ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δεν μπορούμε να ζούμε στην ίδια χώρα με όλους αυτούς!

XFILES
Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με το ίδιο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ πολιτικό προσωπικό.
Έτσι σκέφτεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, με την εξαίρεση ίσως εκείνων που ακόμα σιτίζονται (είδαμε ότι η κρίση δεν άγγιξε κάποιους «ημέτερους», που ακόμα διορίζονται με μισθούς της τάξης των 9.000 ευρώ, προκαλώντας τους πάντες), ή κάποιων σταλινικών απολιθωμάτων, τα οποία ούτως ή άλλως, ζουν ακόμα με την ονείρωξη της προλεταριακής επανάστασης. Πήξαμε λοιπόν στους πολιτικούς «Ταμτάκους», οι οποίοι απολαμβάνουν ασυλίας!
Μια «υπουργική» μορφή, άλλο πράγμα!
Όλοι μάθαμε τα εξοργιστικά που ακολούθησαν την απόπειρα της ομάδας ΔΙΑΣ να ελέγξει τον «πολύ» Κίμωνα Κουλούρη. Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, τραυματισμός ενστόλου, αντίσταση κατά της αρχής, όπως καταγγέλλουν τα αστυνομικά όργανα, εξύβριση και βάλτε. Και σαν να μην έφταναν αυτά, φτηνές δικαιολογίες από τον ΠΑΣΟΚο δράστη του συμβάντος, εξόφθαλμες «παρεμβάσεις» από «ψηλά» για να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην υπουργός, μια ανακοίνωση-ντροπή της ΕΛΑΣ, παρέμβαση των συνδικαλιστών, εισαγγελική παραγγελία που «ισορροπεί» όμως (ψάχνει και για «ευθύνες» των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο!) για να μη δυσαρεστήσει το ΠΑΣΟΚ και πολύ θέατρο, με αποκορύφωμα την συνάντηση του Χρήστου Παπουτσή με τους τέσσερις, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά: οι ισχυροί σπίτι τους και οι απλοί πολίτες, στο αυτόφωρο. Ισονομία δεν υπάρχει βέβαια, αυτό το διαπίστωσαν ΟΛΟΙ. Οι δε θεσμοί, υπολειτουργούν. Και... Κίμων Κουλούρης! Μιλάμε για μεγάλη μορφή! «Πέρασα με κόκκινο. Αυτό είναι το έγκλημα;». Τι να του επι κανείς; Ας του πει λοιπόν κάποιος, ότι ναι, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο θεωρείται έγκλημα (crime) και τιμωρείται πολύ αυστηρά, ακόμα και με φυλάκιση. Διότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να θέτεις σε κίνδυνο ζωές... Κι όμως, αυτός ήταν υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής, γιατί κάποιοι τον ψήφιζαν.
Όσον αφορά στον πρώην υπουργό του Κώστα Σημίτη: ελπίζουμε ότι δεν θα περάσουν «απαρατήρητες» από τις διωκτικές αρχές οι αποκαλύψεις περί της υψηλής προστασίας που παρείχε η ΕΛΑΣ μέσω της παρουσίας στο πλευρό του Κίμωνα Κουλούρη, του αξιωματικού βάρδιας της στη ΓΑΔΑ, το βράδυ του συμβάντος. Για να δούμε και κατά πόσο αληθεύουν τα περί ανασχηματισμού, που θα στοιχίσουν τη θέση του, στον καθ’ όλα αποτυχημένο Χρήστο Παπουτσή...

Τι να περιμένεις από αυτόν;
Πάμε παρακάτω: Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας. Εδώ να δείτε πολιτικά «κατορθώματα». Πάλι καλά που είδαμε το σχετικό ΦΕΚ, γιατί αλλιώς δεν θα το πιστεύαμε. Έφερε την υπογραφή του Γεώργιου Κουτρουμάνη, υπουργού Εργασίας. Εκεί, μαθαίνουμε ότι αποφασίστηκε να θεωρηθούν «ανάπηροι» οι επιδειξίες, οι παιδόφιλοι, όσοι «υποφέρουν» από «παρενδυτικό φετιχισμό», «φετιχισμό», «ηδονοβλεψία» ή «σαδομαζοχισμό», αλλά και οι κλεπτομανείς, οι πυρομανείς και οι εθισμένοι στον τζόγο, με αποτέλεσμα να τους χορηγούνται ένθεν, φορολογικές ελαφρύνσεις! Μιλάμε για ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ πράγματα! Φαίνεται ότι ο κ. υπουργός, δεν διαβάζει αυτά που υπογράφει. Έχει άλλες δουλειές να κάνει, ενόψει μάλιστα και εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Η συγνώμη για το ατόπημα, που «σόκαρε» την κοινωνία, ήρθε πολύ αργά...
Φυσικά, από τον κ. Κουτρουμάνη κάποιοι, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν και δεν έχουν πολλές προσδοκίες. Απλά να θυμίσουμε ότι ήταν χειμώνας του 2009, όταν από τις σελίδες της «ΕΩ» σας ενημερώσαμε πως με απόφασή του οι πρώην συνάδελφοί του στο ταμείο όπου εργαζόταν, έβαλαν στην τσέπη τους αναδρομικά σχεδόν 600.000 ευρώ. Εν καιρώ κρίσης. Το σχετικό έγγραφο υπάρχει. Και μετά, «φταίει» ο Καραμανλής. ΠΑΣΟΚικά πράγματα.
Γεράσιμος Γιακουμάτος και νεοφιλελευθερισμός της πλάκας!
Καιρό είχε να κάνει σαματά. Και τον έκανε, ζητώντας να... ιδιωτικοποιηθεί ο Παρθενώνας! «Πρέπει να ενοικιαστούν η Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι, να φέρουμε κεφάλαια, να φέρουμε ευπρέπεια», είπε. Όπως και η Μιράντα Ξαφά, πάλαι ποτέ διευθύντρια του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη την περίοδο 1991-1993, μέλος του ΔΣ του ΔΝΤ από το 2004 ως το 2009 (όπου εργάστηκε και την περίοδο 1980-1991) και μετά, σύμβουλος επενδύσεων στην IJ Partners της Γενεύης. Η κ. Ξαφά λοιπόν, η οποία προσπαθεί εδώ και καιρό να μας πείσει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, έχει «διακριθεί» στην υπεράσπιση των πολιτικών της τρόικας, ενώ είναι πάντα εκλεκτή προσκεκλημένη φιλομνημονιακών κύκλων (βλ. Πχ ΕΛΙΑΜΕΠ)...
Φυσικά, Γιακουμάτος και Ξαφά δεν ξέρουν και οι δύο τι λένε, μιας και δεν έχουν αντιληφθεί την ιερότητα του Παρθενώνα. Για τη δεύτερη, δεν έχουμε πάρα πολλά να πούμε, καθώς είναι γνωστές οι απόψεις της. Απλά, όταν τη ρωτάνε αν θα μπορούσε να βάλει ο ιδιώτης μια τέντα πίσω από το Ερέχθειο και να πουλάει πορτοκαλάδες και απαντάει «θα μπορούσε, γιατί να μην βάλει;», αναδεικνύει την αποστεωμένη ορθολογιστική της αντίληψη, σύμφωνα με την οποία όλα προσφέρονται για εκμετάλλευση με σκοπό το κέρδος. Στο μυαλό της, δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος για κάτι «ιερό». Όπως και στο μυαλό των στελεχών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ενίοτε μπουκάρουν στο χώρο και κρεμούν πολιτικά πανό, παραδίνοντας ρεσιτάλ ιεροσυλίας. Τελικά, νεοφιλελεύθεροι και αριστεροί μοιάζουν σε πάρα πολλά.
Αλλά, για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο ο οποίος ψηφίζεται, υπάρχει θέμα. Άκου εκεί «όλα αυτά να δοθούνε»! Και ποιος τον εξουσιοδότησε να τα λέει αυτά; Πάντως, σίγουρα όχι οι ψηφοφόροι του. Μιλάμε για τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, ο οποίος, στον τομέα του τα έχει κάνει μπάχαλο, όπως λένε στα κεντρικά της ΝΔ, στη Συγγρού. «Μορφή» και αυτός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να βρίσκεται στην επικαιρότητα για λίγες ώρες, ώστε να μην τον «ξεχνούν» οι ψηφοφόροι,χωρίς πολλές φορές να αντιλαμβάνεται τι λέει. Τουλάχιστον, αυτή την εικόνα δίνει.
Να φύγουν λοιπόν όλοι αυτοί από το προσκήνιο και να φύγουν ΤΩΡΑ.
Νίκος Χιδίρογλου                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: