ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:48,8% Ο Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ 25% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2η ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ZOUGLA.GR

Εγκεφαλικά στο «καθεστώς»: Χρυσή Αυγή 48,8% στο Δήμο ΑθηναίωνΕντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της νέας διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε από τις 17/2/2014 έως τις 23/2/2014. Ψήφισαν 2.242 άτομα, τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την επικαιρότητα, όπως οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο της Αθήνας, η αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και το μεγάλο ζητούμενο που είναι η ανάπτυξη.

Η «Ζούγκλα» δεν διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, εμπιστεύεται όμως το σταθμισμένο δείγμα της, το οποίο κατά το παρελθόν έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος που αυτήν την περίοδο θυμίζει κινούμενη άμμο.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας, με τη συμμετοχή επιλεγμένων ψηφοφόρων από εξειδικευμένο προσωπικό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κορυφή, η ΝΔ χάνει έδαφος, η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται και η Χρυσή Αυγή βλέπει τα ποσοστά της να αυξάνονται. 

Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η παρούσα συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλώς αποτελεί στιγμιαία προειδοποίηση τωνψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, προ της λήψης σημαντικών οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το ποσοστό που δίνουν οι ψηφοφόροι στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται φυσικά για την ψήφο όσων έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον μεγαλύτερο δήμο, όχι του συνόλου που συμμετείχε από διάφορες περιοχές της χώρας.

Όλα τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος».










Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για το ποιος εκ των οκτώ βασικών υποψηφίων θα κέρδιζε τη μάχη του Δήμου της Αθήνας, αλλά και ποιον θα ψήφιζαν προσερχόμενοι στην κάλπη.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης συγκεντρώνει ποσοστό 44,6%, δεύτερος είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης (χαίρει στήριξης από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 18,1%, ενώ ακολουθεί ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με ποσοστό 7,5%. Οι υποψήφιοι της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και Άρης Σπηλιωτόπουλος συγκεντρώνουν 5,9% και 5% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι κ.κ. Γρ. Βαλλιανάτος με 2,5%, ο υποψήφιος των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρος με 2% και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Ν. Σοφιανός με 0,3%.

Στην πρόθεση ψήφου, ο Κασιδιάρης συγκεντρώνει σχεδόν τετραπλάσιο ποσοστό από τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ενδεικτική του κλίματος αβεβαιότητας και δυσπιστίας γύρω από τα όσα έχουν ειπωθεί για την κυοφορούμενη επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη είναι η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν ότι θα γίνει η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Το 56,4% θεωρεί ότι η ανάπτυξη θα έρθει έπειτα από πέντε χρόνια...

Στην ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για την αύξηση στην τιμή των διοδίων. Το 61% πιστεύει ότι οι αυξήσεις οφείλονται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ιδιωτική αυθαιρεσία.
Ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αντώνης Σαμαράς, για πρώτη φορά, βρίσκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει την προτίμηση του 19,9% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, έναντι 16,2% του προέδρου της ΝΔ. Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποσπά 12,1%. Ο «Κανένας», ωστόσο, σε αυτήν την έρευνα καταλαμβάνει την πρωτιά με 32,4%.
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης, δηλαδή εάν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα με 59,6%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,4%. 
Πρόθεση ψήφου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 1,1% από τη Χρυσή Αυγή, έρχεται πρώτος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 12,6%, οι ΑΝΕΛ 5%, το ΚΚΕ 4,3% και το ΠΑΣΟΚ 3,2%.
Το νεοϊδρυθέν κόμμα των κ.κ. Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Ζώη «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» ανιχνεύεται στην παρούσα δημοσκόπηση, συγκεντρώνοντας 0,5%.
Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων

Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό της τάξεως του 38%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 29,8%.

Μεγαλύτερη εμφανίζεται η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ποσοστό υπολογίστηκε στο 62,9%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 14,6%.


Αναλυτικός πίνακας με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του zougla.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια: