ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ Ή ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟ «ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ»;;;Το ξέρετε ότι οι συμβολαιογράφοι που διορίζονται σε πλειστηριασμούς του Δημοσίου ή ορίζονται από τα δικαστήρια με δικαστικές αποφάσεις, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον πλειστηριασμό και δεν μπορούν να αρνηθούν;

Υπάρχουν όμως συμβολαιογράφοι που δεν επιθυμούν να
αναμιχθούν με την ιστορία των πλειστηριασμών. Όμως ο σύλλογός τους δεν κάνει κάτι για να τους απαλλάξει.

Θα έπρεπε λοιπόν να γίνει μια κατάσταση με τους «πρόθυμους» για τους πλειστηριασμούς συμβολαιογράφους και από εκεί να διορίζονται.

Τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και λοιδορούνται συμβολαιογράφοι, οι οποίοι ουδόλως θέλουν να αναλάβουν πλειστηριασμούς και κανείς δεν θα μάθει ποτέ, ποιος ήθελε και ποιος όχι.

Είναι δηλαδή κάτι σαν το «εκτελεστικό απόσπασμα» όπου υποχρεωτικά συμμετέχουν οι εκτελεστές στρατιώτες και κανείς δεν γνωρίζει ποιος πυροβόλησε πάνω στον εκτελεσθέντα ή ποιος ήθελε να πυροβολήσει και ποιος όχι.

ΥΓ. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό ισχύει μόνο για τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου, καθόσον για τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, εκεί οι συμβολαιογράφοι συμμετέχουν με τη θέλησή τους, έπειτα από συμφωνία με την τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: