ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ὁ κ. Σαμαρᾶς καί τά ... κέρατα τοῦ ταύρου! ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ




Θυμηδία μοῦ προκάλεσε ἡ προχθεσινή σύσταση τοῦ πρωθυπουργοῦ πρός τούς ὑπουργούς του, νέους καί παλιούς, νά πιάσουν "τόν ταῦρο ἀπό τά κέρατα"! Διερωτῶμαι: ἔχει δοκιμάσει νά πιάσει ὁ κ. Σαμαρᾶς ἀπό τά κέρατα ὄχι ταῦρο ἀλλά τράγο; Τότε θά βλέπαμε τά καζάντια του. Τήν ἴδια σύσταση εἶχε κάνει καί ὁ χρυσοστόλιστος ναύαρχος Κόχραν πρός τόν Καραϊσκάκη.

Ὁ Γυιός τῆς Καλογριᾶς ἦταν ὑπέρ ἑνός κυκλωτικοῦ σχεδίου ὥστε νά κάνει τόν Κιουταχή, πολιορκητή τῶν Ἀθηνῶν, πολιορκούμενο. Ὁ Κόχραν ἦταν ὑπέρ ἑνός Ναπολεοντείου σχεδίου, δηλαδή ὑπέρ μιᾶς μετωπικῆς ἐπιθέσεως. Καί εἶπε κάποια στιγμή στή σύσκεψη πού ἔγινε στίς 10 Ἀπριλίου 1827 στό Κερατσίνι, στά ἑλληνικά:

- Ἐκ τῶν κεράτων τόν ταῦρον!

Ὁ Καραϊσκάκης κατάλαβε τό νόημα, ἀλλά τάχα ἀφελῶς ἐρώτησε τόν διερμηνέα:

- Ποιόν λέει ταῦρο ὁ ναύαρχος; Τόν μπουγά; (Μπουγά λέγαν στ' Ἄγραφα - κι ὄχι μόνο- τόν ταῦρο. Ἀφοῦ ἔλαβε καταφατική ἀπάντηση, ὁ Καραϊσκάκης εἶπε στό διερμηνέα στοχαστικά:

- Πες του ὅτι στ' Ἄγραφα τόν μπουγά δέν τόν πιάνουν ἀπό τά κέρατα, διότι τούς τρυπάει. Τόν πιάνουν ἀπό τ' ἀχαμνά καί τόν γονατίζουν.

Δυστυχῶς, ἡ τακτική τοῦ Κόχραν ἐπιβλήθηκε. Χάθηκε ὁ Καραϊσκάκης καί ἐντός δύο ἡμερῶν χάθηκε στή μάχη τοῦ Ἀνάλατου καί τό πολυπληθές στράτευμα πού μέ μύριους μόχθους εἶχε συγκεντρώσει. Τό δίδαγμα εἶναι σαφές: ὄχι ἐκ τῶν κεράτων. Ὑπάρχουν κι ἄλλοι τρόποι γιά τή λύση τῶν προβλημάτων.ΠΗΓΗ

Tα ΜΑΤ σταμάτησαν τον "πυροσβέστη" Η.Κασιδιάρη...


...που πήγε με 100 "συναγωνιστές" να συνδράμει το έργο της πυροσβεστικής στο Μαρκόπουλο... 
Ο Κασιδιάρης επικεφαλής "εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας της Χρυσης Αυγης", "με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και εφόδια" - οπως ...
αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- κινήθηκε προς τις εστίες της φωτιάς στον Μαρκόπουλο, αλλά εμποδίστηκε από τα ΜΑΤ.
Η Χ.Α. σε δελτίο Τύπου αναφερει οτι η "η ξεφτιλισμένη ηγεσία του Προ - Πο προτίμησε να καίγεται το δάσος παρά να μετείχε στη πυρόσβεση η Χρυση Αυγη".
Και μαζί με την ανακοίνωση διέμεινε και μια σειρά φωτογραφιών.ΠΗΓΗ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;Ετοιμάζουν "κεφαλικό φόρο" για τα σκουπίδια - Θα τον εισπράττουν μέσω ΔΕΗ

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής «κεφαλικού φόρου» για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα που μέσω των Δήμων οδηγούνται στους ΧΥΤΑ. Επικαλείται γι’ αυτό κοινοτικές οδηγίες και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το «σατανικό» σχέδιο της από το 2014. Το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 υπάρχει τεράστιο κενό χρηματοδότησης μάλλον παίζει ρόλο.

Τα όσα σκέφτονται στην κυβέρνηση για να φέρουν χρήματα στα ταμεία αγγίζουν πλέον τα όρια του παρανοϊκού, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει κι’ όλας. Ενώ από τα στοιχεία καταγράφεται σημαντική μείωση των οικιακών απορριμμάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν αγοράζει, δεν καταναλώνει γιατί δεν έχει χρήματα, αυτοί θέλουν να βάλουν και φόρο για τα σκουπίδια.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Μέσω των Δήμων που καταρρέουν ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης (αφού τους επέβαλαν ένα σωρό νέες αρμοδιότητες και τους αφήνουν χωρίς προσωπικό με χιλιάδες απολύσεις). Θα ζητήσουν, σε πρώτη φάση το διπλασιασμό των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες για την υγειονομική ταφή των μη επεξεργαζόμενων οικιακών απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα κοστολογείται 35 ευρώ ο τόνος των απορριμμάτων και κάθε χρόνο θα επιβάλλεται επιπλέον κόστος 5 ευρώ έως ότου φθάσει τα 60 ευρώ ο τόνος.

Όλη αυτή την επιβάρυνση θα την επωμισθεί ο ελληνικός λαός, ακόμη και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και εν είδει κεφαλικού φόρου. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη εκβιασμό. Ή πληρώνετε αυξημένα δημοτικά τέλη ή σαν κόβουμε το ρεύμα

Η αύξηση των τελών υγειονομικής ταφής μη επεξεργασμένων οικιακών απορριμμάτων, προβλέπεται στον Ν. 4042/12, όπου ορίζεται, ότι από το 2014, οι φορείς πρέπει να καταβάλουν φόρο υγειονομικής ταφής για την διάθεση ανεπεξέργαστων αστικών αποβλήτων, σε ΧΥΤΑ.

Αυτά που πληρώνουμε σήμερα 10-48 ευρώ τον τόνο δεν είναι αρκετά. Η τρόικα θέλει περισσότερα. Αποδεικνύεται λοιπόν πώς το μνημόνιο κρύβει πολλούς φόρους και πολλά μέτρα ακόμη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα εσόδων και χρηματοδοτικό κενό.

Θέλετε να μάθετε και πόσοι είναι οι τόνοι των απορριμμάτων. Αυτή τη στιγμή παράγονται στην Αττική ετησίως 2 εκατομμύρια τόνοι αστικών απορριμμάτων. Από αυτούς γίνεται επεξεργασία σε 400.000 τόνους. Υπάρχει λοιπόν ένα απόθεμα της τάξεως του 1,6 εκατ. τόνων για να επιβληθεί στους Δήμους και να μετακυλισθεί στους πολίτες.

Ξαφνικά, ανακάλυψαν φαίνεται πώς γίναμε Αγγλία, Γερμανία ή Αυστρία και πρέπει να φορολογούμαστε περισσότερο για τα σκουπίδια. Ποιοι; Οι Έλληνες που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε.

Η ουσία είναι πώς κάποιοι «εθνικοί εργολάβοι», σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού, θέλουν να κάνουν «μπίζνες» στην Ελλάδα με τα σκουπίδια. Γι’ αυτό ο κ. Σγουρός και πολλοί από την κυβέρνηση προωθούν την κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Γι’ αυτό απαξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες ακόμη και οι αναφορές του Γερμανού εντεταλμένου στην Ελλάδα κ. Φούχτελ, που και αυτός κόπτεται για τα απορρίμματα.

Όλα στου κασίδη το κεφάλι για να θησαυρίζουν τα εγχώρια και τα ξένα συμφέροντα. Έτσι εννοεί το success story ο κ. Σαμαράς. Δίδοντας έργα στους επιχειρηματίες για να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.ΠΗΓΗ

ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΣΙΛΟΓΗ Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Οι Επιστήμονες Ανακάλυψαν Τι Σκοτώνει Τις Μέλισσες Και Είναι Χειρότερα Από Ότι Νομίζατε!!!


 Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος μελισσών που γονιμοποιούν καλλιέργειες αξίας 30.000.000.000 δολαρίων  στις ΗΠΑ έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των  Apis mellifera της Αμερικής  που ένας κακός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει τα χωράφια σε αγρανάπαυση .Τώρα, μια νέα μελέτη έχει επισημάνει μερικές από τις πιθανές αιτίες των θανάτων των μελισσών και τα μάλλον τρομακτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αποφυγή του beemageddon θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Οι επιστήμονες παλεύουν για να βρουν το έναυσμα για τη λεγόμενη διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD), που έχει εξαφανίσει περίπου 10 εκατομμύρια μελίσσια, αξίας 2 δισ. δολαρίων, κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Στους ύποπτους έχουν συμπεριληφθεί τα φυτοφάρμακα, τα νοσογόνα παράσιτα και η κακή διατροφή. Αλλά σε μια πρώτη αυτού του είδους μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό PLoS ONE , οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μία ποικιλία φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων που μολύνουν τη γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες για να τροφοδοτήσουν τις κυψέλες τους. Τα ευρήματα ανοίγουν νέους δρόμους για τους οποίους μεγάλος αριθμός μελισσών πεθαίνουν αν και  δεν προσδιορίζουν τη συγκεκριμένη αιτία της CCD, όπου μια ολόκληρη κυψέλη πεθαίνει ταυτόχρονα.


Όταν οι ερευνητές συνέλεξαν γύρη από τις κυψέλες στην ανατολική ακτή, επικονίασης cranberry,  καρπουζιού και άλλων καλλιεργειών και  την τροφοδότησαν  σε υγιείς μέλισσες, αυτές έδειξαν μια σημαντική μείωση στην ικανότητά τους να αντισταθούν σε μόλυνση από ένα παράσιτο που ονομάζεται Nosema ceranae .Το παράσιτο έχει εμπλακεί σε διαταραχή κατάρρευσης αποικίας αν και οι επιστήμονες φρόντισαν να επισημάνουν ότι τα ευρήματά τους δεν συνδέουν άμεσα τα φυτοφάρμακα με διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD).
Η γύρη μολύνθηκε κατά μέσο όρο με εννέα διαφορετικά παρασιτοκτόνα και μυκητοκτόνα αν και οι επιστήμονες ανακάλυψαν 21 γεωργικές χημικές ουσίες σε ένα δείγμα. Οι επιστήμονες εντόπισαν οκτώ AG χημικές ουσίες που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από το παράσιτο.
Πιο ανησυχητικό, οι μέλισσες που έφαγαν γύρη που ήταν μολυσμένη με μυκητοκτόνα ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί από το παράσιτο. Η ευρέως χρησιμοποίηση  μυκητοκτόνων πιστευόταν ότι είναι αβλαβή για τις μέλισσες, καθώς είναι σχεδιασμένα να σκοτώνουν μύκητες και όχι έντομα, σε καλλιέργειες όπως τα μήλα.
"Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μυκητοκτόνα μπορούν να επηρεάζουν τις μέλισσες  και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η ανάγκη να επανεκτιμηθεί πώς θα γίνεται η επισήμανση αυτών των γεωργικών χημικών ουσιών," δήλωσε στο Quartz ο Dennis vanEngelsdorp, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.
Οι ετικέτες στα φυτοφάρμακα προειδοποιούν τους αγρότες να μην ψεκάζουν όταν οι μέλισσες γονιμοποιούν  στην περιοχή, αλλά τέτοιες προφυλάξεις δεν έχουν εφαρμοστεί στα μυκητοκτόνα.
Οι πληθυσμοί των μελισσών είναι τόσο χαμηλοί στις ΗΠΑ που χρειάζεται επί πλέον ένα 60% των αποικιών που επιβιώνουν της χώρας μόνο για να γονιμοποιήσουν μία καλλιέργεια με αμύγδαλα στην Καλιφόρνια.  Και αυτό δεν είναι απλώς ένα  πρόβλημα της δυτικής ακτής - η California προμηθεύει το 80% των αμυγδάλων στον κόσμο, μια αγορά αξίας 4 δισ. δολαρίων.
Τα τελευταία χρόνια, μια κατηγορία χημικών που ονομάζονται νεονικοτινοειδή έχει συνδεθεί με τους θανάτους των μελισσών και τον Απρίλιο οι ρυθμιστές  απαγόρευσαν τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων για δύο χρόνια στην Ευρώπη, όπου οι πληθυσμοί μελισσών έχουν επίσης πέσει κατακόρυφα. Αλλά ο vanEngelsdorp, ένας βοηθός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland, λέει ότι η νέα μελέτη δείχνει ότι η αλληλεπίδραση πολλών φυτοφαρμάκων επηρεάζει την υγεία των μελισσών.
"Το θέμα των φυτοφαρμάκων από μόνο του είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι μας έχουν οδηγήσει να πιστεύουμε», λέει. «Είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι ένα μόνο προϊόν, το οποίο σημαίνει βέβαια ότι η λύση δεν έγκειται στην απαγόρευση μόνο μίας κατηγορίας προϊόντος."
Η μελέτη διαπίστωσε και μια άλλη επιπλοκή στις προσπάθειες σωτηρίας των μελισσών: Οι Αμερικάνικες μέλισσες, που είναι απόγονοι των ευρωπαϊκών μελισσών, δεν φέρνουν στην κυψέλη γύρη  από τις καλλιέργειες της Βόρειας Αμερικής , αλλά συλλέγουν τροφή  από τα κοντινά ζιζάνια και τα αγριολούλουδα. Αυτή η γύρη, ωστόσο, ήταν επίσης μολυσμένη με παρασιτοκτόνα, ακόμη και όταν τα φυτά αυτά δεν ήταν ο στόχος του ψεκασμού.
«Δεν είναι σαφές κατά πόσον τα φυτοφάρμακα παρασύρονται πάνω σε αυτά τα φυτά, αλλά πρέπει να ληφθεί μια νέα ματιά στις γεωργικές πρακτικές ψεκασμού», λέει ο vanEngelsdorp.
Από QZ
Aπόδοση Κειμένου dorieas ΠΗΓΗ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Καλωσήρθατε στη κόλαση. Ή μάλλον δεν είναι ακόμα κόλαση. Τώρα θα γίνει.

Του Αγη Βερούτη

Καλωσήρθατε στη κόλαση. Ή μάλλον δεν είναι ακόμα κόλαση. Τώρα θα γίνει.

Ας πάμε όμως πρώτα λίγο πίσω στο χρόνο, έτσι για σκηνικό. Αρκετά πίσω. Στη γενιά της Χρεοκοπίας του 1893. Αυτή ήταν η γενιά που έφτασε να καταρρεύσει τη χώρα, διορίζοντας και δίνοντας πρόσοδο στους πελάτες του συστήματος, τσακίζοντας το δημόσιο ταμείο. Με τη χρεοκοπία, απέλυσαν το ένα τρίτο όσων δούλευαν στο δημόσιο, πετσόκοψαν τις παχυλές συντάξεις και ξεκίνησαν την ανάκαμψη.

Ακολούθησε η γενιά των Βαλκανικών πολέμων, η οποία έφτιαξε την Ελλάδα ξανά δυνατή, και με όραμα την απελευθέρωση των συμπατριωτών τους, τη μεγάλωσαν στη σημερινή της έκταση.

Οριακά τα σκήπτρα πήρε η γενιά του Μεσοπολέμου, που ανάμεσα σε δυο παγκόσμιους πολέμους πάσχισε να συνεχίσει το χτίσιμο της Ελλάδας. Απέτυχε οικτρά τελικά το 1922 με τη Μικρασιατική Καταστροφή περιμένοντας τους Γάλλους και τους Αμερικάνους να πάρουν απόφαση να έρθουν σε βοήθεια, και δίνοντας την ευκαιρία στον τουρκικό στρατό να συνταχθεί και να τους αποδεκατίσει.

Το μαλακό υπογάστριο της εξάρτησης έχει την ιστορική τάση να προσφέρεται προς εύκολη σφαγή. Αυτό και έγινε, αν και με την καταστροφή μπολιάστηκε η κοινωνία από τους πρόσφυγες της Μικρασίας, ανθρώπους προκομμένους και μορφωμένους, εμπόρους, τεχνίτες, καλλιτέχνες και διανοούμενους. Κατέληξε με τη δικτατορία του Μεταξά να μπει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με το κεφάλι ψηλά, παρά τη φτώχια και τη διαφθορά του απολιτικού παρακράτους.

Μετά τον εμφύλιο που ακολούθησε την Απελευθέρωση, η γενιά του Μεταπολέμου, γεννημένοι τις δεκαετίες του ΄10 του ΄20 και του ΄30, μεγαλούργησε. Έφτασε να έχει τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως, ως και 9,5% το χρόνο. Αυτό έγινε όχι τόσο χάρη στο σχέδιο Μάρσαλ, που έτσι κι αλλιώς κατευθύνθηκε στην τσέπη της έκτοτε οικονομικής ελίτ, ή τα Λίμπερτυ που χαρίστηκαν σε λίγους και αποτέλεσαν τον σπόρο της σημερινής ναυτιλίας, αλλά χάρη στην προκοπή της γενιάς του Μεταπολέμου, δουλεμένης στο αμόνι της κακουχίας του Β΄ΠΠ και του εμφυλίου, και ατσαλωμένης.

Λίγο πριν η γενιά του Μεσοπολέμου παραδώσει στην επόμενη γενιά, ο Ανένδοτος έφερε την ακυβερνησία και τελικά το γύψο της επταετίας, και λίγο ως πολύ την θεσμική επικράτηση του παρακράτους που αυτοβαφτίστηκε "δεξιό", λες και το παρακράτος έχει πολιτική ιδεολογία.

Η Μεταπολίτευση, μετά την Εθνική Τραγωδία της διχοτόμησης της Κύπρου, έδωσε τη σκυτάλη στη γενιά του Πολυτεχνείου (ΓτΠ) γεννημένοι τις δεκαετίες του ΄40 και του ΄50.

Η γενιά του Πολυτεχνείου (ΓτΠ), πιστή στην ακολουθία γενεών "προκομμένη-ανεπρόκοπη" ακολούθησε την συλλογιστική των δανείων έναντι μελλοντικού εισοδήματος από επόμενες (αγέννητες) γενιές για την καλοπέρασή της.

Γραπώθηκε στην εξουσία, απορροφώντας στην ασφυκτική αγκαλιά του κράτους λάφυρου, ολόκληρη τη βιομηχανία που έχτισε η προηγούμενη γενιά, και υποκαθιστώντας θεσμικά πλέον τους μηχανισμούς του κράτους με το παρακράτος που έχτισε η ίδια, εκθρονίζοντας την προηγούμενη οικονομική ελίτ με κρατικοποιήσεις ή στοχευμένες δολοφονίες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, που τελικά είχε τα μόνο τρία άτομα για μέλη (!!?) και φτιάχνοντας τη δικιά της νέα κρατικοδίαιτη οικονομική ελίτ.

Η επόμενη γενιά (η γενιά μου), εκείνων των γεννημένων στη δεκαετία του ΄60 και ΄70, που ήσαν ανήλικοι στη Μεταπολίτευση, διαπραγματεύτηκε και άφησε τη θέση της στην εξουσία στη γενιά του Πολυτεχνείου (ΓτΠ), με αντάλλαγμα πρόσληψη στο δημόσιο, κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, και συνταξιοδότηση στα 40, άντε ζόρι στα 50.  Νίτρο και Μύκονος στα μεγαλεία τους.

Η γενιά της λούφας, ή η "Γενιά του Τίποτα", συμβάλλοντας στον εκμαυλισμό, έσπασε το καλούπι στην αλληλουχία γενεών. Αντί για να γίνουν προκομμένοι, ενσωματώθηκαν ως "λοχαγοί" στα αρχιλαμόγια της γενιάς του Πολυτεχνείου (ΓτΠ) και απλά επεδίωξε να συμμετέχει στο πλιάτσικο των αγέννητων.

Στο ξεκίνημα της βάρδιας εξουσίας της γενιάς του Τίποτα, τη δεκαετία του 2000, εγκαθιδρυμένη σα χταπόδι πλέον παντού η γενιά του Πολυτεχνείου (των σημερινών 60άρηδων και 70άρηδων) ακόμη και σήμερα γραπωμένων στις καρέκλες και τα αξιώματα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, έκανε επιστήμη τη διαφθορά, θεσμό την ατιμωρησία, και δεδομένη τη διαπλοκή.

Έχοντας πλέον εντρυφήσει στους δίαυλους της εξουσίας θεσμοθέτησε τη φοροδιαφυγή, πχ με τους συντελεστές των δημοσίων έργων, με το 1600 ευρώ φιξαρισμένο ετήσιο φόρο στα ταξί, με τα φακελάκια στις δημόσιες υπηρεσίες και τα νοσοκομεία, με την ασυδοσία της βέβαιης γνώσης πως κανένας δεν θα έλεγχε κανέναν "εκλεκτό" ποτέ, με Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις από τους "συντρόφους" στη μασαμπούκα. Η μη-ευθύνη διάβρωσε ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Μια δεκαετία ακόμη πλιάτσικου των επόμενων γενεών, με πυρηνικό όπλο το ίδιο το νέο σκληρό μας νόμισμα, έφτασε για να επεκταθεί η κλοπή μελλοντικών εισοδημάτων δυο γενιές στο μέλλον, μοιράζοντας τα κλοπιμαία ανάμεσα σε ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, τριπλασιασμό των μισθών των κομματικών στρατών που είχαν παρεισφρήσει στο σύνολο πλέον του κράτους, με κρεσέντο το έλλειμμα των €35 δισ. το 2009, και με συμμάχους τους "αγαθούς" ευρωπαίους εταίρους μας, που δάνειζαν ανεξέλεγκτα γνωστά τους λαμόγια (μέσω των εισαγγελικών τους ερευνών για μίζες και σκάνδαλα).

Κάθε δάνειο που δόθηκε σε σεσημασμένους μιζαδόρους αποτελεί συνευθύνη των δανειστών στην καταδίκη σε μιζέρια των επόμενων γενεών μας.

Και το 2010 ήρθε το Μνημόνιο.

Το κύριο ζητούμενο ήταν να μη γίνει κούρεμα ενόσω το χρέος μας ήταν σε χέρια τραπεζών των εταίρων μας, καθώς αυτό θα σήμαινε χρηματοδότηση της προκύπτουσας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τους από τους δικούς τους φορολογούμενους.

Όταν οι Αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης έδιναν 80% και 90% πιθανότητα κουρέματος του ελληνικού χρέους στην αρχή του μνημονίου, δεν το έκαναν γιατί είχαν μια μαντική ικανότητα να δουν το μέλλον, αλλά διότι αυτό ήταν το λογικό και ενδεδειγμένο να γίνει. Παρότι θα έσκαζε τις φούσκες των ξένων τραπεζών, αυτό θα έβγαζε την Ελλάδα από το φαύλο κύκλο, σε συνδυασμό με αποδέσμευση της οικονομίας από τις αγκυλώσεις που την έχουν σήμερα, το 2013, στην 117η παγκόσμια θέση οικονομικής ελευθερίας, ανάμεσα στη Σενεγάλη και το Μαλάουι!

Όμως όχι. Προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνει δραστική μείωση στο τεράστιο πελατειακό δημόσιο για άμεσο πρωτογενή ισοσκελισμό η τότε κυβέρνηση, επέλεξε να δανειστεί για να μη στεναχωρηθούν και ξεβολευτούν οι "πελάτες", φορτώνοντας έτσι το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της εσπερίας στον Έλληνα φορολογούμενο.

Η πρόφαση ήταν η δήθεν φοροδιαφυγή του ανύπαρκτου 26% του ΑΕΠ, που θα πατασσόταν, διευρύνοντας τη φορολογική ύλη, και κρατώντας τους συντελεστές στα ίδια επίπεδα. Βρήκαν και κάποιους πρόθυμους ηλίθιους στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, που έκαναν μια μελέτη ποσοτικοποίησης της φοροδιαφυγής, κοιτώντας την υπέρβαση των δόσεων των στεγαστικών της χώρας, από το 40% του καθαρού εισοδήματος που είχε θέσει ως όριο η Τράπεζα της Ελλάδος με σχετική Πράξη Διοικητού μόλις το 2007, δηλαδή μόνο 2 χρόνια πριν την κρίση!

Δηλαδή οι τράπεζες που βασιζόμενες σε ανάπτυξη 3%-4% ετησίως, δίνανε σε κάποιον δάνειο με δόση μεγαλύτερη από το 50%-60% του τότε καθαρού του εισοδήματος, δημιούργησαν την αυτοεκπληρούμενη προφητεία της μεγάλης φοροδιαφυγής που δήθεν θα έπιανε το κράτος! Μπαρούφες!

Αν τα πρόσθετα εισοδήματα όντως υπήρχαν, πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των "κόκκινων" δανείων σήμερα; Υπάρχει κάποιος τόσο δόλιος που θα αφήσει να του κατάσχει η τράπεζα το σπίτι, ενώ στην πραγματικότητα έχει το "μαύρο" εισόδημα να πληρώνει τη δόση; Πιστεύει κανείς σώφρων άνθρωπος αυτή την μπαρούφα;

Βέβαια η διευκόλυνση στη φοροδιαφυγή ήταν θεσμοθετημένη, όχι για όλους, αλλά για τους εκλεκτούς του συστήματος που έστησε η ΓτΠ. Από τους 60.000 γιατρούς ίσως για έναν στους δέκα, από 50.000 δικηγόρους ίσως έναν στους είκοσι, από 40.000 μηχανικούς ίσως έναν στους πέντε του ελεύθερου επαγγέλματος. Από τα 11 εκατομμύρια πόσοι να είναι αυτοί; Σίγουρα όχι το 26% του ΑΕΠ, που μας λένε ότι είναι η φοροδιαφυγή, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 16%!

Άλλωστε όπως έγραψε ένας σχολιαστής κάποιου πρόσφατου προηγούμενου κειμένου μου, αν βγάλεις το ενοίκιο ή το στεγαστικό, το ρεύμα και το νερό, τη βενζίνη, τα τσιγάρα, το σουπερμάρκετ και τα τέλη, χαράτσια, φόρο αλληλεγγύης, με το υπόλοιπο 15% του εισοδήματος που ίσως είναι διαθέσιμο στο μέσο Έλληνα, πόσες φορές θα πάει στον ιδιωτικό γιατρό κάθε χρόνο, πόσες φορές θα φωνάξει τεχνίτη στο σπίτι του, και πόσες φορές θα φάει σε ταβέρνα χωρίς απόδειξη; Λογική!

Όμως το μνημόνιο ήταν βασισμένο στην (λανθασμένη) παραδοχή ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν 10% του ΑΕΠ υψηλότερη από το συστημικό κατώφλι του 16% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Γι΄ αυτό και κάθε προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να πιαστεί αυτό το δήθεν περίσσευμα αποδείχθηκε ανεπιτυχής. Πώς να πιάσεις κάτι που δεν υπάρχει; Εξαρχής βασίστηκε σε λάθος θεμέλιο. Ότι "λεφτά υπάρχουν", που τα κρύβει ο "διεφθαρμένος λαός", και θα τα βρει ο ηρωικός ποδηλάτης για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις! Μπαρούφες!

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Τα ζούμε. Μειώθηκε το ΑΕΠ διότι εφόσον η κυβέρνηση δεν μπορούσε να πιάσει κάτι ανύπαρκτο, για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πόσο των φόρων που είχε δεσμευτεί στο Μνημόνιο, προέβη σε υπερφορολόγηση.

Η υπερφορολόγηση μείωσε τη βιωσιμότητα του παραγωγικού τομέα, εκτοξεύοντας την ανεργία του, μειώνοντας το ΑΕΠ. Μικραίνοντας τον παρονομαστή, η φορολογητέα ύλη μίκρυνε κι άλλο, με αποτέλεσμα για να πιαστούν πλέον οι αριθμητικοί στόχοι του Μνημονίου, να σφίγγει η αγχόνη έλλειψης ρευστότητας και υπερφορολόγησης περισσότερο, επιταχύνοντας την πτώση προς το "φοροδοτικό γκρεμό", αυξάνοντας την εκδικητικότητα των κυρώσεων προς όλους όσους δεν είχαν να πληρώσουν τους υπέρογκους και μη ρεαλιστικούς φόρους.

Είμαστε πλέον στο χείλος του φοροδοτικού γκρεμού. Η πτώση ξεκίνησε. Τα 2-3 δισ. που θα φέρει έξτρα ο τουρισμός φέτος δε φτάνουν ούτε για μισό μήνα εξόδων του κράτους. Οι βρυχηθμοί του κράτους, για το πώς θα συνθλίψει όποιον δεν του πληρώσει λεφτά που δεν έχει ο κακομοίρης, είναι ανούσιοι εφόσον 4 εκατομμύρια δεν έχουν καν να πληρώσουν για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, αυτών και των παιδιών τους, και μένουν ανασφάλιστοι. Εφόσον δεν έχουν να πληρώσουν την τράπεζα και μένουν σε κατασχεμένο σπίτι. Εφόσον δεν έχουν να πάρουν παπούτσια στα παιδιά τους. Μακάρι να έχω άδικο. Μακάρι.

Ούτε οι βλάκες δεν πιστεύουν πλέον ότι αυτοί οι φόροι μπορούν να εισπραχθούν. Αν δε το κράτος κωφεύσει στο αυταπόδεικτο, στο δέκατο, εκατοστό, χιλιοστό σπίτι που θα κατάσχει, θα πέσει, φευ, η πρώτη πιστολιά. Μετά όλα θα καταρρεύσουν. Με το πρώτο αίμα το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Φυσικά το παραπάνω δεν είναι μονόδρομος. Μόνο η υπάρχουσα κυβέρνηση όμως μπορεί να σώσει πλέον την κατάσταση, διότι έχει τη σφραγίδα του κράτους στο χέρι ακόμη, και γιατί δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο αντοχών πλέον στην κοινωνία για εκλογές.

Ως τον Οκτώβρη προλαβαίνει η κυβέρνηση να εξασκήσει την εναλλακτική, να μειώσει οριζόντια τις δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις δημοσίου κατά 30%-40%, και να μειώσει ισόποσα τους φόρους προς την κοινωνία.

Διαφορετικά το σενάριο business as usual οδηγεί στην κόλαση. Οι γελοίες ενέσεις ρευστότητας 100-200-500 εκατομμύρια ευρώ θα ρουφηχτούν σε απειροελάχιστο χρόνο σε φόρους με τους υπάρχοντες συντελεστές.

Μακάρι να έχω άδικο. Η κόλαση μας χτυπάει το κουδούνι.

Θα ανοίξουμε;

ΠΗΓΗ

Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΡΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗ Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: "ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΗ,Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ.ΨΕΥΤΟΕΘΝΑΡΧΗΣ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ"


iliasvouli
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη Βουλή για την Κύπρο, ζητώντας να ανοίξει ο φάκελός της, για να ενημερωθεί για τις μαρτυρικές καταθέσεις που έγιναν στην εξεταστική για τον φάκελο της Κύπρου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε στον κ. Κασιδιάρη ότι «ήρθατε για να προκαλέσετε», με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να παίρνει και πάλι τον λόγο και να λέει ότι «την φράση «η Κύπρος κείται μακράν» την είπε ο ψευτοεθνάρχης Καραμανλής», προκαλώντας την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη η οποία του εξήγησε ότι ήταν «ειρωνική η φράση αυτή του Κωνσταντίνου  Καραμανλή που αποχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω της κατοχής».

O Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε τότε να φωνάζει από τα έδρανα: «Είστε άσχετη! Η γυναίκα είναι ανιστόρητη», ενώ ο  Δημήτρης Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ σχολίασε: «Οι βουλευτές της Χ.Α. με σχέδιο ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την παρουσία τους εδώ».

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο ελληνοκεντρικός εθνικισμός του Ίωνος Δραγούμη

Ρήσεις που έμειναν στο διηνεκές του χρόνου χαραγμένες στις καρδιές των Ελλήνων Εθνικιστών.

 "Σε όποιους με κατηγορούν ή με περιγελούν, γιατί τους κεντρώ το Εθνικό τους αίσθημα και τους μιλώ αποκλειστικά, θα λέγω: Λοιπόν θέλετε να πεθάνει το Έθνος σας; Αν το θέλετε, πέστε το καθαρά, μην κρυβόσαστε."

"Κανένας πολιτισμός δεν έφτασε ψηλότερα από τον Ελληνικό ούτε θα φτάσει. Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι άνθρωποι και οι τέλειοι. Αυτοί πρώτοι παράστησαν τον άνθρωπο τέλεια. Οι Έλληνες από εξαιρετική αγάπη για τον άνθρωπο έπλασαν τον άνθρωπο. Και ύστερα, οι άλλοι πολιτισμοί δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να τον ξαναπλάθουν."

"Σαν τα άτομα και οι φυλές των ανθρώπων. Νικώντας μια γίνεται ελεύτερη και δημιουργεί αρχιτεκτονικές, πυργοποιίες και θεωρίες και χαίρεται με την ελευτεριά της και με τα καμώματά της, ώσπου ξεπέφτει αγάλι-αγάλι, ξεθυμαίνει, πετρώνει, κρυσταλλώνεται και σκλαβώνεται πια στις θεωρίες, που η ίδια έχει πλάσει. Και φεύγει πάλε η νίκη και φτερουγίζει και πάει αλλού."

"Οι Έλληνες πάντα έτσι ένοιωθαν την πατρίδα και τον κοσμοπολιτισμό. Ο Ελληνισμός, αφότου φανερώθηκε στον κόσμο, δε γυρεύει να φτιάσει στενοκέφαλα εθνικά έργα, παρά έργα ανθρώπινα, αλλά για να τα καταφέρει στερεώνεται πρώτα καλά μέσα στην Πατρίδα του. Και ονομάζει τους άλλους λαούς βαρβάρους μονάχα για να μην τους μιμηθεί  πάρα πολύ και χάσει την πρωτοτυπία του μαζί με την υπερηφάνεια του για την δική του την ψυχή, για τον πολιτισμό του, αφού αυτός ο πολιτισμός του ίσα-ίσα είναι η δύναμη, που δημιουργεί έργα ανθρώπινα."

"Δεν δουλεύω για την κυβέρνηση, δουλεύω για τον Ελληνισμό. Δεν αγαπώ την κυβέρνηση, αγαπώ τον Ελληνισμό. Σιχαίνομαι την κυβέρνηση, δεν σιχαίνομαι τον Ελληνισμό. Άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση πέφτω, σηκώνομαι όταν νιώθω τον Ελληνισμό. Πονώ για τον Ελληνισμό, για την κυβέρνηση μου έρχεται καταφρόνια. Για να ζήσω περισσότερο πρέπει να συνδεθώ με το Έθνος μου. Συνδέομαι με το Έθνος μου, όταν προσπαθώ να το δυναμώσω, διοχετεύοντας όλες τις δυνάμεις μου εκεί, δηλαδή σ΄ αυτόν τον σκοπό."

"Το να λεν' [οι πολιτικοί] πως κάποιο τμήμα του Έθνους είναι άχρηστο και επιτρέπεται να ξεχαστεί και να χαθεί, γιατί δεν καταφέρνει εύκολα ή σύντομα να κολλήσει στο γνωστό τους κράτος, το δικό τους, που περιλαμβάνει άλλο τμήμα του Έθνους, είναι το ίδιο σα να λέει ένας άνθρωπος: "Κόβω το πόδι μου, γιατί δεν έχω ρούχο να το σκεπάσει και αυτό και να το προφυλάξει από το κρύο".

"Για τα έθνη θύμηση είναι η παράδοση, που, όταν καταντά ολότελα συνειδητή, λέγεται ιστορία. Και λησμονιά είναι η ορμή της δημιουργίας. Συντηρητικό στοιχείο είναι η παράδοση και προοδευτικό στοιχείο η δημιουργία. Όπως στα άτομα το μνημονικό πλάθει και διατηρεί το εγώ τους, έτσι και στα έθνη η παράδοση. Χωρίς αυτήν δεν θα ήξεραν τον εαυτό τους, δε θα τον αναγνώριζαν, δεν θα ένοιωθαν πως είναι ένα και όμοιο με τα περασμένα και θα ήταν σα χαμένα. Η παράδοση είναι ο σύνδεσμος των ατόμων μιας φυλής, τωρινών και περασμένων, που τα κάνει Έθνος. Ιστορία είναι η συνείδηση του συνδέσμου αυτού. Ορμή δημιουργίας είναι ο σύνδεσμος των τώρα ζωντανών του Έθνους με τα ερχόμενα, είναι η λησμονιά των περασμένων, είναι ο καϋμός των μελλόμενων. Κανείς ας μην αναθεματίζει  τη συντηρητικότητα. Κανείς ας μην περιφρονεί την προοδευτικότητα. Για ένα Έθνος και τα δυο στοιχεία είναι απαραίτητα. Κάθε στίγμη της ζωής του θα κοιτάζει λυγίζοντας και προς τα πίσω και προς τα εμπρός και προς τα περασμένα, που είναι δικά του, και προς τα μελλόμενα, που και αυτά δικά του θα είναι. Δύναμη και συστατικό στοιχείο του Έθνους η παράδοση, δύναμη και συστατικό του και η δημιουργία. Συνταιριάζοντάς τες όπως ξέρει, θα ζήσει όπως μπορεί. Αν η παράδοση ρίζωσε υπερβολικά δυνατή μέσα του, θα το εμποδίσει να ζήσει φυσιολογικά, θα το καταντήσει ξερό, αλύγιστο και δυσκολοκίνητο, ανίκανο να προσαρμοστεί με τις ανάγκες, που αλλάζουν ολοένα, και τότε θα γίνει αναπόφευγο, όχι για ν αρνηθεί ολότελα, παρά να τη χτυπήσει, ως που να ξεδεθεί απ' αυτήν, όσο χρειάζεται για να ποθήσει τα ερχόμενα. [...] Τη λυγερή ισορροπία μεταξύ παράδοση και δημιουργία, συντηρητικότητα και προοδευτικότητα, πρέπει να τη βρει το Έθνος και τότε θα ζήσει στα γεμάτα, ζωή πλούσια και ακέρια."

 "Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος."

"Ξυπνώ κάθε ύπνο, κεντρίζω κάθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω κάθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιὰ σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδὴ σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ."

"Γιατί να πασκίζουν να μιμηθούν ξένα μοντέλα κα ξένες τεχνοτροπίες; Γιατί να θέλουν και καλά να κοιτάζουν με ξένα μάτια, όταν είναι τόσο εύκολο τα δικά τους μάτια να ανοίξουν ορθάνοιχτα και να κοιτάξουν γύρω; Θάβρουν ό,τι θέλουν, φτάνει να προσέξουν, και, άμα αισθανθούν τα πράγματα που βλέπουν, θα τα εκφράσουν με το πινέλο τους καλύτερα από κάθε ξένο."ΠΗΓΗ

"Τι έρωτας, τι θάνατος, δεν έχεις να διαλέξεις".» Δημήτρης Λιαντίνης - "Γκέμμα".

«Καταπώς έχουν να μας διδάξουν οι σοφοί και οι ποιητές, αλλά και καταπώς έχει να μας δείξει η προσωπική μας εμβίωση και εμπειρία, η δοκιμασία ζωής δηλαδή, δύο είναι οι ψηλότερες κορυφές της καταδρομικής πορείας του βίου μας. Η πείρα του έρωτα, και η πείρα του θανάτου.

Ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο στιγμές απόλυτα μοναδικές για τον καθένα μας. Ποτέ δε γίνεται να ζήσουν δύο άνθρωποι την ερωτική τους βίωση με όμοιο τρόπο. Αλλά με όμοιο τρόπο ποτέ δε γίνεται να ζήσουν και τη βίωση θανάτου.

Ο δόλιος Μάκμπεθ έζησε εντελώς διαφορετικά πράγματα στο θάνατό του από τον τραγικό Οθέλλο. Για να λάβω δύο ήρωες του Σαίκσπηρ.

Και η Ναστάσια Φιλίπποβνα έζησε εντελώς διαφορετικά πράγματα στον έρωτά της από την Ιοκάστη. Για να λάβω δύο ηρωίδες από την τραγωδία του Ντοστογιέβσκι και του Σοφοκλή.

Κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν. Ή, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του.

Και κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος, πεθαίνει το σύμπαν. Ή, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος στη γη, στον ουρανό εκρήγνυται ένας αστέρας supernova.

Έτσι, από την άποψη της ουσίας ο έρωτας και ο θάνατος δεν είναι απλώς στοιχεία υποβάθρου. Δεν είναι δύο απλές καταθέσεις της ενόργανης ζωής.

Πιο πλατιά, και πιο μακρυά, και πιο βαθιά, ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο πανεπίσκοποι νόμοι ανάμεσα στους οποίους ξεδιπλώνεται η διαλεκτική του σύμπαντος. Το δραστικό προτσές δηλαδή ολόκληρης της ανόργανης και της ενόργανης ύλης. Είναι το Α και το Ω του σύμπαντος κόσμου και του σύμπαντος θεού. Είναι το είναι και το μηδέν του όντος. Τα δύο μισά και αδελφά συστατικά του.

Έξω από τον έρωτα και το θάνατο πρωταρχικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλά ούτε είναι και νοητό να υπάρχει. Τα ενενήντα δύο στοιχεία της ύλης εγίνανε, για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Και οι τέσσερες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, ηλεκτρομαγνητική ασθενής ισχυρή βαρυτική, λειτουργούν για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο.

Όλα τα όντα, τα φαινόμενα, και οι δράσεις του κόσμου είναι εκφράσεις, σαρκώσεις, μερικότητες, συντελεσμοί, εντελέχειες του έρωτα και του θανάτου.

Γι' αυτό ο έρωτας και ο θάνατος είναι αδελφοί και ομοιότητες, είναι συμπληρώματα, και οι δύο όψεις του ίδιου προσώπου. Είναι ο έμορφος Ενδυμίων, ας πούμε. Που άλλοτε ξύπνιος ακκουμπάει το κεφάλι του τρυφερά στα στήθη της Σελήνης και την κοιτάει στα μάτια. Και άλλοτε κοιμάται τον ύπνο του νεκρού κάτω από το απέραντα αμίλητο βλέμμα της.

Με τρεις μόνο καταδηλώσεις, αλλά επιφανείς και ελληνικές, θα θυμίσω ότι ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα.
Πρώτο το φραγμένο 15 του Ηράκλειτου.

"Ἄδης καί Διόνυσος ἓν καί ωυτό."

Δεύτερος ο στίχος του Σολωμού.

"Μόλις ειν’ έτσι δυνατός ο έρωτας κι ο χάρος."

Τρίτος ο λαμπερός δημοτικός μας δεκαπεντασύλλαβος.

"Τι έρωτας, τι θάνατος, δεν έχεις να διαλέξεις".»

Δημήτρης Λιαντίνης - "Γκέμμα".
________________________________________________

«Ο έρωτας που δε φέρνει μέσα του σπόρο τη συφορά και το θάνατο είναι θέμα της κωμωδίας.»
Δ.Λ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ: ΠΑΛΑΜΑΣ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ Aerial viewing of Greece ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


The sea was sapphire coloured, and the sky
Burned like a heated opal through the air;
We hoisted sail; the wind was blowing fair
For the blue lands that to the eastward lie.

"Greece" by Oscar Wilde


-

Scenes are from "Visions of Greece" (2003)
All rights belong to the authors and the producers of the DVD.
Copyright by Niarchos foundation

Παραγωγή: Σταύρος Νιάρχος, 2003
(Producer: Stavros Niarchos, 2003)

Executive Producer: Roy Hammond

Producer, Writer, Editor: Sam Toperoff

Producer, Aerial Director: Duby Tall

Wescam Technician and Operator: Grant Bieman

Πιλότος ελικοπτέρου ο κ. Στέλιος Μπούνας 

Helicopter Pilot: Stelios Bounas

85 ώρες πτήση πάνω από την Ελλάδα (85 hours flight)

Γυρίστηκε επ΄ ωφελεία Αμερικάνικου Τηλεοπτικού Σταθμού

--
Η Μουσική στο βίντεο αυτό είναι από:
Music in this video is from:

1. Βαγγέλης Παπαθανασίου (Vangelis Papathanasiou) - Part 7 - El Greco (2007) soundtrack

2. Σταύρος Ξαρχάκος (Stavros Xarhakos) - Στην ταβέρνα του Φαρέα (In the tavern of Fareas) - Λόλα, 1964 (Lola, 1964), soundtrack

3. Γιάννης Μαρκόπουλος (Yannis Markopoulos) - Την Εικόνα σου (Χρώματα και Αρώματα )(Colors and Fragrances).
Στο Σαντούρι ο Αριστείδης Μόσχος (Santour is playing Aristides Moschos).
Από το cd "Ο Αριστείδης Μόσχος παίζει Γιάννη Μαρκόπουλο", 1995 (From the cd "Aristides Moschos plays Yannis Markopoulos", 1995)

4. Ευανθία Ρεμπούτσικα (Evanthia Reboutsika) - Το Αίνιγμα του Σύμπαντος (The Riddle of the Universe) - Από το cd "Μεγάλοι Έλληνες", 2009 (From the cd "Great Greeks", 2009)

5. Σταύρος Ξαρχάκος (Stavros Xarhakos) - Φεύγα, φεύγα παλικαρά μου (Fevga, fevga palikara mou - Go, go my brave one) - Λόλα, 1964 (Lola, 1964), soundtrack

6. Κυριάκος Καλαϊτζίδης (Kyriakos Kalaitzidis) - Διάφανη Βροχή (Transparent Rain) - Από το cd "Εξορία", 2005 (From the cd "Exile", 2005)

---

Ενδεικτικά τα μέρη που φαίνονται στο βίντεο είναι:

Όλυμπος, Αθήνα - Ακρόπολη, Πειραιάς, "Υψηλή Γέφυρα" (κρεμαστή) της Χαλκίδας, Φάρος Ρέπι - Σκιάθου (μάλλον), Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, Αιγαίο, Κυκλάδες, Μύκονος, Ο Φάρος Αρμενιστής - Μυκόνου, Δήλος, Νάξος (Η Πορτάρα, η μαρμάρινη πύλη στη νησίδα Παλάτια), Φιλώτι - Νάξου, Αμοργός - Η Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αντίπαρος, Σίφνος, Πάρος, Καλδέρα Σαντορίνης, Νέα Καμένη, Αμμούδι (λιμάνι Οίας), Οία - Σαντορίνη, Ηφαιστειογενές έδαφος, Οία, Κνωσός, Κρήτη, Ρόδος, Ακρόπολη Λίνδου - Ρόδος, Λέσβος, Μυτιλήνη - Η Παναγία της Πέτρας, Γενοβέζικο Φρούριο Μήθυμνας, Θράκη, Άλογα στο ποτάμι του Αξιού, Καβάλα, Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, Χερσόνησος όρους Άθως, Άγιο Όρος, Θεσσαλονίκη, Καταρράκτες Έδεσσας, Λίμνη Πρέσπα, Aγία Τριάδα Βροντούς στον Ολυμπο, Γέφυρα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, Λίμνη Ιωαννίνων, Μετέωρα, Διώρυγα της Κορίνθου, Οδοντωτός στο φαράγγι του Βουραϊκού, Μονεμβασιά, Πύλος, Νιόκαστρο Πύλου, Μπούρτζι Μεθώνης, Σπαρτιάτικο φρούριο Σφακτηρίας, Ναός της Αφαίας στην Αίγινα, Μυκήνες, Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, Ζάκυνθος, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, Ποντικονήσι - Κέρκυρα, Ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας - Δελφοί, Αθήνα, Ξωκλήσι στην Αττική μάλλον και θάλασσα.. :)

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΗΘΙΚΟΥ ΒΙΟΥ


ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΝΙΚΟΝ
"Στο έργο αυτό, παρατίθενται διάφορες πρακτικές διδαχές του Ισοκράτη προς κάποιον Δημόνικο για το πως θα πρέπει να είναι ένας ορθός και ηθικός τρόπος ζωής."

Κανένα να μη κάνεις φίλον πρότου εξετάσης πώς έχει συμπεριφερθή προς τους παλαιούς του φίλους· διότι πρέπει να προβλέπης ότι θα συμπεριφερθή και προς σε, όπως συμπεριεφέρθη προς εκείνους. Να γίνεσαι μεν βραδέως φίλος, αφού δε γίνης φίλος να μένης πιστός εις την φιλίαν. Διότι είναι εξ ίσου απρεπές να μη έχης κανένα φίλον και να αλλάζης πολλούς φίλους συχνά. Να μη δοκιμάζης τους φίλους σου κατά τοιούτον τρόπον ώστε εκ της δοκιμής ταύτης να προέρχεται διά σε ζημία, μήτε όμως να θέλης να έχης τους φίλους σου αδοκιμάστους. Τούτο δε θα κατορθώσης, αν προσποιείσαι ενώπιον αυτών ότι έχεις ανάγκας τας οποίας δεν έχεις· [25] να ανακοινώνης εις αυτούς ζητήματα, τα οποία δύνανται να κοινολογηθούν, παρουσιάζων αυτά ως μυστικά· αν διαψευσθής εις τας ελπίδας σου, δεν θα υποστής εκ τούτου καμμίαν ζημίαν, εάν δε αι ελπίδες σου επιβεβαιωθούν, θα έχης ασφαλεστέραν γνώσιν του χαρακτήρος των φίλων σου. Να δοκιμάζης τους φίλους εις τας δυστυχίας και εις τους κοινούς κινδύνους· διότι τον μεν χρυσόν δοκιμάζομεν εις το πυρ, τους δε φίλους διακρίνομεν εις τας ατυχίας. Θα τηρήσης την αρίστην στάσιν απέναντι των φίλων σου, αν δεν περιμένης ούτοι να σου γνωρίσουν τας ανάγκας των, αλλ' αν αυθορμήτως έλθης εις βοήθειάν των, όταν αι περιστάσεις το επιβάλλουν.

[26] Να νομίζης ότι είναι εξ ίσου επαίσχυντον να νικάσαι υπό των εχθρών σου εις το κακόν και να φαίνεσαι κατώτερος των φίλων σου εις τας ευεργεσίας που σου κάμνουν. Να θεωρής ως αληθείς φίλους όχι μόνον εκείνους που λυπούνται διά τας δυστυχίας σου, αλλά και εκείνους οι οποίοι δεν σε φθονούν διά την ευτυχίαν σου· διότι πολλοί λυπούνται μεν μαζί με τους φίλους των διά τας ατυχίας των, αλλά τους φθονούν, όταν ευτυχούν. Να ενθυμήσαι τους απόντας φίλους σου ενώπιον των παρόντων, διά να φαίνεσαι ότι ουδέ τούτους λησμονείς, όταν είναι απόντες.

[27] Να θέλης να είσαι όσον αφορά την ενδυμασίαν σου φιλόκαλος και όχι καλλωπιστής. Είναι δε ίδιον γνώρισμα του μεν φιλοκάλου η μεγαλοπρέπεια, του δε καλλωπιστού το εξεζητημένον (η επίδειξις, ίνα κινηθή η περιέργεια των άλλων). Να αγαπάς ουχί την υπερβολικήν αύξησιν των υπαρχόντων αγαθών, αλλά την μετρίαν απόλαυσιν τούτων. Να καταφρονής τους φιλοχρημάτους, οι οποίοι ζητούν να συσσωρεύουν θησαυρούς και δεν γνωρίζουν να απολαύσουν εκείνους που έχουν· διότι ούτοι πάσχουν κάτι παρόμοιον με εκείνους οι οποίοι αγοράζουν ωραίον ίππον, ενώ γνωρίζουν να ιππεύουν κακώς.

[28] Προσπάθει να καθιστάς τον πλούτον σου προσοδοφόρον και χρήσιμον· είναι δε ο πλούτος χρήσιμος μεν εις τους επιθυμούντας να μεταχειρίζωνται τούτον ελευθερίως, προσοδοφόρος δε εις τους δυναμένους να αποκτούν κτήματα προσοδοφόρα. Να εκτιμάς την υπάρχουσαν περιουσίαν διά δύο λόγους, και διά να δύνασαι να πληρώσης μέγα πρόστιμον και διά να βοηθής χρηστόν φίλον όταν δυστυχή· διά τας άλλας δε ανάγκας της ζωής σου να μη προσκολλάσαι εις αυτήν υπερβολικά, αλλά να την αγαπάς με μέτρον.


Πρωτότυπο Κείμενο

Μηδένα φίλον ποιοῦ, πρὶν ἂν ἐξετάσῃς πῶς κέχρηται τοῖς πρότερον φίλοις· ἔλπιζε γὰρ αὐτὸν καὶ περὶ σὲ γενέσθαι τοιοῦτον, οἷος καὶ περὶ ἐκείνους γέγονε. βραδέως μὲν φίλος γίγνου, γενόμενος δὲ πειρῶ διαμένειν· ὁμοίως γὰρ αἰσχρὸν μηδένα φίλον ἔχειν καὶ πολλοὺς ἑταίρους μεταλλάττειν. μήτε μετὰ βλάβης πειρῶ τῶν φίλων, μήτ’ ἄπειρος εἶναι τῶν ἑταίρων θέλε. τοῦτο δὲ ποιήσεις, ἐὰν μὴ δεόμενος τὸ δεῖσθαι προσποιῇ. [25] περὶ τῶν ῥητῶν ὡς ἀπορρήτων ἀνακοινοῦ· μὴ τυχὼν μὲν γὰρ οὐδὲν βλαβήσει, τυχὼν δὲ μᾶλλον αὐτῶν τὸν τρόπον ἐπιστήσει. δοκίμαζε τοὺς φίλους ἔκ τε τῆς περὶ τὸν βίον ἀτυχίας καὶ τῆς ἐν τοῖς κινδύνοις κοινωνίας· τὸ μὲν γὰρ χρυσίον ἐν τῷ πυρὶ βασανίζομεν, τοὺς δὲ φίλους ἐν ταῖς ἀτυχίαις διαγιγνώσκομεν. οὕτως ἄριστα χρήσει τοῖς φίλοις, ἐὰν μὴ προσμένῃς τὰς παρ’ ἐκείνων δεήσεις, ἀλλ’ αὐτεπάγγελτος αὐτοῖς ἐν τοῖς καιροῖς βοηθῇς. 

[26] ὁμοίως αἰσχρὸν εἶναι νόμιζε τῶν ἐχθρῶν νικᾶσθαι ταῖς κακοποιίαις καὶ τῶν φίλων ἡττᾶσθαι ταῖς εὐεργεσίαις. ἀποδέχου τῶν ἑταίρων μὴ μόνον τοὺς ἐπὶ τοῖς κακοῖς δυσχεραίνοντας, ἀλλὰ καὶ τοὺς ἐπὶ τοῖς ἀγαθοῖς μὴ φθονοῦντας· πολλοὶ γὰρ ἀτυχοῦσι μὲν τοῖς φίλοις συνάχθονται, καλῶς δὲ πράττουσι φθονοῦσι. τῶν ἀπόντων φίλων μέμνησο πρὸς τοὺς παρόντας, ἵνα δοκῇς μηδὲ τούτων ἀπόντων ὀλιγωρεῖν. 

[27] Εἶναι βούλου τὰ περὶ τὴν ἐσθῆτα φιλόκαλος, ἀλλὰ μὴ καλλωπιστής. ἔστι δὲ φιλοκάλου μὲν τὸ μεγαλοπρεπές, καλλωπιστοῦ δὲ τὸ περίεργον. Ἀγάπα τῶν ὑπαρχόντων ἀγαθῶν μὴ τὴν ὑπερβάλλουσαν κτῆσιν ἀλλὰ τὴν μετρίαν ἀπόλαυσιν. καταφρόνει τῶν περὶ τὸν πλοῦτον σπουδαζόντων μέν, χρῆσθαι δὲ τοῖς ὑπάρχουσι μὴ δυναμένων· παραπλήσιον γὰρ οἱ τοιοῦτοι πάσχουσιν, ὥσπερ ἂν εἴ τις ἵππον κτήσαιτο καλὸν κακῶς ἱππεύειν ἐπιστάμενος. 

[28] πειρῶ τὸν πλοῦτον χρήματα καὶ κτήματα κατασκευάζειν. ἔστι δὲ χρήματα μὲν τοῖς ἀπολαύειν ἐπισταμένοις, κτήματα δὲ τοῖς κτᾶσθαι δυναμένοις. τίμα τὴν ὑπάρχουσαν οὐσίαν δυοῖν ἕνεκεν, τοῦ τε ζημίαν μεγάλην ἐκτῖσαι δύνασθαι, καὶ τοῦ φίλῳ σπουδαίῳ δυστυχοῦντι βοηθῆσαι· πρὸς δὲ τὸν ἄλλον βίον μηδὲν ὑπερβαλλόντως ἀλλὰ μετρίως αὐτὴν ἀγάπα.


Μτφρ. Κ.Θ. Αραπόπουλος. 1950. Ισοκράτους Προς Δημόνικον, Προς Νικοκλέα, Νικοκλής ή Κύπριοι.
Αρχαίον κείμενον, εισαγωγή, μετάφρασις, σημειώσεις. Αθήνα: Πάπυρος.

"ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ" ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Μέσα στων μουρλών την πόλη 
βρήκαν ένα ....παρλιακό 
και από ...βιβλιοπώλη 
τον εκάναν .....Υπουργό! 

Πάντα φίλαγε το χέρι 
που του έδινε χαρά! 
Πρώτα του Καρατζαφέρη 
κι ύστερα του ....Σαμαρά!! 

Από τσιφτετέλι, ρούμπα! 
κι από τσάμικο, σε ροκ! 
Κωλοτούμπα, κωλοτούμπα 
αγκαλιά με το ...ΠΑΣΟΚ! 

Γραφικός, τρελός, κι ωραίος! 
Απ' τους ....μνημονιακούς.... 
Αναγνώρισε το χρέος 
πρώτα κι απ' τους Γερμανούς! 

Τον εβάλανε στη "μπούκα" 
δαίμονες, μα και Θεοί 
Τον "πληρώνει" κι η .....Μπουμπούκα 
σα χαράτσι της ΔΕΗ!!! 

Υπουργός γλειψιματίας 
έφτασε στο ΑΤΤΙΚΟ! 
Κι απ'το χώρο της Υγείας 
"έλαβε" το .....γιατρικό.....                                       ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ                                            ΜΟΥΣΙΚΗ:Ν.ΔΡΙΜΟΥΣΗΣ 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τα 10 βήματα του αρχάριου καλλιεργητή

Εάν ανήκετε σε εκείνους που αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά στην αυλή, την ταράτσα, ακόμα και το μπαλκόνι του σπιτιού τους, θα πρέπει να θυμάστε πως αναλαμβάνετε μία όχι και τόσο όσο εύκολη αποστολή.
Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο: το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, περιέργεια και επιμονή.
Τα λάθη στην κηπουρική επιτρέπονται – για την ακρίβεια επιβάλλονται – και ακολουθώντας τον δεκάλογο του καλού, ερασιτέχνη κηπουρού, σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι. Ποια είναι λοιπόν τα πρώτα βήματα για έναν αρχάριο καλλιεργητή;
1. Θα πρέπει να κάνετε σωστό προγραμματισμό για τον τον τόπο, την έκταση του λαχανόκηπου, τον χρόνο που θα του αφιερώνετε και, κυρίως, τα έξοδα που δύνασθε να κάνετε γι’ αυτόν.
2. Η υπομονή είναι αρετή: έχετε κατά νου πως δεν μπορείτε να αποκτήσετε αστραπιαία έναν παραγωγικό λαχανόκηπο. Επίσης πως ακόμα και ο πιο φροντισμένος δεν θα μπορεί να παράγει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πειραματιστείτε αρχικά με τις λιγότερο απαιτητικές ποικιλίες και, αφού εξοικειωθείτε με τη σπορά και τις φροντίδες που τα φυτά απαιτούν, προσθέστε νέα είδη στον κήπο σας.
3. Μη διστάσετε να ζητήσετε τη γνώμη των ειδικών: γεωργοί, γεωπόνοι ή εμπειρότεροι καλλιεργητές μπορούν να σας δώσουν αξιόλογες συμβουλές. Αρκετά χρήσιμοι μπορούν να φανούν και κηπουροί μεγαλύτερης ηλικίας, που έζησαν σε εποχές που το κάθε σπίτι παρήγαγε τα δικά του λαχανικά.
4. Μη πάψετε όμως να πειραματίζεστε! Η κηπουρική εμπειρία και γνώση προκύπτουν κυρίως από τα λάθη. Μένοντας παρατηρητικοί και κρατώντας ημερολόγιο κήπου θα σχηματίσετε καλύτερη εικόνα για τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές του δικού σας λαχανόκηπου.
5. Ο χώρος που προορίζεται να μετατραπεί σε ευωδιαστό μποστάνι θα πρέπει να φωτίζεται έντονα και ανεμπόδιστα από το φως του ήλιου, καθώς και να μη σημειώνει υψηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Η φυσική θέση του κήπου θα πρέπει να τον προστατεύει και από τους δυνατούς ανέμους.
6. Μετά την επιλογή του σημείου, αναγκαίο βήμα είναι η αφαίρεση των ζιζανίων από το έδαφος.
Πέρα από φορείς διαφόρων εχθρών και ασθενειών για τα φυτά σας, αποσπούν μεγάλο μέρος από τα θρεπτικά συστατικά της καλλιέργειας με αποτέλεσμα λουλούδια και λαχανικά να μένουν καχεκτικά.
7. Προτιμήστε να φυτεύετε τα λαχανικά σας στον κήπο όταν αυτά βρίσκονται στο στάδιο του σπορόφυτου / φύτρας και όχι από τη φάση του σπόρου. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε τις απογοητεύσεις, καθώς είστε σίγουροι πως θα αναπτυχθούν, ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ένα καλό φυτώριο με έμπειρο προσωπικό μπορεί να σας καθοδηγήσει σοφά.
8. Προτιμήστε βιολογική καλλιέργεια εφαρμόζοντας εδαφοβελτιωτικό κόμποστ στο χώμα, σε αναλογία 2lt/m². Είναι ο πλέον εγγυημένος τρόπος για να πετύχετε έναν πλούσιο και υγιή λαχανόκηπο.
Το κόμποστ περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται το φυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθά στη συγκράτηση του νερού, αυξάνει τον πορώδη χαρακτήρα του εδάφους και βελτιώνει τη σύστασή του. Μετά το κόμποστ σειρά έχει το φυτόχωμα Vegi, που θα ενισχύσει το έδαφος και θα συμβάλει σε άριστα αποτελέσματα.
9. Δείτε τον λαχανόκηπο ως μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας και ιδίως με τα παιδιά, που μπορούν να διδαχτούν πολλά από τη δημιουργία και τη φροντίδα του.
10. Το μποστάνι θα πρέπει να ποτίζεται εφόσον χρειάζεται υγρασία. Για τους μήνες του καλοκαιριού συστήνεται πότισμα μέρα παρά μέρα και κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες· έτσι μειώνεται η εξάτμιση του νερού. Τους πιο κρύους μήνες η βροχόπτωση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του κήπου σε νερό. Εγκαθιστώντας μάλιστα ένα αρδευτικό σύστημα με σταγόνες, αφενός μειώνετε τον χρόνο ποτίσματος και την απώλεια νερού, αφετέρου τον χρόνο που εσείς αφιερώνετε στη φροντίδα του λαχανόκηπου.
ΠΗΓΗ

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;

ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ.ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ "ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ" ΛΕΕΙ ΠΗΓΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ.ΠΗΓΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ;ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΒΛΑΚΑ,ΠΕΙΝΑ ΒΛΑΚΑ,ΠΟΥΛΑ ΒΛΑΚΑ,ΚΛΑΙΓΕ ΒΛΑΚΑ...ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ

ΠΡΙΝ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΗΣΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣΕΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΜΙΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΙΛΗΣΕΙΣ...

ypoyrgara2Το θρυλικό φιλί των Μπάρτ Λάνκαστερ και της Ντέμπορα Κερ πλάι στο κύμα, στην ταινία «Όσο υπάρχουν άνθρωποι», δεν πιάνει μια μπροστά στα καυτά φιλιά του υπουργού κ. Κεδίκουγλου, στην παραλία του ξενοδοχείου Cape Sounio.
Εδώ βλέπετε τον ερωτευμένο υπουργός και τη γοητευτική οικονομολόγο από την Καλαμάτα να ζουν ένα weekend με στιγμές πάθους από αυτά που βοηθάνε τα κυβερνητικά στελέχη να γεμίζουν τις μπαταρίες τους για να απολύουν κόσμο...ypoyrgaraΜόνο που οι φωτογραφίες της μοναδικής ερωτικής δράσης έφτασαν με κάποιο τρόπο στα χέρια του Φρίξου Δρακοντίδη στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.
Εμείς απλά σας δίνουμε μια γεύση... ΠΗΓΗ