ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πρόβλεψη της Tokyo Mitsubishi-UFJ πραγματικά σοκάρει - Προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου... και μάλιστα το σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου!

http://ceoworld.biz/ceo/wp-content/uploads/2009/12/Bank-of-Tokyo-Mitsubishi-UFJ.jpg                                     Aν η εκτίμηση του επικεφαλής οικονομολόγου της Citigroup, W. Βuiter, πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2013 επέφερε ισχυρούς κλυδωνισμούς στις αγορές, τότε η πρόβλεψη της ιαπωνικής Tokyo Mitsubishi-UFJ πραγματικά σοκάρει!
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει ήδη προγραμματιστεί και μάλιστα θα πραγματοποιηθεί πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου!
Πότε; Σύμφωνα πάντα με την Tokyo Mitsubishi-UFJ, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ σε περίπου 10 μέρες... και πιο συγκεκριμένα... το σαββακύριακο 2-3 Ιουνίου!
Κατά τον οίκο, η φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στις 2-3 Ιουνίου αυξάνεται όλο και περισσότερο στις αγορές... ειδικά μάλιστα μετά τη χλιαρή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών της Τετάρτης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ιάπωνες κυρίως μέσω της Nomura αλλά και μέσω της Tokyo Mitsubishi-UFJ παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Προφανώς και η πρόβλεψη της Ιαπωνικής τράπεζας ενέχει μεγάλο ρίσκο γιατί η λογική λέει ότι οι Ευρωπαίοι θα αναμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου.
Η Tokyo Mitsubishi-UFJ δεν αποδέχεται αυτή την προσέγγιση και θεωρεί ότι θα έχουμε έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ 2-3 Ιουνίου.                                                                                                           ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: