ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Νέο καλσόν ψάχνει να αγοράσει ο Πεταλωτής... το παλίο του σκίστηκε χθες βράδυ με την ανακοίνωση που έβγαλε κατά της τρόικας

Ο λόγος φυσικά του πανικού είναι ότι η τρόικα πρότεινε μεταξύ άλλων και αυτό που λέει ο Σαμαράς εδώ και ένα χρόνο: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΑΧΝΙΑΖΕΙ... Να θυμίσουμε επίσης ότι πριν λίγες μέρες ο Σαχινίδης κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί των οικονομικών σα να μην είχε ακούσει το Σαμαρά που φωνάζει εδώ και ένα χρόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Χθες που τους τα είπε η τρόικα και θα τους βάλει στο λούκι να βρούνε τρόπο μέσα σε μερικούς μήνες, τους κακοπήγε και βγήκαν στα κάγκελα να την καταγγείλουν.

Μην αγχώνεσαι όμως κ. Πεταλωτή μου, δεν πρόκειται να πάθετε καμία ζημιά από τις ανακοινώσεις της τρόικας μιας και κανένα ΜΜΕ δεν πρόκειται να αναφέρει, ότι η τρόικα θα σας βάλει να κάνετε αυτό που σας προτείνει ο Σαμαράς τόσους μήνες και το αντιμετωπίζετε με ειρωνικά σχόλια.


Διαβάστε και την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση Πεταλωτή:

"Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση."

***Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι για να βοηθηθεί η Ελλάδα στη μείωση του δημοσίου χρέους και να στηριχθούν μεγαλύτερες επενδύσεις και ανάπτυξη, πρέπει να ενισχυθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές πηγές (εσόδων) από αποκρατικοποιήσεις: εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, τα μερίδια του Δημοσίου σε αυτές τις επιχειρήσεις και εμπορικά ακίνητα», είπαν, μεταξύ άλλων                                                                   ΠΗΓΗ:dexiextrem.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: