ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ:“Μάθετε τα παιδιά ιστορία. Οπλίστε τα!”


http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/3/9/0/287390/ELENI_FOKA.jpg“Μάθετε τα παιδιά ιστορία. Οπλίστε τα!” Είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η σύγχρονη ηρωίδα του Έθνους, η Δασκάλα Ελένη Φωκά, που μάθαινε τα Ελληνόπουλα γράμματα στα κατεχόμενα της Κύπρου και είχε υποστεί για αυτό μύριους όσους διωγμούς από τα τουρκικά στρατεύματα. Θα έπρεπε ίσως η Ελένη Φωκά να αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα μιας Ελλάδος, της Ελλάδος που αντιστέκεται σε όλους όσους πατούν την αιματοβαμμένη και μαρτυρική Γη μας. Δυστυχώς όμως, δεν έχουν έτσι τα πράγματα και το γνωρίζετε πολύ καλά γιατί αυτός ο τόπος τόσο βαθιά παρηκμαζμένος που είναι, δεν έχει χώρο για καμμιά Ελένη Φωκά, για κανέναν ήρωα!
Οι “ήρωες” σήμερα λέγονται διαχειριστές και έχουν την μορφή ενός αλλοπαρμένου χαρτοπόντικα, που κανείς δεν τον καταλαβαίνει. Όμως το παράδειγμα παραμένει και είναι μία υποθήκη για το μέλλον αυτού του Γένους εάν και όποτε ξεσηκωθεί αυτός ο μεγάλος Λαός και απαιτήσει τα δίκαιά του.
“Μάθετε τα παιδιά Ιστορία. Οπλίστε τα!” Εδήλωσε η ηρωική Δασκάλα και ακριβώς το αντίθετο φροντίζουν αυτοί, που κατευθύνουν εδώ και δεκαετίες την Παιδεία αυτού του κράτους. Σοφίζονται χίλιους τρόπους για να λησμονηθούν οι ρίζες της γλώσσας μας, για να λησμονηθεί το λαμπρό παρελθόν και έτσι να δικαιολογήσουν το απρόσωπο και μίζερο μέλλον. Φροντίζουν να απλωθεί παντού μια θανάσιμη λήθη γιατί μόνον έτσι θα γίνει δυνατόν να μετατραπεί αυτός ο Μεγάλος Λαός σε μια απρόσωπη καταναλωτική αγέλη. Δεν είναι τυχαίο, αγαπητοί συμπατριώτες, ότι για τους Βαλκανικούς Πολέμους, που αποτελούν αναμφισβήτητα την χρυσή σελίδα της νέας Ελληνικής Ιστορίας δεν διδάσκονται τίποτε τα Ελληνόπουλα στα σχολεία, παρά μόνο γίνεται μια αναφορά λίγων γραμμών, ενώ για το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ και το “ολοκαύτωμα” αφιερώνονται αρκετές σελίδες!
Δεν είναι τυχαίο, πως τα παιδιά μας σήμερα δεν μαθαίνουν τίποτε για τον Παύλο Μελά, για τους Μακεδονομάχους, για τον Ταγματάρχη Βελισσαρίου, για τον Ιωάννη Μεταξά! Η εποχή μας δεν θέλει ήρωες, δεν θέλει πρότυπα δεν θέλει ιδανικά. Έχουν σκοπό να φτιάξουν έναν λαό χωρίς παρελθόν, χαρτί λευκό στον ανεμόμυλο του χρόνου. Και όσοι δεν έχουν πίσω τους μνήμες λαμπρές, παππού ασπρομάλλη, που έχυσε το αίμα του στην Μικρασία και στο Σαραντάπορο δεν έχουν χρέος και εντέλει δεν έχουν λόγο να αγωνισθούν για τίποτε.
Η γνώση της Ιστορίας είναι όπλο, όπως πολύ σοφά είχε πει στην δήλωσή της η ηρωική Δασκάλα των κατεχομένων της Κύπρου μας και γι’ αυτό ο καθένας από μας έχει υποχρέωση ιερή να γίνει ο δάσκαλος ενός νέου κρυφού σχολειού, για να μάθουν τα παιδιά μας την Ιστορία, την Ιστορία που δεν τους την μαθαίνουν στα σχολεία, για να ριγήσουν ακούγοντας για το θάνατο του Διάκου και να δακρύσουν μαθαίνοντας για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά.
Κρυφό Σχολειό λοιπόν, γιατί απ’ ότι φαίνεται και τώρα “όλα τα πλακώνει η φοβέρα και τα σκιάζει η σκλαβιά…”. Κρυφό Σχολειό, μέχρι να σημάνει η μεγάλη ώρα της αναγεννήσεως του Έθνους και να κτιστεί η Νέα Ελλάδα έχοντας σαν πρωτοπορεία αυτούς, που είναι η Φυσική Αριστοκρατεία του Έθνους, δηλαδή, Στρατιώτες και Δασκάλους, Δασκάλους για να εμπνεύσουν στην νέα γενιά το όραμα και Στρατιώτες για να κάμουν αυτό το όραμα πραγματικότητα!      ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: