ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ομπάμα: «Ο Μπίν Λάντεν είναι νεκρός»

Τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πριν από λίγο σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό, ότι ο ηγέτης της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε επιχείρηση "υπό την ηγεσία" των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πακιστάν.

«Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών. Αποδόθηκε δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος».

Στην ανακοίνωση του επίσης απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό που πλέον μπορεί να πανηγυρίζει, ενώ έδωσε τα εύσημα στον αμερικανικό στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την μεγάλη αυτή επιτυχία

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι έπειτα από χρόνια αναζήτησης για τον επικεφαλής της αλ Κάιντα από το τέλος του 2001 οπότε εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, ενώ έχει βρεθεί και η σορός του.

Στο άκουσμα της είδησης εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Τζορτζ Μπους: «Κοσμοϊστορικό γεγονός»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό".

"Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: