ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

“Άρωμα γυναίκας” στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής

“Άρωμα γυναίκας” στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής
14 ξεχωριστές Συναγωνίστριες απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, νικήτριες της ζωής και της επιστήμης η κάθε μία στον τομέα της. Οι κυρίες της Χρυσής Αυγής καταφέρνουν να ισορροπούν άριστα ανάμεσα στα οικογενειακά καθήκοντα, αλλά και τον επαγγελματικό τομέα και τον πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για 14 αξιέπαινες Συναγωνίστριες, οι οποίες κοσμούν το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.


Αλεξοπούλου - Ρουχωτά Τίνα
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια – Υποδιευθύντρια Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.
Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί 22 έτη, ενώ τα τελευταία 4 έτη είναι Υποδιευθύντρια Δημοτικού Σχολείου.
Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Ψυχοπαθολογίας και Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και ομιλεί αγγλικά, ισπανικά και αραβικά.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.


Βαρδουλάκη Γεωργία
Δικηγόρος – Πολιτικός Επιστήμων
Γεννήθηκε στην Λειβαδιά Βοιωτίας και κατάγεται εκ πατρός από τα ηρωικά Σφακιά της Κρήτης.
Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2000. Ομιλεί την αγγλική, ιταλική και γερμανική γλώσσα.
Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μόνιμη αρθρογράφος της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή».

Δημοπούλου - Παππά Ειρήνη
Αρχαιολόγος, Διευθύντρια της Εθνικής Εφημερίδoς "ΕΜΠΡΟΣ"
Γεννήθηκε στα Εξάρχεια το 1969.
Απόφοιτος της Προτύπου Σχολής Αναβρύτων και του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.
Είναι παντρεμένη με τον έγκλειστο στα Κελιά της Τιμής Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρήστο Παππά και μητέρα τριών παιδιών.

Καμαράτου Μαρία
Τουριστική Επιχειρηματίας
Κατάγεται από την Κάρπαθο των Δωδεκανήσων και είναι κάτοικος Πειραιά. Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1964 από Έλληνες μετανάστες και γνωρίζει άπταιστα αγγλικά. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα για μία και πλέον δεκαετία και από το 2009 διατηρεί το 50% μιας ομόρρυθμης εταιρείας στον χώρο του τουρισμού.





Κατσινοπούλου Μαρία - Ελένη
Γλωσσολόγος Msc, Καθηγήτρια Γαλλικής και Ισπανικής Φιλολογίας
Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Το 2008 λαμβάνει το πρώτο πτυχίο της στην Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία από το Εθνικό και Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εν συνεχεία λαμβάνει δεύτερο πτυχίο στην Ισπανική Γλώσσα και Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Σήμερα είναι τελειόφοιτη της Μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην Διδακτική και την Γλωσσολογία της Γαλλικής Γλώσσας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά. Εργάζεται επί δεκαετία ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών.


Κοκκότη Γεωργία - Αρετή
Ελεύθερη επαγγελματίας, πολύτεκνη μητέρα
Γεννήθηκε το 1979 στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και είναι από τους πρωτεργάτες του πολιτικού Αγώνα της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.
Στην ηλικία των 18 έγινε μητέρα και αφοσιώθηκε στην οικογένειά της. Είναι μητέρα τριών αγοριών και ενός κοριτσιού.
Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο του εμπορίου, ενώ είναι και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με την «Ελληνική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα».






Μιχάλαρου Αικατερίνη
Κοινωνική Λειτουργός – Μέλος του Μετώπου Νεολαίας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι η πρώτη αριστούχος απόφοιτη του έτους 2010 από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Η πτυχιακή της μελέτη με αντικείμενο την «Ενδοοικογενειακή Βία στην Πυρηνική Οικογένεια», βαθμολογήθηκε με άριστα και καταχωρήθηκε στη βιβλιοθήκη της Σχολής, με σκοπό την μελλοντική της χρήση ως βοηθητικό εργαλείο στη διδασκαλία του μαθήματος της «Κοινωνικής Έρευνας».
Ομιλεί αγγλικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει εργαστεί και ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ενεργό μέλος του Μετώπου Νεολαίας, με συνεχή συμμετοχή στις δράσεις του Κινήματος. Παράλληλα, αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ», με περιεχόμενο κυρίως ιδεολογικό και ιστορικό, ενώ συντάσσει και την μόνιμη στήλη «Πνεύμα Αθανάτων».


Μουρατίδη Σιμέλα
Λογίστρια
Γεννήθηκε το 1984. Είναι κάτοικος Ελευσίνας και μητέρα 2 τέκνων.
Απόφοιτη του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ Ελευσίνας) ειδικότητας Ειδικός Μηχανογραφημένης Λογιστικής με πρακτική εξάσκηση στη ΔΟΥ Ελευσίνας.
Από το 2005 έως και σήμερα έχει καταφέρει να εργασθεί στο τομέα της Λογιστικής σε διάφορες επιχειρήσεις ως βοηθός λογιστή.



Μπάρου Αλεξάνδρα
Αγρότισσα - Έμπορος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από το νομό Τρικάλων Θεσσαλίας. Σπούδασε Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων και ασχολείται πλέον με την πρωτογενή παραγωγή και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων στο νομό Ευβοίας. Εντάχθηκε ενεργά στον Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το 1999, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 2007 και Γραμματέας της Τ.Ο. Ευβοίας-Βοιωτίας από την ίδρυσή της το 2011. Δημιούργησε το πειραματικό «Παραδοσιακό Αγρόκτημα» της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος στην Εύβοια, με σκοπό τη συλλογή, τον πολλαπλασιασμό και τη διάδοση καλλιέργειας ντόπιων ποικιλιών. Είναι έγγαμη και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

Μυριδάκη Γεωργία
Σύμβουλος Αισθητικής και Δερματολογίας - Ελεύθερη Επαγγελματίας
Γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και κατάγεται από τον Αποκόρωνα Χανίων της Κρήτης από οικογένεια με μεγάλη πολεμική παράδοση.
Σπούδασε Αισθητική και Δερματολογία στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της Αισθητικής-Δερματολογίας-Κοσμετολογίας τα τελευταία χρόνια.
Εντάχθηκε στις τάξεις της Χρυσής Αυγής εδώ και 10 χρόνια και έκτοτε δραστηριοποιείται και συμμετέχει αδιαλείπτως στις δράσεις του Κινήματος.
Είναι ένθερμη υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων και αγωνίζεται, εκτός των άλλων για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα.



Φωτεινή Πατσαλή
Μηχανολόγος Μηχανικός – Μητέρα δύο παιδιών
Γεννήθηκε το 1975. Έγγαμη μητέρα δύο παιδιών.
Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και από το 2001 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα των κατασκευών σε τμήμα μελετών και επίβλεψης έργων υποδομής με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Εκπαιδεύτρια Δημοσίων ΙΕΚ και τεχνικός ασφαλείας σε ιδιωτικές εταιρείες.
Μιλά αγγλικά και ιταλικά.




Χριστίνα Τάγαρη
Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και παρακολούθησε Λογιστική εκπαίδευση στην Αθήνα όπου εργάστηκε επί σειρά ετών ως Φοροτεχνικός και σύμβουλος επιχειρήσεων.
Στην πορεία ασχολήθηκε με εμπορικές δραστηριότητες. Το 2005 έγινε μέλος του Λαϊκού Συνδέσμου και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.


Μαρία Τσιορλίνη
Γραφίστρια – Μέλος Δ.Σ. Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης
Γεννημένη το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Γραφίστρια και Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει από νεαρή ηλικία στις εκδηλώσεις του Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής και γίνεται ενεργό μέλος το 2000.






Τσολιάκου Ιουλία (Λιάνα)
Δασοπόνος
Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Κατάγεται από τα Μέγαρα και είναι απόφοιτη του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος. Έχει εργασθεί στην Αγροτική τράπεζα εξασκώντας την πρακτική της άσκηση, ως γραμματέας οδοντιάτρου και ως υπάλληλος σε αρχιτεκτονικό γραφείο.
Μιλάει καλά αγγλικά. Είναι εξόχως δραστήρια στα θέματα που άπτονται της οικολογίας και της οικολογικής καταστροφής που απειλεί την Πατρίδα μας.

ΠΗΓΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ MEGA.ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ...

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΟ NEWSBOMB TV ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Ν.ΒΡΟΥΤΣΗΣ για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:"Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη"

Κάποια στοιχεία από την δικογραφία περί οπλοκατοχής που αφορούν υποδίκους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν καμία τύχη στο Δικαστήριο, δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
Δήλωση «βόμβα» Βούτση για τη Χρυσή Αυγή
«Υπάρχει μία βάση στο ότι τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών, να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Να σας το πω ευθέως: όταν έρχεται στη Βουλή ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεστε ότι επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι κάτι είναι πίσω από αυτό, δε μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα».

«Χρειάζεται σε βάθος να πάει αυτή η ιστορία», σημείωσε ο κ. Βούτσης.
«Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή. Θα έχουμε εξελίξεις μέχρι το τέλος Ιουνίου», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό να πάμε σε εθνικές εκλογές έως τα τέλη Ιουνίου.

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε εξελίξεις μέχρι το τέλος Ιουνίου. Είναι πολύ πιθανή η προσφυγή στις κάλπες. Αυτό βγαίνει από την κίνηση μέσα στην κοινωνία», είπε.

Για τη Συνταγματική αναθεώρηση

Αναφερόμενος στις προτάσεις του πρωθυπουργού για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Βούτσης είπε: «Μία κυβέρνηση που έχει “κουρελιάσει” το Σύνταγμα δεν έχει ηθικό κύρος να πρωταγωνιστεί σε μία τέτοια διαδικασία. Μία Βουλή με πλειοψηφία των δυνάμεων που αντιτίθενται στην παρούσα πολιτική που έχει καταστρέψει τη συνταγματική νομιμότητα, θα μπορούσε να γίνει μία ζωντανή, δημιουργική συζήτηση. Με τον τρόπο που μπαίνουν τώρα, ούτε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση».
ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ένα τυχαίο περιστατικό του 1880 στο Περού , στο οποίο βρέθηκαν από τις συμπτώσεις της ζωής 7 Έλληνες εγκαταστάθηκαν οριστικά και έζησαν και δημιούργησαν τις οικογένειές τους , έγινε παράδοση και διατηρείται δυναμικά με την παρουσία όλων των ηλικιών η άσβεστη φλόγα της καταγωγής τους μέχρι και σήμερα, που ακόμη και χωρίς την Ελληνική γλώσσα, τιμούν τις Εθνικές Επετείους.

Η Ελληνική αποικία του Σαν Αντρές
Το 1880, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη το εξής: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Σαν Αντρές του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους κατοίκους του χωριού.
Ανάμεσα σε αυτούς όμως, ήταν και 7 Ελληνες ναυτικοί, οι οποίοι αγάπησαν το Περού από τα ταξίδια τους και είχαν εγκατασταθεί εκεί για να ζήσουν. Κάποιοι από αυτούς είχαν παντρευτεί με Περουβιανές γυναίκες και είχαν δημιουργήσει τις οικογένειές τους. Οταν λοιπόν έγινε η φονική επιδρομή, μαζεύτηκαν όλοι οι Ελληνες σε ένα σπίτι, μαζί με πολλούς Περουβιανούς κατοίκους, κλειδώθηκαν μέσα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και περίμεναν με αγωνία.
Και τότε έγινε το θαύμα! Οι Χιλιανοί στρατιώτες που είχαν ξεκληρίσει το χωριό, δεν πείραξαν καθόλου το σπίτι με την ελληνική σημαία!
Οι απόγονοι 6ης, 7ης και τώρα πια 8ης γενιάς αυτών των 7 Ελλήνων ναυτικών, είναι περίπου 650 άτομα και αποτελούν την ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές. Οι περισσότεροι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γιορτάζουν την μέρα που σώθηκαν, αλλά και ελληνικές γιορτές, όπως την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου με επίσημο τρόπο και στις γιορτές τους ακούγεται πάντα ο ελληνικός Εθνικός Υμνος μαζί με τον Εθνικό Υμνο του Περού.
Ονόματα όπως Komninos, Gikas, Papafavas, Falkonis και Constantinou είναι τα πιο συνηθισμένα στο San Andres. Κάποιοι από αυτούς δεν μοιάζουν σε τίποτα στην όψη με Ελληνες. Οπως η γιαγιά στο βίντεο που ακολουθεί και της παραδίδουν την ελληνική σημαία. Δεν μοιάζει με Ελληνίδα εξωτερικά και μιλάει ισπανικά.
Δεν μιλούν ελληνικά αλλά είναι πιο… Έλληνες στο Περού! (βίντεο)
Παρατηρήστε πως σφίγγει τη σημαία στην αγκαλιά της λέγοντας: «Μi sangre! mi sangre!» (το αίμα μου! το αίμα μου!)


Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κε Γλέζο τι έγινε το κορίτσι που «τράβηξε» μακριά τους Γερμανούς για να "πάρεις" εσύ ΑΣΦΑΛΗΣ τη Γερμανική σημαία;Θα πεις ποτέ τίποτα γι’ αυτήν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΡΩΪΔΑ;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Βαρύς τίτλος, ε; Κάποιοι μάλιστα θ’ αναρωτιούνται εκεί έξω:
πάλι σενάρια;

Κάποιοι άλλοι πάλι, που «ξέρουν», όχι...

Σύντροφοί του και μη...

Είναι μια ιστορία με πολλά «παράξενα» εκείνη η νύχτα της 31ης Μαΐου 1941...που Σάντας και Γλέζος ανέβηκαν στην Ακρόπολη και "αφαίρεσαν τη σημαία των Γερμανών"...

Προσπερνούμε – για την ώρα - το «ποιός» έκανε τον τακτικό σχεδιασμό εκείνης της νυχτερινής επιχείρησης...θα πούμε μόνον ότι ακόμη η Ευρωπαϊκή (μαζί και η Ελληνική) Αριστερά ήταν «φιλαράκια με τους Ναζί»...πχ 18/03/41 καλούσαν τον Ελληνικό Λαό να πάρει παράδειγμα από τον αδελφό λαό της Βουλγαρίας (οι οποίοι είχαν συνάψει συμμαχία με τον Χίτλερ)..

Αρα, εύλογα υποθέτουμε πως, εκείνες τις ημέρες ο "Γλέζος και η νυχτερινή του παρέα" θα πρέπει να έφαγαν πολύ, μα πάρα πολύ βρισίδι από τους τότε «ηγέτες της Ελληνικής Αριστεράς» για την "βδελυρή" τους πράξη να φέρουν τους «φίλους Γερμανούς» σε τόσο δύσκολη θέση με την απονενοημένη ενέργειά τους να αφαιρέσουν τη σημαία...κάτι σαν τα μπινελίκια που έχωναν στον Γρίβα και στην ΕΟΚΑ όταν το ’55 πήραν τα όπλα ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες στην Κύπρο...

Μετά, τα πράγματα άλλαξαν...για την ακρίβεια, τον Ιούνιο του ’41, όταν οι Ναζί επιτέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση, άρχισε ν’ αλλάζει «γραμμή» και η Ελληνική Αριστερά...και παρ’ όλα αυτά, τους πήρε σχεδόν μέσα του ’42 για να αρχίσουν να «εχθρεύονται» τους «πρώην φίλους» Γερμανούς...

Κάπου εκεί μετακόμισε κι ο Γλέζος από την Μεταξική Νεολαία (ΕΟΝ) στην Αριστερά (ΕΠΟΝ)...και είπε να πάρει μαζί και την «δράση» του...δηλαδή, εκείνη που ΑΛΛΟΙ επεξεργάστηκαν, ΑΛΛΟΙ έφεραν (τα άκρως επικίνδυνα τμήματά της) εις πέρας και άλλοι «καπηλεύτηκαν»...μεταξύ αυτών και όλοι εκείνοι που τον καιρό που αυτά (τα "έκτροπα") συνέβαιναν αυτοί τα κατηγορούσαν και τα έβριζαν...

Αρκετά μ’ αυτά όμως...περισσότερα σε άλλο άρθρο...

Θα μείνουμε στο «πως» κατάφεραν οι δύο πιτσιρικάδες και έφτασαν στο σεντούκι με την σημαία
(είπαμε: καμία στρατιωτική σημαία στον κόσμο δεν επικρέμαται σε ιστό μετά την Δύση του ήλιου, κατανοητόν; Όχι και την αποκαθήλωσε λοιπόν απ’ τον ιστό κόβοντας τα ατσάλινα συρματόσκοινα μιας δεκάμετρης σημαίας με τα δόντια, έτσι; Μην τρελλαθούμε κιόλας. Το σεντούκι άνοιξαν και έκοψαν ένα κομμάτι της σημαίας)...

Πως μπήκανε λοιπόν με τόση ασφάλεια και πως προσέγγισαν το στόχο;

Κάτω από τη μύτη των Γερμανών; Όπως λένε και οι μυριάδες «στημένες αρθρογραφίες» τους;

Ε, κύριε Γλέζο; Πως φτάσατε ως εκεί;

Θα μιλήσεις καμιά φορά; Η «Σκιά» της Νεκρής που θυσιάστηκε ΓΙΑ ΣΕΝΑ εκείνη την νύχτα δεν βάρυνε ποτέ με τύψεις την άθεη ψυχή σου;

Μήπως «κάποια κοπέλα τράβηξε όλη την Γερμανική Φρουρά» σε απόσταση ασφαλείας από το «ντουλάπι της σημαίας»; Και για την ακρίβεια, "μόνον μ’ έναν τρόπο» θα μπορούσε να τους «τραβήξει και να τους κρατήσει καθηλωμένους», ε;

 Ε, κύριε Γλέζο;

Με «ποιόν τρόπο» μια γυναίκα μπορεί να «τρελάνει» και να «κρατήσει» ένα τσούρμο αφιονισμένων ανδρών;

Στους γονείς της αλήθεια τι είπες μετά κύριε Γλέζο; Κάντε υπομονή και μια μέρα η Πατρίδα θα την δικαιώσει;

Πιο μετά, όταν τέλειωσε ο πόλεμος τι τους είπες;

Όταν είδαν πως ουδείς ήξερε για την θυσία της κόρης τους και πως όλη την δόξα (μαζί και την σύνταξη Εθνικής Αντίστασης) την πήρες εσύ, τι σου είπανε και τι τους είπες;

Nothing personal darling. That’ s Policy?

ΟΚ...τέλος ο πρόλογος...κάποιοι απο εσάς εκεί έξω αρχίσατε μάλλον να «ψιλοεκνευρίζεστε» επειδή κάποιος πάει να αποκαθηλώσει το ιερόν σας (ψευδο)τέρας, οπότε άντε ας το πάρει το Ποτάμι...

Τι λέτε βρε γκαρντάσια, πάμε να δούμε τα (επίσημα) Πρακτικά της Βουλής της 23ης/12/1958;

 Καθώς, αν λένε ψέμματα τα Πρακτικά, τότε ψέμματα είναι και τα παραπάνω και αστήρικτες οι όποιες εικασίες. Και σε τέτοια περίπτωση εγώ δηλώνω δημόσια ότι θα τα πάρω όλα πίσω. Και θα ζητήσω και δημόσια συγγνώμη. Αν όμως είναι αλήθεια; Ο Γλέζος θα ζητήσει εξίσου δημόσια συγγνώμη για όλο αυτό το αίσχος και από την Ψυχή της Νεκρής Ηρωΐδας και από τον Ελληνικό Λαό;

Πρόκειται για «Αποσπάσματα εκ των επισήμων πρακτικών των συζητήσεων εις την Βουλήν επί της επερωτήσεως «δια παράνομον δίωξιν των πολιτικών αντιπάλων της Κυβερνήσεως» 02/12/58 – 23/01/59. Η επερώτηση κατετέθη από την τότε ΕΔΑ.

Και περιέχουν αγορεύσεις κ.κ. Υπουργών – Βουλευτών...

Στο ζουμί λοιπόν...ξεκινάει ο Μανιαδάκης...ναι, ο γνωστός Μανιαδάκης...πως λέμε Hoover για τις ΗΠΑ εκείνη πάνω κάτω την εποχή; Ε, ένα τέτοιο πράγμα για την Ελλάδα για πολλά χρόνια. Οι πληροφορίες του πλούσιες και  εγκυρότατες...Ο Άρχοντας των Ψιθύρων σε όρους Game of Thrones....

Και προφανώς όλο και «κάτι θα κατέθεσε συνοδευτικά με τις ομιλίες του» εκείνες τις μέρες, ε; Θα τα ψάξει κανείς; Μπααα....Αρκεστείτε λοιπόν σ’ αυτά τα ολίγα:

Κ. Μανιαδάκης: «Επειδή όλοι σας αναφέρεστε συνεχώς μόνον στον Γλέζον, επιθυμώ να σας ερωτήσω: το Κ.Κ., το οποίον γνωρίζει να κάμνει ανακρίσεις και έρευνες και να ολοκληρώνει υποθέσεις σαν της Ακροπόλεως ησχολήθη ποτέ με την ολοκλήρωσιν της πράγματι υπερόχου αυτής πράξεως της Ακροπόλεως;

 Εάν ναι, τότε θα έπρεπε να είχεν αποκαλύψει ότι πλην του Γλέζου μετείχεν και ο Σάντας, ο οποίος μάλιστα ήταν το κύριον πρόσωπον.

 Αλλά, πέραν αυτών των δύο υπάρχει εις την πράξιν αυτήν την Ακροπόλεως και ΗΡΩΪΣ η οποία όμως περιέργως παρέμεινεν άγνωστος και η οποία παρέσυρε την Γερμανικήν Φρουρά να παραμελήσει το καθήκον της, εξ’ ου και η Γερμανική εκείνη Φρουρά ετιμωρήθη δια τυφεκισμού».

Η. Μπρεδήμας: «Γνωρίζω ότι ο Γλέζος είχε καταδικασθή εις θάνατον υπό της Ελληνικής Πολιτείας και δια την δράσιν του και τα κατορθώματά του κατά την κατοχήν αφέθη ελεύθερος. Το γεγονός αποτελεί την επίσημον αναγνώρισιν της Πολιτείας περί της εθνικής δράσεως του Μ. Γλέζου ως εθνικού ήρωος».

Α. Μπριλλάκης: «Κύριε Μανιαδάκη, σας αρνούμεθα το δικαίωμα να αμφισβητήσητε σεις τον πατριωτισμόν οιουδήποτε».

Κ. Μανιαδάκης: «Επαναλαμβάνω, ότι εις την πράγματι υπέροχον δι’ εκείνας τας στιγμάς της Κατοχής πράξιν του κατεβάσματος της Γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολιν, πλην του Γλέζου μετείχε και άλλος και προ παντός μετείχε ΜΙΑ ΗΡΩΪΣ».

Α. Μπριλλάκης: «Δεν έχετε το δικαίωμα σεις ειδικώς να ασχολήσθε περί του πατριωτισμού, διότι όταν οι άλλοι ηγωνίζοντο, σεις παραμένατε εις την Αργεντινήν...» (θόρυβος, κωδωνοκρουσίαι. Ομιλεί μη ακουόμενος).

Κ. Μανιαδάκης: «Κύριε Μπριλλάκη η υπέροχος πράξις της Ακροπόλεως με συνεκίνησε βαθύτατα ευρισκόμενος τότε εις το εξωτερικόν. Αλλά, λέγω, ότι πλην του Γλέζου, τον οποίο ΕΠΙΜΟΝΩΣ ΣΕΙΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ως ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ήρωα μετέσχε και ο Σάντας ο οποίος παρέμεινεν άγνωστος εις το πολύν κοινόν και ο οποίος ευρίσκεται σήμερον εις τον Καναδάν, εργαζόμενος σκληρά δια να ζήσει και χωρίς να τον ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ή να τον ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ως ήρωα και πέραν αυτού, επαναλαμβάνω, ΥΠΑΡΧΕΙ και ΗΡΩΪΣ, η οποία παρέμεινε και παραμένη τελείως άγνωστος».

Α. Μπριλλάκης: «Το χρονικόν της Ακροπόλεως το έγραψεν ο δημοσιογράφος Γατόπουλος εις «εθνικόφρονα» εφημερίδα και ανέφερεν ο Γατόπουλος τον Γλέζον και τον Σιάνταν. Αυτά τα στοιχεία τα οποία εγράφησαν και από δεξιόν δημοσιογράφον είναι παραδεκτά και σεβόμεθα πάντα που όπως ο Μ. Γλέζος προέβη εις ηρωϊκάς πράξεις».

Κ. Μανιαδάκης: «Έχω εις χείρας μου ολόκληρον την αναφοράν Γλέζου. Δεν ομιλώ εκ του προχείρου...»

............

Ώπα! Κάνε κράτει εδώ...

Δηλαδή, ο κος Γλέζος είχε υποβάλλει «κάπου σε κάποια Υπηρεσία» «μια επίσημη αναφορά», στην οποία αποκάλυπτε την «κρίσιμη συμμετοχή κάποιας ηρωϊκής Ελληνίδας που τους άνοιξε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ το δρόμο με δική της αυτοθυσία προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν ΑΚΙΝΔΥΝΑ την αποστολή τους»...

Την οποία αναφορά ο Μανιαδάκης είχε στην κατοχή του και – λογικά υποθέτουμε – για να επέμεινε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ στο παραπάνω θέμα, θα πρέπει να την κατέθεσε και στην Βουλή συνοδευτικά στον παραπάνω διάλογο.

Σωστά;

Ε, λοιπόν, μήπως κάποιοι – πολλοί και διάφοροι, πχ ΜΜΕ, Βουλευτές, Ιστορικοί, Δικαστικοί, Ακαδημία Αθηνών, Κόμματα, Οργανώσεις Δικαιωμάτων Γυναίκας, η οικογένεια της Ηρωϊκής Θανούσας Μάρτυρος κλπ κλπ – λέω λοιπόν, μήπως κάποιοι θα έπρεπε να αναζητήσουν αυτή την αναφορά του κυρίου Γλέζου για να μάθει ο Ελληνικός Λαός ΠΟΙΑ είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΡΩΪΔΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ;

Ναι, εντάξει, να τιμά ο Ελληνικός Λαός τον Ήρωα της Ακροπόλεως της 31ης Μαΐου 1941, αλλά τον «γνήσιο Ήρωα», σωστά;

Πως τον αποκάλεσε ο Ντε Γκωλ το Γλέζο; «Ο πρώτος Παρτιζάνος της Ευρώπης»;

Εάν είναι αλήθεια όλα τα παραπάνω, τότε άλλη είναι η Ηρωίδα και ΑΛΛΟΣ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΕ τον τίτλο...σωστά κύριε Γλέζο;

Μπορείτε βεβαίως, μια και είστε άνω των 90 και λογικά θα πρέπει να έχετε και κάποιες αναλαμπές τύψεων μέσα σας, να αναφέρετε εσείς δημόσια τα περιστατικά, σωστά;

Θα πρέπει να την γνωρίζατε από πριν, έτσι;
Το πρόσωπό της το θυμάστε καμιά φορά κύριε Γλέζο;

Πόσον ετών ήταν το ηρωϊκό εκείνο «άγνωστο/αφανές» (επειδή έτσι το θελήσατε τόσες δεκαετίες) κορίτσι; Σαν κι εσάς πάνω κάτω; Είκοσι;

Και πήγε θαρραλέα να αντιμετωπίσει μόνο του, πόσους Γερμανούς κύριε Γλέζο;

Πόση ήταν η φρουρά; 10; 20; 30;

Κύριε Γλέζο, σκεφτήκατε άραγε ποτέ με «ποιόν τρόπο» θα τους «τραβούσε την προσοχή»; Δεν μπορεί να μην το σκεφτήκατε, ε;

Μόνον ένας τρόπος υπήρχε, σωστά;

Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ πως είναι να βιάζεται μια γυναίκα από περίπου 40 λυσσασμένους άντρες (στρατιώτες, πεινασμένους, εξαγριωμένους βετεράνους γαρ), από δύο τουλάχιστον φορές από τον καθένα, κατά φύσιν και παρά φύσιν;

Το φέρατε άραγε ποτέ στο νου σας όλα αυτά τα χρόνια;

Για να μην σας πήρε μάλιστα κανείς είδηση, υποθέτουμε πως θα πρέπει να έπνιξε τόσο καλά την αηδία και τους πόνους της και να έπαιξε τόσο μα τόσο καλά το ρόλο της, αν και με τόσους πολλούς άντρες που εσείς οι δύο δεν κινδυνέψατε ΚΑΘΟΛΟΥ...

Και πως το τιμήσατε αυτό κύριε Γλέζο;

Η ηρωΐδα αυτή θα πρέπει κατά την διάρκεια της αυτοκτονικής ηρωϊκής αποστολής της να αιμορραγούσε θανάσιμα.

Εκείνα τα Γερμανικά σκυλιά θα πρέπει να απολάμβαναν αυτό ακριβώς. Το Αίμα και τον Πόνο της.

Κι αυτή ήξερε πως για να προλάβετε εσείς να εκτελέσετε την αποστολή σας και να φύγετε θα έπρεπε ν’ αντέξει πολύ...πάρα πολύ...πάρα πάρα πολύ...όσο κι αν οι πόνοι και το σοκ της ξέσκιζαν τα σωθικά....

Μέχρι που, πιθανότατα κατέρρευσε το κορίτσι...για σας...

Αν μάλιστα άντεξε, τότε είναι διπλά ηρωΐδα κύριε Γλέζο...γιατί, κατόπιν, όταν οι Γερμανοί θα διαπίστωσαν την αφαίρεση της σημαίας τους, ναι μεν εκτέλεσαν την Φρουρά, τους δικούς τους, αλλά εσείς τι πιστεύετε; Ότι εκτέλεσαν και το αιμόφυρτο κορίτσι;

Όχι βέβαια...Σαδιστές ήταν τα SS...ηλίθιοι όχι...

Θα πρέπει, η άμοιρη η κοπέλα να πέρασε μέσα στην οδύνη της, τους πόνους και την αδυναμία της ακόμη χειρότερα και περισσότερα βασανιστήρια κατόπιν για να μιλήσει και να σας αποκαλύψει...

Κι αν δεν κατέρρευσε, αν δεν άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στα βασανιστήρια, τότε αν και μισοπεθαμένη θα την εκτέλεσαν κατόπιν με εξίσου οδυνηρό και βασανιστικό τρόπο...μυστικά, για να μην δημιουργήσουν μια «Μάρτυρα», μια «Ηρωΐδα» που θα ξεσήκωνε τα πλήθη σε όλη την Ευρώπη....τη στιγμή που ακόμη δεν είχε ξεκινήσει το αντάρτικο πουθενά..

Για να μην σας συνέλαβαν κύριε Γλέζο, σημαίνει ότι το ηρωϊκό εκείνο κορίτσι, αν και μισοπεθαμένο ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ...

Κι εσείς πως τάχα την ΤΙΜΗΣΑΤΕ κύριε Γλέζο;
Αλλά ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκέπασε...

Ή το γερμανικό μπετόν τέλος πάντων εκεί που την παραχώσανε χωρίς καν κηδεία για να μην την βρει ποτέ κανείς...

Ας μην σκάει εκεί που βρίσκεται...οι συναγωνιστές της την ΤΙΜΗΣΑΝ δεόντως μετά θάνατον, ε, κύριε Γλέζο;

Κι εσείς και αυτός ο Λαός, ε; Και οι κατοπινοί σύντροφοί σας....και ιδίως οι ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ σας, ε;

Και οι κυβερνήσεις και η Ακαδημία Αθηνών και οι πάντες....

Να, εκεί είναι τα πρακτικά...23/12/1958 έγινε η καταγγελία...

Γιατί άραγε ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ; Ούτε εσείς, ούτε κανείς άλλος...

Γιατί ούτε ο εθνικόφρων τύπος της εποχής αναφέρει τίποτα;

Γιατί οι τότε σύντροφοί σας στον παραπάνω διάλογο αρνούνται να «αναφερθούν στο συγκεκριμένο θέμα» παρά το φέρνουν γύρω γύρω προσπαθώντας να το προσπεράσουν;

Γιατί ο ίδιος ο Μανιαδάκης τ’ αφήνει τελικά;

Μήπως ήταν μια «προειδοποίηση κάποιων κέντρων» προς εσάς κύριε Γλέζο;

Ποιά «κέντρα» και «τι είδους προειδοποίηση» ήταν εκείνη;

Μήπως κάτι στο στυλ «θα παραμείνεις Ήρωας για όσο εμείς θα το θελήσουμε, οπότε πρόσεξε καλά»;

Προφανώς, για να μην «έδωσαν συνέχεια» στο θέμα της «αποκάλυψης της Ηρωΐδας» μάλλον «συμμορφωθήκατε» κύριε Γλέζο...σε «τι συμμορφωθήκατε» άραγε;

Και ήξεραν άραγε οι τότε σύντροφοί σας «τι ήταν εκείνο στο οποίο συμμορφωθήκατε»;

Αυτό δίνει τροφή, όπως καταλαβαίνετε για άλλα σενάρια κύριε Γλέζο...αλλά αυτά σε επόμενο άρθρο...

Γεγονός για την ώρα παραμένει ένα...

Είναι γλυκειά η δόξα, ε κύριε Γλέζο;

Ιδίως όταν είσαι Άθεος, τότε στα 90+ σου δεν έχεις και Μεταφυσικές αναστολές για μετά θάνατον προβλήματα στην Ψυχή σου...

Σε ποιά ψυχή να πιστεύει ένας Άθεος;

Ας πρόσεχε, στην τελική εκείνο το κορίτσι...να μην ήταν «ευκολόπιστη» σε θέματα Ηρωϊσμών και να μην θυσιάζονταν για δύο τύπους που θα την ξεχνούσαν μετά και θα έπαιρναν αυτοί ΟΛΗ την δόξα...η οποία και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ βεβαίως...

Εκτός κι αν έτρεξε άλλο σενάριο για το καϋμένο το κορίτσι...

Να επέζησε, να έφυγε αιμόφυρτη από την Ακρόπολη μετά τον ομαδικό βιασμό της και να την αναζήτησαν κατόπιν για να την συλλάβουν...

Λογικά, για να την δέχτηκαν οι Γερμανοί μέσα στο θάλαμό τους θα πρέπει να την γνώριζαν από πριν. Άρα, ήξεραν και τον κύκλο της και ποιούς και που να την αναζητήσουν. Εύκολα θα έφταναν και στην οικογένειά της.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οπωσδήποτε «κάποιοι» θα ανησύχησαν μήπως στην ανάκριση και στα βασανιστήρια «σπάσει» η κοπέλα...

Κάποιοι λοιπόν «την έφαγαν»; Κι αυτήν και την οικογένειά της;

Ή τους/την φυγάδευσαν, γλίτωσε προσωρινά για να την φάνε αργότερα «κάποιοι άλλοι» των «νέων κύκλων» σας;

Καθόλου απίθανο σενάριο. Άλλωστε, στα Δεκεμβριανά η ΟΠΛΑ εξόντωσε μέγα πλήθος γυναικών με την κατηγορία των «συνεργατιδών των Γερμανών», σωστά;

Εξάλλου και ηρωΐδα να ήταν μια γυναίκα εκείνες τις ημέρες τι θα έβγαινε να πει κατόπιν; Πως  «χρησιμοποίησε τα ερωτικά της κάλλη» για αντιπερισπασμό στους Γερμανούς» μέχρις ότου οι άντρες ολοκληρώσουν μια άλλη επιχείρηση»;

Αυτές οι «ηρωΐδες της κατοχής» ήταν προφανώς «χαμένες από χέρι».

Εγκατελειμμένες από χέρι κι απ’ όλους.

Λοιπόν; Τι έγινε με την Ηρωϊκή Ελληνίδα της Ακρόπολης κύριε Γλέζο;

Μόνον εσείς γνωρίζετε...θα μιλήσετε άραγε έστω και τώρα; ή θα πάρετε τα μυστικά μαζί σας;

Γυναίκες της Αριστεράς να τον χαίρεστε τον Αγωνιστή σας...τον «Ηρωϊκό Υπερασπιστή» σας...φτύστε τον κιόλας μην σας τον ματιάσουν...το παράδειγμά του δείχνει ξεκάθαρα τι σας περιμένει στο μέλλον από τον Ουμανισμό και τον Αγωνιστικό Πολιτισμό που εκπροσωπούν τέτοιοι άνθρωποι... «τέτοιοι Ήρωες»...

ΠΗΓΗ

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΦΙΣΑ - ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ (PIC)

Η προεκλογική αφίσα - χαστούκι που θα βάλουν οι φαρμακοποιοί στις βιτρίνες τους (pic)

Δείτε την αφίσα που θα αναρτηθεί σταδιακά από σήμερα

στα Φαρμακεία αρχικά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) και σταδιακά και όλης της χώρας, στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) που έλαβε χώρα πριν λίγες εβδομάδες,
       περί τέλεσης πανελλαδικής προεκλογικής (εν'  όψει Ευρωεκλογών) καμπάνιας εναντίον της συγκυβέρνησης Νένας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ (με οποιο/αδήποτε όνομα/ονόματα τέλος πάντων παρουσιάζεται δημοσίως) και όσων τη στηρίζουν από το Κοινοβούλιο σύμφωνα με τη σημερινή σύνθεσή του και τη στάση που έχει τηρήσει ο καθένας βουλευτής μέχρι τώρα.

Στο ανάλογο μήκος κύματος κινείται και φυλλάδιο το οποίο θα διαμοιράζεται από σήμερα και σε καθημερινή βάση από όλα τα Φαρμακεία της χώρας, το οποίο θα σας αποσταλεί το συντομότερο.

       Άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ανά την Επικράτεια έχουν ήδη σπεύσει σε υλοποίηση ανάλογων ενεργειών και ο αριθμός τους σταδιακά θα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Για την πορεία της καμπάνιας και για το υλικό που θα προστίθεται όσο παιρνούν οι ημέρες μέχρι τις εκλογές θα υπάρχει ενημέρωση.

       Αναμένονται αρχικά και σε συνέχεια της σημερινής έναρξης της καμπάνιας και ραδιοφωνικά σποτ τα οποία θα ακουστούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ:Γιατί ενώ η στρατολόγηση μαθητών από τη X.A. προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις, ουδείς ενοχλείται από την αντίστοιχη πρακτική του KKE;



Kύριε διευθυντά
Oι πρόσφατες αποκαλύψεις για τη δράση της X.A. στα σχολεία, έχουν, δικαίως, προκαλέσει τη γενική κατακραυγή.

Στην Kαλλιθέα όμως, αλλά, όπως είμαι βέβαιος και σε άλλους Δήμους, το KKE έχει αναρτήσει μεγάλα πανό, κυρίως έξω από τα σχολεία, με τα οποία καλεί τους μαθητές να λάβουν μέρος στο  μαθητικό φεστιβάλ, που διοργανώνει η KNE, εντός του Aπριλίου.

Eρωτώ, κατά συνέπεια, γιατί ενώ η στρατολόγηση μαθητών από τη X.A. προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις, ουδείς ενοχλείται από την αντίστοιχη πρακτική του KKE;
Iσως, γιατί η εκ παραλλήλου με τη X.A. προσπάθεια διείσδυσης του KKE στα σχολεία, επιβεβαιώνει τη θεωρία περί των δύο άκρων.

Xρηστος Δημουλεας

ΠΗΓΗ


Καλλιεργείς; Θα φορολογείσαι περισσότερο! Η νέα τάξη πραγμάτων επιτίθεται στο τελευταίο οχυρό του Έλληνα. Την παραγωγή τροφής.

kalliergeies
Με επτά ειδικούς συντελεστές θα γίνεται από τον Ιανουάριο 2014 η φορολόγηση των 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτός σχεδίου γης, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπουργείου οικονομικών που θα δοθεί για έγκριση στην τρόικα. Ανάλογα με την θέση, την χρήση, την απόσταση από θάλασσα, κ.α. θα κληθεί ο κάθε φορολογούμενος πολίτης να καταβάλλει «φουσκωμένους» φόρους σοβιετικής λογικής.

Ενδεικτικά, ο φόρος μπορεί να ξεκινήσει από 0,3 ευρώ / στρέμμα σε περίπτωση μεγάλης δασικής έκτασης και να φθάσει έως τα 47,25 ευρώ ανά στρέμμα για εκτάσεις – φιλέτα , ενώ σε περίπτωση που υπάρχει και κατοικία, τα 236,25 ευρώ / στρέμμα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο συντελεστής χρήσης των αγροτεμαχίων είναι ιδιαίτερα αυξημένος για εκείνα τα αγροτεμάχια που χρησιμοποιούνται για ελαιοκαλλιέργειες και δενδροκαλλιέργειες. Εν ολίγοις, όποιος έχει αγροκτήματα που καλλιεργεί για δική του προσωπική χρήση θα επιβαρύνεται σχεδόν διπλάσια από εκείνον που έχει αγροτεμάχιο δασικής έκτασης.

Γιατί γίνεται αυτό; Μα για να μειωθεί-σταματήσει παραγωγή και όλοι να είναι εξαρτημένοι από τις πολυεθνικές. Δεν είναι η κυβέρνηση βέβαια αυτή που βγάζει από το κεφάλι της τις συγκεκριμένες διατάξεις. Οι ιθύνοντες απλά εφαρμόζουν τις εντολές του Ο.Η.Ε. στα πλαίσια της γνωστής πλέον Ατζέντας 21, μέρη της οποίας ήδη εφαρμόζονται σε όλον τον κόσμο με «ειδικούς» να θεωρούν ότι πρέπει να φορολογούνται ακόμα και οι αγελάδες, γιατί τα… αέρια τους περιέχουν, μας λένε, διοξείδιο του άνθρακα και «μολύνουν την ατμόσφαιρα». Μην γελάτε! Πρόκειται για την απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, για την οποία μάλιστα διοργανώνονται και στην χώρα μας ποδηλατοδρομίες.

Η υπερφορολόγηση των ακινήτων έχει ως σκοπό, όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, την κατάργηση της περιουσίας, προκειμένου όλοι να είναι εξαρτημένοι από το παγκόσμιο κράτος, το οποίο «θα παρέχει τα πάντα», αρκεί να υποδουλωθούν οικειοθελώς οι πολίτες στις επιταγές του και να απολαμβάνουν «εν ειρήνη» τα «αγαθά», δίχως υπόνοια αμφισβήτησης της πλαστής πραγματικότητας που πλασάρεται καθημερινά.

Μερικοί βέβαια λένε να μην ασχολούμαστε με παγκόσμια σχέδια παρά με τα του οίκου μας. Μα αυτά τα δύο πάνε πακέτο.
ΠΗΓΗ

ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ...



Κάποιοι πιστεύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά θα πέσει λίγο μετά τις Ευρωεκλογές.
Λάθος... Οι κυβερνώντες θα βγάλουν ένα λογίδριο - ανακοίνωση περί κατανόησης του μηνύματος του λαού και θα συνεχίσουν ακάθεκτοι για να σώζουν εαυτούς και τα αφεντικά τους...

Κάποιοι άλλοι, πάλι, πιστεύουν πως αυτό το συνονθύλευμα που υποστηρίζει ότι κυβερνά την Ελλάδα, θα χάσει την εξουσία στις προεδρικές εκλογές.
Λάθος και πάλι. Κι αυτό, επειδή έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ο επόμενος Πρόεδρος, που ακούει στο όνομα Μαρκεζίνης...

Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει αδιαμαρτύρητα μόνο εάν την ρίξουν οι εντολείς της, αφού θα έχουν εξασφαλίσει την ατιμωρησία των σημερινών υποτιθέμενων κυβερνώντων.

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει εάν δεν γίνει κάτι αναπάντεχο, απολύτως απρόβλεπτο και τόσο ισχυρό που δεν θα μπορεί να του αντισταθεί.

Αυτή η κυβέρνηση θα κρατηθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο (ακόμη και εκθέτοντας την χώρα είτε σε κατάσταση εμφυλιοπολεμική είτε σε κατάσταση πολέμου με άλλη χώρα) όταν θα πλησιάζουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, για να αιτιολογηθεί την παράταση διάρκειάς της, με άγνωστο χρονικό περιθώριο...

Αυτή η κυβέρνηση δολοφονεί συστηματικά τη χώρα.
Όμως, το ψευτορωμέικο που ετοιμάζεται για να την αντικαταστήσει, πρόκειται να κάνει ένα βήμα παραπέρα και θα διαμελίσει την Ελλάδα...

Μην βαυκαλίζεστε λοιπόν, περί δημοκρατίας, γιατί αυτή δεν κατοικεί πλέον εδώ. Μας σιχάθηκε όλους κι έφυγε, επειδή δεν την τιμήσαμε και την ανταλλάξαμε με τις μικροανάγκες μας.

Μην περιμένετε να σας σεβαστούν εκείνοι που ποτέ δεν σας σεβάστηκαν και να σας αφήσουν να ζήσετε ελεύθεροι εκείνοι που ζούνε από την σκλαβιά σας.

Μην περιμένετε, λοιπόν, να έρθει να σας σώσει κάποιος, αν εσείς δεν είστε αρκετά ικανοί να καταλάβετε το ποιος έχει την πραγματική θέληση και την δύναμη να σας σώσει...

Και σταματήστε επιτέλους να κλαίτε γι αυτά που χάσατε και αυτό που κάποτε ήσασταν.
Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και δείτε πως καταντήσατε, επειδή εσείς το επιτρέψατε.
Αν έχετε τη δύναμη, δείτε την αλήθεια και το φως που αυτή βγάζει.
Αν όχι, μείνετε στο ψέμα και στα σκοτάδια που αυτό σας βυθίζει.

Επιτέλους, σεβαστείτε τον εαυτό σας και μετά κάνετε το αυτονόητο...
Γκρεμοτσακίστε τους… πριν σας αλυσοδέσουν για πάντα…
Και για όσους μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταλάβει, το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή αυτοί ή εμείς... 
Και η απόφαση για το τι θα συμβεί είναι δική μας...

Παναγιωτίδης Μάρκος
ΠΗΓΗ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"

Σήμερα έρχεται στην Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές, το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των παραγωγών και πωλητών, οι οποίες ήδη από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καταργούνται οι αγορές "Χωρίς Μεσάζοντες"
Με το νομοσχέδιο λοιπόν αυτό καταργούνται και οι αγορές "Χωρίς Μεσάζοντες".
Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 32, § 2 του νομοσχεδίου θα απαγορεύεται το υπαίθριο εμπόριο (εκεί εντάσσονται και οι αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες») σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων, ενώ θα επιβάλλεται τέλος το οποίο θα καθορίζεται από τον δήμο ή την περιφέρεια.
Να σημειωθεί ότι η αγορά "Χωρίς Μεσάζοντες" ή αλλιώς το Το Κίνημα της Πατάτας είναι ένα κίνημα αυτοοργάνωσης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων με τους καταναλωτές που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα το 2012, προκειμένου να φτάνουν τα αγροτικά προϊόντα απ' ευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τη μεσολάβηση εμπόρων, με στόχο την προσπάθεια ελέγχου της ενδιάμεσης κερδοσκοπίας και την ελάττωση της ακρίβειας.
Ολα ξεκίνησαν όταν η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ήρθε απ' ευθείας σε επαφή με τους παραγωγούς πατάτας του Κάτω Νευροκοπίου και οργάνωσε ομαδική παραγγελία για 1.082 μέλη της. Η κίνηση αυτή επεκτάθηκε και σε ενώσεις καταναλωτών, συλλόγους και δήμους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Οι διάφορες ομάδες καταναλωτών οργανώθηκαν και προσπάθησαν μέσω διαδικτύου, αλλά και τηλεφωνικής επικοινωνίας, να οργανώσουν αφενός, μαζικές παραγγελίες και αφετέρου να έρθουν σε επαφή με ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς. Το κίνημα αυτό απέκτησε μεγάλη απήχηση και η ζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, με όλο και περισσότερες ομάδες παραγωγών να προθυμοποιούνται στη λύση της άμεσης πώλησης στους καταναλωτές.
ΠΗΓΗ

Η Χρυσή Αυγή θα λάβει 10-11% στις ευρωεκλογές χωρίς κρατική χρηματοδότηση, αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και την ηγεσία προφυλακισμένη


Θα είναι ένα ηχηρό ράπισμα στην πολιτική προπαγάνδα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση
Η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό 10% με 11% - μπορεί να υπάρχουν και εκπλήξεις – αλλά θα στηριχθούμε σε ορισμένα δημοσκοπικά ευρήματα καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το ακριβές ποσοστό των ευρωεκλογών.
Οι δημοσκοπήσεις λοιπόν δίνουν στην Χρυσή Αυγή 10% με 11%.
Θα θέσουμε ένα ερώτημα.
Ας υποθέσουμε ότι επιβεβαιώνεται το 10% με 11% και η Χρυσή Αυγή λαμβάνει τελικώς αυτά τα ποσοστά.
Το πολιτικό σύστημα που πολέμησε με τέτοιο μίσος την Χρυσή Αυγή θα έχει δεχθεί ένα ισχυρό και ηχηρό ράπισμα ναι ή όχι;
Κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση αλλά αποφάσισαν να την αποκλείσουν από κρατική χρηματοδότηση.
Είναι το μόνο κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές με ποσοστό άνω του ορίου εκλογής ευρωβουλευτή που δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση παρ΄ ότι είχε διασφαλίσει υψηλό ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές.
Είναι το μόνο κόμμα που έχει απαγορευτεί να εμφανίζεται στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες.
Είναι το μόνο κόμμα που οδηγείται στις ευρωεκλογές με την μισή ηγεσία προφυλακισμένη με μια αστήρικτη κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.
Άρα δεν έχει χρήματα, δεν έχει φωνή και είναι και προφυλακισμένη η Χρυσή Αυγή και παρ΄ όλα αυτά θα λάβει 10-11%.
Αυτό είναι ή δεν είναι ράπισμα κατά όσων ενορχήστρωσαν την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής;
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο Σαμαράς την Χρυσή Αυγή είναι πέρα για πέρα λανθασμένος και θα αποδειχθεί προσεχώς.
Ο Μπαλτάκος είχε 100% δίκιο όταν ανέφερε ότι έχουν υπάρξει λανθασμένοι χειρισμοί στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί και μια απάντηση, στο πόσο έχει αλλάξει η κοινωνία.
Η κοινωνία πλέον δεν ποδηγετείται, δεν άγεται και φέρεται ως αγέλη, η κοινωνία λοιπόν θα δώσει μια απάντηση για το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ή εθνικιστικό πολιτικό κίνημα.
Επίσης θα τεθεί και ένα μείζον θέμα για την κυβέρνηση – πολιτικό σύστημα και την δικαιοσύνη.
1)Για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα ότι επιχείρησε να καταστρέψει ένα πολιτικό κόμμα χρησιμοποιώντας μεθόδους που χρησιμοποίησαν κατά κόρον ο Στάλιν και ο Χίτλερ.
Προπαγάνδα, προφυλακίσεις, οικονομικός και πολιτικός πόλεμος, προφυλακίσεις ήταν οι μέθοδοι του Χίτλερ και του Στάλιν για τους πολιτικούς αντιπάλους.
Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά ανθρωπάκια στο όνομα της δημοκρατίας έχουν διαπράξει βάναυσα εγκλήματα.
2)Για την δικαιοσύνη η εκλογική ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής θα έρθει σε πλήρη αντιδιαστολή της κρίσης της δικαιοσύνης.
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπεράνω του λαού, υπάρχει για να αποδίδει δικαιοσύνη εις το όνομα του λαού.
Ως εκ τούτου και για την δικαιοσύνη θα είναι ένα ράπισμα η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής.

Υποσημείωση 1

Ο Άρειος Πάγος όπως ορθά επισημάναμε δίνει το πράσινο φως ώστε η Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις ευρωεκλογές ως νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Υποσημείωση 2

Ακριβώς το ίδιο κείμενο θα γράφαμε αν στην θέση της Χρυσής Αυγής ήταν ένα άλλο κόμμα, το οποιαδήποτε κόμμα.
Την Δημοκρατία που επικαλούνται ορισμένοι όχι μόνο την προσβάλλουν και μολύνουν αλλά αποδεικνύουν ότι την ποδοπατούν.
Αν η Χρυσή Αυγή είναι μια καταρρέουσα πολιτική δύναμη, γιατί προκαλεί τόσο φόβο;
Αν η Χρυσή Αυγή καταρρέει πολιτικά γιατί φοβούνται τον πολιτικό της λόγο;
Το επικοινωνιακό λάθος λοιπόν είναι ο αποκλεισμός.
Όσο λαμβάνουν σκληρά μέσα κατά της Χρυσής Αυγής τόσο ισχυροποιείται γιατί ο πολίτης έχει μάθει να πηγαίνει και με αυτόν που θεωρεί ότι αδικείται.
Η Χρυσή Αυγή έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από την πρώτη στιγμή διαφορετικά από την ΝΔ, ως ισότιμη πολιτική δύναμη με στόχο να υπάρξει πλατφόρμα συνεργασίας.
ΝΔ και Χρυσή Αυγή θα διέθεταν ποσοστά πάνω από 33%...
Αλλά η ΝΔ αντί να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή συνεργάστηκε με το απολίθωμα της πλειστόκαινου περιόδου….το ΠΑΣΟΚ…το οποίο θα έχει συντόμως μόνο μουσειακό χαρακτήρα.
ΠΗΓΗ

ΓΚΟΥΛΑΓΚ: Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Τα Γκουλάγκ υπήρξαν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας
Τα Γκουλάγκ υπήρξαν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας

Γράφει ο Γιάννης Σιατούφης

Ο όρος Γκουλάγκ είναι ακρωνύμιο των λέξεων Glavnoye Upravleniye ispravityelno-trudovykh Lagerey που σημαίνουν το σύστημα διαχείρισης και εποπτείας των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας. Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1930 και έληξε τυπικά τον Ιανουάριο του 1960. Είχαν κάνει την εμφάνισή τους επί Λένιν το 1918 ως στρατόπεδα καταστολής και τιμωρίας των αντεπαναστατών μέσω της καταναγκαστικής εργασίας. Ουσιαστικά αντικατέστησαν τα «κάτοργκα» (από την ελληνική λέξη «κάτεργα») της περιόδου του τσάρου, τα οποία βρίσκονταν σε απομακρυσμένα στρατόπεδα στις αχανείς εκτάσεις της Σιβηρίας και στα οποία οδηγούνταν οι φυλακισμένοι του τσάρου.

Ο Στάλιν εκτίμησε την αποτελεσματικότητα των Γκουλάγκ και μέσα στα πλαίσια της ταχείας εκβιομηχάνισης της χώρας και του πενταετούς προγράμματος ανασυγκρότησης χρειαζόταν μεγάλο απόθεμα από ανθρώπινο δυναμικό και πρώτες ύλες. Τοποθέτησε υπεύθυνο τον περιβόητο Λαβρέντι Μπέρια. Με την κολεκτιβοποίηση της γης χιλιάδες αγρότες, που αντιδρούσαν σε αυτό, αποτέλεσαν τα πρώτα «τάγματα εργασίας» για την εξόρυξη των πρώτων υλών στα ορυχεία του μακρινού βορρά. Τέτοια περιοχή ήταν η Κολίμα στη Σιβηρία, μια περιοχή πλούσια σε αποθέματα χρυσού, ασημιού, χαλκού, πετρελαίου, ξυλείας και άνθρακα. Η θερμοκρασία τον χειμώνα έφτανε στους -50 βαθμούς Κελσίου. Η Κολίμα λέγεται ότι ήταν ο τάφος για πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Έχασαν τη ζωή τους είτε κατά τη μεταφορά τους εκεί είτε από τις κακουχίες και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Ο Στάλιν υπήρξε αυτός που εφάρμοσε τα Γκουλάγκ
Ο Στάλιν υπήρξε αυτός που εφάρμοσε τα Γκουλάγκ

Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η δημιουργία αυτών των στρατοπέδων δεν είχε στόχο τον θάνατο των κρατούμενων, αλλά την απόλυτη εκμετάλλευσή τους ως εργαλείων παραγωγής πλούτου. Όμως η φυσική τους εξόντωση επιτυγχάνονταν εύκολα. Κι αυτό γιατί υπήρχε έλλειψη τροφής (χυλός από νερό και αλεύρι ήταν το φαγητό τους), εκτίθονταν σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, σε ασθένειες, σε βία και καταπίεση από τους φρουρούς, χωρίς φυσικά ωράριο εργασίας. Υπολογίζεται ότι από τα 18.000.000 αντρών, γυναικών και παιδιών που πέρασαν από αυτά τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας πάνω από 4.000.000 έχασαν τη ζωή τους.

Ποιοι όμως συλλαμβάνονταν και πήγαιναν για τιμωρία σε αυτά τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας; Ήταν αντιφρονούντες του καθεστώτος διανοούμενοι, επιστήμονες, έμποροι. Ήταν χωρικοί-αγρότες που αντιστέκονταν στη βίαιη κολεκτιβοποίηση της περιουσίας τους. Πολίτες που συλλαμβάνονταν για μικροκλοπές βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως σιτάρι και πατάτες, την περίοδο του «μεγάλου λιμού» (1932-1933). Ακόμη και η ολιγοήμερη απουσία από την εργασία, ένα αθώο αστείο ή και η έλλειψη σεβασμού προς τους εκπροσώπους του σταλινισμού εκλαμβάνονταν ως αντεπαναστατική δράση και τιμωρούνταν μέχρι και με 25 χρόνια στα Γκουλάγκ. Υπήρχαν και αθώα θύματα που έπεσαν στα δίχτυα των μυστικών υπηρεσιών, αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά και σοβιετικοί στρατιώτες ύποπτοι για προδοσία.
Χάρτης των Γκουλάγκ στη Σοβιετική Ένωση
Χάρτης των Γκουλάγκ στη Σοβιετική Ένωση

Όλοι αυτοί συλλαμβάνονταν κυρίως τη νύχτα και, χωρίς ουσιαστική δίκη, μεταφέρονταν στα κάτεργα. Η μεταφορά γινόταν με άθλια ξύλινα βαγόνια τρένων, στα οποία ήταν στοιβαγμένοι κατά δεκάδες. Τα ταξίδια ήταν ατέλειωτα, αφού μετακινούνταν σε μακρινά μέρη εξορίας, ίσως και πιο οδυνηρά  από τους τόπους προορισμού, με αποτέλεσμα μεγάλες ανθρώπινες απώλειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους φυλακισμένους ήταν και παιδιά. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο ο αριθμός των παιδιών που εξορίστηκαν, μαζί με τους γονείς τους, μόνο από τη Λιθουανία σε τέτοια στρατόπεδα την περίοδο 1941-1951 ξεπερνάει τις 30.000. Τα ανήλικα αυτά θύματα έφεραν το στίγμα του «εχθρού του κράτους» και οι φύλακες τα αντιμετώπιζαν όπως ακριβώς τους ενήλικες. Επιπλέον μεταξύ των κρατούμενων υπήρξαν και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι, αφού ξέφυγαν από τη μανία των στρατευμάτων του Κεμάλ, υπέστησαν νέους διωγμούς στην καινούρια τους χώρα. Πολλοί από αυτούς πέθαναν ξεχασμένοι και περιφρονημένοι στα ιδιαίτερα αυτά κάτεργα.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία στο τέλος της δεκαετίας του 1930, δηλαδή μέσα στην περίοδο των μεγάλων σταλινικών εκκαθαρίσεων, υπήρχαν 476 μεγάλα Γκουλάγκ με εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες στρατόπεδα διάσπαρτα σε όλη τη Σοβιετική Ένωση με εκατομμύρια κρατούμενους. Τα στρατόπεδα αυτά τα πλαισίωναν άλλες υπηρεσίες, όπως η Νταλστρόι που ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων που παράγονταν από τους φυλακισμένους.
Άθλιες υπήρξαν οι συνθήκες διαβίωσης στα Γκουλάγκ
Άθλιες υπήρξαν οι συνθήκες διαβίωσης στα Γκουλάγκ

Επιπλέον υπήρχαν και άλλοι τρόποι τιμωρίας. Πολλοί Έλληνες μέσα σε ένα σύνολο περίπου 7.000.000 σοβιετικών πολιτών εκτοπίστηκαν όχι στα Γκουλάγκ, αλλά σε απομακρυσμένες αφιλόξενες περιοχές της Σιβηρίας και άλλων περιοχών της Σοβιετικής Ένωσης ως «εχθροί του λαού» και «υπονομευτές της Σοβιετικής Ένωσης».

Τα Γκουλάγκ συνέχισαν να υφίστανται μέχρι και περίπου 10 χρόνια μετά το θάνατο του Στάλιν το 1953. Τότε ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ ο Νικίτα Χρουστσόφ και ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε ήταν να δώσει αμνηστία σε 1.500.000 κρατούμενους που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο στα Γκουλάγκ.
Henry Wallace ο αμερικανός αντιπρόεδρος που επισκέφτηκε το Γκουλάγκ στην Κολίμα. Περιοδικό TIME
Henry Wallace ο αμερικανός αντιπρόεδρος που επισκέφτηκε το Γκουλάγκ στην Κολίμα. Περιοδικό TIME

Όταν συνέβαιναν όλα αυτά στη Σοβιετική Ένωση, η Δύση τι έκανε; Πώς αντέδρασε; Χαρακτηριστικό υπήρξε ένα περιστατικό το 1944 για να καταλάβουμε τι συνέβαινε. Το Μάιο εκείνης της χρονιάς, που υπήρξε χρονιά της μεγάλης αμερικανοσοβιετικής φιλίας και συμμαχίας για την αντιμετώπιση του Χίτλερ και της ναζιστικής Γερμανίας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Henry Wallace επισκέφτηκε για μία και μοναδική φορά το Γκουλάγκ στην Κολίμα της Σιβηρίας. Δεν αντιλήφθηκε ότι επισκεπτόταν μία φυλακή. Ενθουσιάστηκε από το τοπίο της Σιβηρίας, που του θύμιζε την αμερικανική άγρια δύση και θαύμασε τον πλούτο της περιοχής και τους γεροδεμένους και καλοντυμένους ανθρακωρύχους που «δούλευαν» στην περιοχή! Και αυτό συνέβη γιατί ήθελαν οι Σοβιετικοί να δείξουν στη Δύση μία ωραιοποιημένη εικόνα των Γκουλάγκ. Οι δυτικοί είτε παραπλανήθηκαν είτε υποκρίνονταν ότι δεν έβλεπαν τι συνέβαινε στην πραγματικότητα, για να εξασφαλίσουν τη βοήθεια των Σοβιετικών, που ήταν απαραίτητη για να αντιμετωπίσουν τον άλλο μεγάλο εχθρό της εποχής, τον Χίτλερ.

Το 1973 ο νομπελίστας Αλεξάντρ Σολτζενίτσιν έκανε γνωστή στη Δύση την ύπαρξη των διαβόητων στρατοπέδων Γκουλάγκ με το βιβλίο του «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ». Πάλι όμως πολλοί δυτικοί αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό την ύπαρξη αυτών των «κρεατομηχανών», αλλά και γενικότερα τις σταλινικές εκκαθαρίσεις, γιατί δεν μπορούσε να πάει ο νους του ανθρώπου ότι μπορεί να υπήρξαν τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας. Φτάσαμε στα τέλη του 1990 όταν ιστορικοί, όπως η Anne Applebaum, απέκτησαν πρόσβαση στα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία και έριξαν φως σε αυτούς τους χώρους της απίστευτης ανθρώπινης εκμετάλλευσης.
Το 1973 ο νομπελίστας Αλεξάντρ Σολτζενίτσιν έκανε γνωστή στη Δύση την ύπαρξη των διαβόητων στρατοπέδων Γκουλάγκ με το βιβλίο του «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ». Περιοδικό TIME
Το 1973 ο νομπελίστας Αλεξάντρ Σολτζενίτσιν έκανε γνωστή στη Δύση την ύπαρξη των διαβόητων στρατοπέδων Γκουλάγκ με το βιβλίο του «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ». Περιοδικό TIME

«Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ»
«Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ»

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Larousse Britannica

Α. Σολτζενίτσιν «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ», τόμος Α΄, Εκδόσεις Πάπυρος, Αθήνα 1974.

Εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, άρθρο Μ. Πετράκη, σελ.28, Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.

http://spoki.tvnet.lv/vesture/Gulags-naves-midzenis/368470

Δείτε ακόμη:

Danzig Baldaev - Gulag system from its inception in 1918
Danzig Baldaev – Gulag system from its inception in 1918

 Danzig Baldaev - Gulag system from its inception in 1918
Danzig Baldaev – Gulag system from its inception in 1918

 Danzig Baldaev - Gulag system from its inception in 1918.
Danzig Baldaev – Gulag system from its inception in 1918

Danzig Baldaev - Gulag system from its inception in 1918
Danzig Baldaev – Gulag system from its inception in 1918

Danzig Baldaev - Gulag system from its inception in 1918
Danzig Baldaev – Gulag system from its inception in 1918

ΠΗΓΗ