ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα ζητάει τώρα ο Παπανδρέου για τη νέα συμφωνία (video)


  • Τί θα κάνει άραγε αν οι Έλληνες πούνε όχι στη νέα συμφωνία; Θα την ακυρώσει, θα κηρύξει εκλογές ή θα σφυρίξει αδιάφορα λέγοντας πως οι Έλληνες δεν κατάλαβαν τη σπουδαιότητα της νέας σύμβασης;

Έπεσε η αυλαία απόψε για τον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του μετά την πρότασή του να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία-χρεοκοπία. Δηλαδή ο πρωθυπουργός βάζει τη χώρα σε μια απίστευτη περιπέτεια και διχάζει το λαό με δημοψηφίσματα άνευ ουσία. Το αποτέλεσμα θεωρείται προδιαγραμμένο. Η απελπισμένη κίνηση του Παπανδρέου ερμηνεύεται ως απόδραση από την εξουσία.

«Για τη νέα σύμβαση πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα, να αποφανθεί ο λαός για το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι «εμπιστευόμαστε τους πολίτες».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να αποφασίσει χωρίς μεσάζοντες, τονίζοντας ότι «την ώρα που το πολιτικό σύστημα βάλλεται πρέπει να αναδειχθεί ο ρόλος του πολίτη και να δοθεί ο λόγος σε αυτόν».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε ευθέως όσους βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια που οδηγούν την χώρα στο χάος ότι εκφράζουν συμφέροντα όσων πλήττονται από τη συμφωνία Κορυφής για την Ελλάδα και από την κυβερνητική πολιτική, όπως οι τράπεζες που θα χάσουν κέρδη από την κρατικοποίηση και εξυγίανση τους ή πτωχευμένες επιχειρήσεις στο χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Ειδικά για το θέμα της βίας έθεσε το ερώτημα εάν υπηρετεί την πατρίδα όπως και το κίνημα δεν πληρώνω εάν βοηθάει την πατρίδα.

Πώς απαντάει άραγε στο ερώτημα για το εάν ο ίδιος βοηθάει ή εξυπηρετεί την πατρίδα;
ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: