ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«Η ανάγκη με οδήγησε στο να πουλήσω το έπαθλο του Σπύρου Λούη»

«Η ανάγκη με οδήγησε στο να πουλήσω το έπαθλο του Σπύρου Λούη»

Ο εγγονός του θρυλικού «νερουλά», του ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, σοκάρει με την λεγόμενά του καθώς σε συνέντευξή του, δήλωσε πως υποχρεώθηκε να «βγάλει στο σφυρί» το έπαθλο του παππού του για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα έξοδά του.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο εγγονός του Σπύρου Λούη μιλάει για τη δύσκολη απόφαση που πήρε να πουλήσει το έπαθλο του παππού του, από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάγκη με υποχρέωσε να δώσω το έπαθλο. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού τού είπαν ότι δεν αποτελεί κειμήλιο και δεν τους ενδιαφέρει και έτσι ο ελληνικός αυτός θησαυρός θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie’s».
Ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις ανακοίνωσε ότι η αξία του ασημένιου κυπέλλου ύψους 15 εκατοστών, που βρίσκεται στην οικογένεια του Σπύρου Λούη εδώ και 116 χρόνια, εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών (143.000 έως 190.000 ευρώ).
Ο οίκος Κρίστις σημείωσε επίσης ότι αυτό το κύπελλο θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Αυτό είναι μάλλον ένα από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα των αναμνηστικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουμε δει» δήλωσε η Νικολέτ Τόμκινσον, ειδική του Κρίστις.                   ΠΗΓΗ:www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: