ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

31 Ιανουαρίου 1997: Η πρώτη επετειακή πορεία για τα Ίμια

31 Ιανουαρίου 1997: Η πρώτη επετειακή πορεία για τα Ίμια
Λίγες ημέρες πριν τις 2 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να «βουλιάξει» η Αθήνα από τις χιλιάδες των Εθνικιστών που θα διαδηλώσουν στην μνήμη των τριών Ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, είναι καλό να γυρίσουμε τον Χρόνο πίσω και να δούμε ότι, για μια ακόμη φορά, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν η πρώτη που τίμησε την επέτειο αυτή.
Αν το απόγευμα της 30ης Ιανουάριου 1996, μερικές δεκάδες Χρυσαυγιτών διαδήλωσαν έξω από την Βουλή για τη «νύχτα της ντροπής», ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου 1997, πραγματοποιήθηκε η πρώτη καθιερωμένη τελετή μνήμης για τα γεγονότα των Ιμίων. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης διοργάνωσαν συγκέντρωση στην πλ. Κολοκοτρώνη και πορεία μετέπειτα προς την Βουλή. Σ’ αυτή την πρώτη συγκέντρωση, ακριβώς σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια, παρευρέθησαν 1000 περίπου Εθνικιστές και Πατριώτες. Σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, τότε, με τον δικομματισμό να έχει φτάσει στο ζενίθ της απόδοσης του, με τον καθεστωτικό τύπο να τηρεί σιγή ιχθύος (όπως πάντα) και με το ίντερνετ απλώς να μην υπάρχει εκεί την εποχή, ήταν αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Ας έχουμε, λοιπόν, στο νου μας σήμερα ότι για να φτάσουμε στο σημείο τα τελευταία δύο χρόνια να γίνονται συγκεντρώσεις με 10.000 και 15.000 αντίστοιχα (και με την προοπτική εφέτος πολύ μεγαλύτερου αριθμού συμμετεχόντων), έπρεπε να γίνει μία αρχή. Η φερεγγυότητα του παρελθόντος μας αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την συνέχιση του Μέλλοντος, όχι μόνο για τα Ίμια και την καθιερωμένη εκδήλωση, αλλά για κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, στις οποίες παρεμβαίνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Υπερήφανοι για το αγωνιστικό παρελθόν μας, προετοιμάζουμε ένα ακόμη πιο μάχιμο Μέλλον!
                            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: