ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

“Καλύτερα δικτάτορας παρά αδερφή” Τέτοιοι ηγέτες λείπουν από την Ελλάδα

lukashenkoΕμείς εδώ στα Βαλκάνια, έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι για κάποιον λόγο οφείλουμε σεβασμό στα κελεύσματα των "ηγετών" της Ευρώπης. Φαίνεται για ψυχολογικούς λόγους έχουμε αναπτύξει ένα κόμπλεξ κατωτερότητας. Υπάρχουν όμως και ηγέτες κρατών οι οποίοι δεν διστάζουν να απαντήσουν με τον τρόπο που πρέπει όταν κάποιος τους προσβάλλει σε προσωπικό ή εθνικό επίπεδο.
Ηγέτες όπως ο Alexander Lukashenko, πρόεδρος της Λευκορωσίας, ο οποίος όταν δέχτηκε τις επικρίσεις του γνωστού και σε μάς Westerwelle, του απάντησε καταπώς του έπρεπε.
Πιο συγκεκριμένα ο Westerwelle, προχώρησε στην απέλαση του πρεσβευτή της ΕΕ και της Πολωνίας από την Λευκορωσία, εξαιτίας κυρώσεων της ΕΕ που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Όταν ο Γερμανός ΥΠΕΞ αποκάλεσε τη Λευκορωσία «ως την τελευταία δικτατορία στην Ευρώπη», οργισμένος ο Lukashenko απάντησε: «Πρόκειται για μια καθαρή υστερία. Όταν τον άκουσα (τον Γερμανό ΥΠΕΞ), – ότι και αν είναι ομοφυλόφιλος ή λεσβία- να μιλά για δικτατορία, σκέφτηκα: Είναι πολύ καλύτερα να είσαι δικτάτορας παρά ομοφυλόφιλος».
Ο Westerwelle ο οποίος έχει δημόσια δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλός δεν απάντησε στα καυστικά σχόλια του προέδρου της Λευκορωσίας. Και τι να απαντήσει άλλωστε; Να πεί ότι δεν είναι αλήθεια; Να πεί ότι δεν παίζει ρόλο αυτό;
Φυσικά στην Ελλάδα ακόμη και εάν κάποιος πολιτικός είχε τα balls να απαντήσει κάτι τέτοιο, κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη ημέρα θα είχε σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία από την ελληνική δικαιοσύνη, μετά από παρέμβαση των γνωστών υπερασπιστών των gay, τσιγγάνων, λαθρομεταναστών που ακριβώς κάτι τέτοιο περιμένουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.       ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: