ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Οργή λαού στην Κύπρο για τον φόρο στις καταθέσεις των πολιτών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου κατά της επιβολής φόρου στις καταθέσεις. Όριο 600€ στις αναλήψεις από ΑΤΜ. "Εξαπατημένοι" δηλώνουν οι πολίτες.    Πολίτες συγκεντρώνονται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που πήρε το Eurogroup, για την επιβολή φόρων στις καταθέσεις στις τράπεζες της Μεγαλονήσου.
Οι Τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τα ATM, ενώ ήδη πολίτες που πήγαν να τραβήξουν χρήματα, είδαν ότι οι καταθέσεις τους είχαν υποστεί μείωση.
Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων.
Η προσέλευση αυξάνεται σταδιακά ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Οι πολίτες νοιώθουν εξαπατημένοι και δυσφορούν, γιατί άλλες διαβεβαιώσεις είχε δώσει προεκλογικά, αλλά και στην ομιλία του στην Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πώς αιτιολόγησε το αποτέλεσμα του Eurogroup o πρόεδρος της Κύπρου
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης απέκλειαν κατηγορηματικά το "κούρεμα". Την ίδια στάση τήρησε και ο σύμβουλος του προέδρου Αναστασιάδη, νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.
Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. "Ο κόσμος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτεί να πάνε φυλακή οι τραπεζίτες, που μας έφεραν ως εδώ", είπαν πολίτες μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Οι τράπεζες, αφού πτώχευσαν τους πρώτα τους Κυπρίους με τα δάνεια, που τους έδωσαν για να αγοράσουν ακίνητα, τώρα τιμωρούν και τους υπόλοιπους, που δεν έχουν αγοράσει ακίνητα και είχαν τα χρήματα τους κατατεθειμένα σε αυτές", σημείωσε ένας κύριος στην αγορά της Λευκωσίας.
"Όλοι φταίνε. Είναι ένα ολόκληρο κατεστημένο που κυβερνά διαχρονικά την Κύπρο, πολιτικοί, τραπεζίτες, ποικοιλώνυμες ελίτ, τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Τώρα τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο απλός άνθρωπος, είπε μια νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε:
"Οι διαπλεκόμενοι έχουν μεταφέρει από καιρό τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια".
Όσα πρέπει να ξέρετε για το κυπριακό μνημόνιο
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: