ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

Το ΛΑΟΣ επένδυσε σε δυσαρεστημένους της ΝΔ και οχι σε συνειδητοποιημένους Έλληνες. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί

By Apogonos - Posted on 04 Δεκέμβριος 2009
DIMOSKOPISH.jpg

Θεαματική μετακίνηση ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε δημοσκόπηση της ALCO τρία μόλις εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης της ALCO για το NEWSIT.GR, το 17% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ μετακινήθηκαν προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μειώθηκε και η διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι, από τις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες των εθνικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία μείωσε τη διαφορά, ενώ οκτώ στους δέκα ερωτώμενους (80,7%) έκρινε θετικά την εκλογή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,1%, ακολουθεί η ΝΔ με 29,1%, το ΚΚΕ με 5,6%, ο ΛΑΟΣ με 3,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%.
Η εκλογή του Σαμαρά αξιολογείται θετικά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ κερδίζει και στις συγκρίσεις με τον Κώστα Καραμανλή.
Στο ερώτημα πώς θα είναι ο Α. Σαμαράς ως πρόεδρος σε σχέση με τον Καραμανλή, το 48,2% των ψηφοφόρων «λέει καλύτερος», ενώ στο ερώτημα «αν θα είναι ο πλέον επικίνδυνος αντίπαλος για τον κ. Παπανδρέου», το 39% λέει «ναι».
Στη δημοσκόπηση τίθενται και ερωτήματα για τη νέα κυβέρνηση. Στο ερώτημα εάν «η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις προεκλογικές υποσχέσεις της», το 46% λέει «όχι», το 32,9% λέει «ναι» και το 21,1% δεν απάντησε στο σχετικό ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: