ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944... Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΤΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙ... ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΕΙΑ ΤΗΝ ΑΦΘΑΡΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ


Άνοιξε, Μάνα μας γλυκειά, την άφθαρτη αγκαλιά σου κι αγκάλιασέ μας τα φτωχά τα μαύρα τα παιδιά σου.



Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΤΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ 28.10.1944, 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940...

Τέσσερα ολόκληρα μαύρα χρόνια πέρασαν από την ιστορική εκείνη μέρα, που αι δυνάμεις του σκότους και της βίας κτύπησαν με τον πιο δόλιοτρόπο τις πόρτες της Ελλάδος.

Ενόμιζεν ο ονειροπόλος ψευδοκαίσαρ της ότι θα εύρισκε την πόρταν ανοιχτήν.

Εφαντάσθη ότι η Ελλάς ήτο μία εύκολος λεία.

Ετρέφετο με την σκέψιν ότι ήρκει ένας απλούς στρατιωτικός περίπατος ολίγων ωρών, διό να πάρει τον καφέ του σε κανένα εξοχικόν καφενείον των Αθηνών.

Εάν όμως αυτός ο κύριος είχε την έμπνευσιν να ανοίξει κανέναν τόμων της Αλλ. Ιστορίας, εάν, λέγω, διάβαζε έστω και μίαν οιανδήποτε σελίδα της τότε, ασφαλώς θα εσκέπτετο περισσότερον Ψύχραιμα και θα ελάμβανε καλυτέρας αποφάσεις.

Αλλά μέσα του λαχτάριζε το αίμα της λύκαινας, το αίμα που σύμφωνα με τη δική τους την πα ρόδο ση κυκλοφόρησε απ' το αιμοβόρο θηρίο στες δικές τους τες φλέβες. Διψούσε το θηρίο για αίμα, διψούσε κατάχτηση.

Όλοι μας ασφαλώς γνωρίζομε ότι τα θηρία βγαίνουν νύχτα για να ξεσχίσουν τα θύματα των.
Νύχτα λοιπόν βγήκε και το απαίσιο θεριό της Ρώμης. Ύπουλα, υποκριτικό, σατανικό, δόλια, απαίσια θέλησε να πραγματοποιήσει τα θηριώδη του ένστιχτα. Στις έξι το πρωί ο αντιπρόσωπός του, δειλός και συνεσταλμένος χτύπησε την πόρτα για να επιδώσει το επαίσχυντο εκείνο τελεσίγραφο.
Η Ιστορία ασφαλώς θα αναφέρει με ντροπή στες πιο μαύρες της σελίδες το μέρος αυτό, που άθελα μάς κάμνει να σκεφτόμαστε αν ζούμε πράγματι στην Ευρώπη του εικοστού αιώνα, για μέσα σε καμιά ζούγκλα της προϊστορικής περιόδου.

Μα αν οι Ιταλοί διψούσαν αίμα, οι Έλληνες διψούσαν λευτεριά.

Κι όταν λίγες ώρες ύστερα από την απαίσια εκείνη στιγμή, ο κόσμος μάθαινε με ανοιχτό στόμα την απίστευτη τραγική αλήθεια, μάθαινε παράλληλα και κάτι άλλο, κάτι που τον έκαμνε να σκιρτήσει από χαρά.

Μάθαινε πως η Ελλάς απαντούσε.
Μάθαινε πως ο Ιταλός δεν θα συναντήσει πουθενά Έλληνα για να του
δώσει γη και νερό.
Μάθαινε πως ο Ιταλός δεν θα συναντήσει πουθενά Έλληνα που να μην του πει ότι, εν όσω ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει εις την δύσην, δεν θα παύσουμε ν' αγωνιζόμαστε για τη λευτεριά μας.

Μάθαινε πως οι Έλληνες τού κλε;Iσαν τις πόρτες. "Όχι!" Βροντοφώναξε ο αείμνηστος πρωθυπουργός, "Όχι", επανέλαβαν οι εύζωνοι, "Όχι", ετόνισαν αι γυναίκες και τα παιδιά μας, "Όχι", διαλάλησαν τα βουνά και τα φαράγγια, οι θάλασσες και οι στεριές, "Όχι" επέμειναν οι Έλληνες με μια φωνή. "Όχι", δεν θα περάσετε.

Και επηκολούθησε το θρυλικόν εκείνο έπος της Αλβανίας. Νικηφόρα τα δαφνοστεφή μας στρατεύματα δρέπουν νέες αμάραντες δάφνες εις τα πεδία των μαχών.
Κορυτσά, Αργυρόκαστρον, Άγιοι Σαράντα, Τεπελένι.

Κάθε όνομα και μια σελίδα. Κάθε πόλη και νέα δόξα. Με χρυσά γράμματα γράφτηκαν όλα τα νέα αθάνατα έπη του στρατού μας πλάι στη Σαλαμίνα και στες Θερμοπύλες. Για μιαν ακόμη φορά αληθεύουν τα λόγια του μεγάλου φιλέλληνα ποιητή:

Ενδοξότερα Ελλάς υψώνει τα βουνά της
από θάλασσαν ασυγκρίτως ωραιότερα.
Παύσατε να υμνείτε μύθους Τρωικούς.

Το αήττητων του άξονος διαλύεται ως απλούς μύθος. Η Ιταλική λεοντή καταπίπτει. Και μέσα από αυτήν αναλάμπει η οιχτρά πραγματικότης.

Μπροστά σ' αυτήν οι Άγγλοι παίρνουν θάρρος. Το ηθικόν αναπτερούται προ των υπερόχων άθλων των Ελλήνων. Το δεύτερον πλήγμα κατά της αξονικής τριάδος δίδεται εις την Λιβύην. Τα όνειρα του Μουσολίνι διαλύονται σαν σαπουνόφουσκες. Μα είναι δυνατό αυτό; Όχι, ωρίεται ο ψευδοκαίσαρ. Και ζητά βοήθειαν από τον συντρόφων του. Και η βoήθεια έρχεται. Η σιδερόφραχτη Γερμανία κτυπά εκ των νώτων. Το φως της Ολυμπίας γυρίζει για να κάψει την χώραν που το γέννησε.

Μα η Ελλάδα αντέταξε και μπρος σ' αυτούς τα στήθη της.

 Εγνώριζε η Ελλάς ότι απεδύετο εις άνισον αγώνα. Εγνώριζε ότι ήτο εντελώς αδύνατον να ανακόψει την ορμήν της Γερμανικής λαίλαπος.

Αλλ' εγνώριζε επίσης η Ελλάς και το καθήκον της, που βαρύ και επιτατικό της φώναζε πως είχε χρέος ιερό απέναντι στην ανθρωπότητα όλην αγωνιστεί ενάντια στες δυνάμεις της βίας.
Και ηγωνίσθη η Ελλάς. Με αυτοθυσίαν παραδειγματική έπλευσε ως λέων μέχρις ότου ηναγκάσθη να υποκύψει προ της βίας. Η βαριά μπότα του καταχτητή μολύνει τα άγια χώματα της χώρας της Λευτεριάς.

Ο γαλανός Αττικός ουρανός σκεπάζεται με μαύρα νέφη. Η σβάστιγκα του Φύρερ μολύνει τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.

Αλλ' η Ελλάς γίνεται σύμβολο, γίνεται ιδέα.

Ω Ελλάς, ω αιωνία χώρα. Ποίον στόμα είναι ικανόν να σε υμνήσει επαξίως; Ωχριούν τα λόγια μπρος στα έργα σου.

Ω Ελλάς. Μόνον λέξεις αδεξίας θαυμασμού είμεθα ικανοί να ψιθυρίζωμεν.

Αλλ' αν η γλώσσα δεν έχει την ικανότητα να τονίσει σε σένα ύμνους και παιάνες στις πιο ψηλές νότες που μπορεί να αποδώσει ανθρώπινος λόγος, η ψυχή μας, η Ελληνική μας ψυχή, η ψυχή μέσα στην οποία τρέχει το αίμα του Λεωνίδα και του Διάκου σε νιώθει και σε καταλαβαίνει, ω Θεά, και αισθάνεται το μεγαλείο της θυσίας σου μπρος στο οποίο θα αποκαλύπτονται ευλαβικά όλοι οι αιώνες και όλες οι εποχές.

Τι κι αν πάτησαν το πόδι τους οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Τι κι αν σκόρπισαν το φως της Ολυμπίας για να κάψει τη χώρα που το γέννησε. Έκαψαν και τότες οι Πέρσαι την Αθήνα. Δυο φορές μάλιστα. Μα λαμπρότερη πρόβαλε μέσα απ' τα ερείπια περιβεβλημένη με τη δόξα που ξεπήδησε μέσ' απ' τα χαλάσματα.

Τι κι αν υπέκυψε η Ελλάς μπρος στη βία. Έχομε όλο το δικαίωμα να βροντοφωνάξουμε σ' όλους τους καταχτητές που πέρασαν από την Ελλάδα. Ε Κύριοι, σεις ω Πέρσαι και Ρωμαίοι, σεις ω Τούρκοι και Γερμανοί, μπορέσατε καμιά φορά να νικήσετε την ψυχή του Έλληνα; Ε λοιπόν, αυτή είναι για μας το λαμπερό διαμάντι που δεν χάνει ποτέ τη λάμψη του. Αυτό είναι για μας το μαγικό έδελβαϊς, που φυτρώνει πάντα θαλερό στες πιο απρόσιτες κορφές κάθε ωραίου και υψηλού ιδανικού. Σκύψτε ντροπιασμένοι το κεφάλι μπρος στο υπέροχο πνεύμα της φυλής μας. Πάρτε απ' αυτό παραδείγματα, όπως πήραν όλοι οι πρόγονοί σας.

Μα εσείς, ω Γερμανοί, σεις αιώνια θα αισχύνεστε, γιατί είχετε την τόλμη να το καταπατήσετε, ναι σεις που αντλήσετε απ' αυτό τόσα και τόσα. Αιώνια θα σας βαρύνει η μαύρη κηλίδα της απαίσιάς σας αυτής πράξης.

Μα το πάθημα ας σας γίνει μάθημα.

Και σαν πάτε πίσω στα σπίτια σας, σαν βρήτε τα παιδιά σας, σαν θελήσετε να τους διηγηθήτε τις περιπέτειες και τις εντυπώσεις σας από την Ελλάδα, να τους λετε πως εκεί στη νότια άκρη της Ευρώπης ζη ένας λαός μοναδικός στην Ιστορία, ένας λαός που, αφού δίδαξε την ανθρωπότητα πώς πρέπει να ζη, τη δίδαξε και πώς πρέπει να πεθαίνει, ένας λαός μικρός σε έκταση μα μεγάλος σε Ιστορία, ένας λαός από τον οποίον πρέπει να αντλείται όλα σας τα παραδείγματα.

 Γι' αυτό. Είμαστε 'μεις απόγονοι των ανθρώπων εκείνων, που σε μια εποχή, που όλη η άλλη ανθρωπότητα ζούσε στο σκότος και την αμάθεια, σε μια εποχή που οι άλλοι δεν διέφεραν καθόλου από τα ζώα, αυτοί δημιούργησαν τον υπέροχο εκείνο πολιτισμό, μπρος στον οποίο κλίνει ευλαβικά το γόνυ η ανθρωπότητα ολόκληρη.

 Είμαστε απόγονοι εκείνων, που πρώτοι αγωνίστηκαν για τη λευτεριά, εκείνων που τρεις φορές ως τώρα έσωσαν τον κόσμο από τες χειρότερες σκλαβιές, εκείνων για τους οποίους εκστατικοί και πλήρεις θαυμασμού οι Ρωμαίοι, ομολογούσαν πως "ναι μεν τους υπετάξαμεν διά της βίας, αλλά και εκείνοι μας υπέταξαν διά του πνεύματος", εκείνων που πρώτοι γκρέμισαν τα είδωλα και πάνω στα χαλάσματα έκτισαν το λαμπρό του Χριστιανισμού οικοδόμημα, εκείνων που σαν υπετάγησαν κάτω απ' τους Τούρκους, βγήκαν στα βουνά τραγουδώντας το "Μάνα σου λέω δεν μπορώ τους Τούρκους να δουλεύω/δεν ημπορώ δεν δύναμαι...".

Εκείνων που τα παιδιά μέσα στο κρυφό σχολειό, κάτω απ' το φως του κεριού μάθαιναν απ' τους παπάδες πως έχουν μια Μάνα που έθρεψε την ανθρωπότητα όλη με τ' αγνό της γάλα, μια μάνα που κλόνισε τα καταχτητικά σχέδια των αυτοκρατοριών μπρος στες οποίες έτρεμε ο κόσμος όλος, μια μάνα που προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει.
Είμαστε απόγονοι εκείνων. Είμαστε όμως αντάξιοι απόγονοί των; Αυτό εναπόκειται να αποδείξουμε. Είμαστε 'μεις από τους οποίους περιμένει πολλά η μαρτυρική μας Μάνα.

Γνωρίζει ότι
απ' τα καλά της τα σχολειά
λαμπρός στρατός θα πεταχτεί
να διώξει αντιπάλους απ' την
κληρονομιά να μην αφήσει
σ' άλλους χώρα της μηδεμιά.
Δεν ζητά καταχτητικούς πολέμους η Ελλάς. Να τι λέει στο παιδί της που
τη ρωτά:
- Μητέρα μου, τι θες να σου χαρίσω
για τον καινούργιο χρόνο που θαρθεί;
- Παιδί μου, το κορμί το λιονταρίσιο
και το παλικαρίσιο το σπαθί
και τη Νεραϊδογέννητη τη χώρα
μαζί με το δικέφαλο αϊτό.
Δεν θέλω εγώ καινούργια ή ξένα δώρα,
παλιά δικά μου πλούτη σού ζητώ.

Ζητεί από μας να συνεχίζουμε το έργο των προγόνων μας. Και είναι εξαιρετικά βαρύ το έργον αυτό. Μα όσο πιο πολύ δύσκολο κι αν είναι, με τόσο πιο πολύ μεγάλο θάρρος θ' αγωνιστούμε και τόσο πολύ περήφανοι θάμαστε για το έργο μας.

Ελληνόπουλα,
Μη ξεχνάτε ποτές πως εμείς θα αποτελέσουμε τα αυριανά στελέχη της κοινωνίας.

Μη ξεχνάτε πως από τη γενιά αυτή θα ξεπηδήσουν οι νέοι Λεωνίδες κι οι νέοι Θεμιστοκλήδες, οι νέες Σουλιώτισσες και οι νέες Σπαρτιάτισσες. Μη ξεχνάτε ποτές πως είμαστε Έλληνες. Και σαν Έλληνες ας σταθούμε στο ύψος της Ιστορίας μας περήφανοι κι αξιοπρεπείς. Να μη ξεχνάτε ποτές πως εμείς οι σκλαβωμένοι Κύπριοι Έλληνες πρέπει ν' ατενίζουμε την Ελλάδα κράζοντάς της πάντα το...

Άνοιξε, Μάνα μας γλυκειά, την άφθαρτη αγκαλιά σου κι αγκάλιασέ μας τα φτωχά τα μαύρα τα παιδιά σου. Αυτά είναι τα λόγια, που αιώνια θα βροντοφωνάζουμε, ως ότου δούμε την ιστορική μας νήσο στης Μάνας μας την αγκαλιά. Και ύστερα όλοι μας ας εργαζόμαστε για την μεγάλη εκείνη μέρα, κατά την οποίαν ο ζωογόνος της ελευθερίας άνεμος θα φωτίσει όλους τους σκλάβους λαούς της γης και ιδιαίτερα τους Πανέλληνες, που θα κληθούν να δημιουργήσουν τον τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό.

Κυριάκος                                                                                                                                                      
ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr   

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως αληθινό: Τι έλεγε ο Καρατζαφέρης για τον Παπαδήμο!!! (βίντεο).


Δείτε τι έλεγε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης για τον κ. Παπαδήμο, μόλις στις 15-6-2011 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Συγκεκριμένα πρότεινε για πρόσωπο κοινής αποδοχής τον κ. Στεφανόπουλο, ενώ για τους κκ Παπαδήμο και Προβόπουλο, είπε χαρακτηριστικά «Ποιος τους εμπιστεύεται, ποιος τους γνωρίζει, ποιος ξέρει το ανάστημα που έχουν»!!!

Δείτε το βίντεο…
    ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Με λένε Ελλάδα...

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!
Βρίσκομαι στην Ευρώπη! Είμαι μικρή χώρα, μια κουκκίδα, στον παγκόσμιο χάρτη, έχω όμως το καλύτερο "οικόπεδο" στον πλανήτη...!!!

Διακρίνομαι για την Ιστορία μου,
τους Αγώνες μου,
την Αντίστασή μου,
την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου!
Όλοι με ζηλεύουν... πάντα με ζήλευαν γι αυτό και πάντα είχα εχθρούς!
Πολεμούσα κι αντιστεκόμουν με όλη μου την δύναμη...
και στο τέλος τα κατάφερνα...!!!

Ήταν όλα ήσυχα μέχρι που μ αιφνιδίασαν και τρόμαξα!
Ο εχθρός με χτύπησε εσωτερικά, πονηρά και ύπουλα...! όχι όπως τις άλλες φορές...
Ζούσε "σπίτι" μου, τον είχα με τα παιδιά μου αλλά, ήταν καλά καλυμμένος και δεν φαινόταν...
Ξεγέλασε ακόμα και μένα!!

Προσπαθώ να τον αντιμετωπίσω αλλά...
πολλά απ τα παιδιά μου τον υποστηρίζουν κι αντιστέκονται σε μένα, την ίδια τους την μάνα...
Έχουν φτάσει σε σημείο να με περιγελούν,
να με κοροϊδεύουν,
να με πουλάνε,
να μην με αναγνωρίζουν...

Είμαι πικραμένη,
τρομαγμένη,
εξουθενωμένη... αλλά δεν θα το βάλω κάτω!!!
Με το κεφάλι ψηλά θ αγωνιστώ και θ αντισταθώ, όπως έκανα πάντα...
Μπορεί να γονατίσω αλλά θα παλέψω,
και θα νικήσω...!!!

Την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου δεν θα μου τα πάρουν ποτέ!, ούτε και πρόκειται να με φτάσει κανένας σ αυτά...
Δεν πρόκειται να Παραδοθώ,
να Πουληθώ και να Πεθάνω για το χατίρι κανενός...
'Αλλωστε...
ποιά μάνα εγκαταλείπει το σπίτι και τα παιδιά της...

Joya Koun

Θα παραμένουμε στο μνημόνιο, όταν η κρίση χτυπάει τον πυρήνα της Ευρωζώνης;




Του Κώστα Ροδινού Διαβάζω στο χθεσινό τύπο:
1- «Η γερμανική συζήτηση ενοχλεί εν μέρει», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. «Με ένα χρέος της τάξης 80 % του ΑΕΠ, η Γερμανία έχει σαφώς μεγαλύτερες υποχρεώσεις από την Ισπανία, το χρέος της οποίας ανέρχεται στο 60 %. Αλλά αυτό δεν θέλει να το ξέρει κανείς! Φαίνεται εύκολο να λες ότι οι άνθρωποι στο νότο είναι τεμπέληδες και ότι οι Γερμανοί κάνουν όλη τη δουλειά. Δεν είναι όμως έτσι».
2-Το βράδυ της Τετάρτης, ο Οίκος Moody΄s, υποβάθμισε 10 γερμανικές τράπεζες, κίνηση που αντανακλά την αναθεώρηση των υποθέσεων του Οίκου για το μέγεθος της στήριξης που θα μπορούσαν να λάβουν οι τράπεζες από τη γερμανική κυβέρνηση!
3-Την Πέμπτη, η Ισπανία βγήκε στις αγορές και κλήθηκε να πληρώσει (το απαγορευτικό) επιτόκιο 6,975%, για τα δεκαετή ομόλογα που εξέδωσε -με την κάλυψη της δημοπρασίας να είναι μάλιστα μειωμένη.
4-Την ίδια μέρα, η Fitch προειδοποίησε με υποβάθμιση τη Ιταλία, αν δεν παραμείνει στις αγορές -κρίνοντας μάλιστα πως η χώρα «βρίσκεται, πιθανότατα, ήδη σε ύφεση». Η Fitch θεωρεί επιτακτική ανάγκη την πρόσβαση της Ρώμης στις αγορές, δεδομένης της ωρίμανσης χρέους ύψους 193 δισ. ευρώ το 2012.
5-«Σε νέα επίπεδα ρεκόρ, διαμορφώθηκε την Πέμπτη η διαφορά απόδοσης των δεκαετών ομολόγων της Γαλλίας έναντι των αντίστοιχων της Γερμανίας, φτάνοντας τις 196,6 μονάδες βάσης ή 1,966%.» (υπενθυμίζω ότι με αυτά τα spreads δανειζόταν η Ελλάδα, το ….μακρινό 2009!)
6. Το επιτόκιο στο 10ετές αυστριακό ομόλογο εκτινάχθηκε στο 3,4% έναντι 2,7% στις αρχές Νοεμβρίου.
Πειραματόζωον η Ελλάς
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να τα προκάλεσε η Ελλάδα, όταν η οικονομία της αντιστοιχεί μόλις στο 2% της Ευρωζώνης;
Προφανώς όχι!
Και, όμως, με βαρύτατη ευθύνη του κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο.
-η πατρίδα μας έχει διασυρθεί παγκοσμίως.
-η οικονομία μας έχει εγκλωβιστεί σ’ ένα μνημόνιο που τη φόρτωσε με περισσότερα χρέη και της δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται ότι θα έλυνε.
-Ο ελληνικός λαός υποβάλλεται στο πιο βάναυσο πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε Ευρωπαϊκή χώρα.
-οι υποτιθέμενοι εταίροι μας, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας μας, παρεμβαίνουν με τρόπο προκλητικό στα εσωτερικά πράγματα της χώρας και μας ζητούν να εκχωρήσουμε ακόμα μεγαλύτερο μέρος από την εθνική μας κυριαρχία.
Όλα αυτά γίνονται για να έχουμε το 2021 το χρέος που είχαμε το 2009!!!
Ο ελληνικός λαός δικαιούται και πρέπει να μάθει πως και γιατί φτάσαμε ως εδώ.
Πόσο θα επιμένει η κ. Μέρκελ;
Χθές η Γαλλική εφημερίδα Le Monde, σ’ ένα δισέλιδο αφιέρωμα αναρωτιόταν, «αν η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα;» Θα διατύπωνα αλλιώς το ερώτημα: Αξίζει να είσαι μέλος σε μια τέτοια Ευρώπη;
Οι οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ότι την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, δεν την προκάλεσε η Ελλάδα! Είναι αποτέλεσμα των δομικών προβλημάτων που έχει η ευρωζώνη από της ιδρύσεώς της και η οποία οξύνθηκε από την κοντόφθαλμη και εγωκεντρική πολιτική της κ. Μέρκελ, η οποία παγιδευμένη στις εμμονές της, έπαιρνε αποφάσεις με βάση τα δημοσιεύματα της Bild και τις επικείμενες εκλογές στα Ομοσπονδιακά της κρατίδια.
Είχα γράψει παλαιότερα, πώς δεν πρέπει να σφυρίζεις αδιάφορα από την πολυτελή σου έπαυλη, όταν καίγεται η παράγκα του γείτονα, γιατί η φωτιά μπορεί να πηδήξει το φράχτη. Η κ. Μέρκελ, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί, αν δεν το αντιλήφθηκε ήδη, ότι η κρίση βρίσκεται ήδη στην καρδιά της Ευρωζώνης. Της χτυπάει την πόρτα. Είναι αστείο να επιμένει ακόμα ότι το πρόβλημα θα λυθεί με προγράμματα λιτότητας, που εξαθλιώνουν τους λαούς για να σώζουν τους τραπεζίτες.
Η Ευρωζώνη εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθεί να χαράξει μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η οποία πέραν των δομικών αλλαγών, θα δώσει έμφαση πρωτίστως στην ανάπτυξη.
Κεντρικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει η ΕΚΤ. «Η ΕΚΤ πρέπει να δικαιολογήσει το όνομά της και να υπερασπιστεί την σταθερότητα στην Ευρωζώνη», δήλωσε την Τετάρτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Ζοζέ Θαπατέρο. Και η Γαλλία, που ζει με το άγχος της απώλειας του triple A, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της «γενναίας αγοράς» ομολόγων από την ΕΚΤ.
Για πόσο ακόμα καιρό θα ανθίσταται η κ. Μέρκελ; Εικάζω όχι για πολύ!
Εμείς τι κάνουμε;
Και εμείς τι κάνουμε; Το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας απέτυχε. Για αυτό και πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όσο ενωρίτερα το συνειδητοποιήσουν, τόσο ταχύτερα θα αποφευχθεί η καταστροφή.
Ήδη τα στοιχεία που δόθηκαν για το 10μηνο του 2011, καθιστούν επιβεβλημένη τη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων.
Η κατάσταση είναι αδιέξοδη.
Είναι δυνατόν να επιμένουμε στο μνημόνιο, όταν η κρίση χτυπάει τον πυρήνα της ευρωζώνης;
Αυτή τη χρονική συγκυρία, η Ελλάδα έπρεπε να είχε μια ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή. Για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της από μηδενική βάση. Θα είχε με το μέρος της και το αμάχητο τεκμήριο ότι η πολιτική της τρόϊκας επιδείνωσε τα προβλήματα.
Ελπίζω ότι ο κ. Παπαδήμος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα λειτουργήσει ως άνθρωπος των τραπεζών, αλλά ως Πρωθυπουργός Ελλάδος.                                                                ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Πρόβατα, τσομπάνηδες και λύκοι...




Ποιοί είναι πρόβατα;
Εκείνοι που ακολουθούν μια θρησκεία, ένα κόμμα,μια ιδεολογία, μια ομάδα ή οτιδήποτε άλλο απαρτίζεται απο πολλούς;
Περίπου αλλά όχι ακριβώς.
Πρόβατο είναι ο οπαδός που ακολουθεί ασυνείδητα.
Άν ρωτήσουμε κάποιον ''γιατί πιστεύει τόσο φανατικά σε αυτό που θεωρεί ιδανικό'', το πιθανότερο είναι οτι δεν θα έχει επιχειρήματα να προβάλλει.

Ακόμα κι αν βρει κάποια, θα πρόκειται για αναμασημένη τροφή, κοινώς θα παπαγαλίζει.

Η ρίζα του προβλήματος όμως ξεκινάει απο πολύ βαθειά.

Η προϋπόθεση για να μετατραπεί ένας νοήμων άνθρωπος σε άβουλο δίποδο είναι να έχει καταργήσει την προσωπικότητά του ή ακόμα χειρότερα να μην είχε ποτέ προσωπικότητα.

Η έννοια της μοναδικότητας, του ξεχωριστού ατόμου έγινε κάτι το άπιαστο γιατί η ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου μας έκανε να ακολουθούμε τυφλά ένα οποιοδήποτε δόγμα αν μας καλύπτει έστω και σε ένα μικρό ποσοστό,ακόμα κι αν δεν το θεωρούμε τέλειο.

Στην ερώτησή μου ''γιατί υποστηρίζεις το τάδε κόμμα'' παίρνω μονίμως ως απάντηση ''επειδή δεν βλέπω κάτι καλύτερο''.

Η απάντηση για την θρησκεία είναι ''επειδή αυτή είναι η σωστή'' και όσον αφορά την ιδεολογία του ατόμου υποβάλλομαι σε μια διαδικασία ακρόασης μεμονομένων ρήσεων και αποφθεγμάτων που τις περισσότερες φορές δεν συνάδει με το πνεύμα του εμπνευστή ενώ άλλες φορές αποδεικνύεται πως ούτε ο ίδιος έκανε πράξη.

Στην προ ΜΜΕ εποχή υπήρχαν κάποιοι που λόγω μορφώσεως και ευχέρειας λόγου μπορούσαν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα στο πλήθος.

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε!

Υπάρχουν τόσα μέσα προβολής που με την συστηματική επανάληψη ορίζουν όλο μας το 24ωρο, αλλοιώνουν το παρελθόν και προδιαγράφουν το μέλλον μας.

Εκείνοι αποφασίζουν τι θα φάμε, τι ρούχα θα φορέσουμε, ποιό κόμμα πρέπει να ψηφίσουμε καθώς και απο ποιά τράπεζα θα πάρουμε δάνειο (γιατί θα πάρουμε, επιβάλλεται κατόπιν της καταιγίδας των διαφημίσεων που ως αποτέλεσμα έχουν και να αυξηθούν οι καταναλωτικές μας ανάγκες).

Η συνέπεια λοιπόν της καθημερινής εισβολής τόσων πληροφοριών στον εγκέφαλό μας και μάλιστα με τον καταπληκτικό τρόπο που τα μέσα μας περνάνε είναι να μας ελέγχουν στο έπακρο.

Έυγε τους, αφού μας μετέτρεψαν σε πρόβατα, μπορούν οι τσοπάνηδες να κάνουν τη δουλειά τους.

Για 10.000.000 πρόβατα αντιστοιχούν 300 τσοπάνηδες, αυτοί ελέγχουν το αν θα φάμε, αν θα έχουμε ρούχα να φορέσουμε και αν θα ζήσουμε ή θα αυτοκτονήσουμε μες στην απελπισία μας απο τα δυσβάσταχτα χρέη, πρώτα προς αυτούς τους ίδιους.

Η διαφορά τους απο τους τσοπάνηδες των τετράποδων είναι μια αλλά βασική.

Οι δικοί μας δεν μας προστατεύουν απο τους λύκους, αντιθέτως προετοιμάζουν το έδαφος για την εισβολή τους στο μαντρί, να μπουν ελεύθερα να μας κατασπαράξουν.

Όλοι αυτοί που τα πρόβατα εμπιστεύτηκαν ως προστάτες, υπέγραψαν την θανατική καταδίκη και τον αφανισμό, στην καλύτερη περίπτωση για όσους αντέξουν την υποδούλωση.

Δεν θα τα βάλω με τους λύκους, σαν λύκοι που είναι ζητάνε σάρκα, φρέσκο αίμα...

Δεν θα κατηγορήσω ούτε τους τσοπάνηδες, πιστεύουν φανατικά και αυτοί σαν πρόβατα έναν Θεό-το χρήμα. Εξάλλου η ύπαρξή τους οφείλεται στα τόσα πολλά πρόβατα.

Τα βάζω με τα ίδια τα πρόβατα λοιπόν γιατί ο σκοπός των συγκεκριμένων στον πλανήτη δεν είναι να παράγουν κρέας, γάλα και μαλλί αλλά επιστήμες, τέχνη, γνώση και εξέλιξη, να γράφουν ιστορία.

Τα βάζω με εμάς γιατί η φύση μας εφοδίασε με ένα μοναδικό προσόν που μας καθιστά ανώτερους απο τα άλλα όντα.

Γι αυτό και είναι ανεπίτρεπτο να χαρακτηριζόμαστε και να μεταχειριζόμαστε ως πρόβατα...

Οπότε ποιά είναι η λύση;

Αν πάρουμε το κείμενο ανάποδα, κάπου λέει για τη ρίζα του προβλήματος...

Εκεί ακριβώς βρίσκεται η απάντηση...                                                                                                   ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

ΛΑΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Αφόρητες πιέσεις από όλη την Ελλάδα να κάνει κόμμα μετά το ξεπούλημα ΝΔ και ΛΑΟΣ! Η Μόσχα καλεί τον πρώην γαλάζιο βουλευτή!



 
Χιλιάδες πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα πιέζουν τον Πάνο Καμμένο να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος «τώρα που ξεπουλήθηκαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ»!
Οργισμένοι  νεοδημοκράτες αλλά και οπαδοί του κωλοτούμπα Καρατζαφέρη ορκίζονται πίστη στον πρώην γαλάζιο βουλευτή και ζητούν πρωτοβουλίες εδώ και τώρα.
Στο μεταξύ ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε αργά χθες βράδι πρόσκληση από κορυφαίους Ρώσους παράγοντες  να επισκεφθεί τη Μόσχα.
Το πολιτικό παιγνίδι στην Ελλάδα έχει ανοίξει και ξεφεύγει από τον έλεγχο των εγχώριων νταβατζήδων…                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:www.kourdistoportocali.com

Γιατί θα γίνει πολύ πολύ σύντομα το «ελα να δείς» στην χώρα μας(*)

1ela
Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
(* Όταν κάθε πείραμα ξεφεύγει από τις «Συνθήκες εργαστηρίου» γίνονται ανεξέλεγκτες οι αντιδράσεις!)
«Η περίσσεια του λόγου φανερώνει έλλειψη πνεύματος...» Αυτό μου έμαθε, και να με συγχωρείτε που συχνά το ξεχνώ, ο κ. Χρήστος Πασαλάρης.
Δια ταύτα θα πω με λίγες κουβέντες γιατί θα χρεοκοπήσουμε και σύντομα-όπως και να το βαφτίσουμε αυτό:
·     Τα μόνα μαγαζιά που δουλεύουν είναι αυτά που αγοράζουν Χρυσό και ασήμι, σε εξευτελιστικές τιμές. ΑΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ των μικροκαταθετών.
·     Ποια επένδυση έγινε στην Ελλάδα, ποια ιδιωτικοποίηση; Ποια βιομηχανία ξεκίνησε να λειτουργεί; ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΣΤΕ,ΚΑΜΜΙΑ. Άρα η ανάπτυξη δεν είναι ορατή στο εγγύς μέλλον.
·     Τα μαγαζιά, ακόμη και σουβλατζίδικα, κλείνουν. Η ανεργία θα αυξηθεί, η πραγματική ανεργία. Σήμερα ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ... ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ! Οι διωγμένοι χωρίς απόλυση δεν μετράνε, όπως και οι μακροχρόνια άνεργοι. 18% είπατε η ανεργία; Υπολογίστε ήδη κάτι κάτω από τα ¾ του διπλάσιου! Και του χρόνου θα έχουμε τις μισές δουλειές, τα μισά μαγαζιά, τα μισά των μισών Μ.Μ.Ε, τα μισά σούπερ μάρκετ, τις μισές βιοτεχνίες εν λειτουργεία!
·    Ο μόνος παράγοντας που έμεινε απείραχτος (Π.Λαμπρόπουλος,οικονομολόγος) στην εξίσωση της Κρίσης είναι τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών!
·    Δεν φορολογήθηκε κανείς για τις διαρροές κεφαλαίων στο εξωτερικό.
·     Το ΣΔΟΕ ΠΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ δεν συνέλαβε ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ «ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
·     Κανείς πολιτικός, βιομήχανος, υπάλληλος δεν βρίσκεται φυλακή για αποδοχή προιόντων εγκλήματος (μίζες κ.λ.π.)
·   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: άμα δείτε έσοδα, σφυρίξτε όπως το κάνουν στα Αντιά, με την γλώσσα των σφυριγμάτων: «Κλέφτικα» σφυρίζουν όλοι οι άλλοι...
Ποια κοινωνική αλλαγή είχαμε εκτός από την πολιτικής και μόνο σημασίας αλλαγή πρωθυπουργού;
·  Δεν κτυπούν πια οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» που είχαν σαφείς προτιμήσεις μέχρι τώρα σε συγκεκριμένα Μήντια και Επιχειρηματίες.
·   Η Αστυνομία σήμερα έκλεισε όλους τους κεντρικούς δρόμους δημιουργώντας ασφυξία στο πολύπαθό κέντρο γιατί περνούσε μια διαδηλωσούλα, κάπου στην Βερανζέρου (αυτό είναι σχέδιο πυροδότησης και όχι αποσυμπίεσης κ. επιτελικέ της ΕΛ.ΑΣ)
·   Η ΔΕΗ αύξησε τιμολόγια, ενέταξε στο τιμολόγιο της το περιβόητο «Χαράτσι» αλλά εξακολουθεί να ονομάζεται Δημοσία Επιχείρησις ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, δημιουργώντας συνθήκες ένδειας στα νοικοκυριά.
·    Κοινότητες όπως αυτές των Σενεγαλέζων, Νιγηριανών, Σομαλών, Μαροκινών, Αλγερινών και Αφγανών είναι πανταχού παρούσες στο κέντρο της Πρωτεύουσας και αυξάνονται ως παλαιστινιακές και κουρδικές ομάδες αιτούντων άσυλο(!) ενώ η πιο «ηθική» δραστηριότητα τους, σε αυτή την εποχή είναι το... παραεμπόριο.
(πληροφορίες για το τι χρησιμεύουν στον αριστερό Στρατή Τσίρκα, «Ακυβέρνητες Πολιτείες» , βλ. «Δεκανέας Πάρκερ». Παλιά Σαξωνική συνταγή...)
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Οι «Αλχημιστές», παρεξηγημένοι από την Ιστορία, μίλησαν για την «κρίσιμη μάζα» που πυροδοτεί την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Πρόκειται για μικρό μέρος του κάθε συνόλου!
Υ.Γ. Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος.
(Αριστοτέλης)
ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.newstrap.gr

Θα μπορέσουν κάποτε οι πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και όχι σταλμένοι εθνοσωτήρες;



Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Πολύς αγώνας, πολλές συζητήσεις, πολλά δάκρυα και εκνευρισμοί, σχηματίσθηκε όμως η «ποθούμενη» κυβέρνηση. Όλη η πλάση ήταν στραμμένη πάνω στην Ελλάδα, τι θα γίνει, θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, θα υπάρξει συναίνεση για τη δημιουργία καινούργιας κυβέρνησης; Με την απειλή βέβαια της τρόικας, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία να μην γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης (υπάρχει και η 7η). Και τώρα τι έγινε, πρόκειται να αλλάξει κάτι;

Καταρχάς, δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο σχηματίσθηκε αυτή η κυβέρνηση, νομικός δεν είμαι, αλλά γράμματα γνωρίζω. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος άρθρο 37, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό, τον αρχηγό του κόμματος με την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή. Ενώ ο Πρόεδρος, απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της.
Παίχθηκε το θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά πήρε και ψήφο εμπιστοσύνης. Παρόλα αυτά, από την επομένη άρχισαν τα όργανα, συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων για την εξεύρεση νέου πρωθυπουργού!!!!, (για να έχουμε δύο πρωθυπουργούς;), έχουμε εκλεγμένη με την ψήφο του λαού κυβέρνηση και πρωθυπουργό από το 2009, με μεγάλη πλειοψηφία μάλιστα και παρόλα αυτά την καταργούμε και ψάχνουμε για άλλη. Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός στην τελική του ομιλία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο, το πόσο επιτυχημένη ήταν η θητεία της κυβερνήσεως του και αποθεώθηκε γι’αυτό. Ποιος είναι ο λόγος της κατάργησης της κυβέρνησης εξωθεσμικά, όταν όλα έχουν γίνει σωστά, γιατί?
Το Σύνταγμα στο άρθρο 38, συνεχίζει, αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός. Συνέβη κάτι από αυτά; ο πρωθυπουργός δεν είχε παραιτηθεί, δεν εξέλιπε και ήταν ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του (μαθαίναμε ότι ξέκλεβε ώρες από τις συσκέψεις για να γυμναστεί).
Άρα για ποιό λόγο παραιτούν έναν πρωθυπουργό; Όταν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση βρίσκονται στη θέση τους, ποιος είναι αυτός ή αυτοί, που αντισυνταγματικά αποφασίζουν να προβούν σε ενέργειες σχηματισμού νέας κυβέρνησης και μάλιστα με την συνδρομή όλων των κομμάτων, για ποιο λόγο; Αν αυτό γινόταν στο στρατό, θα χαρακτηριζόταν ως στάση. Τον έθεσαν σε «εργασιακή εφεδρεία» ο πρώτος από τους 30.000!!!!!.
Δε θα έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, αφού μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους παραιτούνται και μετά να ψάξουμε για καινούργιο σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος; Δε μπορεί η κυβέρνηση να φεύγει απλά με την κάλπικη δικαιολογία ότι πρέπει όλα τα κόμματα μαζί να αποφασίσουν για το καλό της χώρας, να συνεργαστούν, χωρίς όμως να επωμισθεί τις ευθύνες της για το κατάντημα της χώρας.
Ξεκίνησαν συζητήσεις διάρκειας περίπου τριών ημερών, μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να εξευρεθεί το κατάλληλο άτομο, με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά και να είναι αποδεκτός από τους δανειστές μας, μικρή αγγελία μου θύμιζε. Τελικά επελέγη αυτός που ήταν εξ αρχής επιθυμία (μόνο;), των δανειστών μας και άμισθος οικονομικός σύμβουλος του ΓΑΠ, απλά οι πολιτικοί αρχηγοί (και ειδικά ο με το ζόρι υπό παραίτηση πρωθυπουργός) έκαναν ότι το συζήταγαν.
Η νέος πρωθυπουργός, λειτούργησε σαν βαλβίδα ασφαλείας σε χύτρα μαγειρέματος, έβγαλε λίγο ατμό για να αποσυμπιέσει την οργή των πολιτών, που είχε φθάσει στα ύψη από τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα. Ποιός είναι αυτός που δημοσκοπήσεις, δείχνουν την αποδοχή του από τους πολίτες, σε ποσοστά που θυμίζουν προέδρους Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τον έμαθε ο κόσμος σε τρεις μέρες; Για ποιόν αυτή η μεγάλη αποδοχή; Ποιοί μας τον επέβαλλαν ως Σωτήρα; Γιατί δεν έγιναν εκλογές; Τι είδους συγκυβέρνηση είναι αυτή; Χωρίς την έγκριση του Ελληνικού λαού.
Γι’ αυτόν, που όπως είπε στο Zougla Radio, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως Παν. Γεννηματάς, θα πρέπει να εξηγήσει τον ρόλο της Τραπέζης Ελλάδος, όταν σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις, προμήθευε με ψεύτικα στοιχεία τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με το καθαγιασμένο άλλοθι της εισόδου της χώρας στην Ευρωζώνη και κατήγγειλε πως ο κ. Παπαδήμος είναι από εκείνους τους δημόσιους λειτουργούς που είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό οικονομικό δράμα που ζει η ώρα.
Να θυμίσω επίσης την βαρύτατη δημόσια κατηγορία του Προέδρου της Γαλλίας κ. Σαρκοζί «ότι ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη γιατί έγινε με πλαστά στοιχεία». Η κατηγορία απευθύνεται, τον κ. Σημίτη, που ήταν τότε πρωθυπουργός, και τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ο οποίος στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι, «τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μεγάλη προσπάθεια με καλό αποτέλεσμα για τη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά σήμερα έχει προκύψει ένα πιστωτικό πρόβλημα με την καταβολή της 6ης δόσης και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας», χωρίς να αναφέρει μέτρα για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών (η ΔΕΗ θα συνεχίσει να κόβει το ρεύμα;), αυτός που είναι μέρος της κρίσης θεωρείται ως ο πλέον άξιος να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδος.
Μα τι λέω, η τύχη της Ελλάδος είναι προγεγραμμένη, υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις, με ευθύνη του τέως πρωθυπουργού και ο νέος πρωθυπουργός, έχει την υποχρέωση να τις εφαρμόσει για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια, τοποθετήθηκε ως τηρητής των υποσχέσεων. Αλλά εμείς, ως έλληνες ψάχνουμε πάντα την ουτοπία έναν σωτήρα, τον από μηχανής θεό, να μας σώσει και εναποθέτουμε πάλι τις ελπίδες μας, όπως τις είχαμε εναποθέσει στις υπερτιμημένες ικανότητες του απελθόντα πρωθυπουργού πριν από 2 χρόνια. «Το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού» (Μένανδρος). 
Η νέα κυβέρνηση, Μεταβατική; Συνευθύνης; Εθνικής συνεργασίας; Εθνικής ενότητος; Έκτακτης ανάγκης; Εθνικής Σωτηρίας; Εθνικής συνεννοήσεως; Διαλέξτε όποιο όνομα σας αρέσει, είναι η παλιά, οι ίδιοι ανεκδιήγητοι αντιπρόεδροι, (που βοήθησαν τόσο πολύ στο συντονισμό της προηγούμενης κυβέρνησης!!!!), οι ίδιοι υπουργοί (έμειναν οι επιτυχημένοι!!!!), κρίθηκε επιτυχημένη η κ. Διαμαντοπούλου, όταν για πρώτη φορά φέτος οι μαθητές δεν έχουν πάρει βιβλία και κανένας δεν ενδιαφέρεται, με μερικές εναλλαγές και προσθήκες από τα συμμετέχοντα κόμματα. Πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε με την ανακύκλωση των ίδιων αποτυχημένων στην πλειονότητά τους προσώπων και τι θα κάνει;
Θα εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις, που είχε αναλάβει η κυβέρνηση του ποδηλάτη πρωθυπουργού, (εφεδρεία, φόρους, κατάργηση φοροαπαλλαγών, μείωση μισθών και συντάξεων, υπογραφή δεσμεύσεων μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, τήρηση όλων των προηγούμενων δεσμεύσεων για την οικονομική προσαρμογή της χώρας κλπ) μία από τα ίδια. Οι πολίτες συνέχεια στο τούνελ. Μια κυβέρνηση συγκεκριμένου σκοπού και χρόνου (τρίμηνης διάρκειας;), υπερμεγέθης, αντί να είναι ολιγομελής για την ύπαρξη καλύτερου συντονισμού, για να ικανοποιηθούν όλοι ίσως.
Σκέφτεσθε π.χ. τους τέσσερις!!!! (4) Υπουργούς, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Χρειάζονται καινούργια γραφεία για τους ίδιους και για τους συνεργάτες τους, Υπασπιστές (τρεις ο καθένας), Διευθυντές, Συμβούλους, απεσπασμένους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, κονδύλια για την κατασκευή και λειτουργία των Γραφείων, υπερωρίες, ασφάλεια, αυτοκίνητα, οδηγούς κλπ. Να μας έλεγαν τουλάχιστον για ποιο λόγο τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί, ποια ανάγκη καλύπτουν στην ύπαρξη της νέας κυβέρνησης, με τι αρμοδιότητες, θα ήταν πολύ χρήσιμο να το μαθαίναμε. Ίσως αντικαταστήσουν τους Αρχηγούς των Επιτελείων!!!! Το ίδιο ερώτημα βέβαια αφορά όλα τα Υπουργεία. Έτσι θα γίνει η μείωση των δημοσίων δαπανών; Θα περάσει το τρίμηνο προσπαθώντας να οργανωθούν.
Μου κάνει εντύπωση, ότι οι «επιτυχημένοι» Υπουργοί, που παραμένουν στη θέση τους, μιλάνε για τη νέα προσπάθεια και ότι όλα θα πάνε καλύτερα (Λομβέρδος πχ που έκανε την υγεία μπάχαλο), καλά τόσα χρόνια στις θέσεις αυτές τι έκαναν; Τον κ. Παπαδήμο περίμεναν για να δουλέψουν; Αστείο, το θεωρώ απίθανο.
Αλλά η ελπίδα, πεθαίνει πάντα τελευταία.
«Μέχρι τώρα φοβόμασταν, από τώρα και στο εξής θα ελπίζουμε» (Victor Frankl Aυστριακός νευρολόγος και επιζήσας του ολοκαυτώματος απευθυνόμενος στη γυναίκα του όταν συνελήφθη από τους Ναζί).
«Η ελπίδα είναι τόσο καλό δόλωμα που καλύπτει κάθε αγκίστρι» Oliver Goldsmith, Βρετανός συγγραφέας
«Να ελπίζεις για το καλύτερο και να είσαι έτοιμος για το χειρότερο» Αγγλική παροιμία
Αλήθεια, εκλογές πότε θα γίνουν τελικά (θα το επιτρέψουν οι δανειστές μας;); Θα μπορέσουν κάποτε οι πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και όχι σταλμένοι εθνοσωτήρες;                                                                                            ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com

Γιατί και πώς φτάσαμε ως εδώ με το χρέος;

Γιατί μπήκαμε στο ΔΝΤ; Ήταν αναπόφευκτο; Γιατί υπογράφουμε μνημόνια; Πού θα καταλήξουμε;
Μια σύντομη, απλή έως απλουστευμένη οικονομική ανάλυση, από taxalia, για όσους θέλουν να καταλαβαίνουν τι γίνεται, χωρίς επιστημονικοφανές ύφος και περισπούδαστη ορολογία. 
Πριν από λίγα χρόνια, άρχισε να γίνεται ορατό, το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας. Στάσης πληρωμών, όχι όπως την εννοούν οι δοσίλογοι (ο όρος είναι ακριβής εδώ κι όχι φιλολογικός) πολιτικοί στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά στους δανειστές. Υπήρχε δηλαδή ο φόβος, ότι ή Ελλάδα δεν θα μπορεί να επιστρέψει τα δανεικά, να πληρώσει δηλαδή τα ...
ομόλογα που λήγουν το 2012-2015 και είναι πολλά, κυρίως λόγω δεκαετών ομολόγων που εκδόθηκαν το 2004.
Οι τραπεζίτες που ελέγχουν απόλυτα τον πλανήτη, είδαν ότι η Ελλάδα θα τους έλεγε το αρχαιοελληνικό "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος".
Τα 260 δις που ήταν τότε το χρέος ήταν ανασφάλιστο. Αυτό είναι το μυστικό της υπόθεσης. Η Ελλάδα θα έλεγε αυτό που λέει το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" στους κατόχους των ομολόγων που θα επέλεγε η ίδια. Θα πλήρωνε τα εσωτερικά της χρέη και τις υποχρεώσεις της, αλλά δεν θα πλήρωνε τους ξένους τραπεζίτες που μας δάνειζαν.
Αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε εύκολο, ούτε δίκαιο. Ακούγεται ευχάριστα, αλλά δεν είναι εύκολο το "δεν πληρώνω". Όπως δεν είναι σωστό να μη σας επιστρέφει τα δανεικά, ο ξάδερφός σας, που σας δάνεισε εκείνο το χιλιάρικο, όταν το είχατε ανάγκη και τώρα σας λέει, "ξάδερφε λυπάμαι, δεν έχω".
Όλα μας τα χρέη ήταν μέχρι τότε ιδιωτικά. Δανειζόμασταν δηλαδή από τους διεθνείς "τοκογλύφους", αλλά και σοβαρά επενδυτικά funds που μας δάνειζαν για να τα πάρουν πίσω με τόκο. Για να τζιράρουν δηλαδή τα λεφτά τους. Αγοράζουν και πουλάνε ακριβότερα το χρήμα. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Έτσι, μας οδήγησαν στα "μνημόνια", τα οποία μετέτρεψαν το ιδιωτικό χρέος, σε δημόσιο. Πήραμε 110 δις, από κράτη πλέον και όχι ιδιώτες, τα οποία πήγαν όλα στην αναχρηματοδότηση των παλαιών ιδιωτικών δανείων. Έτσι δεν χρωστάμε πλέον αυτά τα 110 δις σε τραπεζίτες και funds, αλλά σε κράτη.
Το κόλπο είναι όμως, ότι αυτά τα δανεικά -τα 110 δις- είναι πλέον ασφαλισμένα. Δηλαδή βάλαμε ενέχυρο, την κρατική περιουσία, την εθνική περιουσία, την οποία πλέον μπορούν να κατασχέσουν (δεν υπάρχει ασυλία της εθνικής περιουσίας έναντι των δανειστών μας πλέον).
Τώρα θα πάρουμε άλλα 130 δις, κρατικά και πάλι, από τους συνεταίρους μας στην Ευρώπη, με υποθήκες και πάλι (εμπράγματες εξασφαλίσεις) και μάλιστα υπαγόμενες στο Αγγλικό δίκαιο, δίκαιο δηλαδή το οποίο έχει μια βασική αρχή: "δεν πληρώνεις, σου κατάσχω".
Έτσι, φορτωθήκαμε μέσα σε 2 χρόνια, 240 δις ενυπόθηκων πλέον χρεών. Τα λεφτά τα χρησιμοποιούμε για να ξοφλάμε τους τραπεζίτες, οι οποίοι ξέφυγαν από τον κίνδυνο να τους πούμε "θα πάρετε τα ....μας".
Το σύνολο του δημόσιου χρέους, είναι πλέον, κυρίως προς κράτη και είναι διασφαλισμένο με υποθήκες. Μειώθηκαν δηλαδή πολύ τα περιθώρια επίδειξης "τσαμπουκά" και απειλών, περί "επιτροπής ελέγχου του δημόσιου χρέους" και "δεν πληρώνω τους τοκογλύφους, θα πληρώνω μόνο τους Έλληνες, γιατί δεν έχω".
Πλέον οι τραπεζίτες, εισέπραξαν τα ομόλογά τους (και θα εισπράξουν αυτά που λήγουν το 2014 που είναι η χρονιά-κόλαση) και εμείς είμαστε με τη θηλιά στο λαιμό, με υποθηκευμένη τη χώρα και χρέη προς κράτη, τα οποία λογοδοτούν στους φορολογούμενους πολίτες τους, που έβαλαν από την τσέπη τους τα λεφτά για να "σωθεί" η Ελλάδα. Έτσι, ένω πριν μας "μισούσαν" οι τραπεζίτες, τώρα μας μισούν οι λαοί.
Τελικά, η Ελλάδα δεν σώθηκε, ούτε θα σωθεί. Θα έχουμε για δεκαετίες αρνητική ανάπτυξη, φτώχεια, ανεργία, λουκέτα, μετανάστευση και ύφεση, μειωμένη εθνική κυριαρχία, εθνική ταπείνωση, αλλά σώσαμε τους ιδιώτες τραπεζίτες που μας δάνειζαν τόσα χρόνια.
Αυτό, δεν έγινε στην Ελλάδα επειδή μας μισούν γιατί είμαστε μελαχρινοί και χορευταράδες. Το κάνανε επειδή έπρεπε κάπου να δοκιμαστεί το μοντέλο της μετατροπής των  μη εξασφαλισμένων ιδιωτικών δανείων, σε ενυπόθηκα κρατικά, ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα, μιας παγκόσμιας "επανάστασης" από στριμωγμένες χώρες, οι οποίες θα σήκωναν μπαϊράκι και θα έλεγαν στους τραπεζίτες "ελάτε να πάρετε τα ....μας". Είμαστε απλά το πειραματόζωο.

H Eλλάδα επιλέχθηκε, επειδή έχει -λόγω κακών γειτόνων- τα μικρότερα περιθώρια επίδειξης "τσαμπουκά" και αρκετούς "πρόθυμους" πολιτικούς. Είμαστε δηλαδή, αρκετά εκβιάσιμοι, λόγω των εθνικών θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αλλά και λόγω της απόλυτης εξάρτησης των πολιτικών μας από τις ΗΠΑ και τα ΜΜΕ τα οποία στηρίζουν τραπεζίτες, πρόθυμοι να εξασφαλίσουν τους χρηματοδότες του, ακόμη κι οι μισθοί των τηλεθεταών τους πέσουν στα επίπεδα της Ουγκάντας.
Άλλωστε η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που οι πολίτες της δεν αντιδρούν σε οποιοδήποτε πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, όταν αυτό προέρχεται από την αγαπημένη τους "σοσιαλιστική" κυβέρνηση. Ο "σοσιαλισμός" στις Δυτικές χώρες, εφευρέθηκε για να αποτελέσει αμορτισέρ στις κοινωνικές εκρήξεις, που θα οδηγούσαν τους πολιτικούς στο μεγάλο "Όχι".
Αυτά τα απλά για να μη σας σκοτίζουν με περισπούδαστες αναλύσεις.
Για taxalia
Σ.Γ. Οικονομολόγος, που θεωρεί ότι η επιστήμη πρέπει να δίνεται απλά και κατανοητά στον κόσμο, κι όχι να χρησιμοποιείται επιτηδευμένη αλλά ακατάληπτη επιστημονική ορολογία, που δημιουργεί εντυπώσεις, αλλά δεν είναι χρήσιμη για την κοινωνία.                                                                           ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ:"ΕΦΥΓΕ" ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj00JZY0H7dyjojR1Do-IYJbJVfTpfbHJZYhS3yHzhkr11N1WXsrb0CU4Ydd9tzKL8wpTpLFR64_zKvKlnSV4eLt5NTv3QZBkqN6RkYyc1M8kDFcRR-A1dDUzycHLgp1GLjqk2lK8HXWWQ/s400/Neoklis_sarris.jpg                                                                                              Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απεβίωσε την 19η Νοεμβρίου 2011 μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επι των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.
Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.[1]               
                                 ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΗΝΑ.ΘΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα μεγατόνων: Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις νότια της Κρήτης!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7P8JY-knQZuBarWFmNl9Up50wm8UMH2KGqRl_6yEfoCugo5fEcoSq2rxyPQlXZqDtjsL-vo6Mrzvmyz-GT5y2N5-hFGSWsVXsik3mX1NrzeIEPeNEct_4VH_eIIOyPcbaqNXS9wFX7Uc/s320/platform.jpg                                                              Γεωστρατηγική-ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή πριν λίγα λεπτά, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".
Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα, ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου,Τάσσου Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη (γιατί κάτι μας λέει ότι δεν ήταν τυχαία ούτε η ομιλία του Π.Παναγιωτόπουλου, ούτε η παρουσία του Γ.Μανιάτη;), ο οποίος είπε ότι "Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή".  Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι "Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου χθες".
Το σημαίνουν όλα αυτά; Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει ότι στην συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στις 6΄Νοεμβρίου είχε τεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε πρωθυπουργό το θέμα των πετρελαίων και ακριβώς για αυτό ήθελε να μην πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο Α.Σαμαράς, αλλά να αναβληθού γιατί "Έχουμε το θέμα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου να διαχειριστούμε".
Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι υπάρχει ... έξωθεν πίεση για "άμεση έναρξη γεωτρήσεων" και μάλιστα ήδη έχει βρεθεί και η εταιρεία που θα τις κάνει. Πιο απλά, μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα "θα τρυπήσει" νότια της Κρήτης σε ένα κοίτασμα το οποίο δείχνει να είναι το τριπλάσιο εκείνου της Κύπρου. Με εγγυήσεις ασφάλειας να δίνονται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Γαλλία, που θέλουν πάση θυσία να προχωρήσει άμεσα το porject...                 ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSke4hQYiRMsxuKlBfNms0PNVvCVlVu6O45tmEoKTy_h1Lgdrjvk-WdnjxMIgWc940DFGWq74gYiK-eI7Dy5tQ0YvVBnulWn2HPuG7ac-b9H3-tfVg7D60qnHGzvEY1Ado3NaZE5tzjCi6/s1600/PanosKammenos.jpg


Γράφει ο Δρ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ
Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε τη δύναμή μας.
Ανεξάρτητα από πολιτικές ή μικροκομματικές διαφορές.
Σήμερα ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ έδωσε μαθήματα πολιτικής συνέπειας στη Βουλή.
ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Κατήγγειλε επώνυμα τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με τις τράπεζες και την κερδοσκοπία.
Εξέφρασε την οργή 10.000.000 Ελλήνων, τους οποίους αποφάσισε να θυσιάσει η διαπλεκόμενη ολιγαρχία της μεταπολίτευσης,
στο βωμό της μακροημέρευσης του πτωχευμένου Ευρωπαϊκού και Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Τόπε και τόκανε.
Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι και εμείς.
Να αναρτήσουμε χιλιάδες ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ στον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ εδώ στο ΟΛΥΜΠΙΑ.
Για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε
λίγοι, ούτε περιθωριακοί, ούτε γραφικοί.
Για να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της φωνής μας.
Και για να καταρριφθούν οι μύθοι των στημένων δημοσκοπήσεων και να καταγραφεί η αποδοχή της κοινωνίας
στο πρόσωπο και την πολιτική στάση του ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ                                                     ΠΗΓΗ:olympia.gr

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Μύθος του Πολυτεχνείου...

Αντι Προλογου.
Πατήστε για μεγέθυνση

Τελειωσα το Πολυτεχνειο τον Ιουνιο του 1974. Τοτε το ΕΜΠ δεν ειχε καμμια σχεσι με το σημερινο Σταλιγκραντ. Το τσιγγαναριο. Την αθλιοτητα, τον μηδενισμο που εμφανιζει το Πολυτεχνειο - Προπυργιο της κομουνιστικης αριστερας και των αναρχικων. Εχαιρε της διεθνους αναγνωρισεως σε ολο τον επιστημονικο κοσμο, οι Μηχανικοι γινοντουσαν ευκολοτατα δεκτοι στα Πανεπιστημια της Ευρωπης και της Αμερικης. Ενώ το ΜΙΤ κάθε χρονο ειχε διδακτορικους μηχανικους με υποτροφια από το ΕΜΠ.
Σημερα η καταντια του Πολυτεχνειου και το επιπεδο "απαιδειας" στην ανωτερα και ανωτατη λεγομενη εκπαιδευσι είναι τραγικο. Αυτό δεν οφειλεται σε ανικανοτητα ή σε μειωμενη ευφυια των σημερινων σπουδαστων, αλλα στην οργανωμενη και επιμελημενη αρνησι του κομμουνιστικου κρατικιστικου συστηματος να επιτρεψη στους νεους να αποκτησουν ουσιαστικη παιδεια.
Στον ολοκληρωτισμο της αναρχιας και της βιας ελεω ..."ασυλου".!
Αναιδεις λετσοι περιθωριακοι ντροπαλοι εραστες του ερυθρου ολοκληρωτισμου, του παραδεισου των γκουλαγκ, της ροζ πουα αριστερας βορειων προαστειων και των "υπερηφανων"  οικολογων παριστανουν τους σπουδαστες και με καταληψεις αγριοτητες ψευδο-συνελευσεις και σταλινικες μεθοδους εκβιαζουν απαγορευουν στους σπουδαστες να μορφωθουν για να μην τους ..."εκμεταλλευθη το κεφαλαιο".!
Οι καθηγητες εκτος ελαχιστων εξειρεσεων ηρωικων προσωπικοτητων που αυτοθυσιαζονται χωρις κανενα οφελος, επιτρεπουν, ανεχονται και εκμεταλευονται αυτή την καταστασι.
Η πολιτειακη ηγεσια ανυπαρκτη...
Η πολιτικη "ελιτ" λαικιστικη ψοφοδεης αρλουμποειδης ανικανη...
Επειδη σε πολλες συγκεντρωσεις όταν γινονται συζητησεις για τα γεγονοτα του Πολυτεχνειου και οι συνομιλητες μου διαπιστωνουν ότι ημουν τελειοφοιτος στο Πολυτεχνειο την εποχη εκεινη, σπευδω παντοτε να διευκρινισω ότι δεν ημουν με τους "αυτοεγκλειστους" όπως δεν ηταν και η πλειονοτης των σπουδαστων του Ιδρυματος... Και διηγουμαι τα εξης…

Τα στοιχεία:
  1. Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάν, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο.
  2. Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του "Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου" 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
  3. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α. Μαγκάκη, να απονείμη «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.
  4. Στην μαρμάρινη πλάκα (την οποίαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης ασώματης κεφάλας, στο χώρο ..."της θυσίας" στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, "Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944". Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο ..."ιερό χώρο" θυσίας της λογικής και της αλήθειας μάλλον, ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του ...1941-1942!!.
  5. Τα ατυχή θύματα των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, που όλα τους σκοτώθησαν έξω και μακριά από το Πολυτεχνείο επιβεβαιώθησαν από το υπ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών από τα οποία προέκυψε ότι οι πολίτες που σκοτώθησαν κατά το τριήμερο των συγκρούσεων είναι συνολικώς 23.
  6. Όμως με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Δημόσιας τάξεως Γ. Σκουλαρίκη επαναφέρθη στην ενεργό υπηρεσία με τα εύσημα του αντιστασιακού και ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής ο Γ. Σαμπάνης. Η έρευνα του αστυνομικού διευθυντού Γ. Σαμπάνη κατέληξε στην διαπίστωση ότι κατά το τριήμερο έχασαν την ζωή τους συνολικώς δώδεκα.
Τα ψεύδη:
  1. Ο τότε δήμαρχος Ζωγράφου Δ. Μπέης εβεβαίωνε με μεγαλειώδη σοβαρότητα ότι οι νεκροί ήσαν τόσο πολλοί ώστε η χούντα τους έθαψε σε ...ομαδικούς τάφους με μπουλντόζες έξω από το νεκροταφείο του Ζωγράφου.
  2. Η "θλιβερή" ιστορία της Ηλένια. Την πρώτη επέτειο του ..."Πολυτεχνείου", το 1974, ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων "νεκρών" που γέμισαν το πολύπαθες κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: "Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει".
  3. Το "δράμα" το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές, δε - η "Αυγή" - έγραψε, κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: "ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ" και τον υπότιτλο: "Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρα από σφαίρα. Τι απόγινε" λέει: "Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει". Ο νεαρός σπουδαστής εγκατέλειψε όλες αυτές τις μέρες τα μαθήματα του, τοποθέτησε, όπου νόμιζε καλύτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου ένα σκίτσο της φτιαγμένο πριν από τα γεγονότα, προσθέτοντας την αγωνία του: "Τι απόγινε;". Το όνομα του νέου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής". Κατέληγε το άρθρο.
Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της "...δολοφονημένης" Ηλένιας - στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι – είχε ληφθή από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας "ΜΠΡΕΚ" και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου "Βόγκ" (το σκίτσο της διαφημίσεως - είναι "παστέλ" - το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νικόλας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο).
Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο - από το όνομα του φαίνεται ..."γέννησε" την Ηλένια - ο οποίος καταδικάστηκε (άρον - άρον, στις 18 / 2 / 75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών....

Η πολιτική εκμετάλλευση.

Ισχυρίσθησαν οι επανακάμψαντες παλαιοί και νέοι πολιτικοί ότι χάρις σ’ αυτά τα γεγονότα ..."επανήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα". Ενώ την 25η Νοεμβρίου 1973, με αφορμή τα γεγονότα αυτά ουσιαστικώς διεκόπη το εγχείρημα επιστροφής στην Δημοκρατία, ανετράπη η τότε μεταβατική κυβέρνηση Μαρκεζίνη (λόγω της αρνήσεως της, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήση της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιαμ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973.)
Και την εκτροπή συνέχισε το σκληρό δικτατορικό καθεστώς Δ. Ιωαννίδη. Το οποίο κατέρρευσε και παρέδωσε την εξουσία στους πολιτικούς μόνο με την τραγική εμπλοκή της Κύπρου στις 23 Ιουλίου του 1974, οκτώ μήνες περίπου μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Ακόμη και η "Πανσπουδαστική" (όργανο του ΚΚΕ εξωτερικού) στο φύλλο υπ αριθμόν 8 έγραφε ότι "το Πολυτεχνείο ήταν έργο 350 πρακτόρων του Ρουφογάλη" τότε αρχηγού της ΚΥΠ.
Ενώ το ...θείον "βρέφος" (μεγαλούτσικο τότε) ο Λαλιώτης μέλος της συντονιστικής επιτροπής στην Αυγή της 17.11.1976 εδήλωνε ότι "Οι μάζες δεν είχαν καμιά διάθεση για αγωνιστική κινητοποίηση".

Η συντονιστική Επιτροπή

Η λεγόμενη συντονιστική επιτροπή με ανακοίνωση της 29ης Σεπτεμβρίου 1974, εβεβαίωνε ότι τα γεγονότα ήσαν ...μερικώς αυθόρμητα. "Το κίνημά μας είναι πολιτικό αλλά κομματικό. Ανάμεσά μας υπάρχουν πολλές τάσεις, αλλά καμιά από αυτές δεν ταυτίζεται με κανένα κόμμα"
Βεβαίως οι επικυρίαρχοι των γεγονότων του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικώς οι ίδιοι. Οι διάφοροι αριστεριστές που προκάλεσαν και προκαλούν τους εμπρησμούς τις καταστροφές τις λεηλασίες ακόμη τότε και τις επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του κέντρου ΟΤΕ επί της Πατησιών.
Ενώ ταυτόχρονα διαιωνίζεται η ..."ευγενής" άμιλλα καπηλείας των γεγονότων του Πολυτεχνείου από όλα τα κόμματα μολονότι κανένα από αυτά ουσιαστικώς δεν υπήρξε πρωταγωνιστής.

Δηλωσεις Πολιτικων της εποχης εκεινης:

1. Ο Ευάγελλος Αβέρωφ Υπουργός Εθνικής Αμύνης, δηλώνει στο περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 562, την 10 Μαίου 1979.
"...Το πολυτεχνείο υπήρξε μία ευγενική θαραλλέα δημοκρατική εκδήλωση της Νεολαίας. Μόλις όμως εκδηλώθηκε και στέριωσε, κατα την τακτική που δίδαξε ο Λένιν, υπερφαλαγγίστηκε απο το ΚΚΕ και τα συνθήματα απο συνθήματα Δημοκρατίας έγιναν συνθήματα κομμουνισμού. Το πολυτεχνείο όχι μόνο δε έρριξε την Δικτατορία αλλα τη δυνάμωσε. Γιατί αυτό ήταν το έναυσμα που ωθησε πολλούς νέους αξιωματικούς λίγο πολύ απογοητευμένους απο την δικτατορία, να συσπειρωθούν γύρω απο τον Ιωαννίδη που ετοίμαζε συνομωσία αλλα δεν μπορούσε να την κάνη πράξη. Και έτσι επιβλήθηκε μια χειρότερη δικτατορία...
...Τιμώ λοιπόν ειλικρινά και βαθύτατα την πρωτοβουλία και τον ηρωισμό των νέων που ξεκίνησαν αυτό το κτύπημα.Αλλά για να το τιμήσω, νομίζω πως πρέπει να πω αυτό που πιστεύω οι είναι αλήθεια. Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας λογω ανυπάρκτων ..."πολυαρίθμων νεκρών" να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας..."

2. Εξ ίσου αποκαλυπτικός ο αείμνηστος Κ. Τσάτσος (Ακαδημαικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) στο βιβλίο του "Λογοδοσία Μιάς Ζωής" καταμαρτυρεί με μοναδική ειλικρίνεια και θάρρος:
"...Όταν έγινε το πολυτεχνείο, ούτε πήγα επι τόπου, ούτε συγκινήθηκα. Απο την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλονιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής, υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον...
...Εχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνηργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθησαν έξω και μακριά, διότι μεσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς. Η σκληρότερη δικτατορία που ακολούθησε, θα διαρκούσε πολύ ακόμη, αν δεν την έρριχνε η εγκληματική ηλιθιότητα της αποπείρας κατά του Μακαρίου..."

Έτσι:

Σε λίγες μέρες θα δούμε πάλι, δυστυχώς, οδοφράγματα, αυτοκίνητ α να πυρπολούνται, περιουσίες να λεηλατούνται, σημαίες να βεβηλώνονται.. Και την κορύφωση της πορείας έξω από κει που τελειώνουν όλες οι ..."σοβαρές" διαδηλωσεις στην Ελλάδα. Την Αμερικανική πρεσβεία.
Ταυτόχρονα, "πολιτικούς", ηθοποιούς, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους να τιμούν την "εξέγερση του Πολυτεχνείου" που χάρις αυτής επανήλθε η ..."Δημοκρατία" (του Ιωαννίδη) στην Ελλάδα, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας θα σπεύσουν συν γυναιξί και τέκνοις, γονυκλινείς στην ασώματη κεφάλα του Σβορώνου συγχέοντες τους αναφερόμενους στην μαρμάρινη πλάκα (φοιτητές που έπεσαν επί κατοχής) με τους ανύπαρκτους νεκρούς σπουδαστές στο Πολυτεχνείο.
Δια πολλοστή φόρα η αγνή, ειλικρινής, ανιδιοτελής και υπέρμετρος αγάπη που έχουν οι νέοι προς την ελευθερία παραμένει ανεξάντλητο κεφάλαιο προς εκμετάλλευση.

Η δικη...

Έκθεσις Εισαγγελέως Κυριαζή:
"...Ολόκληρον το κτιριακόν συγκρότημα πλην του τελευταίου προς την οδόν Τοσίτσα οικοδομήματος, καθώς και οι πέριξ αυτού χώροι, προαύλια και κλιμακοστάσια, παρουσιάζουν όψιν γενικής λεηλασίας και εκτεταμένων φθορών. Ιδία αι φθοραί παρουσιάζονται εις τους τοίχους εσωτερικώς και εξωτερικώς, αι επιφάνειαι των οποίων γέμουν συνθημάτων και εμβλημάτων...
...Ενδεικτικώς τα αναγραφέντα συνθήματα, άτινα συνοδεύονται και με ρυπάνσεις δια διαφόρων χρωστικών ουσιών, έχουσιν ως ακολούθως: Λαοκρατία, Προλετάριε σήκω, Ζήτω το προλεταριάτο, Προλετάριοι της Ελλάδος ενωθήτε, ΚΚΕ, KNE, SS = US, σεξουαλική επανάσταση, κάτω η χούντα, θάνατος στον Παπαδόπουλο, παραιτήσου Παπαδόπουλε, θάνατος στο φασισμό, σπιούνοι φασίστες θα πεθάνετε, Χούντα στο απόσπασμα, έξω το NATO, ψωμί - παιδεία - ελευθερία, εργάτες, φοιτητές στον αγώνα, εργάτες - φοιτητές - αγρότες, όχι εκλογές, θάνατος στον ιμπεριαλισμό, ελευθερία - ισότητα - δικαιοσύνη, κάτω το κεφάλαιο και η γραφειοκρατία, ΕΣΑ = βασανιστές, έφτασε η ώρα σας καθάρματα, Έλληνες αντισταθήτε, Αμερικανοί σπίτια σας, απόψε πεθαίνει η Χούντα, επανάσταση λαέ, ζήτω ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω ο λαϊκός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω η λαϊκή αντίσταση, κ.ά. ... 
...Επίσης ο εσωτερικός χώρος των προαυλίων, των κλιμακοστασίων γέμει τεμαχίων εκ κατεστραμμένων ξύλινων επίπλων, πάσης φύσεως απορριμμάτων και ιχνών εσβεσμένων πυρών..."

Απολογία του Γ. Παπαδοπούλου (Απόσπασμα σχετικό προς τα συνθήματα Ψωμί παιδεία ελευθερία)

  • "...Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν εις 1.100.
  • Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.
  • Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια...
  • Παιδεία! Δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ήσαν αι δαπάναι του προϋπολογισμού υπέρ της παιδείας όταν αναλάβομεν την αρχήν. Και παραδώσαμεν κονδύλιον εγγεγραμμένον εις τον προϋπολογισμόν ύψους 15 δισεκατομμυρίων.
  • Εξακόσιες είκοσι επτά ήσαν αι θέσεις των λειτουργών της ανωτάτης παιδείας, διότι δεν θα αναφερθώ εις την γενικήν, και ανεπτύξαμεν τας καθηγητικάς έδρας εις τον αριθμόν των εννεακοσίων εβδομήκοντα περίπου.
  • Δύο χιλιάδες εξακόσιοι ήσαν οι προβλεπόμενοι βοηθοί Καθηγητών, ως βοηθητικόν εκπαιδευτικόν προσωπικόν εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και όταν παραδώσαμεν την αρχήν αι νομοθετημέναι θέσεις ανήρχοντο εις έξι χιλιάδας επτακοσίας, εάν δεν με απατά η μνήμη, εξ αυτών δε είχε κατορθωθεί να συμπληρωθούν περί τας τέσσερεις χιλιάδας οκτακοσίας.
  • Εδιπλασιάσαμε τας δυναμένας να προσφερθώσι υπηρεσίας εκ μέρους των φοιτητικών λεσχών, εβελτιώσαμε το φοιτητικόν συσσίτιον. Εχορηγήσαμεν τα φοιτητικά δάνεια.
  • Εχορηγήσαμε δωρεάν τα συγγράματα προς τους φοιτητάς. Εν πάση δε περιπτώσει ολοκληρώσαμε την έννοιαν εις την πραγματικήν μορφήν της δωρεάν παιδείας εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα..."

Αντι Επιλογου...:

Οπως γράφει ο αείμνηστος Θ. Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του "Η Μεγάλη Περιπέτεια" εκδόσεις Κάκτος, σελίς 298, "...Θα έλθη όμως κάποτε η ωρα που η υπόθεση "Πολυτεχνείο" θα μελετάται απο τους ιστορικούς, τους κοινωνιολόγους και τους ψυχιάτρους ως μία απο τας χαρακτηριστικωτέρας αποδείξεις της ηθικής και πνευματικής καταπτώσεως της εποχής μας..."

Ιασων                                                                                                                      ΠΗΓΗ:dodoni-gr.blogspot.com