ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Χρυσή Αυγή ασπίδες

Του Χρήστου Χαρίτου
Τα όσα προηγήθησαν ήταν ενδεικτικά του τι θα επακολουθήσει. Συνελήφθησαν αρχικώς από την αντιτρομοκρατική ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της Ελλάδος και πλειάδα βουλευτών του ως ηγήτορες «εγκληματικής οργανώσεως»! Κρατούνται προφυλακισμένοι εδώ και 10 μήνες με ένα σαθρό κατηγορητήριο, χωρίς αποδείξεις και χωρίς να μπορούν να επιτελέσουν στο ελάχιστο τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, αυτά για τα οποία τους εξέλεξε ο Ελληνικός λαός.

Άλλος βουλευτής καταδικάζεται σε «κατ’ οίκον περιορισμό», ποινή που είχαμε να την ακούσουμε από την δικτατορία της 21ης Απριλίου (!), την οποία οικτίρουν όλοι αυτοί, στο όνομα πάντοτε της «δημοκρατίας». Σε άλλο βουλευτή απαγορεύουν να συμμετέχει σε ανοικτές και δημόσιες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, του αφαιρείται ο λόγος! Όλα αυτά θα επέφεραν τον γέλωτα, αν δεν ήταν αρκούντος τραγικά.

Και τα τελευταία ψήγματα «δημοκρατίας» καταρρέουν, μπροστά στον φόβο και τον πανικό της Νέας Δημοκρατίας και της παραπαίουσας κυβερνήσεως. Μία ανίερη συμμαχία ανενδοίαστων πολιτικών και επίορκων δικαστικών, αποφάσισαν να εξοντώσουν τον πολιτικό αντίπαλό τους, με τον δόλο και την βία. Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι κοινοβουλευτικές πρακτικές, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, πετάχτηκαν στα σκουπίδια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Είχα γράψει πριν τις εκλογές του Μαΐου, ότι αν δεν αποκαταστήσουν το κράτος-δικαίου αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, τότε μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί. Και πράγματι, ο λαός επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του, έδωσε 550.000 ψήφους στην Χρυσή Αυγή και, ταυτοχρόνως, έδωσε εντολή στο πολιτικό κατεστημένο να σεβασθεί επιτέλους την επιλογή του. Να πάψει το κυνήγι μαγισσών και αυτό το ιδιότυπο απαρτχάιντ.

Η κυβέρνηση είχε μοναδική ευκαιρία να «κρυφτεί» πίσω από την ψήφο του ελληνικού λαού. Να πει «τι να κάνουμε, ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων εκφράζεται μέσα από την Χρυσή Αυγή. Εμείς διαφωνούμε, αλλά αυτό αποφάσισε δια της ψήφο του ο λαός». Και με αυτό τον τρόπο να πάμε παρακάτω, να αποφυλακισθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του και η αντιπαράθεση να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, όχι δικαστικά.

Αυτή θα ήταν η έξυπνη επιλογή. Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Σταλινικές διώξεις, κλίμα πρωτοφανούς ιδεολογικής τρομοκρατίας, ύβρεις και απειλές. Προσπαθώ να καταλάβω επιτέλους, τι επιδιώκει με όλα αυτά η κυβέρνηση; Την στιγμή μάλιστα που απεδείχθησαν ατελέσφορα στην πράξη, καθότι οι Έλληνες ψήφισαν την Χρυσή Αυγή μαζικά τον Μάιο.

Τι έπεται τώρα; Να φυλακίσουμε όλους τους βουλευτές; Ωραία, μετά; Θα φυλακίσουμε και τους αναπληρωτές τους και τους αναπληρωτές των αναπληρωτών τους; Υπέροχα, μετά; Θα φυλακίσουμε όλους τους πολιτευτές του κόμματος. Εξαιρετικό, μετά; Θα φυλακίσουμε και τους 3 ευρωβουλευτές και κατόπιν όλους τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μεγαλοφυές, μετά; Μετά δεν μένει τίποτα άλλο, από το να φυλακίσουμε και τους πολίτες που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Να φτιάξουμε σταλινικά γκούλαγκ, για να χωρούν οι χιλιάδες των φυλακισμένων. Όσοι δεν χωρούν, «κατ’ οίκον περιορισμό».

Για αυτό, είναι τελείως ατελέσφορη αυτή η πολιτική. «Η δημοκρατία, μας λένε, δεν έχει αδιέξοδα». Συμφωνώ. Και το απέδειξαν αυτό 550.000 Έλληνες με την ψήφο τους. Αυτό όμως το πυώδες πολιτικό σύστημα είναι «αδιέξοδο» και θα πρέπει να ανατραπεί.

Δεν ξέρω αν θα χρειασθεί να παλέψουμε 1, 10, ή 100 χρόνια, προκειμένου να γίνει αυτό. Μπορεί να επιτευχθεί σήμερα ή να περιμένουμε την επόμενη γενιά. Ξέρω όμως, ότι εμείς πρέπει να μείνουμε όρθιοι, να μην «κοιμηθούμε κατά την διάρκεια της μεγάλης νύκτας».
 Όσοι ζωντανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: