ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Νέο Patria: Δεξιά στροφή στην κοινωνία;


090511-patriaΚυκλοφορεί την Δευτέρα 9 Μαΐου το 27ο τεύχος του περιοδικού Patria. Ένα μεγάλο μέρος του νέου τεύχους είναι αφιερωμένο στο αν υπάρχει μια δεξιά στροφή στην κοινωνία καθώς και το πως μπορεί να προσδιοριστεί αυτή ως «δεξιά» ή απλά «εθνική».
Διαβάστε επίσης: Τους τρόπους με τους οποίους η Τουρκία προσπαθεί να αποκοιμίσει τη χώρα μας με την πολιτική της «μη απειλής». Ένα άρθρο για την δίκη του Χριστού και τον ρόλο των Ιουδαίων στην καταδίκη του. Τέλος σε μία περίοδο κρίσης ο πάντα επίκαιρος Έβολα προσδιορίζει τις έννοιες έθνος κράτος και δημοκρατία.

Το editorial του τεύχους

Φτάσαμε λοιπόν και σε αυτό το τεύχος του περιοδικού. Οι δύο μήνες, το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύονται τεράστιοι, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα συμβαίνουν ολοένα και περισσότερα γεγονότα, τα οποία μερικές φορές αλλάζουν την ζωή μας. Πέρυσι, τέτοια εποχή, ήμουν στην φυλακή. Νομίζω μάλιστα ότι ήταν το πρώτο τεύχος του περιοδικού που έβγαινε χωρίς εμένα. Παρόλο που αυτό το δίμηνο τα γεγονότα ήταν λιγότερο ... ανατρεπτικά και πάλι ήταν αρκετά σημαντικά. Είχαμε κατ' αρχήν την αναστολή της κυκλοφορίας της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος". Όπως οι περισσότεροι ίσως γνωρίζετε, το Patria ήταν η πραγμάτωση των σκέψεων της συντακτικής ομάδας του "Ελεύθερου Κόσμου" και ως εκ τούτου ως έναν βαθμό, η βάση πάνω στην οποία κτίστηκε και το Patria. Ως εκ τούτου αυτή η αναστολή έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και για το περιοδικό τούτο εδώ. Κατ' αρχήν απελευθερώνει συγκεκριμένες δυνάμεις και ενέργεια η οποία κατευθυνόταν προς την διατήρηση της εβδομαδιαίας εφημερίδας (καθόλου εύκολη υπόθεση) προς την κατεύθυνση του Patria. Υπάρχουν όμως και τα μειονεκτήματα όταν χάνεις μία τέτοια σταθερή βάση, τα οποία είναι προφανή και έχουν να κάνουν με την συσπείρωση ενός ικανού αριθμού ατόμων, που πρέπει να συμμετέχουν για την δημιουργία ποιοτικών τευχών ενός περιοδικού, όπως πιστεύουμε ότι κάνουμε με το Patria. Το δεύτερο γεγονός ήταν η πραγματοποίηση της 3ης ετήσιας γιορτής του Patria. H οποία απέδειξε ότι διόλου τυχαία δεν ήταν η περυσινή επιτυχία. Το ότι από μια ολοήμερη διαδικασία πέρασε τόσος πολύς κόσμος, είτε ως ακροατής είτε ως συμμετέχων είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ακόμη σημαντικότερο όμως είναι η ποικιλότητα αυτού του κόσμου. Και αυτό το θεωρούμε επιτυχία, καθώς από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει τι ζητούσαμε και τι θέλαμε να επιτύχουμε μέσω του Patria. Και αυτό, η 3η γιορτή του περιοδικού έδειξε ότι το πετυχαίνουμε. Πρόκειται λοιπόν για μία επιτυχημένη συνταγή, πάνω στην οποία θα χρειαστεί να δουλέψουμε ακόμη περαιτέρω.
Και αυτό κάνουμε ήδη, με την "προαναγγελία" ουσιαστικά του θέματος κάθε τεύχους, από το προηγούμενο, έτσι ώστε αναγνώστες οι οποίοι θέλουν να γράψουν επώνυμα να μπορούν να το κάνουν. Προγραμματίζουμε και άλλου είδους τέτοιες κινήσεις, οι οποίες θα ενδυναμώσουν το περιοδικό. Ελπίζουμε να σας έχουμε συμπαραστάτες σε όλες αυτές.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

διαβάστε σε αυτό το τεύχος:
- 3η ΓΙΟΡΤΗ PATRIA
- ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΗ - ΚΡΑΤΗ

του Δημήτρη Παπαγεωργίου
- ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΧΙ Α-ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
- ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ
του Χρίστου Γούδη
- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
του Φίλιπππου Παπαδημητρίου
- Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ
του Χρήστου Χαρίτου
- ΤΙ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ
του Γιάννη Κολοβού
- Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
του Νίκου Χιδίρογλου
- Η ΣΥΖHΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΞΙA ΚΡIΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚEΨΕΙΣ
του Μάνου Κώνστα
- Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ «ΚΑΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ» ΙΟΥΛΙΟΥ EΒΟΛΑ ΚΡΑΤΟΣ - EΘΝΟΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
του Κωνσταντίνου Κίτσιου
- ΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PATRIA «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΤΙΟΙ»
συνέντευξη στον Θάνο Γκουρνέλο
- Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ!
του Δημήτρη Παπαγεωργίου
- «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ...»
του Δημήτρη Ιωάννου
- Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
του Δημήτρη Μιχαλόπουλου
- «ΟΡΓΑΝΙΚΟΙ» ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ
του Δημήτρη Σαββίδη
- ΕΒΟΛΑ ΚΑΙ ΕΛΙΑΝΤΕ, ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ
Του Κωνσταντίνου Τσοπάνη
- Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ
του Ευάγγελου Χανιώτη
- ΒΕΛΓΙΟ: ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΩΝΕΙ... Η ΜΠΥΡΑ
του Γιάννη Ζωγράφου
- ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ PATRIA
της Νέλλυ Παρασκευοπούλου
- ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΑ ΟΡΘΑ
κυκλοφορεί από την Δευτέρα 9 Μαΐου στα περίπτερα της Αθήνας,
του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης                                                                                   ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: