ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι 51 βουλευτές που είπαν το "ΝΑΙ" στον δημευτικό φόρο του ΕΝΦΙΑ



Στην ψηφοφορία για τις τροπολογίες του ΕΝΦΙΑ τελικά είπαν «ναι» 51 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Χρήστος Αηδόνης, Μίμης Ανδρουλάκης, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Κουράκος και Πέτρος Τατσόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας.


Παρών ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

Οι αντικαταστάσεις

Περί τις εννιά αντικαταστάσεις βουλευτών, έξι από τη ΝΔ και τριών από το ΠΑΣΟΚ, έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ στη Βουλή.

Η Ν.Δ. αντικατέστησε τους:

Λευτέρη Αυγενάκη (που έχει υποβάλει από την περασμένη εβδομάδα το σχετικό αίτημα με επιστολή), Γιώργο Κωνσταντόπουλο (απουσιάζει στις ΗΠΑ), Μάξιμο Σενετάκη (ασθενής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προσωπικό κώλυμα), την Άννα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη (απουσιάζει στη Λωζάννη).

Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη με τον Παναγιώτη Ρήγα και τον Απόστολο Κακλαμάνη (που δεν είχε ψηφίσει ούτε το νόμο του ΕΝΦΙΑ, καθώς απουσίαζε) και τον Θόδωρο Σολδάτο.

Όπως ανακοινώθηκε "51" βουλευτές ψήφισαν Ναι. 38 ψήφισαν "Όχι", εν'ω έξι βουλευτές ψήφισαν παρών.

Αξίζει όμως να δούμε ποιοι ψήφισαν «ναι» διότι όπως και να έχει αυτοί που ψήφισαν «ναι» για άλλη μια φορά έγραψαν ιστορία. Αν και όπως έχει αποδειχθεί η ιστορία του τόπου μας προχώρησε με τα « μεγάλα όχι» και ουχί με τα «ναι».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: