ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το Ι5 του ΠΡΟΔΟΤΗ Οικονομόπουλου, οι κρίσεις πανικού και η άρνηση να κόψει τα μαλλιά του.

Το Ι5 του Οικονομόπουλου, οι κρίσεις πανικού και η άρνηση να κόψει τα μαλλιά του


«Δεν το παίζω τρελός αλλά είμαι», λέει το γνωστό άσμα του Δημήτρη Κοντολάζου αλλά φαίνεται πως στην περίπτωση του Νίκου Οικονομόπουλου τα λόγια αντιστράφηκαν αφού το παίζει «τρελός» αλλά... ΔΕΝ είναι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο τραγουδιστής δεν υπηρέτησε στο στρατό όταν καλέστηκε απεναντίας έκανε ότι μπόρεσε για να κριθεί ακατάλληλος.
Με βάση τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις, ο Νίκος Οικονομόπουλος υποφέρει από «χρόνιες νευρωσικές εκδηλώσεις» με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται «ακατάλληλος» να υπηρετήσει. Ιστορία γνωστή όσον αφορά στο στρατό και τους επωνύμους. Ποια είναι όμως η «συνταγή» που πιάνει πάντα;
Αρχικά χρειάζεται ένα χαρτί από ιδιώτη γιατρό που ν΄αναφέρει πως ο ασθενής πάσχει από «νευρωσικές εκδηλώσεις», που περιλαμβάνουν κρίσεις πανικού, μέχρι κατάθλιψη και μανιώδη συμπεριφορά.
Στη συνέχεια, αρκεί μια συγκεκριμένα στάση απέναντι στα μέλη των ιατρικών επιτροπών των Ενόπλων Δυνάμεων, και αφού βγει στο πόρισμα πως έχει «δυσπροσαρμοστικές εκδηλώσεις», μετά από χρόνια αναβολών έρχεται η τελική κρίση, απολυτήριο Ι-5, για σωματική και ψυχική ανικανότητα.
Αυτό λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ έκανε και ο Νίκος Οικονομόπουλος! Ο τραγουδιστής εξετάστηκε από τέσσερις επιτροπές μέσα σε τέσσερα χρόνια και μετά από πολλές αναβολές παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, έδειξε αντιδραστική συμπεριφορά και κρίθηκε ακατάλληλος.
Ο Νίκος Οικονομόπουλος, έδωσε το παρόν στο στρατόπεδο «Κανελλόπουλος», με το χαρτί Ι-4 στα χέρια, αρνήθηκε να εκτελέσει εντολές, σάστισε με το που είπαν να κόψει τα μαλλιά του και βλέποντας τον ανίκανο να υπακούσει, οι αρχές του έδωσαν το Ι-5, μαζί με το απολυτήριο στρατού.
Βέβαια η «τρέλα» και οι κρίσεις πανικού δεν κράτησαν πολύ αφού μετά από δύο ημέρες ο Νίκος Οικονομόπουλος έκανε πρεμιέρα στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν με την Έλλη Κοκκίνου.
Στο φάκελο του πάντως, αναφέρεται πως η κατάσταση της υγείας του «δύναται να βελτιωθεί», άρα δεν αποκλείεται να τον καλέσουν ξανά μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.                                                  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: