ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλ. Κασιδιάρης: «Φιλοδοξούμε να είμαστε ηγεσία στο άμεσο μέλλον»


Συνέντευξη στον Γιώργο Ζαχάρη
Την επιθυμία του κόμματός του να αναλάβει τα ηνία του κράτους εξέφρασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αττική freepress» ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με άλλα κόμματα. Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως τη « μόνη δυναμική εθνική αντιπολίτευση», ενώ δήλωσε ότι για να επέλθει κάθαρση στον πολιτικό χώρο «πρέπει να ανοίξουν πάρα πολλές νέες πτέρυγες σε πάρα πολλές φυλακές της χώρας». Παράλληλα, τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν επιχειρεί να υποκαταστήσει το κράτος, παρά μόνο να συνδράμει Έλληνες πολίτες στα πλαίσια του νόμου, ενώ κάλεσε όσους κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για συγκρότηση ομάδων κρούσεων κατά λαθρομεταναστών να προσέλθουν με στοιχεία στη δικαιοσύνη.
Η Χρυσή Αυγή, βάσει και συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως αποκτά μια δυναμική ανόδου, η οποία εν πολλοίς της προσδίδει και τον χαρακτήρα ενός κόμματος εξουσίας ή τουλάχιστον ισότιμου διαπραγματευτή, όσον αφορά στη διαμόρφωση του πολιτικού μέλλοντος της χώρας. Υπ’ αυτή την έννοια, θα θέλαμε τις θέσεις σας για την εξωτερική πολιτική-εθνική άμυνα της χώρας και τον γενικότερο προσανατολισμό, που νομίζετε ότι πρέπει αυτή να λάβει.
«Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ότι πρέπει να θωρακιστεί η εθνική άμυνα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το ότι οποιαδήποτε περικοπή στην εθνική μας άμυνα είναι εθνικό έγκλημα, είναι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής. Από εκεί  και πέρα μιλάμε για άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που περικλείονται σε αυτή αποδεδειγμένα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει τεράστιος ορυκτός πλούτος στην ελληνική ΑΟΖ. Για να γίνει αυτό το βήμα πρέπει να έχουμε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι πρότινος, πριν το Μνημόνιο, είχαμε μία από τις ισχυρότερες πολεμικές αεροπορίες, με εξαιρετικά καταρτισμένους πιλότους. Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε η Χρυσή Αυγή σήμερα (σ.σ. 26/9), το οποίο περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμά μας, είναι η αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού. Δηλαδή, πρέπει να γίνει μια στροφή ενεργειακή και αμυντική προς τη Ρωσία. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια συμφωνία ενεργειακή και μια συμμαχία αμυντική και από εκεί και πέρα να επεκτείνουμε τη συμμαχία αυτή και σε άλλα πεδία».
Το μεταναστευτικό το εντάσσετε και στο πλαίσιο της εθνικής άμυνας ή μόνο στην οικονομική πολιτική της χώρας;
«Εμείς λέμε ότι για να λυθεί το μεταναστευτικό πρέπει να κλείσουν τα σύνορα για τους παρανόμους. Και για το ζήτημα αυτό πρέπει να επιληφθεί ο Ελληνικός Στρατός. Δουλειά του Στρατού είναι να φυλάει τα σύνορα, δεν είναι δουλειά μόνο της Αστυνομίας και των Συνοριοφυλάκων. Αν ο Στρατός μπει στο παιχνίδι αυτό, θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Αυτή είναι η θέση μας. Και ασφαλώς το ζήτημα άπτεται της εθνικής μας άμυνας, διότι δεχόμαστε μία ξεκάθαρη ασύμμετρη απειλή με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, οι οποίοι διάκεινται εχθρικά κατά της Ελλάδος, όντας στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι. Πρόσφατα μάλιστα είδαμε εικόνες στο κέντρο των Αθηνών, που θυμίζουν Βαγδάτη και Καμπούλ».
Θεωρείτε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας;
«Πρέπει να επανεξετάσουμε τις υπάρχουσες συμμαχίες. Αυτό που έχει αποδείξει η ιστορία είναι ότι κάποιες από τις συμμαχίες μας δεν μάς έχουν ευνοήσει. Να θυμηθούμε επί παραδείγματι το Κυπριακό και την εισβολή των Τούρκων το 1974, οπότε ήμασταν σύμμαχοι με τους Τούρκους, μέλη και οι δύο του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ωφέλησε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή τη στιγμή στη βάση της Σούδας στην Κρήτη υπάρχει στην ουσία μια τεράστια δύναμη κατοχής. Η Ελλάδα δεν είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, είναι ένα προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων. Πρέπει, σκεπτόμενοι πρωτίστως την εθνική μας ανεξαρτησία, να επανεξετάσουμε όλες τις συμμαχίες μας, να απορρίψουμε όσες δεν προάγουν το εθνικό συμφέρον και να δημιουργήσουμε νέες».
Θεωρείτε ότι είμαστε έθνος ανάδελφο ή ότι υπάρχουν έθνη, τα οποία ιστορικά διάκεινται φιλικά προς τον ελληνισμό;
«Φυσικά οι Έλληνες είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που μας δείχνει η ιστορία είναι ότι αν έχουμε πραγματικές συμμαχίες, με βάση τα αμοιβαία εθνικά συμφέροντα των χωρών που τις συνάπτουν, είναι δεδομένο ότι μπορεί το έθνος-κράτος μας να προοδεύσει άμεσα. Βεβαίως υπάρχουν ευρωπαϊκά έθνη, που στην πορεία της ιστορίας μας έχουν ευνοήσει, και υπάρχουν και άλλα έθνη, τα οποία σαφώς μας έχουν βλάψει και είναι μόνιμοι εχθροί μας. Και αν θέλετε να γίνω πιο συγκεκριμένος, μίλησα προηγουμένως για συμμαχία με την ορθόδοξη Ρωσία. Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να υπάρχει συμμαχία με την Τουρκία. Σήμερα στα χαρτιά είμαστε σύμμαχοι με τους Τούρκους, αλλά είναι δυνατόν μετά από χίλια χρόνια διαρκών πολέμων, και το γεγονός ότι έχουμε θρηνήσει εκατομμύρια θύματα να μιλάμε για κοινά συμφέροντα; Αυτό είναι λάθος, είναι εθνικό έγκλημα».
Ποια είναι η θέση της Χρυσής Αυγής για την παιδεία;
«Το πρώτο πεδίο της ελληνικής μας ζωής που πλήττεται με σκοπό να διαλυθεί το ελληνικό έθνος είναι η παιδεία. Μην ξεχνάτε ότι εντός της νυν συγκυβερνήσεως υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι μιλούσαν για “συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης”. Δεν είναι τυχαίο αυτό που είχε πει κάποτε ο Κίσινγκερ και ποτέ δεν διαψεύστηκε από κανένα, “να χτυπήσουμε τους Έλληνες ακριβώς εκεί, στην παιδεία και στις παραδόσεις τους”. Πρώτο μέλημα ενός εθνικού κράτους, μιας εθνικής ηγεσίας -γιατί εμείς φιλοδοξούμε στο άμεσο μέλλον να είμαστε ηγεσία σ’ αυτή τη χώρα- είναι επιτέλους να έχουμε Έλληνες δασκάλους, οι οποίοι θα διαπαιδαγωγήσουν μια νέα γενιά Ελλήνων με βάση τα εθνικά ιδανικά».
Το Μνημόνιο πρέπει τελικά να καταγγελθεί; Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη;
«Εμείς μιλήσαμε και προεκλογικά και επιμένουμε σε αυτό, ότι πρέπει το Μνημόνιο να καταγγελθεί. Από εκεί και πέρα τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα ως προς το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας. Δυστυχώς, αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες δεν έκαναν το παραμικρό για να γίνει η Ελλάδα χώρα παραγωγική. Ο προγραμματισμός της Χρυσής Αυγής λέει ότι πρέπει να επανεκκινήσουμε την εθνική οικονομία, να ξεκινήσει και πάλι η χώρα να παράγει, γιατί μέσω της γεωργικής και κτηνοτροφικής μας παραγωγής και κυρίως μέσω των ενεργειακών μας κοιτασμάτων μπορεί να χτυπηθεί το πρωτογενές έλλειμμα και να περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι εφικτό άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου. Από εκεί και πέρα θα είναι εφικτό να καταγγελθεί και το Μνημόνιο. Υπάρχουν δεδικασμένα σε διεθνή δικαστήρια, όπου χώρες αρνήθηκαν να πληρώσουν το παράνομο και επαχθές χρέος τους. Για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνει λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, πράγμα το οποίο αρνείται η κυβέρνηση. Αρνείται ακόμα και την εξεταστική για το Μνημόνιο».
Λογιστικό έλεγχο από διεθνή ή ελληνική επιτροπή;
«Όσον αφορά εμάς, οι ελεγκτές μπορούν να είναι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπουν μέσα στα υπουργεία και στους δημόσιους οργανισμούς και θα δουν πού ακριβώς έχουν γίνει λάθη, πού έχουν γίνει εγκλήματα και πού υπάρχουν προμήθειες, για να δούμε τι από όλα αυτά που πληρώνουμε είναι νόμιμο και τι παράνομο. Ανάλογη περίπτωση είναι αυτή του Ισημερινού, όπως όλοι γνωρίζουμε. Υπάρχουν κράτη-μπανανίες της Λατινικής Αμερικής, που έχουν κάνει μόνα τους λογιστικό έλεγχο στο δημόσιο χρέος τους. Δεν έφεραν ξένους, επικυρίαρχους και τροϊκανούς, το έκαναν μόνοι τους και αρνήθηκαν να πληρώσουν. Άρνηση πληρωμής παράνομου χρέους είχε κάνει και ο Ιωάννης Μεταξάς και πάνω σε αυτό βασίστηκε και το δεδικασμένο της Αργεντινής. Αλλά ο Μεταξάς δεν ήταν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος κόμματος, ήταν ένας στρατηγός».
Πώς αντιλαμβάνεται η Χρυσή Αυγή την κάθαρση στον πολιτικό χώρο;
«Η αντίληψή μας έχει ως εξής: Πρέπει να ανοίξουν πάρα πολλές νέες πτέρυγες σε πάρα πολλές φυλακές της χώρας. Μόνο έτσι θα επέλθει κάθαρση. Και βέβαια αυτοί, οι οποίοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, έχουν αρπάξει προμήθειες και τις έχουν στείλει σε off-shore εταιρείες, πρέπει όχι μόνο να μπούνε βαθιά στη φυλακή για πάρα πολλά χρόνια, πρέπει και οι περιουσίες τους, που έχουν στηθεί πάνω στην παρανομία, να δημευτούν και να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο. Και αυτό είναι κάτι που επίσης γίνεται, το είπαμε και μέσα στη Βουλή, ότι το μαύρο χρήμα παντού αφήνει ίχνη –περίπτωση Τσοχατζόπουλου για παράδειγμα, για να μην πάω στην περίπτωση του Καντάφι και κάποιων δικτατόρων της Λατινικής Αμερικής, που η CIA βρήκε από τις ελβετικές τράπεζες μέχρι και τις υπεράκτιες εταιρείες που είχανε και δέσμευσε τα χρήματά τους. Για να έρθει πίσω στην Ελλάδα το μαύρο χρήμα των διεφθαρμένων πολιτικών και των δημοσίων παραγόντων που το καταχράστηκαν, πρέπει να υπάρχει απλά και μόνο πολιτική βούληση. Μόνο αυτό λείπει. Να δοθεί μια εντολή, να γίνει ένα τηλέφωνο στους αρμόδιους δικαστικούς και τελείωσε το θέμα. Όπως είδατε, και  οι Ελβετοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν σχετικά στοιχεία στη Βουλή, είπαν ότι χρειάζεται εντολή από τον εισαγγελέα, από τη δικαιοσύνη».
Νιώθετε να απειλείστε από ομάδες που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της άκρας δεξιάς και οι οποίες σας χαρακτηρίζουν συστημικό κόμμα;
«Για ποιους μιλάτε; Εγώ δεν έχω αντιληφθεί καμία τέτοια παρουσία, καμία τέτοια ομάδα. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Εμφανίζεται ο κάθε βλαξ, κάνει μία κατάθεση σε κάποιο Πρωτοδικείο και γίνεται αυτομάτως πρόεδρος κόμματος. Έχουμε εκατομμύρια προέδρους στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η μόνη δυναμική εθνική αντιπολίτευση, το μόνο δυναμικό ρεύμα που υπάρχει μέσα στην ελληνική κοινωνία είναι η Χρυσή Αυγή. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να μας απειλήσει. Το πολιτικό σύστημα απειλείται από τη Χρυσή Αυγή».
Θα προχωρούσατε ποτέ σε συνεργασία με άλλα κόμματα, που ενδεχομένως παρουσιάζουν σε συγκεκριμένα ζητήματα συγγενικές ή παραπλήσιες θέσεις;
«Όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου είναι εναντίον μας. Επομένως και εμείς είμαστε εναντίον όλων αυτών. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας για να βρούμε κοινά σημεία. Φάνηκε εξάλλου αυτό από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στη Βουλή. Όλοι τα είχαν βρει για μην εκλεγεί αντιπρόεδρος της Βουλής από τη Χρυσή Αυγή. Είχαμε συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο καταψήφιζαν, αλλά και έσβηναν με στυλό το όνομα του υποψηφίου μας πάνω στο ψηφοδέλτιο».
Θεωρείται ότι νομιμοποιείστε να υποκαθιστάτε το κράτος από όπου –αδικαιολόγητα έστω- απουσιάζει, ακόμα και υπό το πρίσμα της λαϊκής/εθνικής αντίστασης/επιβίωσης;
«Δεν έχουμε καμία φιλοδοξία να υποκαταστήσουμε το κράτος, φιλοδοξούμε όμως κάποια μέρα να αποκτήσουμε εμείς τα ηνία αυτού του κράτους, δημοκρατικά μέσω εκλογών. Μέχρι τότε, όταν έρχεται ένας Έλληνας πολίτης και μας καλεί και μας λέει “παιδιά, κάντε κάτι, γιατί δεν μας υποστηρίζει κανείς, δεν είναι κανείς στο πλευρό μας”, εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα εκείνα που μας δίνει ο νόμος και το Σύνταγμα, ούτως ώστε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας».
Πώς βλέπετε την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς; Την νιώθετε ως απειλή;
«Η Αριστερά εδώ και δεκαετίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι Αριστερά, είναι ένα κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αργόσχολοι και οι αντιπαραγωγικοί του Δημοσίου, οι οποίοι διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ με μη αξιοκρατικά μέσα, τώρα έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν γίνει οι πιο φανατικοί οπαδοί του».
Η Χρυσή Αυγή κατηγορείται για την οργάνωση ομάδων κρούσεων εναντίον μεταναστών. Ποια είναι η απάντησή σας;
«Όποιος έχει ανάλογες καταγγελίες να μας προσάψει, μπορεί να πάει στη δικαιοσύνη. Έτσι λειτουργεί μια ευνομούμενη πολιτεία. Δεν έχει πάει κανείς στη Δικαιοσύνη μέχρι τώρα. Έχουν έρθει κάποια αιτήματα για άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, και εμείς οι ίδιοι έχουμε ζητήσει να αρθεί η ασυλία για έναν και μόνο λόγο: να πάμε στη Δικαιοσύνη και να καταπέσουνε όλες αυτές οι ανοησίες».
Ως βουλευτής της περιφέρειας Αττικής, ποια θεωρείτε ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής και ποια είναι η άποψή σας για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό;
«Τα δύο βασικά προβλήματα, που χτυπάνε είτε την Ανατολική, είτε τη Δυτική Αττική είναι πρώτον τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας, για τα οποία ευθύνεται το μνημονιακό κράτος και αυτή η θλιβερή πολιτική, καθώς και οι λαθρομετανάστες, που παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων και δεύτερον η εγκληματικότητα. Και πάλι, αν αναζητήσουμε τους υπευθύνους, πάμε από τη μία στην ανοχή του Κράτους και στην αδυναμία του να χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα και δεύτερον πάμε και πάλι στη λαθρομετανάστευση, που έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά της εγκληματικότητας σε δυσθεώρητα ύψη. Από εκεί και πέρα, για μεμονωμένα επί μέρους ζητήματα, όπως ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, είμαστε ξεκάθαρα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, γιατί έχουν δίκιο».                                                          ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: