ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ifo: Ανταγωνιστική η Ελλάδα, αν φύγει από την ευρωζώνη


O επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo θεωρεί πως εάν η Αθήνα παραμείνει στην ευρωζώνη, θα «σκοτώσει» τις επιχειρήσεις που «φτιάχνουν» την οικονομία της.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το κοινό νόμισμα», δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), με έδρα το Μόναχο Χανς Βέρνερ Ζιν.
Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «εάν η Ελλάδα φύγει από το ενιαίο νόμισμα, θα μπορούσε να κάνει υποτίμηση και ως εκ τούτου θα γίνει πιο ανταγωνιστική».
Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, επισημαίνει πως αν η Ελλάδα αποφασίσει μια λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση» κόβοντας μισθούς και συντάξεις θα οδηγηθεί σε έναν εσωτερικό εμφύλιο.
Εξηγεί πως θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, να ζητήσει να λάβει άδεια εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.
Καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή και στο σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Σημειώνει πως εάν παραμείνει στην ευρωζώνη η Αθήνα θα «σκοτώσει» τις επιχειρήσεις που «φτιάχνουν» την οικονομία της.
Την ίδια ώρα, ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όσμπορν, τονίζει ότι η χώρα του δεν θέλει να λάβει μέρος σε ενδεχόμενη δεύτερη διάσωση της Ελλάδος. Επισημαίνει πως η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να απαιτήσει συμπληρωματική βοήθεια από την ευρωζώνη.                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: