με κορδέλες κλούβες κλπ, οπότε ήταν αρκετά πολύ στριμωγμένος ο κόσμος). Η συγκέντρωση ήταν ανοιχτή, στο δρόμο κάτω από τα γραφεία τους, κοντά στα δικαστήρια. Στη μεγάλη πλειοψηφία του ο κόσμος ήταν νέοι-ες. Έβλεπες όμως και ανθρώπους κάθε ηλικίας. Απειροελάχιστοι οι σχετικά "κυριλέ" ντυμένοι, αρκετοί από τους νέους-ες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής ή με μπλούζες πατριωτικού περιεχομένου. Είδα ακόμη και ιερείς, ακόμη και μοναχούς!

Και πάμε στην "ουσία". Ο κόσμος ήταν ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. Ήταν όλος ΜΙΑ ΨΥΧΗ. Με πολύ πάθος. Υπήρχε διαρκώς διαλογική σχέση με τους ομιλητές (μίλησε για αρκετή ώρα και με έξυπνα σχόλια και ο Μιχαλολιάκος). Γενικά ήταν τόση η αμεσότητα με τον κόσμο που σχεδόν συνέχεια όλο και κάποιος σχολίαζε την ομιλία-φωνάζοντας δυνατά. Κάποια στιγμή άκουσα κάποιον πίσω μου να σχολιάζει δυνατά κάτι για "κρεμάλες". Γυρνάω, τον βλέπω, ήταν ένας μεσήλικας, και του λέω : "να ξέρεις κάτι τέτοια ψάχνουν οι δημοσιογράφοι για να τα παίζουν στα κανάλια", και η απάντησή του "τι με νοιάζουν εμένα οι δημοσιογράφοι, το παιδί μου κάνει ινσουλίνη και δεν μου πληρώνουν τα φάρμακά του, 1400 ευρώ, οι αλήτες, οι προδότες, τι με νοιάζουν οι δημοσιογράφοι". Το λεγε με τόση οργή που αναγκαστικά, σιώπησα. ΟΛΟΣ ο κόσμος φώναζε δυνατά και με πάθος συνθήματα. Πολύ ζεστά και με διάρκεια όλα τα χειροκροτήματα. Απ' τα χαριτωμένα: Όταν σχολιάστηκε από ομιλητή το περιστατικό με τα χαστούκια του Κασιδιάρη, ακούστηκε και το σύνθημα "Μέρκελ ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου"!! Τα κεντρικά συνθήματα ήταν "Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή", "αλήτες προδότες πολιτικοί", "εξω οι ξένοι απ την Ελλάδα", μόλις είπε κάτι για τη Μακεδονία αυθόρμητα διακόπηκε η ομιλία με το τραγούδι "Μακεδονία ξακουστή" (ο κόσμος διέκοψε την ομιλία με τραγούδι!) και η συγκέντρωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο και μετά έγινε κυριολεκτικά "χαμός". Κροτίδες, φωτοβολίδες, μοναδική ατμόσφαιρα.

Δεν είδα πουθενά ναζιστές, δεν είδα τον γνωστό χαιρετισμό (με το χέρι), άκουσα όμως την αγνή οργισμένη φωνή του Έλληνα που δεν αντέχει άλλο ξεπούλημα.
Φυσικά δεν υπήρχαν κανάλια!! 2 κάμερες ήταν μόνο επάνω στην εξέδρα -αν υποθέσω ότι η μία ήταν της Χρ.Αυγής, άρα το πολύ να ήταν ένα κανάλι εκεί.

Χρόνια παρακολουθώ το ΤΑΧΑΛΙΑ ως ένα εξαιρετικό ιστολόγιο της πόλης μας. Σας λέω λοιπόν και να με θυμηθείτε: ΜΗΝ εκπλαγείτε αν δείτε τη Χρυσή Αυγή 4ο ή ακόμη και 3ο κόμμα. Η οργή του κόσμου είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ και το περιστατικό με τον Κασιδιάρη, με το οποίο προσπάθησαν να κάνουν μία ακόμη συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια στη Χρ.Αυγή τα κανάλια, πέτυχε για μία ακόμη φορά τα αντίθετα αποτελέσματα: Ο κόσμος είπε "επιτέλους", κάποιος να δείρει τους πολιτικούς (και δεν μιλούσε μόνον για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μας κυβέρνησαν ως Κυβέρνηση αλλά και για τους συνδικαλιστές που έχουν επίσης κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως "κηφήνες").
Όταν δείτε το βίντεο (λογικά σήμερα-αύριο θα το ανεβάσουν στη σελίδα τους). Θα καταλάβετε τι έζησα ..

Μ.Σ.
Θεσσαλονικιός τακτικός αναγνώστης του ΤΑΧΑΛΙΑ.

(η μόνη φωτογραφία που είδα προς το παρόν είναι εδώ: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/megaleiwdhs-sugkentrwsh-sthn-thessalonikh#.T9Vkg1LxfZ0 )
Όπως βλέπω στην ιστοσελίδα τους, ξεκίνησαν και στη Θεσσαλονίκη το μάζεμα και τη διανομή τροφίμων σε Έλληνες που τα έχουν ανάγκη.



Ολομέτωπη επίθεση σε ολό το πολιτικό κατεστημένο, εξαπέλυσε ο Γ. Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα κάλυψε πλήρως τον εκπροσώπο τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι το μόνο που καταλαβαίνουν οι άλλοι είναι η δύναμη της και εξέφρασε τη συμπαράσταση στα 8 μέλη του κόμματος που συνελήφθησαν στη Βέροια.
Η επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, δεν ήταν η «κηδεία», όπως πολλοί θα ήθελαν, αλλά η «ανάσταση» της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Παπούλια, ο οποίος έλυσε τη σιωπή του για να μιλήσει μόνο κατά της Χρυσής Αυγής και ο κ. Μιχαλολιάκος τους κάλεσε με δόση ειρωνίας, να μην τον αποδοκιμάζουν, διότι είναι «μεγαλόψυχος», επειδή, όπως είπε, είχε δανείσει τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, δανεικά τα οποία ποτέ δεν μάθαμε αν τα πήρε πίσω.
Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα...
που του έκανε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, για τον κ. Κασιδιάρη. «Εγινε πόλεμος με την Τουρκία, μήπως μεγάλος σεισμός, τι πράγματα είναι αυτά;», είπε ο κ.Μιχαλολιάκος ότι απάντησε ενοχλημένος στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.
Χαρακτήρισε «ψόφια» δεξιά της σφαλιάρας, τη Ν.Δ. και τόνισε ειρωνικά: «Ο Αντώνης (Σαμαράς) και ο Προκόπης (Παυλόπουλος) θέλουν να σώσουν την Ελλάδα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εδώ ο Προκόπης δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη και θα σώσει ολόκληρη Ελλάδα;».
Τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, τον αποκάλεσε «αθώο παιδί του λαού» και αναρωτήθηκε που ήταν 19 χρόνια, δεν ήταν στη ΝΔ; Δεν έβλεπε τους μετανάστες και τώρα κάνει τον πατριώτη.
«Γελοίο» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, «κοράκι του Μνημονίου» τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, «τραμπούκα» τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ επιτέθηκε εναντίον του συστημικού δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλλα. Τα πυρά του έστρεψε κι εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την πρόταση που είχε κάνει να δοθεί το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της πόλης, και οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Μπουτάρη σκουλήκι η Πόλη μας ανήκει».
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν και το σύνθημα «να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή» και ο κ. Μιχαλολιάκος εξήγησε πως δεν εννούν να καεί το κτήριο, αλλά να «καούν» ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η διαφθορά.

Οι φωτογραφίες από http://mikromeseos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4021.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: