ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο … κ. Κανένας έγινε επιτέλους πρωθυπουργός!


Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα που θα πλανάται για καιρό πάνω από την Ελλάδα και που ίσως σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου:
Εκτός από την πολιτική συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με… εθνοσωτήρα τον Λ. Παπαδήμο, υπάρχει άλλος τρόπος για να πάμε σε εκλογές;
Δηλαδή, αν ο κ. Παπαδήμος μετά τις 19 Φεβρουαρίου πει ότι δεν τέλειωσε το έργο του και ζητήσει να παραμείνει πρωθυπουργός για άλλα δύο χρόνια, ποιος θα τον εμποδίσει να το κάνει;
Ας υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ανφέρ, καταπατά τη συμφωνία που είναι στα λόγια και στηρίξει όλη η Κ.Ο. του τον κ. Παπαδήμο ως πρωθυπουργό μακράς πνοής. Τι θα κάνει η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., θα πάρουν τους υπουργούς τους και θα φύγουν; Ε και, θα απαντήσει ο κ. Παπαδήμος και θα συνεχίσει να κυβερνά με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ.
Το παραπάνω ερώτημα τίθεται για ένα απλούστατο λόγο. Γιατί βλέπουμε μακριά. Βλέπουμε π.χ. ότι ίσως και την Κυριακή θα βγει μια δημοσκόπηση που θα δείχνει ότι ο ελληνικός λαός είναι συντριπτικά υπέρ του νέου πρωθυπουργού. Θα έχουμε ένα γκάλοπ – αγιογραφία του κ. Παπαδήμου, ένα «δωράκι» των νταβατζήδων και της εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής νομενκλατούρας στον μεγάλο τραπεζίτη που ήρθε για να σώσει τη χώρα.
Βλέπουμε επίσης ότι σε λίγο καιρό θα έρθουν κι άλλες δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση έχει την αποδοχή του ελληνικού λαού ενώ τα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτών. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεκινήσουν και οι αναλύσεις για το πόσο απαρχαιωμένα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα, πώς δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου, σε αντίθεση με τους τεχνοκράτες που έχουν «πρόσωπο» στην Ευρώπης και τις αγορές.
Βλέπουμε τέλος, ότι οι Ευρωπαίοι φίλοι του κ. Παπαδήμου, ίσως του κάνουν κανένα δωράκι, π.χ. να χαλαρώσει κάπως το ζωνάρι στον ελληνικό λαό, να του δώσουν λεφτά για έργα χωρίς κρατική χρηματοδότηση ή να τους επιτρέψουν να μειώσει π.χ. τον ΦΠΑ. Φανταστείτε μόνο το πάρτι που θα γίνει εδώ στην Ελλάδα και τους ύμνους προς τον κ. Παπαδήμο που πήγε στην Ευρώπης και διαπραγματεύτηκε με σθένος τα δίκαια του ελληνικού λαού.
Άντε μετά να βγάλεις τον κύριο Κανένα από τον πρωθυπουργικό θώκο, ειδικά αν έχει ο ίδιος φροντίσει να αποζημιώσει τα μέσα ενημέρωσης και τους εκδότες με έργα και άλλες χάρες – ανταπόδοση για τη στήριξη που του παρείχαν.
Το “κ. Κανένας” δεν είναι ειρωνικό. Επειδή στην πραγματικότητα η πρωθυπουργία Παπαδήμου είναι και αποτέλεσμα της επίμονης προώθησης μέσω των δημοσκοπήσεων του “κανένας για πρωθυπουργός”.
Κι άντε μετά να ζητήσει η ΝΔ εκλογές με όλο τον κόσμο στραμμένο στο νέο σωτήρα της πατρίδας.
Με όλα αυτά που γράφουμε δε λέμε να υπονομευτεί πριν καν ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση. Προέχει η πατρίδα, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπέρτατος κριτής όλων είναι ο ελληνικός λαός και οι κάλπες είναι η μοναδική περίπτωση για την κάθαρση του πολιτικού σκηνικού.
Τι θα κάνει ο Σαμαράς, θα το βρει μόνος του. Όμως, δεν  μπορεί σε καμιά περίπτωση να εγκαταλείψει την προσπάθεια, τόσο αυτός όσο και τα άλλα κόμματα, για… αποπασοκοποίηση της πολιτικής σκηνής.
Και έχουν γίνει λάθη, η αυτοκριτική δεν είναι κακό αρκεί να οδηγεί σε λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
Αριστερός Ψάλτης
Πριν αλέκτορα φωνήσαι, να και οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Χθες η ΝΕΤ έβγαλε γκάλοπ σύμφωνα με το οποίο πάνω από 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της. Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα.                                                                                ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: