ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ Άδωνις: Εκμεταλλευτείτε τα σπίτια σας ή πουλήστε τα


Πολλά… ωραία είπε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή του Mega, όχι μόνο για τον τομέα του, που είναι η Υγεία, αλλά και για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Ο υπουργός υποστήριξε πως ο ενιαίος φόρος ακινήτων «είναι δίκαιος και πρέπει να εφαρμοστεί» – ναι, μιλάμε για τον ίδιο φόρο που μέχρι χθες φορολογούσε τις στάνες και τα θερμοκήπια και ακόμα φορολογεί τα ημιτελή ακίνητα και τα μη προσοδοφόρα οικόπεδα.

Πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, σχολιάζοντας ότι «ο φόρος ακινήτων θα πιέσει τους ιδιοκτήτες να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους ή να τις πουλήσουν», δηλαδή προτρέποντας ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες να… ξεφορτωθούν τα ακίνητά τους, αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αξιοποιήσουν, Το πώς (και σε τι τιμή) θα πουλήσουν βέβαια οι ιδιοκτήτες τα ακίνητά τους σε μία νεκρή αγορά ακινήτων, είναι ένα άλλο θέμα…

Όταν έγινε αναφορά στο θέμα της μη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στον Ευαγγελισμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «κομμουνιστή» τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Ηλία Σιώρα, ο οποίος του απάντησε: «Είμαστε τόσα χρόνια μέσα στη χαβούζα και μέσα στα σκατά και θα μου πείτε εσείς να πάμε να δουλέψουμε. Το ότι είμαι κομμουνιστής είναι τιμή μου και καμάρι μου. Και έτσι θα παλέψουμε και έτσι θα δουλέψουμε για το καλό του ελληνικού λαού».

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει επιδιορθωθεί η βλάβη, υποστηρίζοντας ότι δε θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι νωρίτερα.

Παράλληλα, ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε πως, σύμφωνα με μελέτες στο χώρο της Υγείας, «τα δημόσια συστήματα μας κοστίζουν περισσότερο από ό,τι τα ιδιωτικά».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: