ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ GAP ΗΞΕΡΕ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ.ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ;

Τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα εμπλέκει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Αναλυτικά, κατά την κατάθεση του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Διώτης παρέδωσε στους βουλευτές μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει ο ίδιος με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το επίμαχο στικάκι.

Τα 8 e-mail αντηλλάγησαν στις αρχές Ιουλίου του 2011, όταν δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ήδη «μετακομίσει» από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, συνέχιζε ωστόσο να ασχολείται ενεργά με την υπόθεση.

Από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία προκύπτει ότι για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ γνώριζαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε για την λίστα τίποτα παραπάνω από το ότι παρελήφθη, ενώ ο κ. Μπίκας έχει καταθέσει ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον ξένο τύπο.

Στο πρώτο e-mail με ημερομηνία 3 Ιουλίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλεί τον κ. Διώτη στο σπίτι του για φαγητό. Ο κ. Διώτης απαντά στις 7 Ιουλίου, λέγοντας: «ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά λόγοι Ανεξάρτητοι από την θέληση μου δεν μου επέτρεψαν να έρθω».

«Να είσαι καλά θα σε πάρω να τα πούμε», του απαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ επανέρχεται με επόμενο e-mail: «Περάσαμε καλά κρίμα που δεν μπόρεσες να έρθεις. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;».

«Ναι, αλλά δεν είμαι και ο καλύτερος σε αυτά. Έχει γίνει ήδη επεξεργασία; Έχουμε ήδη συζητήσει με τον Κώστα», είναι η απάντηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

«Ποιον Κώστα; Είχα δώσει στον Καπελέρη να ελέγξει καμία 30ρια ονόματα. Σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στον εισαγγελέα», ανταπαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Τον Μπίκα εννοώ, μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθυπουργό , το άλλο θέμα το παρακολουθώ», είναι η απάντηση του κ. Διώτη.

«Ναι, μιλήσαμε και του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και με κάνει να αναρωτιέμαι» απαντά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία αναμένεται να δοθούν από τον κ. Διώτη σήμερα, όταν θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει στην προανακριτική Επιτροπή.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: