ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ενεργειακά κοιτάσματα 500 δισ. ευρώ στη θάλασσα της Νότιας Κρήτης



Τα 500 δισ. ευρώ μπορούν να αγγίξουν τα έσοδα της Ελλάδας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην υποθαλάσσια περιοχή της Νότιας Κρήτης, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο.
Σύμφωνα με ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις, στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στην περιοχή νότια των κρητικών ακτών, υπάρχει στερεό αέριο μεγέθους 30 τρισ. κυβικών μέτρων.
Κατά τον Α. Φώσκολο, τα κοιτάσματα αυτά μπορούν να είναι εκμεταλλεύσιμα σε βάθος δεκαετίας ενώ στην πλήρη φάση εκμετάλλευσης θα φτάσουν σε περίπου 25 χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισήμανε ο καθηγητής, η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ΝΔ έως ΝΑ της Κρήτης η Ελλάδα θα αλλάξει ρόλο και από κράτος – καταναλωτής υδρογονανθράκων θα καταστεί κράτος – παραγωγός.
Να σημειωθεί, όμως, πως η εκτίμηση του όγκου αναφέρεται στο ελάχιστο, ενώ το κέρδος της Ελλάδας, επίσης στο ελάχιστο... Ας το σκεφθούμε αυτό και ίσως καταλάβουμε γιατί μας θέλουν πτωχευμένους και σε διαδικασία υποθήκευσης και αρπαγής του εθνικού μας πλούτου υπό καθεστώς μηδενικής εθνικής κυριαρχίας. Μήπως επειδή τα λεφτά είναι πολλά και τα θέλουν όλα δικά τους οι "σύμμαχοι" και "εταίροι" μας;                                                                                                                  ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: