ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τάκης Λαζαρίδης: ''Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι''


Το βιβλίο αυτό όπως και το ΦΕΝΕΟΣ 1944- Η ΓΗ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ τα παρουσιάζουμε γιατί δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της περιόδου 1944-49. Οι Σοβιετικοί και οι Εγγλέζοι με τους ντόπιους και ξένους συνεργάτες τους αιματοκύλισαν τώτε την Ελλάδα ''προς παραδειγματισμόν''. Ας διδαχθούμε από την Ιστορία και ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Τα ψευτοδιλήματα των Τυράννων οφείλουν να αντιμετωπίζονται από τους Έλληνες ως ψευτοδιλήματα και όχι ως πεδία διχασμών. Βεβαίως αν οι πολιτικοί απόγονοι του Ζαχαριάδη εξακολουθούν να παραποιούν την Ιστορία και να ονειρεύονται κόκκινες εξεγέρσεις τότε οφείλουν να λαμβάνουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Ο Τάκης Λαζαρίδης έζησε διώξεις, έζησε από κοντά την ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία του 1946-49 και στη δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη το 1952, είκοσι χρονών τότε, καθόταν στο εδώλιο με τη στολή του στρατιώτη. Καταδικάστηκε σε θάνατο και μαζί με τους άλλους μελλοθάνατους κλείστηκε στην απομόνωση των Φυλακών Καλλιθέας, περιμένοντας το εκτελεστικό απόσπασμα. Στα τέλη Μαρτίου του 1952, εκτελέσθηκαν, μόνο ο Μπελογιάννης, ο Μπάτσης, ο Καλούμενος και ο Αργυριάδης. Το πρωί που πήγε να τους πάρει το εκτελεστικό απόσπασμα, ο επίτροπος διάβασε και το βασιλικό διάταγμα, με το οποίο απονεμόταν χάρη στον Τάκη Λαζαρίδη λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η θανατική καταδίκη μετατράπηκε για εκείνον σε ποινή ισόβιων δεσμών. Ο Τάκης Λαζαρίδης...

έχει γράψει μια σειρά βιβλίων για την "θητεία" του στην αριστερά με ποιό χαρακτηριστικό το "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πελασγός". Σε ερώτηση πάνω στο γιατί «ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» ο Τάκης Λαζαρίδης, απάντησε :

Γιατί αν είχε κερδίσει η Αριστερά, το ΚΚΕ, θα είχαμε γίνει δεύτερη Αλβανία, γιατί όλες αυτές οι χώρες που προσδέθηκαν στο σοβιετικό άρμα, που πήγαν δηλαδή με τον Στάλιν, όλες οι χώρες έγιναν Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Ποια ήταν η συνέπεια για αυτές τις χώρες, τι γίνανε; Η συνέπεια για αυτές τις χώρες είναι, ότι μείνανε πενήντα χρόνια πίσω. Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μείνανε πενήντα χρόνια πίσω. Και αν εμείς είχαμε νικήσει, γιατί αυτό ήταν το πρόγραμμα του ΚΚΕ, θα είχαμε γίνει νέα Αλβανία. Δηλαδή θα μας ευχαριστούσε να ήμασταν σήμερα Αλβανία, θα το θέλαμε;
Αυτά είπε και λέει ένας παλιός αγωνιστής του ΚΚΕ, ένας σύντροφος και συγκρατούμενος του Μπελογιάννη, ένας δρων κομμουνιστής που έφαγε τον συμμοριτοπόλεμο με το κουτάλι, ένας άνθρωπος που γνώρισε το ΚΚΕ και τον κομμουνισμό απ'τα μέσα.

Το βιβλίο  ''Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι'' μπορείτε να το βρείτε εδώ
ΠΗΓΗ:egersis2.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: