ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΟΥΚΑΡΑΣ (οδηγός ΕΘΕΛ)«Είμαι εθνικιστής. Δεν το κρύβω»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Είμαι εθνικιστής. Δεν το κρύβω», λέει ο Αποστόλης Σουκαράς, ο οδηγός της ΕΘΕΛ που εικονίζεται σε βίντεο στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης να συνομιλεί με αστυνομικούς και να φυγαδεύει υπό το βλέμμα των ΜΑΤ άλλα τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και σιδερόβεργες στα χέρια σε ασφαλή χώρο στη Βουλή.
Οπως λέει ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα «ΝΕΑ», οι άντρες που μιλούν με τους αστυνομικούς είναι και αυτοί οδηγοί της ΕΘΕΛ - ένας από αυτούς και συνδικαλιστής - και ζητούν προστασία έπειτα από συμπλοκή με κουκουλοφόρους. Ο Απ. Σουκαράς είχε βρεθεί στο Σύνταγμα την πρώτη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας με άλλους οδηγούς της ΕΘΕΛ σε καφετέρια στην οδό Οθωνος. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και μία από αυτές είχε την επιγραφή «Ή ταν ή επί τας». Από εκεί άρχισαν τα επεισόδια που έπνιξαν με χημικά την Πλατεία Συντάγματος την περασμένη Τετάρτη. Οπως υποστηρίζει ο Απ. Σουκαράς, οι σημαίες προκάλεσαν την αντίδραση ομάδας κουκουλοφόρων που τους επιτέθηκε. «Βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από παντού από κουκουλοφόρους που μας απειλούσαν με βαριοπούλες, πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, σιδερόβεργες», γράφει στο ιστολόγιό του. «Για αδιευκρίνιστους λόγους που έχουν να κάνουν με την άγνοια κινδύνου ή την ψυχοπαθολογία του μαζοχισμού οι φασίστες επιμένουν να έρχονται στις απεργιακές πορείες στο Σύνταγμα παρά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς που υφίστανται», γράφει ένας σχολιαστής στην ιστοσελίδα Indymedia και προσθέτει ότι από την ομάδα των ακροδεξιών κάποιοι κρατούσαν μαχαίρια και αναισθητικά σπρέι.
«Τα μόνα όπλα που μεταχειριστήκαμε εμείς ήταν οι βέργες που βρήκαμε σε μια αποθήκη στην είσοδο πολυκατοικίας», λέει στα «ΝΕΑ» ο Απ. Σουκαράς. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κατέβαινε στο Σύνταγμα. Στον χώρο των οδηγών της ΕΘΕΛ είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση. Ανήκε στην παράταξη Σύνδεσμος Οδηγών - Ο Συνάδελφος και τον περασμένο Νοέμβριο παραιτήθηκε από τη θέση του. Ο επιλαχών που τον αντικατέστησε βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και αυτός στην ομάδα των ανδρών που εικονίζεται στο βίντεο με τους αστυνομικούς.

«ΑΚΡΑΙΟΙ». Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιαγούρης έκανε λόγο για «συνδικαλιστές με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά». Και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για το περιστατικό. «Δεν ξέρω κατά πόσον υπάρχει στοχοποίηση από συνδικαλιστές δικούς μας. Εχουμε χρόνια πόλεμο με τα κομματόσκυλα. Λένε ότι είμαι φασίστας», υπογραμμίζει ο Απ. Σουκαράς. Εδώ και χρόνια αρθρογραφεί στο περιοδικό «Απολλώνιο Φως» που, σύμφωνα με τον εκδότη του, έχει ως «λάβαρο τις αρχές του ελληνικού εθνοκοινωνισμού». Ακόμη, όπως φαίνεται από το ιστολόγιό του, παρακολουθεί τις ιστοσελίδες των «Αυτόνομων Εθνικιστών» (όπου διαφημίζεται το φεστιβάλ των σκίνχεντ), του «Δελτίου Εγκληματικότητας Αλλοδαπών» και του Συνδέσμου Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως Αρμα.
«Είμαι εθνικιστής. Αλλά δεν είμαι οργανωμένος πουθενά. Είμαι για πάρτη μου. Είναι λόγος να με σκοτώσουν αυτός;», λέει. «Είναι κακό να αγαπάς την πατρίδα σου; Δεν έχω συμμετάσχει όμως ούτε σε επιθέσεις με μαχαίρια εναντίον αλλοδαπών, ούτε σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής». ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: