ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νίκος Παπανδρέου εις άψογον Newspeak

Στη φωτογραφία ο κ. Bosson de Higgs aka Μάντης Κάλχας aka Master YodaKav aka Detective X aka Κώστας Καββαθάς
Το είδα στο ιστολόγιο iefimerida που παραθέτει αυτούσια την επιστολή του Νίκου Παπανδρέου προς τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη. Οι σημειώσεις με κόκινο είναι …δικές μου, να με συγχωρούν οι αναγνώστες, δεν άντεξα!._Κ.Κ. 
Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης (ΚΚ: “κακιάς διαχείρησης”; Τι σολoικισμός είναι αυτός συγγραφέα μου;) από πλευρά (ΚΚ: μήπως από “πλευράς;) “ΣΑΜΑΡΑ χάλασε – η θριαμβολογία της ΝΔ (ΚΚ: “χάλασε η θριαμβολογία; Wow! Πρώτη φορά ακούω ότι χαλάνε και οι θριαμβολογίες Παπαδιαμάντη μου) μόλις το πρότεινε ότι “αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω” ακολούθησε με το “Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου” και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με “οικογενειακές” παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. (KK: με πιάνετε αδιάβαστο ιστορικέ μου. Δεν ήξερα ότι η Χαλιμά ήταν παντρεμένη) Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) (ΚΚ: σε αυτό το σημείο υπερισχύουν τα ελληνικά σας που, παραδόξως, εκφράζουν επακριβώς την πραγματικότητα) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.
Μετράν (ΚΚ: “μετράνε” -αν και πρέπει να ρωτήσουμε τον Μπαμπινιώτη για την “ελληνικότητα” της λέξης) τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής,  δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί;  Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το “προδοτικό” της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως “καλό για τη χώρα” μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut…. Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; (ΚΚ: σας “χάνω” υψηλότατε)  ”Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του” έλεγαν.. Αμ δε. (ΚΚ: “θα πάρει τα μέτρα μαζί του; Σε attache case ή σε βαλίτσα;)
Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις (ΚΚ: “χωρίς ενδείξεις”; Χάλασαν τα όργανα ελέγχου;) αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους…. το έκαναν όμως; (ΚΚ: έλα ντε υψηλότατε. Το έκαναν;) Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει (ΚΚ: μήπως “επαναληφθεί” συγγραφέα μου;) στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. (ΚΚ: όπως στροφές στο μάξιμουμ; Όπως Μαχητές των Δρόμων ΙΙΙ;) Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία (ΚΚ: αποφασίστε ταξιδευτή μου “ραγιαδισμός” ή “υπερδημοκρατία”;΄Το τελευταίο όπως hyper democracy;) του ΓΑΠ τον έφαγε (KK: αμάσητο;)  και όχι το αντίθετο.
Το ότι δεν “παραιτείται” από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; (KK: I give you that! Καμία) Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος! (ΚΚ: “αλλάξει το έτος”; Pls define: από πράσινο σε μαύρο
Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι) (ΚΚ: τα τελευταία 20 χρόνια γράφουμε το Τρότσκυ με “ι”) 
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου
 Boson de Higgs
(Κατά κόσμον, Κώστας Καββαθάς, Μάντης Κάλχας, MasterYodaKav, Detective X και ότι άλλο επιθυμείτε, Your Excellancy!                                                                                                                  ΠΗΓΗ:kavvathas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: