ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κατασχέσεις καταθέσεων από τις εφορίες!

http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2011/12/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82.jpg                                                         Χέρι στις τραπεζικές καταθέσεις βάζει η εφορία, όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Νομίμως», σύμφωνα με τον άλλοτε «επαναστάτη» και νυν αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η  Εφορία κατέσχεσε έναν τραπεζικό λογαριασμό  20,20 ευρώ, που εντόπισε να κατέχει ένας πολίτης που  οφείλει σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο ύψους 6.754 ευρώ…!
Η… αποκάλυψη αυτή έγινε από τον ίδιο σε γραπτή απάντησή του στη Βουλή, για το αν έχει το δικαίωμα η εφορία να δεσμεύει καταθέσεις ακόμα και αν οφειλέτης προς αυτή έχει ακόμα και 20 ευρώ στην Τράπεζα.
Ο κ. Οικονόμου αιτιολόγησε την πράξη αυτή επικαλούμενος το άρθρο 24 του Ν.2951/2001 που προβλέπει την άρση του απορρήτου κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση κάθε «δανειστή» που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του. Σημειώνοντας ότι με τον όρο «δανειστής» μπορεί να εξομοιωθεί και το δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης ποσού στα χέρια τρίτου.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: αν οι οφειλέτες στην εφορία – που είναι χιλιάδες – αποσύρουν τις καταθέσεις τους, τι θα γίνει;                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: