ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Νέο σοκ στην αγορά – Στα δικαστήρια για πτώχευση και η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ...

- Η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 περί πτώχευσης
- Ταυτόχρονα ζήτησε με προσωρινά μέτρα προστασία από τους πιστωτές της
- Αγωνία για την τύχη των υπαλλήλων αλλά και των κτηνοτρόφων που την προμήθευαν

Η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, άλλοτε κολοσσιαία ελληνική επιχείρηση, μπήκε και αυτή στη ''μαύρη λίστα'' των εταιρειών που καταφεύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν την ύστατη ελπίδα επιβίωσης της.

Νομικοί εκπρόσωποι της διοίκησης της ΑΓΝΟ κατέθεσαν στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του κώδικα περί πτώχευσης.

Ταυτόχρονα η ΑΓΝΟ υπέβαλε και αίτημα προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτελούσαν κοινό μυστικό στην αγορά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η ΑΓΝΟ, η οποία φέρεται να ήταν ζημιογόνα ακόμα και πριν την κρίση.

Η ΑΓΝΟ, που συμπλήρωσε 10 χρόνια από την ιδιωτικοποίηση της, είχε μερίδιο στην αγορά μικρότερο από 2%, και ανήκε στον όμιλο τυροκομικών προϊόντων Κολιός, μετά από διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας.

Μεγάλη είναι η αγωνία χριστουγεννιάτικα των εργαζομένων, που κάποιοι από αυτούς στο εργοστάσιο του Λαγκαδά πληρώνονταν με καθυστέρηση, αλλά και των κτηνοτρόφων που προμηθεύουν την γαλακτοβιομηχανία.                                                                                                                                  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: