ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Χαράς Ευαγγέλια, ο "σωτήρας" εγεννήθη


Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Χαράς Ευαγγέλια! Αν και πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα με το Γολγοθά των Παθών έγινε ξαφνικά Ανάσταση. Εγεννήθη ο Σωτήρ! Παρά φύσιν. Το όνομα αυτού: Λουκάς Παπαδήμος.

Αναγαλλίασαν οι τρεις μάγοι με τα «δώρα», οι Τροϊκανοί.
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί με όλο τους το συνάφι (Όλι Ρεν, Σόιμπλε, Ρομπάι κ.λπ) ανοίγουν σαμπάνιες στην υγεία των κορόιδων.

Ποια είναι αυτά τα κορόιδα; Όχι. Δεν τα ξέρετε, γιατί ζείτε με στερεότυπα. Δεν είναι ο ελληνικός λαός. Όχι, δεν είναι! Δεν είναι η εργατική τάξη. Όχι, δεν είναι! Δεν είναι ούτε η μεσαία τάξη, ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που δεν έκλεψαν και δε λήστεψαν. Είναι τα λαϊκά στρώματα, που απαρνήθηκαν να ακούσουν τις σειρήνες και να γίνουν γλείφτες, απατεώνες και λωποδύτες. Ενάντια στο ρεύμα. Ενάντια στα θέλγητρα της μίζας και της ρεμούλας των πελατειακών σχέσεων της εξουσίας. Είναι όλοι αυτοί που δεν τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο.

Είναι αυτοί που φύλαξαν Θερμοπύλες. Κι’ ας πέρασαν τελικά οι βάρβαροι, όπως λέει ο ποιητής.

Δεν περνάει κρίση ο καπιταλισμός, όπως μας παραμυθιάζουν διάφοροι διανοούμενοι. Η υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου σε μια ελάχιστη δράκα μεγιστάνων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου αποτελεί ένα επιπλέον προχωρημένο στάδιο του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο καπιταλισμός δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το τόνισε και ο ισπανός φιλόσοφος Σαντιάγκο Αλμπα Ρίκο: «Ο καπιταλισμός επιβιώνει, ή ακόμα και ενισχύεται, με τις ανθρώπινες συμφορές».
Βασίζεται στην πολιτική καταπίεση, την ταξική εκμετάλλευση και την πολιτιστική αλλοτρίωση.

Ο δικομματισμός στην Ελλάδα, που βασίζεται στους δύο πολιτικούς εκπροσώπους του κομπραδόρικου και παρασιτικού κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, κατήγαγε πάλι λαμπρή νίκη, ενάντια στην παραδοσιακή και ανανεωτική Αριστερά, που παραπαίει στο περιθώριο, χωρίς δυνατότητα να παρέμβει στα γεγονότα.

Η ιδεολογική ηγεμονία του κομπραδόρικου και παρασιτικού κεφαλαίου έκανε το θαύμα της.

Το είπε και το τόνισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο αρχιτέκτονας της διαφθοράς και ολετήρας της Ελλάδας, Αυτός που έβαλε τα θεμέλια της σημερινής κακοδαιμονίας, ο δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράττει, ιδιοφυής ων, σε κάποιο λόγο του είπε και τα εξής αυτονόητα: «Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ‘φωνή του κυρίου της’».

Για το λόγο αυτό και ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο του με τίτλο: «Το χρήμα και η αποθέωσή του», τονίζει: «Έτσι και σήμερα είμαι βέβαιος ότι το 90% των όσων αρνητικών φαινομένων συγκλονίζουν τον τόπο μας, προέρχονται από ξένα κέντρα και τα εγχώρια όργανά τους, για να αποπροσανατολίσουν και να παραλύσουν τον λαό μας, να τον διαιρέσουν και να τον εκβαρβαρίσουν, να τον καταστήσουν άβουλο υποχείριο στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα». (21.9.2009).

Ε, λοιπόν μίλησε η ντόπια μεγαλοαστική και αστική τάξη.

Τα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας θριαμβολογούν.

Οι διαπλεκόμενοι με τα Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης και αποβλάκωσης θα επιτελέσουν πάλι το γκεμπελικό τους έργο της διαστροφής και της απάτης. Οι εξαιρέσεις πάντοτε επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Το σύστημα, που φαινόταν να κλονίζεται, βρήκε πάλι την ισορροπία του.
Το πειραματόζωο Ελλάς, επέζησε, για χάρη του ντόπιου και αλλοδαπού κεφαλαίου και εις βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που δεν έχουν πια που την κεφαλήν κλείναι.

Ο Σωτήρας μετά από μια επώδυνη κοφορία εγεννήθη.

Το όνομα αυτού: Λουκάς Παπαδήμος. Ο εκλεκτός του Σημίτη, που μας έβαλε με απάτη και ταχυδακτυλουργία στο εξοντωτικό Ευρώ. Ο άριστος του Κολεγίου και των διεθνών τραπεζών.

Το σύστημα σύσσωμο του ψάλλει το «ωσαννά». Ο λαός το «η ζωή εν τάφω».                                    ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: